Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Γιατί να τρώμε το κόκαλο και να αφήνουμε το κρέας?










(φωτος alepouda)


Το Σάββατο είδα για πρώτη φορά τους Expert Medicine live. Την μουσική τους τη γνωρίζω, μάλιστα τα τραγούδια του cd τους σκαρφάλωσαν γρήγορα στο Top 100 του φορητού μου mp3 player.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου, άνοιξαν οι Modrec. Μια παρέα με ορεξάτα παιδιά που φαίνεται πως αγαπούν τη μουσική. Προσωπικά μου άρεσαν τα πιο μελωδικά κομμάτια τους.

Ο κόσμος ήταν αρκετός και σου έδινε την εντύπωση ότι δε βρέθηκε εκεί τυχαία.
Ακόμα και αυτοί που ήρθαν γιατί τους τράβηξαν οι φίλοι τους, σίγουρα δεν το μετάνιωσαν.

Οι Expert Medicine κατά τη γνώμη μου συνδυάζουν τα τρία πράγματα που πρέπει να έχει ένα συγκρότημα. Ωραία τραγούδια, σωστό παίξιμο και καλή φωνή στο μικρόφωνο. Στην πραγματικότητα δεν παίζουν απλά σωστά αλλά τα σπάνε!. Ξεκινώντας από τον ντράμερ και φτάνοντας μέχρι τον Dj. Όσο για τη φωνή της Τζένης στο μικρόφωνο, δεν είναι απλά καλή αλλά πραγματικά α σ υ γ κ ρ ά τ η τ η !!!

Σε αυτό το live πήγα με «άγριες» διαθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι πήρα τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου. Αντί λοιπόν να ξεχυθώ και να κάνω κλιτς-κλιτς-κλιτς όλη την ώρα, βρέθηκα να απολαμβάνω το live με ένα χαμόγελο στα χείλη.
-Καλά, δε θα τραβήξεις καμιά φωτογραφία?
-Εεε, μετά…¨
Τράβηξα μερικές φωτογραφίες γρήγορα-γρήγορα και μετά ξαναγύρισα στη θέση μου για να απολαύσω αυτό το live που δεν ήθελα να τελειώσει.

Συμπέρασμα / Προφητεία της βραδιάς
Οι Expert Medicine θα γίνουν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό γιατί τους αξίζει.

Ευτυχές γενικό συμπέρασμα
Η Ελληνική Μουσική Σκηνή όχι απλά υπάρχει αλλά κατεβαίνει δυναμικά με πολύ ταλέντο και όρεξη. Το μόνο που μένει είναι ο κόσμος να πονηρευτεί και να αρχίσει να βλέπει τα καλά πράγματα που υπάρχουν δίπλα του. Καιρός είναι να σταματήσουμε να τρώμε τα μουσικοστυλιστικά «προιόντα» που μας πετάν πρόχειρα στο πιάτο.

Γιατί να τρώμε το κόκαλο και να αφήνουμε το κρέας?

Δεν υπάρχουν σχόλια: