Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Επιτέλους αισθάνομαι μια ασφάλεια





Επιτέλους, αισθάνομαι μιά ασφάλεια. Η Αστυνομία εκτελεί το έργο της. Φτάνει πιά με τις χίπισσες με τις παντελόνες. Αρκετά ανέχθηκε ο σβέρκος του Έλληνα αυτές με τα χαϊμαλιά, τις ειρηνοποιούς. Εμεις θέλουμε να πεφτει ξύλο, να σπάνε ξύλα στο κεφάλι μας, να μας σέρνουνε στην άσφαλτο, να πίνουμε κοκτέηλ μολότωφ στην υγεία μας, όχι τα βουδιστικά και τα αδελφίστικα του Γκάντι. Αμα βλέπετε άνθρωπο άοπλο και ειρηνικό, γαμήστε του τη μάνα. Αμα βλέπετε άνθρωπο αδύνατο να τον χτυπάτε, για να μην μεινει ελληνας αδύναμος.

και μια φωτογραφία μπόνους για τους φιλόζωους


---*σσ. Μετά απο ευστοχη παρατήρηση επισκέπτη, φαίνεται πως η χρονολογική σειρά των φωτογραφιών ειναι αντίστροφη. Εχουμε λοιπόν, πρώτα το ψεκασμα, μετά την κλωτσιά και ύστερα τα ΜΑΤ φευγουν απο δίπλα της εν ειρηνη και κατευθυνονται προς τον κοσμο που βρισκεται στα σκαλιά ---

---**σσ. Βρηκα και ενα απόσπασμα βιντεο στο οποίο εμφανίζεται η κοπέλα. Ειναι απο τη στιγμη που τα ΜΑΤ αποχωρούν απο την πλατεία κάνοντας όπισθεν. Δειτε ποιά ειναι η στάση της μετά απο όλα αυτα ---


34 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Μα φυσικά κι πρέπει οι ΜΑΤατζήδες να βαράνε όλες αυτές τις κουλτουριάρες, με την τρίχα στην μασχάλη και τα χνότο που βρομ΄παει τσιγαρίλας, άι σιχτίρ, μαλακισμένα....

(κι μετά απορούν γιατί δεν χολοσκάμε για τους δικούς τους νεκρούς.)

mr.voias είπε...

Πες τα επιτέλους! Αρκετά τις ανεχθηκαμε τόσα χρόνια...άντε ξυριστειτε.

alepouda είπε...

εδω και η αρκούδα, λένε, αμα κάτσεις ακίνητος δεν σου επιτίθεται. Αλλα όχι, εδω μιλάμε για τον απόλυτο επαγγελματισμό. Είσαι κατά της βίας? Γιατι? Δοκίμασες και δεν σου άρεσε?

Αν αυτη η κοπέλα ειναι ακόμα κατά της βίας μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, τί να πω, μπράβο της

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά όχι ότι θέλω να πάρω το μέρος της παλιοχίπισσας, αλλά τις βλέπω ξυρισμένες τις μασχαλίτσες της///

alepouda είπε...

Εχεις δίκιο για τις μασχάλες.

Λέτε τα ΜΑΤ τελικά να δειχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και να δέρνουν ξυρισμένους κι αξύριστους?

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι γυναίκες των ΜΑΤαδων τόσες ώρες βάρδια ξέρουν να ξεδίνουν!!!!

Αυτές το ξυρίζουν κόντρα!

alepouda είπε...

κατι τετοια σχολια μου αφήνουνε και γινεται της μουρλής ύστερα στο googleLOL

ας σταματήσουμε με το ξυρισμα γιατι θα ερθει κι η ζιλέτ να μου ζητησει να βαλω διαφημιστικό μπάνερ για ξυραφάκια

Ανώνυμος είπε...

Xaxa, to gam...te to post! :-)

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι η κοπέλα είναι νίντζα, ακόμα ποιό φανερό ότι στις δυο πρώτες φωτογραφίες κάνει special attack move στα ηρωϊκά ματ (το συγκεκριμένο special move το είχα δεί στο street fighter 2). Που είναι ο Πάνος Κωνσταντιδής να σας βάλει στην θέσης σας.

Rodia είπε...

Πωπω.. φοβερό... Μνημειο κρατικης βίας.

Rodia είπε...

Σίγουρα πρέπει να τους ποτίζουν κάτι για να δείχνουν τόση απανθρωπιά και αναλγησία -εξηγειται αλλοιως;

..εκτός αν έχουν σπείρει πολύ φόβο στα μυαλά τους..
(ειδικες σχολες γαρ)

coolplatanos είπε...

@alepouda Ναι, δύσκολο να είσαι κατά της βίας. Ωστόσο εάν ανοίξεις πόλεμο μαζί τους δεν θα τα βγάλεις πέρα παρά αν έχεις όπλα επίσης. Και αν έχεις όπλα το μόνο που ίσως καταφέρεις θα είναι να έχεις μία κλιμάκωση των μαχών και να φοβηθεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος. Και ποιος θα βγει κερδισμένος τότε; Ενώ όταν επιμένεις σε αυτή τη στάση θα σε χτυπήσουν μεν, αλλά
1. Θα δείξεις ότι πιστεύεις τόσο βαθιά στο δίκιο σου και είσαι τόσο αποφασισμένος για το σκοπό σου που δεν πτοείσαι από τίποτα για να ανταποδώσεις.
2. Θα καταφέρεις να σε ακολουθήσουν και άλλοι, διότι τα επεισόδια θα είναι περισσότερο συγκρατημένα. Ή σε περίπτωση που γίνει πιο βίαιοι παρά τη δική σου στάστη τότε θα προκαλέσεις κατακραυγή για τη μονομερή βία, όπως προκάλεσε σε σένα η στάση αυτής της κοπέλας.
Ο Γκάντι όταν οι Βρετανοί έρριξαν στο ψαχνό κατά των Ινδών που έκαναν παθητική αντίσταση/ανυπακοή στο Αρμιτσάρ κατάφερε να προκαλέσει διεθνή κατακραυγή κατά των Βρετανών. Δεν ξέρω αν τα θύματα θα ήταν λιγότερα από την πλευρά των Ινδών εάν είχαν όπλα και είχαν κυρήξει ένοπλο αγώνα κατά των Βρετανών.

Ο Γκάντι έλεγε:
«Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού». Και η κοπέλα αυτή εμένα μου δείχνει ότι είναι ισχυρή, γιατί έχει ένα σκοπό που τον υπερασπίζεται με τη ζωή της και κάθεται εκεί φαινομενικά αδύναμη και ανυπεράσπιστη, ενώ ο μπάτσος που τη χτυπάει φαίνεται να είναι ο δυνατός, εξοπλισμένος σαν αστακός, αλλά είναι ο πραγματικά αδύναμος, διότι έχει αφήσει τη ζωή του να εξαρτάται από κάποιους άλλους, χωρίς δικό του σκοπό και θέληση.

Και λέει επίσης ο Γκάντι: Είμαι έτοιμος να πεθάνω αλλά δεν υπάρχει σκοπός για τον οποίο να είμαι έτοιμος να σκοτώσω. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλο το κόσμο τυφλό. Λέει επίσης: Ένας δειλός είναι ανίκανος να δείξει αγάπη, αυτό είναι προνόμιο των γενναίων. Και: Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει. Η χρήση βίας μπορεί να φαίνεται καμιά φορά ότι κάνει καλό, το καλό αυτό όμως είναι προσωρινό, ενώ το κακό που προξενεί είναι μόνιμο (σκεφτείτε λίγο το μίσος που γεννιέται στους οικείους κάθε θύματος βίας από οποιαδήποτε πλευρά και αναρωτηθείτε τι παρακαταθήκη αφήνει για τη μελλοντική κοινωνία που θα οικοδομηθεί πάνω σε αυτά τα κατάλοιπα μίσους).

Αλλά τέλος λέει επίσης ο Γκάντι: Είναι καλύτερα να είμαστε βίαιοι, αν έχουμε βία μέσα μας, παρά να φοράμε το μανδύα της μη-βίας για να καλύψει την ανικανότητά μας (να είμαστε αληθινά μη βίαιοι συμπληρώνω).

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει τώρα κανείς. Μπράβο στην κοπέλα για τους μπατσους που χτυπάνε και ψεκαζουν ένα άτομο τώρα τέτοιους δειλους τέτοια αντρακια γ διαλογής ΔΕΝ ΈΧΩ ΞΑΝΑΔΕΊ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλεπουδα Όταν είσαι κατα τις βίας ξέρεις πολυ καλά ότι θα δεχθεις απροκλητες επιθέσεις. Αλλα υπάρχει και η αξιοπρέπεια και το θάρρος και εμείς πόλη καλύτερα απο το να πετάξουμε μια πέτρα μπορούμε να το διασώσουμε και την επόμενη φορα να είναι όχι 1 αλλα 50 άτομα ακίνητα. Ξέρεις τι εντύπωση και επίδραση θα είχε; Σίγουρα μεγαλυτερη απο 500κιλά πέτρες.

froso είπε...

δλδ γρε παιδιά βάσειενος άκομψου χιούμορ, ( αξύριστης μασχάλης) φτάνουμε στη διακαίωση των θεωριών του Γκάντι γιά την ειρηνική αντίσταση?...πολύ προτότυπος τρόπος ομολογώ....να θάψουμε δλδ με το λόγο μας τους κατά ένα τρόπο διαφορετικούς, λογω εξωτερικών χαρακτιριστικών, και μετά να υμνήσουμε τη δύναμη της ειρηνικής αντίστασης....τι να σας πω ρε παιδιά καθόλου δεν μου άρεσε το παράδειγμά σας...τι ελληνάρες που είμαστε !!!!!!!!!! πρώτα ειρωνευόμαστε και μετά διακαιώνουμε.....!!!! ατυχές το παράδειγμα, και δεν είμαι αξύριστη....

alepouda είπε...

Το πιο ανησυχητικό απο όλα, δεν ειναι οτι βλέπουμε απλά έναν ΜΑΤατζή να γινεται βιαίος απρόκλητα είναι οτι αντί να βρεθει καποιος πιό σόφρων στην διμοιρία του να τον σταματήσει, ερχονται και αλλοι για επίθεση, όπως αυτος που ρίχνει πάνω στην κοπέλα με την φυσούνα.

Εχω ζητησει απο το account της αστυνομίας στο twitter να μας δώσουνε μια επίσημη εξήγηση
. Μεχρι τώρα δεν έχουν απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Να παρατηρήσω ότι οι φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί με ανάποδη χρονική σειρά....μπράβο στην κοπέλα για την ψυχραιμία και τον "τσαμπουκά" που επέδειξε μετά την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε
και από αυτές τις φωτο είναι οφθαλμοφανές ότι τα ΜΑΤ είχαν εντολή να αδειάσουν την πλατεία

Ανώνυμος είπε...

Επίσης επιτρέψτε μου να αμφισβητήσω τις εξ'αρχής γκαντικές της προθέσεις...εξαιτίας του στυλιαριού το οποίο φαίνεται να έχει μόλις αφήσει στην 1η χρονικά (4η κατά σειρά) φώτο...

alepouda είπε...

οι φωτογραφίες ειναι σε σωστη χρονική σειρά
Οπως εμφανιζονται και εδω
http://www.bt.dk/udland/nu-slaas-de-i-gaderne-i-athen

alepouda είπε...

Μαλιστα, τωρα που τις παρατηρώ καλύτερα μαλλον ειναι αναποδα

Αρα η κοπέλα (επειδη κρατούσε ενα ξύλο) της ορμησε αυτος με την φυσούνα και της εριξε δακρυγονο στο κεφάλι, μετά ηρθε ο αλλος ΜΑΤατζης της εριξε την κλωτσια και στο τελος προς τιμη της γενναιοδωρίας της Αστυνομίας πέρασε ολη η διμοιρία απο δίπλα της, χωρις να την ξανα-ακουμπησουν.

Ενταξει, τώρα ησυχασα

Πραγματικά κάνανε τη δουλειά τους και χωρίς υπερβολές

Ανώνυμος είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τα ΜΑΤ. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό ότι Αντιδρούν υπερβολικά βίαια σε οποιαδήποτε μή ειρηνική συμπεριφορά οπότε πρέπει να τους "αφοπλίσουμε" και να τους εκθέσουμε με δημιουργικούς τρόπους.
Επίσης ο καθένας μας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εφόσον επιλέξει την βίαιη αντιπαράθεση (την οποία δέν καταδικάζω de facto)με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής πρέπει να έχει ένα καλά επεξεργασμένο πλάνο στο μυαλό του προκειμένου να μην επιφέρει αυτή του η απόφαση αρνητικά αλλά θετικά αποτελέσματα στο κίνημα...
Πάντα καλόπιστα και συγχαρητήρια για το post.

alepouda είπε...

Ειναι απίστευτο που μετά απο όλα αυτα συνεχισε να ειναι ηρεμη και ορθια

Ανώνυμος είπε...

Επιτεύχθη συναίνεση ;-)
Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω και με το πρώτο μου σχόλιο...

alepouda είπε...

Μολις βρήκα την κοπέλα στο απόσπασμα ενός video. Σε αυτο φαίνεται τα ΜΑΤ να κάνουν οπισθεν απο την πλατεία, η κοπέλα βρισκεται μπροστά τους με πλατη σε αυτους και μαλλον προσπαθει να καθησυχασει τον κοσμο που φαινεται να θελει να κανει αντεπίθεση.
Δηλαδή εδώ το video την δειχνει πιο πολυ να προστατευει τους αστυνομικους ή να θελει να εμποδίσει νέα σύρραξη. Κατι που εχει γραφτει στις περισσοτερες λεζάντες που συνοδευουν τις φωτογραφιες που εχουν τραβηξει οι φωτογράφοι

Δειτε το απόσπασμα κι εσεις

Ανώνυμος είπε...

Τι απρόκλητα που πάει και κάνει καραγκιοζιλίκα μεσα στη δημιρία; Και έχει και κάποιον να την πέρνει φωτογραφίες απο δίπλα.. Ντεμεκ ενάλαξη και ζήτω για το ζήτω.

alepouda είπε...

Ναι, με την ίδια λογική που φταίει το θυμα του βιασμου και όχι ο βιαστής.

bioannis είπε...

Για μένα η συγκεκριμένη κοπέλα νίκησε τα ΜΑΤ αλλά αμέσως μετά νικήθηκε από τους μπαχαλάκηδες. Πρόσεξα το τύπο που χτύπησε τον ΜΑΤατζή όταν είχε γυρισμένη την πλάτη και υποχωρούσε. Πραγματικά, η κοπέλα δεν προστάτευε τα ΜΑΤ ... τα απωθούσε με τη δύναμη της μη βίαιας δράσης. Αυτά για τους αριστερούς μπορεί νάναι μεταφυσικές πλάνες και για τους δεξιούς "χλεχλέδικα" "χίππικα" ... αλλά είναι η αναγέννηση νέων μορφών πολιτικής δράσης. Το πραγματικά νέο είναι η μη βίαια δράση σε διπλό ταμπλό: Εναντίον και των ΜΑΤ αλλά και του παρακράτους που ανασυντάσσεται.

coolplatanos είπε...

Συμφωνώ με bioannis και μακάρι να πάρει έκταση αυτού του τύπου η πολιτική δράση, διότι κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Ανώνυμος είπε...

http://i.imgur.com/PB6cO.png

Την έβαλε sto νέο τεύχος του Spiegel.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ φοβερό!

alepouda είπε...

και ένα άρθρο μαρτυρία για το τί έγινε εκείνη τη μέρα στο Σύνταγμα

Διαβάστε το

alepouda είπε...

"Όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι" γράφει το πανό στο βάθος σε αυτη τη φωτογραφία

και αυτό θα κρίνει πολλά, το πόσο θα είμαστε ενωμένοι

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ
\

alepouda είπε...

δεν ειναι λύση αυτη, το θεμα ειναι να παμε το πράγμα προς το καλύτερο, όχι προς το χειροτερο