Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η ζωή μας σαν κακή ταινία


To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πρόθυμο να συνδράμει την δύσκολη τούτη ώρα, πλην όμως εμείς δεν το θέμε, δεν το θέμε.
Το ΔΝΤ είναι όπως στις ταινίες, εκείνος ο μεγαλέμπορος - ας τον ονομάσουμε Θανασάκη Γκοργκοντζολέα - που έχει βάλει στο μάτι την όμορφη γυναίκα του ήρωα. Ο ήρωας μας, ο Βαγγέλης ο Χλαπατσίμπανος, χαρτοπαίζει, τον κλέβουν οι εξυπνότεροι, αγοράζει κοσμήματα στη γκόμενα, βγαίνει στα μπουζούκια, ψωνίζει σαν μαλάκας, τρώει το διαμερισματάκι που πηρε προικα απο την Μαριγώ, πέφτει στα ενοίκια και τελικά μια μέρα χρεωκοπεί. Ο μεγαλέμπορας εμφανίζεται ως απο μηχανής θεός για να τον βοηθήσει.
-Ναι, Βαγγέλη μου, εγώ να σε βοηθήσω. Θα σε βοηθήσω εγώ, θα με βοηθήσεις κι εσυ...
Ποια είναι όμως τα ανταλλάγματα για να ξελασπώσει τον ήρωα μας? Ο Βαγγέλης ξέρει πως πάει το πράγμα, δεν ητανε τυχαίο οτι χρόνια ολόκληρα εστελνε την Μαριγώ για να της πιάνουνε τον κώλο και να ψωνίζει βερεσέ. Όμως εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο Γκοργκοντζολέας δεν θα αρκεστεί σε λίγο μπούτι και λίγο στήθος... μόλις δώσει τα λεφτά, θα πάρει τα κλειδιά του σπιτιού, θα πετάξει έξω τον Χλαπαντσίμπανο, θα πάρει τη Μαριγώ (πανταχόθεν) και μετά θα την βγάλει για πούλημα στο δρόμο. Μάλιστα επειδή ο μεγαλέμπορας δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μόνος του με την υπόθεση της Μαριγώς, θα κάνει το ψυχικό και θα δώσει μια δουλίτσα στον Χλαπατσίμπανο, να την πουλήσει ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή που ο Γκοργκοντζολέας δείχνει πρόθυμος να δανείσει, το σόι του Χλαπαντσίμπανου, του έχει γυρίσει την πλάτη. Ξέρετε πώς ειναι οι οικογένειες όταν προκύπτουν τα οικονομικά. Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν, αλλοι κάνουνε την πάπια γιατι θελουν κι εκεινοι δανεικά, καποιοι θέλουνε να τον βγαλουνε απο τη μέση για να πάρουνε σειρά με την Μαριγώ, κάτι ξάδελφοι τον συμπονούν αλλα φοβούνται την κρίση. Όμως ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ φοβούνται οτι μόλις ξελασπώσει θα τον δούνε πάλι με ένα ολοκαίνουργιο ibiza με ζαντολάστιχα, σιδερώστρα αεροτομή, πλατινέ σκυλοτραπεζογκόμενα στο διπλα κάθισμα και τα παράθυρα να δονούνται απο τα 300 desibel του τελευταίου ποπ-καψουράσματος-ξεράσματος.

και η ιστορία συνεχίζεται...
Μαριγώ ξύπνα!


6 σχόλια:

Tango είπε...

o Χλαπαντσίμπανου να κοιμηθεί ... και σύντομα ...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube. com/watch? v=AbH1JsOTInk

Sulpice είπε...

Πίκρα, πίκρα, πίκρα...
Την κα Μέρκελ την είδατε αγαπητή μου κυρία πως έκανε όταν μιλούσε για την Ελλάδα στην βουλή τους (νομίζω εκεί ήταν); Μου θύμισε τον άλλον (ξέρεις τον Αδόλφο) να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι και να λέει nein, nein, nein...

Iptamenos Ollandos είπε...

Αμ ο Χλαμπατσίμπανος που το παίζει και μάγκας και απειλεί τάχα μου και το σόϊ με τον Γκοργκοντζολέα;

Ά ρε Μαριγώ... τι σε περιμένει...

Αγησίας είπε...

Αλεπούδα μου, ημιτελής η αφήγησις! Παρέλειψες να αναφέρεις ότι τη Μαριγώ τη λιγουρεύεται από χρόνια κι ο Μπαγάσογλου, ο γείτονας από την απέναντι μεριά του δρόμου, την ανατολική. Μάλιστα ο Μπαγάσογλου πρόσφατα δήλωσε ότι τα πάει τόσο καλά, που δεν έχει πια ανάγκη τα φράγκα του Γκοργκοντζολέα ....

paperflowers είπε...

Μόνο που η Μαριγώ κι ο Χλαμπατσίμπανος, είναι ένα και το αυτό...