Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς Αιτία! Ξυλοδαρμός και σύλληψη κοπέλας μπροστά στη μητέρα της

Ανεβάζω αυτή τη μαρτυρία για μια εντελώς παρανοϊκή σύλληψη και κακοποίηση μιας κοπέλας που ούτε σε διαδήλωση συμμετείχε, ούτε πείραξε κανέναν. Επίσης, δεν θελω να ακούσω οτι βρισκόταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, γιατι αν υπάρχει ένα λάθος σημείο αυτό βρίσκεται στον εγκέφαλο αυτών των επικίνδυνων τραμπούκων που φροντίζουν υποτίθεται για την ασφάλεια μας.
...μου φαινεται κάπως ειρωνικό πως το προηγούμενο πόστ που ανέβασα είναι ο "πρακτικός οδηγός σε περίπτωση σύλληψης" και όταν το διάβαζα έλεγα απο μέσα μου <εντάξει όμως, δεν νομίζω οτι μπορει να μου συμβεί εμένα κάτι τέτοιο>
Σήμερα με ξύπνησε ένα τηλεφώνημα και έτσι έμαθα τι συνέβη χθες το μεσημέρι στη Μυρτώ.

Το κείμενο είναι της Xripol


Η Ιστορία

Η Μυρτώ είναι μία φίλη 26 χρονών που εργάζεται και κάνει το μεταπτυχιακό της στο Brighton της Αγγλίας. Εδώ και λίγες μέρες έχει έρθει στην Αθήνα για τις γιορτές. Είναι ζωντανός άνθρωπος, καλλιτέχνης, ιδεολόγος, χορτοφάγος, φιλική, γεμάτη ιδέες και όνειρα...
Είναι καλή ερασιτέχνης φωτογράφος και συνήθως κυκλοφορεί με τη φωτογραφική της μηχανή. Το Φεβρουάριο σκοπευει (ή σκόπευε...) να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

Στο δρόμο:
Εχθές, Δευτέρα 15/12 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, περπατούσε βιαστικά μαζί με τη μητέρα της για να προλάβουν ανοικτή την τράπεζα. Το σπίτι τους είναι στου Γκύζη, κάποιους δρόμους πίσω από την Ασφάλεια. Ήθελαν να πάνε στη στάση μετρό των Αμπελοκήπων. Δύο δρόμους πάνω από την Γ.Α.Δ.Α, τους σταμάτησαν τα Μ.Α.Τ, λέγοντάς τους να μην προχωρήσουν άλλο, αλλά να πάνε από άλλο δρόμο. Η μητέρα της κοντοστάθηκε και έπιασε την κουβέντα με έναν αστυνομικό, ρωτώντας τον ποιά στάση μετρό είναι ανοικτή, από ποιό δρόμο να πάνε κλπ.
Η Μυρτώ στάθηκε κι εκείνη, περιμένοντάς την στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Τότε ένας «άνδρας» των ΜΑΤ την πλησίασε λέγοντάς της «τι κάνεις εδώ ρε κωλόπαιδο?! Δεν σου είπαμε να φύγεις από δω?!». Η Μυρτώ εκνευρίστηκε με τον τρόπο του και έκατσε εκεί φωνάζοντας «περιμένω τη μητέρα μου (δείχνοντάς την), είτε το πιστεύεις είτε όχι!».
Μετά από μισό λεπτό, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, τέσσερεις άνδρες των ΜΑΤ ήρθαν κατά πάνω της. Της έριξαν κλωτσιά στην πλάτη κι εκείνη έπεσε στο δρόμο. Η Μυρτώ είναι λίγο πάνω από 50 κιλά. Όπως είναι φυσικό, άρχισε να φωνάζει και να τους βρίζει. Η μητέρα της άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να τους παρακαλάει να αφήσουν ήσυχη τη Μυρτώ.
Κάποιοι άνδρες των Μ.Α.Τ τη σταματούσαν από το να πάει κοντά στην κόρη της, όσο οι άλλοι τέσσερεις είχαν γυρίσει το χέρι της Μυρτούς πίσω από την πλάτη κρατώντας την κάτω στο δρόμο. Την κλωτσούσαν στην κοιλιά, στα πόδια, στα πλευρά, βρίζοντάς την χυδαία και σεξιστικά!
Εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Τέτοια ήταν η οργή της που τα κατάφερε για λίγο, παρόλο που στην προσπάθεια της παραλίγο να χάσει το χέρι της. Οι αστυνομικοί όμως ήταν πολλοί. Εκείνη την ώρα ήρθαν στο μέρος της «οι άνδρες με τα μπλε» (με κράνη κλπ) και της είπαν «προσαγωγή!». Η Μυρτώ τους είπε –εξουθενωμένη από το ξύλο αλλά και οργισμένη-, «εντάξει, μόνο μην με αγγίζετε! Θα περπατήσω μόνη μου».
Τότε ένας απ’ αυτούς πήγε από πίσω της και έκανε πάνω της την κλασική χυδαία κινήση προσποίησης σεξ.
Στο δρόμο για την Γ.Α.Δ.Α την έβριζαν (λέγοντάς της το πώς θα την γ...) κι έφαγε κι άλλη κλωτσιά στην πλάτη. Η μητέρα της ακολουθούσε.
Κάθε τόσο η Μυρτώ τους ρωτούσε γιατί κατηγορείται, αλλά κανείς βέβαια δεν της έλεγε.
Όταν έφτασαν, δεν άφηναν τη μαμά της να ανέβει μαζί με τη Μυρτώ (και τη συνοδεία της), αλλά ένας (πιο «καλός») τελικά την άφησε.

Στη Γ.Α.Δ.Α:
Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας γινόταν χαμός. Πολλά παιδιά, που τα τραβούσαν από δω κι από κει.
Τη Μυρτώ την έβαλαν σε ένα δωμάτιο (φυσικά αφήνοντας απ’ έξω τη μαμά), που είχε 2 καναπέδες. Στον ένα καθόταν ένας έφηβος 17 χρονών –όπως έμαθε αργότερα η Μυρτώ- που έκλαιγε ασταμάτητα (όσο ήταν εκεί η Μυρτώ, αυτό το παιδί -με σπασμένα τα νεύρα- δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει). Στο δωμάτιο ήταν 2 άνδρες γύρω στα 30, καλοβαλμένοι και μοντέρνα ντυμένοι. Είπαν στη Μυρτώ να κάτσει στον ένα καναπέ. Αμέσως της είπαν (βρίζοντάς την) να σηκωθεί και να πάει να κάτσει στον άλλο καναπέ. Η Μυρτώ δεν μιλούσε. Με το που σηκώθηκε για να πάει στον άλλο καναπέ (δίπλα στο παιδί που έκλαιγε) την κλώτσησαν στην πλάτη.
Η Μυρτώ έμεινε στην Ασφάλεια γύρω στις 3,5 ώρες. Όσο ήταν σ’ αυτό το δωμάτιο, οι μπάτσοι δεν την κτύπησαν ξανά, με κλωτσιές. Της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, εξευτελίζοντας την προσωπικότητά της. Πλησίαζαν το πρόσωπό τους γύρω στα 10 εκατοστά από το δικό της και αποκαλώντας την ...διάφορα, της περιέγραφαν το πως θα «ασελγήσουν» επάνω της. Κάθε τόσο της τραβούσαν τα μαλλιά.
Όταν ρώτησε πόσο θα κρατήσει αυτό κι αν αργούν πολύ ακόμα, ο ένας της είπε να τον ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα όταν θα την π... όλοι μαζί.
Επειδή βρήκαν στην τσάντα της τη φωτογραφική μηχανή, τη ρωτούσαν επίμονα κάθε λίγο αν είναι δημοσιογράφος. Όταν η Μυρτώ έλεγε ότι δεν είναι, την έβριζαν.
Δεν είχε μαζί της ελληνική ταυτότητα, αλλά είχε χαρτιά (ταυτότητα από τη σχολή της, πάσο κλπ) από την Αγγλία. Η μητέρα της είχε ταυτότητα μαζί της.
Όταν είδαν αυτά τα χαρτιά, έδειξαν πιο εξοργισμένοι και τη ρωτούσαν τι γυρεύει στην Ελλάδα!
Η Μυρτώ τους είπε ότι ήρθε στην πόλη της, για να κάνει Χριστούγεννα με τη μητέρα της, αλλά εκείνοι της έλεγαν ότι δεν την πιστεύουν και ότι είναι ξένος δημοσιογράφος, σκουλήκι κλπ...
Είδαν τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει αυτές τις μέρες και ήθελαν να κατασχέσουν την κάρτα μνήμης της μηχανής, αλλά η Μυρτώ δεν την έδινε. Επειδή έχει σχετικά καλή Digital SLR μηχανή, την ειρωνευόντουσαν για το πώς είχε τέτοια μηχανή, ενώ δεν είναι δημοσιογράφος και πώς την αγόρασε, πόσο κοστίζει και τέτοια...
Αργότερα, μπήκε στο δωμάτιο η δικηγόρος του 17χρονου. Αμέσως μαζεύτηκαν λίγο οι μπάτσοι και έγιναν πιο «ευγενικοί». Έκανε κάποιες συνεννοήσεις για το παιδί. Όπως άκουσε η Μυρτώ, το παιδί είπε ότι αστυνομικοί έβαλαν πέτρες στις τσέπες του, καθώς τον ανέβαζαν στον 11ο όροφο... (αυτός όπως είπαμε, δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει).
Μετά η δικηγόρος πλησίασε τη Μυρτώ. Τότε τη σταμάτησαν οι μπάτσοι, λέγοντάς της ότι η κοπέλα εκπροσωπείται ήδη και ότι ο εκπρόσωπος της είναι απ’ έξω.
Η δικηγόρος απάντησε ότι απ’ έξω είναι η μητέρα της κοπέλας κι ότι μόλις τη διόρισε δικηγόρο και της Μυρτούς, όταν είδε ότι έμπαινε στο δωμάτιο ως δικηγόρος του άλλου παιδιού.
Είπε στη Μυρτώ να μη φοβάται.
Έκανε κάποιες συνεννοήσεις, χαρτούρα κλπ. Η κατηγορία της τελικά ήταν «αντίσταση κατά της αρχής».
Την άφησαν να φύγει. Ο 17χρονος έμεινε εκεί.
Μετά πήγε στο νοσοκομείο. Στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Ήταν γεμάτο έφηβους.
Η Μυρτώ, που δεν μπορεί και τα νοσοκομεία, έφυγε μετά από λίγο χωρίς να βγάλει ακτινογραφία. Ήθελε μόνο να πάει σπίτι της και να βγάλει τη βρωμιά από πάνω της. Το μόνο που ήθελε απεγνωσμένα, ήταν να πλυθεί. Κι ας πόναγε παντού.

Έξω από το δωμάτιο στον 11ο όροφο, μπροστά στη δικηγόρο, ένας αστυνομικός της έκανε το εξής χιούμορ:
«σκέψου και την καλή πλευρά. Σε φέραμε εδώ γιατί σε περάσαμε για 10 χρόνια νεώτερη!»

Επίλογος:
Πώς αισθάνεται η Μυρτώ; Μόνο όποιος έχει ζήσει κάτι τέτοιο μπορεί να την καταλάβει.
Μου είπε ότι αισθάνεται άδεια. Σαν μετά από βιασμό. Πιο πολύ απ’ όλα την τρόμαξε ο εαυτός της. Αυτό μου είπε. Από άνθρωπος δυναμικός, αλλά ειρηνιστής, είδε τον εαυτό της να θέλει να σκοτώσει. Δεν ήθελε να πετάξει πέτρα ή να διαμαρτυρηθεί. Μετά από λίγο δεν τους μιλούσε καθόλου. Δεν τους απαντούσε. Ήθελε μόνο να τους σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια. Τίποτ’ άλλο. Αυτό την τρόμαξε πιο πολύ απ΄ όλα.
Μετά αμφισβήτησε το νόημα των ονείρων της.

Η Μυρτώ, εκεί που περπατούσε με τη μητέρα της, σωφρονίστηκε από την κρατική μηχανή.



124 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

auth h martyria prepei na upografei kai na metafrastei. Einai tragiko na siwpountai tetoies istories. Lupamai eilikrina gia osa upestei h Myrtw kai dysthxws h Ellada mas viazei kat exakolou8hsh...

alepouda είπε...

συμπτωματικά έχω μεταφραστές, (Ακούτε ρεμάλια?)θα ζητήσω να μου το μεταφράσουν
και μπορεί να το ανεβάσω στο nowpublic που ειναι ενα δημοσιογραφικο user content News portal
για να ακουστεί η ιστορία και στο εξωτερικό

Ανώνυμος είπε...

xairomai para polu alepouda.. an k hdh mas exei katadikasei h die8nhs amnhstia gia thn upervoliki via ths astynomias kata twn diadhlwtwn...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7782907.stm

Ανώνυμος είπε...

Έχω σοκαριστεί. Δεν ξέρω πως να σχολιάσω μια τέτοια μαρτυρία. Η ωμή βία πάντα με αφήνει μετέωρο μέσα σε ένα κουβάρι οργής και λογικής.

Το περιστατικό αυτό, όμως, εισήλθε στη σφαίρα του ψυχολογικού βιασμού και αυτό μας ξεπερνά. Αλήθεια, υπάρχουν τρόποι προστασίας και αντιμετώπισης; Αλήθεια, υπάρχει κάποιος να μας προστατεύσει από αυτούς που οφείλουν νας μας προστατεύουν;

Ανώνυμος είπε...

dysthxws oxi to monadiko peristatiko...

deite:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=944623

alepouda είπε...

και το κακό ειναι οτι τετοιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται γιατι δεν τιμωρούνται...
απο τη μια γιατι η δικαιοσυνη αντι να τους τιμωρει τους "χαϊδευει"
και απο την αλλη γιατι τα ίδια τα θυματα ειναι απρόθυμα να το κυνηγήσουν και να το βιώσουν ξανά. Ειδικά απο τη στιγμή που δεν ειναι καθολου πιθανο να βρουν το δικιο τους.
Αντίστοιχο παράδειγμα: τα θύματα βιασμού που στο τέλος βγαίνουν οτι πήγαιναν γυρεύοντας.
Και βεβαια μη ξεχνάμε τι ακουσαμε και τι θα ακούσουμε για την υπόθεση της δολοφονιας του Αλέξη...

Γιαυτο και για χιλιάδες λόγους ακομα δεν πρεπει να σταματησει αυτη η προσπαθεια να ανατραπεί το εγκληματικό, το άδικο και το βρομικο σε αυτη τη χωρα...

Ανώνυμος είπε...

alepouda, phra thn protoboulia k to anadhmosieusa sto indy... prepei na ginei gnwsth h istoria..

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=947919

alepouda είπε...

οσοι περισσοτεροι το ακουσουν,
τοσο καλύτερα.
Πρεπει να αφυπνιστουν οσοι ζουν στην ψευδαισθηση οτι οι αλητες μπλεκουν στις φασαριες
και οι φρονιμοι δεν παθαινουν τιποτα.
Η βια εξω στους δρομους ειναι τυφλή
και είναι ενάντια σε όλους

keepquestioning είπε...

Συμφωνώ να μεταφραστεί και να γίνει ενυπόγραφη. Πρέπει να διαδοθεί. Μυρτώ, καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ ενημερώστε την κοπέλα ή την μητέρα της να κάνουν αναφορά για το περιστατικό στον Συνήγορο του Πολίτη:

http://www.synigoros.gr/contact_submit.htm

Τηλ. 210 7289600

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατή μαρτυρία, πέρα για πέρα αληθινή και -δυστυχώς - συνηθισμένη. Εκτός φυσικά κι αν θεωρηθεί "μεμονωμένο περιστατικό", όπως εκατοντάδες άλλα παρόμοια που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση αυτές τις μέρες.

Αυτά να τα ακούνε οι "νοικοκυραίοι", που νομίζουν ότι οι μπάτσοι αρκούνται στη νόμιμη άμυνα εναντίον των ταραξιών.

Διαδώστε το.

Ανώνυμος είπε...

murtw egw tha pw mono kalh synexeia sta oneira sou.... mono ayta aksizoun kai ayta den ta aggizei kaneis..

busy bee είπε...

Καλησπέρα Alepouda!
Δεν πρέπει να το αφήσεις έτσι το θέμα!
Τουλάχιστον ας το διαδώσουμε εμείς οι blogers!
Προσωπικά θα το αναδημοσιεύσω το πρωί 17/12/ αφού το ετοιμάσω!
www.manosbee.blogspot.com
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!
Ωρα σου καλή!

Unknown είπε...

Kante katagelies pantou, steilte antigrafa se oles tis efimerides

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πρόκειται περί παρεξήγησης, αν και δε δικαιολογώ με τίποτα τη συμπεριφορά αυτή. Κάτω τα χέρια απ' τη Μυρτώ!

alepouda είπε...

Αποψε το βράδυ ημουν με τη μυρτώ. Είναι αποφασισμένη να το κυνηγήσει. Θέλουμε να μαζέψουμε αντίστοιχες μαρτυρίες απο παιδιά που ζήσαν ανάλογες εμπειρίες αστυνομικής παράλογης και παράνομης βίας. Θα ανεβάσουμε ένα blog με μαρτυρίες για την αστυνομική ασυδοσία των τελευταίων ημερών.
Πρέπει να συγκεντρωθεί υλικό, ιστορίες και άτομα που δεν θα αφήσουν να περάσει ατιμώρητη αυτή η κατάσταση.
Όσοι περισσότεροι και επώνυμα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να δράσουμε σε νομικό πλαίσιο πιά.

Δικαιοσύνη και Ελευθερία να ζούμε, να υπάρχουμε και να σκεφτόμαστε.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ απο μένα και εκ μέρους της Μυρτούς για την συμπαράσταση.

Σύντομα θα έχετε νεότερα για τις επόμενες κινήσεις.

stop police violence είπε...

Φτιαξαμε ένα blog για αυτό το σκοπό

http://policeviolence.blogspot.com/


"Αυτές τις μέρες η Αστυνομία καταπάτησε τους νόμους, το Σύνταγμα και την Ελευθερία του πολίτη. Το περιστατικό με την Μυρτώ ήταν το έναυσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας άμυνας ενάντια στην βία και την κατάχρηση εξουσίας της Αστυνομίας. Καλούμε τα θύματα των εγκληματικών ενεργειών να ενώσουν επώνυμα τις μαρτυρίες τους ωστε να στοιχειοθετηθεί νομικά μια ομαδική καταγγελία απέναντι σε όσα συμβαίνουν."

Αν θέλεις να καταγγείλεις ένα γεγονός ή να βοηθήσείς, στείλε mail: greekpoliceviolence@gmail.com

Κανουμε έκκληση να διαδωθεί η ιστορία και να μαζέψουμε όσες περισσότερες καταγγελίες υπάρχουν.

Υπερασπίστε την Αλήθεια!

Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

παιδια θελω να ρωτησω εαν η ιστορια ειναι αληθινη ή οχι

το συγκεκριμενο γεγονος με εχει συγκλονηση και εφοσον ειναι αληθεια που ειναι οι εισαγγελεις , οι πολιτικοι , οι δικηγοροι ??? που στο διαλο ειναι τα ΜΜΕ ???

εαν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας μας ενημερωσει

ευραριστω

xasodikis είπε...

Αλεπούδα, εννοείται ότι μπορείς να με υπολογίζεις για οποιαδήποτε βοήθεια, μπλογκική, νομική ή άλλη... ή μάλλον, επειδή τίποτα δεν εννοείται, στο δηλώνω.

alepouda είπε...

Φυσικά και είναι αληθινό και Υπάρχει και όνομα και επίθετο διαθέσιμο αν θέλει κάποιος εισαγγελέας να ασχοληθεί. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις. Ιντερνετικά και νομικά...

Συγκεντρωνουμε στοιχεια και αναλογες υποθέσεις στο http://policeviolence.blogspot.com/

mail: greekpoliceviolence@gmail.com

alepouda είπε...

αγαπητε μου χασοδίκη θα σε χρειαστούμε σίγουρα.

σε ευχαριστω,
θα μιλησουμε στο τηλέφωνο

theWoodenKing είπε...

den mporo na po tipote allo apoti kai imoun se paromoia thesi tin perasmeni bdomada alla xoris tis klotsies ktl eutixos.

Ανώνυμος είπε...

...
δεν έχω λόγια, γι'αυτό το μεταφέρω κι εγώ χωρίς σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

@Αλεπούδα

θα κανουμε όλοι οτι μπορουμε για να γινει γνωστη η ιστορια της κοπέλας. ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΜΩΣ. σε περίπτωση που κάποια στιγμή την καλέσουν σε καένενα στούντιο κανενός καναλάρχη-νταβατζη και αρχισουν να τη χαιδεύουν, πες στη Μυρτώ να ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!τοσες μέρες παραπληροφο΄ρο΄λυν και εχουν περάσει στον πολυ κοσμο οτι οσοι διαμαρτυρονται σπανε και καταστρεφουν, ανοιγοντας ετσι το δρομο στη βια που βιωσε το κοριτσι. Δεν ειναι δυνατον να αφησουμε να καπηλευονται την κατασταση καναλαρχες που στην πραγματικοτητα βρίσκονται πίσω από τα ΜΑΤ και διοικουν τη χώρα!

λολιτα είπε...

eilikrina mou irthe na kserasw..eleos

Αntidrasex είπε...

το κακό είναι ότι ενώ μας φαίνεται σίχαμα
δεν αμφιβάλλουμε
είμαστε βέβαιοι ότι λέει αλήθεια η κοπέλα...

stop police violence είπε...

Το κείμενο μεταφράστηκε στα αγγλικά (απο την ChristinaM)και βρίσκεται στο http://policeviolence.blogspot.com/

Yellow Kid είπε...

Καθάρματα.

brujita είπε...

Δεν εχω λογια! Θα ηθελα να το μεταφρασω στα ισπανικα και για το blog μου αλλα και αλλου (ειμαι ισπανια) εκτος αν υπαρχει ηδη μεταφρασμενο...

Ανώνυμος είπε...

katalavainw pos ais8anetai i kopela...stis 13/12/08 ...paromia periptosi...me emena + alles 7 kopeles...vevaia emeis kaname to lathos na parevrethoume se iriniki diamartiria...ti na po...makari na ipirxe dikaiosini...

stop police violence είπε...

Δεν υπάρχει στα ισπανικά. Μετέφρασε ελεύθερα

Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν έχω καταλάβει ακόμη τον λόγο για τον οποίο ανέβασαν την φιλήσυχη,χορτοφάγο με σπουδες στο εξωτερικό Μυρτώ στον "11 όροφο της γαδα" και την έβαλαν "στο δωμάτιο με τους καναπέδες".Εαν μπορέσεις να μου το εξηγήσεις αυτο και να με πληροφορήσεις ακριβώς για το τι υπάρχει στον 11 όροφο της γάδα που να δικαιολογεί δωμάτια με καναπέδες και προσαγωγές απο επεισόδια εκει στο υπόσχομαι οτι θα πάρω στα σοβαρα και το κείμενο αλλα και την παράκληση σου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιστορία. Πιασιάρικη. Θα μπορούσε να γίνει βιβλίο μέχρι και σειρά στο Mega! Για σκέψου το... Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται τι θέλει η "αλεπού στο παζάρι..".
Λάθος πρώτο: Υπάρχει μαρτυρία (μητέρα) για τη σύλληψη
Λάθος δεύτερο: δεν είδε ούτε έναν αριθμό στον ώμο ενός αστυνομικού αλλά θυμάται όλα τα άλλα τόσο καλά;
Λάθος τρίτο: Με την υποψία ότι είναι ξένη δημοσιογράφος, θα της είχανε πλύνει και τα πόδια...
Βγάλτε τις τσίμπλες από τα μάτια. Σας στήνουν ιστορίες "συναισθηματικού περιεχομένου", χαρακτηριστικό γκρίζας προπαγάνδας (ψυχολογικό προφίλ) για να μασήσετε στα ανεκδιήγητα. Τα τρία λάθη αρκούν δεν χρειάζεται περαιτέρω εμβάθυνση... Όσο για τους μεταφραστές, είναι σίγουρο πως υπήρχαν πριν γραφεί το κείμενο και ίσως να το έγραψαν πρώτα στα Αγγλικά... Για την δε μετάδοση της "είδησης", απλά φροντίζει η "αλεπού" να κάνει καλά τη δουλειά της: "εκθέστε με κάθε τρόπο και όπου μπορείτε"...
Υπογράφω σαν ανώνυμος, επειδή η ανωνυμία σας ταιριάζει, για να με νιώσετε δικό σας κι επειδή και άλλοι υπογράφουν το ίδιο, επαινώντας το έργο της "αλεπούς"...

λολιτα είπε...

anwnyme pou yposiazomai poios eisai(sic)nomizw oti oi matatzides apo oso exw dei den exoun kanena noumero pan tous alla otan se lintzaroun(vlepe zartiniera)to teleutaio pou thimasai einai enas arithmos...ts ts mpatsoi

alepouda είπε...

Μαρτυρας υπάρχει, η μητέρα της
Το νουμερο το έχουμε

και το οτι εχει αρχισει να ενοχλειται καποιος "κόσμος" σημαινει οτι γινεται καλή δουλειά.

...και αυτός ειναι ο μεγαλύτερος έπαινος για μένα

Αntidrasex είπε...

Ανώνυμε των 7.53, που πιθανότατα είσαι ή μπάτσος ή ασφαλίτης, λες πάρα πολλά χωρίς να το θέλεις:
1) Λάθος ότι υπάρχει μαρτυρία. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αυτές οι δουλειές γίνονται, αλλά φροντίζουμε να μην υπάρχουν μάρτυρες (εκτός αν κάνουμε μαλακία, όπως ζαρντινιέρα, αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση)
2) Δεν είδε νούμερο. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ? Αφού οι μεγαλύτεροι κουκουλοφόροι είσαστε εσείς, συγγνώμη, οι μπάτσοι ήθελα να πω,που δεν έχετε διακριτικά. Εδώ σε έλεγχο με μπλόκο στο δρόμο, από ΟΠΚΕ όπως έμαθα αργότερα, και ήταν μόνο με φανελάκια.
3) "αν είχαν υποψία ότι είναι ξένη δημοσιογράφος". Ίδιο με το νούμερο 1.

Και γράφεις ανώνυμος, όχι γιατί το κάνουν και οι άλλοι, αλλά γιατί είσαι ΚΟΤΑ.

Μάκια (μπλιαχ)

Ανώνυμος είπε...

οι ματατζιδες πολύ σωστά ειπε η λολιτα δεν έχουν αριθμό στην στολή τους.Επίσης δεν φοράνε μπλε στολές(οπως αναφέρει το κείμενο),απο οτι θυμάμαι ειναι πράσινες ή μπορείς να τις πεις και χακι.Μήπως απο το πολύ "ξύλο" δεν πρόσεξε και το χρώμα της στολής η κοπελίτσα?Σε ευχαριστώ πολύ αλεπού που δεν είσαι τόσο έξυπνη,κακός αυτοκαλείσαι αλεπού,και για να καλύψεις τον κώλου σου απάντησες οτι "έχετε τον αριθμό" του μπάτσου ματατζη.Πέφτοντας μόνη σου στον λάκο τον οποίο πας να ανοίξεις.Ντροπή και πάλι ντροπή.
Συνεννοηθείτε μεταξύ σας όμως τι πρεπει να λέτε για να μην πέφτετε σε αντιφάσεις ετσι ώστε οταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις να μην πέφτετε σε να μην γελοιοποιήστε .
Αλεπου το γεγονός οτι επιτέλους σήμερα τα πράγματα ειναι πιο ειρηνικά κει έξω και κοσμάκης δεν χάνει την περιουσία του θα έπρεπε να σε ευχαριστεί και οχι οτι σου απάντησαν στο μπλογκ σου στο οποίο κάνεις ριφρες καθε τρείς και λίγο για να δεις αν σου απάντησε κανεις. get a life λοιπον.Μην ψάχνεις τους επαίνους σε ενα μπλογκ αν τους άξιζες θα τους έπαιρνες στην real life και δεν θα έμπαινες καν σε αυτην την διαδικασία να τους αποζητάς εδώ μέσα.Για την μιζέρια που έχεις υποβάλει τον εαυτό σου είσαι εσύ υπεύθυνη και οχι το κράτος,οι μπάτσοι,τα μιντια και οι δικηγόροι...
φιλικά πάντα ο ανώνυμος,ο πριν τον 7.53 που κράξατε,ο οποίος ακόμη περιμένει να του εξηγήσετε κάποια πράγματα ... πριν βέβαια προσπαθήσετε να εξηγήσετε σας παρακαλώ συνεννοηθείται μεταξύ σας.
ευλόγησον.

stop police violence είπε...

Αφου είσαι τοσο καλός στις αναλύσεις θα ήθελα να αναλύσεις και λίγη ποίηση

μη φοβηθείς, ειναι απλώς λέξεις


ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
1950

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο.
Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ΄τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες - μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.
Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια
αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις πολιτείες
μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου
έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω από τις οβίδες.
Δεν έχεις καιρό
δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη
ή το παιδί σου.
Δε θα διστάσεις.
Θ΄απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου
Θ΄απαρνηθείς τη βραδινή ξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι
για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο.
Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς.
Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ,
να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι
είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄το κόκκινο στόμα της αγάπης σου
Να την ακούς να σου λέει τα όνειρα της για το μέλλον.
Μα εσύ πρέπει να τ΄αποχαιρετήσεις όλ΄αυτά και να ξεκινήσεις
γιατί εσύ είσαι υπεύθυνος για όλες τις φυσαρμόνικες του κόσμου,
για όλα τ΄άστρα, για όλες τις λάμπες και
για όλα τα όνειρα
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί να σε κλείσουν φυλακή για είκοσι ή
και περισσότερα χρόνια
μα εσύ και μες στη φυλακή θα θυμάσαι πάντοτε την άνοιξη,
τη μάνα σου και τον κόσμο.
Εσύ και μες απ΄ το τετραγωνικό μέτρο του κελλιού σου
θα συνεχίσεις τον δρόμο σου πάνω στη γη .
Κι΄ όταν μες στην απέραντη σιωπή, τη νύχτα
θα χτυπάς τον τοίχο του κελλιού σου με το δάχτυλο
απ΄τ΄άλλο μέρος του τοίχου θα σου απαντάει η Ισπανία.
Εσύ, κι ας βλέπεις να περνάν τα χρόνια σου και ν΄ ασπρίζουν
τα μαλλιά σου
δε θα γερνάς.
Εσύ και μες στη φυλακή κάθε πρωί θα ξημερώνεσαι πιο νέος
Αφού όλο και νέοι αγώνες θ΄ αρχίζουνε στον κόσμο
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να πεθάνεις ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αποβραδίς στην απομόνωση θα γράψεις ένα μεγάλο τρυφερό
γράμμα στη μάνα σου
Θα γράψεις στον τοίχο την ημερομηνία, τ΄αρχικά του ονόματος σου και μια λέξη : Ειρήνη
σα ναγραφες όλη την ιστορία της ζωής σου.
Να μπορείς να πεθάνεις ένα οποιοδήποτε πρωινό
να μπορείς να σταθείς μπροστά στα έξη ντουφέκια
σα να στεκόσουνα μπροστά σ΄ολάκαιρο το μέλλον.
Να μπορείς, απάνω απ΄την ομοβροντία που σε σκοτώνει
εσύ ν΄ακούς τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων που
τραγουδώντας πολεμάνε για την ειρήνη.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

πατερούλης Στάλιν είπε...

Αλεπουδίτσα μου, επειδή στο εξωτερικό είναι πιό αλεπούδες από εσένα, θα σου ζητήσουν ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία. Δεν τα έχεις γιατί αν τα είχες θα τα είχες δώσει έως τώρα.
100 η αλεπού (η πραγματική), 101 το αλεπουδόπουλο???

stop police violence είπε...

Αχ, με κούρασε το ψάρεμα
θα μαθετε τα πάντα επισήμως, με χαρτια κτλ

παντως μεταξυ μας
καλα κανετε και ανησυχειτε


υπερωριες κανεις Σταλιν μου...
πόσο παίρνεις?

φτωχεια καταραμενη

εγω την κανω τωρα
μπορεις να φυγεις κι εσυ
τελειωσε το μεροκαματο σου για σημερα

Ανώνυμος είπε...

Οι ΜΑTατζήδες που χτύπησαν τη Μυρτώ φυσικά φορούσαν πράσινα. Το χρώμα που έχουν οι στολές τους το έχουμε μάθει όλοι, ζαλισμένοι ή μη! Από την τηλεόραση, τους δρόμους, τις φωτογραφίες…
Κατόπιν ήρθαν στην όλη φάση ΚΑΙ αστυνομικοί με μπλε (και ασπίδες και κράνη).
Τα γνωστά σε όλους.
Τι γελοία πράγματα είναι αυτά που λες, ανώνυμε?!
Τον κώλο σας έχετε συνηθίσει να τον καλύπτετε εσείς! Εμείς άλλη σκασίλα δεν είχαμε από το να σου πούμε ψέματα για το νούμερο!
Δεν το ξέραμε ότι έπρεπε να καλύψουμε τους κώλους μας, επειδή είπαμε την ιστορία!!!
Η Μυρτώ έχει το νούμερο ΕΝΟΣ από τους ΜΑΤατζήδες. Το γράφει στο μανίκι της στολής τους. Αλλά δεν έχει σημασία. Μάλλον, το αν έχει ή όχι θα το δουν οι δικηγόροι και όχι εμείς. Και να μην το είχε δεν αλλάζει κάτι στην ιστορία και στην αδικία η οποία διαπράχθηκε. Εδώ απλά προβλήθηκε αυτή η αδικία. Μακάρι όσοι έχουν αδικηθεί, να βγουν και να το πουν!
Η ιστορία αυτή καταγράφθηκε από μένα, όταν συνάντησα τη Μυρτώ το βράδυ που έγινε όλο αυτό. Την άλλη μέρα το έστειλα στην alepouda -για να δει τι έγινε- κι εκείνη το ανέβασε. Έτσι μου τα είπε, στην κατάστασή της, η Μυρτώ κι έτσι τα έγραψα.
Ούτε έξυπνος το έπαιξε κανείς σ’ αυτή την ιστορία, ούτε θα λυθούν εδώ οι απορίες σου για το τι γίνεται στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ. Καταγράφηκε μια ιστορία, όπως ειπώθηκε από το θύμα, λίγες ώρες μετά το συμβάν.
Τις απορίες σου λύσε τες μόνος σου ή ρώτα τους «αρμόδιους» φίλους σου.

ΥΓ: όσον αφορά την «απορία» σχετικά με τους ξένους δημοσιογράφους: φυσικά και ήξεραν ότι δεν είναι ξένη δημοσιογράφος! Καταρχήν φαίνεται η κοπέλα κι από τον τρόπο που μιλάει ότι δεν είναι ξένη. Τις έλεγαν διάφορα όλη την ώρα για να την τρομάξουν και να της «σπάσουν τον τσαμπουκά». Λέμε τα αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Ειχε γράψει ο Ματατζης το νούμερο του στο μανίκι της στολής του?????για ποιο λόγο να κάνει κατι τέτοιο, για να μην το ξεχάσει??Μήπως το γραψε και με αίμα?(έτσι για να γινόμαστε δογματικοί να ταιριάζουμε με το κλιμα)..Μήπως στο άλλο μανίκι είχε γράψει την λίστα απο το σούπερ μάρκετ και στο κράνος του το κινητό του τηλέφωνο?Αν ναι και ήταν καλό γκομενάκι να μου το δώσεις ξέρω κάποια που θα γούσταρε να γίνει φάση...
Ο Χριστός και η Παναγιά.Τι ειναι αυτα που λες κορίτσι μου?Δεν καταλαβαίνεις πόσο πολύ εκτίθεσαι με τις απαντήσεις που δίνεις?
Έλεος πια.
Φυσικά δεν αλλάζει την ιστορία ενα νούμερο.Αλλα οι ασάφειες που ποστάρεις εσυ σαν ενα μεγάλο ΝΟΥΜΕΡΟ οχι μόνο αλλάζουν την ιστορία αλλα την κάνουν τόσο αναξιόπιστη που απορώ τελικά τα δικά σου συμφέροντα πια μπορεί να ειναι.Κρίμα.Οσο για τον 11 όροφο που σε ρωτάω και σε ξαναρωτάω δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανένα "φιλο" μου,που να με συγχωρέσεις αλλα έχω και φίλους μπάτσους,γιατι πιθανόν να έχω ιδία άποψη, δεν ξέρεις μπορεί να με έχουν "προσαγάγει και μένα εκει".;)Σε ρωτω και σε ξανα ρωτω λοιπον γιατι εσυ φαίνεται πως έχει μαύρα μεσάνυχτα με αυτα που γράφεις.Και για να μην κατηγορηθώ γιατι πιστεύω οτι ολο και κάποιος εξυπνάκιας θα το πει δεν σου λέω να κατεβάσεις το ποστ σου.Καλό ειναι να υπάρχουν και αυτα για να βλέπει και ο κόσμος πως κάποιος μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μια καλογραμμενη ιστοριούλα.Απλά να ξέρεις οτι οταν γράφεις σε ενα μπλογκ θα πρέπει να περιμένεις και τον αντίλογο εκτος απο τους "επαίνους".Οσο για τον mr Smarty pants πιο πάνω που έβαλε το τραγουδάκι ας το στείλει στον Καρβέλα που είχε προηγούμενα με τους μπάτσους να του εξηγήσει ακριβώς τι εννοεί.Θα ειναι εξίσου αντικειμενικός.
Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκα.
Ευλόγησον

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω τα γκαστερμπαϊτερ της ΥΗΕ χτυπανε υπερωρια τα καημενα απο εγκαυλο ζηλο προφανως.
Ψυχραιμια παιδι μου με τους μεροκαματιαρηδες του πληκτρολογιου.
Καποιος πρεπει να τη κανει κι αυτη τη βρωμοδουλεια προφανως.
Αν νομιζουν πως κωλονουμε πλανωνται.

Arkin είπε...

"Τραγουδάκι" το ποίημα του Λειβαδίτη...

Είναι που είναι προκλητικές οι μπούρδες που γράφεις φίλε (του) ασφαλίτη, αλλά αυτό πάει πολύ...

Enimerwsi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλημέρα,

μόλις μού ήρθε η ιστορία της κοπέλας μέσω e-mail και ειλικρινά δεν πίστευα σε όσα διάβαζα!!! Αλλά να μου πείτε, εδώ δεν πίστευα και τα περί μπάτσων κουκουλοφόρων και αποδείχτηκαν αλήθεια, γιατί να μην είναι αλήθεια και αυτό?

Ωστόσο, θέλω να ρωτήσω, η κοπέλα μπορεί να βρεθεί και να μιλήσει για αυτή την περιπέτειά της?Να μιλήσει στα κανάλια, να δώσει στοιχεία, να δει όλος ο κόσμος οτι όντως το πρόσωπο είναι υπαρκτό.

Βρείτε την και πείστε τη να μιλήσει.

Ελένη Καραγιάννη είπε...

ΤΑ ιδια σχεδον τραβηξα και εγω (χωρις το ξυλο)το καλοκαιρι οταν ζητησα το ονομα του μπατσου που μολις μας ειχε γραψει για κρανος, για να διαμαρτυρηθω. Θεωρηθηκε ως "απειλή" κατά του οργάνου και με πηγαν αυτόφορο (με χειροπεδες,περιπολικο, συνοδεια κτλπ.)Με αμπαρωσαν και δεν αφηναν τους δικους μου να με δουν.Μονο που ο φιλος μου ειναι οντως δημοσιογραφος και το ξανασκέφτηκαν με το
ενδεχόμενο να δυσφημισει το συγκεκριμενο αστυνομικο τμημα, τελικα διεγραψαν το αυτόφορο.
Συμβουλευτηκα νομικο γιατι σκοπευαμε να δωσουμε νομικη συνεχεια αλλα η συμβουλή του ηταν να μην το κανω ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!!!!!
ΚΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να φωνάζεται και να ωρύεστε όσο θέλετε !
Το θέμα ειναι οτι ακόμη και σήμερα δεν έχετε καμμία απάντηση στις ανακρίβεις του ποστ αλλα και των απαντήσεων σε όσο σας ρωτησα χθες.Αερολογίες και μόνο.Αγώνες αγαπημένα μου τσουτσέκια δεν γίνονται με αυτο το τρόπο.Χωρις επιχειρηματολογία ο αγωνιστικός σας γραπτός λόγος ειναι απλα a piece of shit!

Οσο για σενα γνήσια Ελληνίδα που το μόνο που έχεις μάθει στην ζωή σου ειναι το θράσος αν ήμουν μπάτσος και μου ζητούσες το όνομα όχι αυτόφωρο θα σε πήγαινα αλλα θα σε έφτυνα κιολάς.Εκανες παραβίαση το παραδέχεσαι και ζητάς και τα ρέστα.χαχαχαχαχ.Αυτο που γράφεις και υπερηφανεύεσαι απλα δείχνει την παιδεία σου και το πόσο βλαχαδερό εισαι.Οταν θα ζήσεις στο εξωτερικό,που προφανώς δεν θα ζήσεις ποτέ,σου εύχομαι να σε σταματήσει και κεί μπάτσος και να του ζητήσεις το ονομα του.Να δω μετά ποιος γαμιάς δημοσιογράφος θα σε ξεπλύνει.Αμόρφωτη.
Καλημέρα και όνειρα γλυκα

Ανώνυμος είπε...

και κάτι τελευταίο το να με αποκαλείς "ασφαλίτη" ή οτιδήποτε άλλο ετσι ώστε να δημιουργήσεις εντυπώσεις να ξέρεις οτι απλά δείχνει πόσο πωρωμένος είσαι.Οπως βλέπεις εγω απέφυγα να σε χαρακτηρίσω με οποιαδήποτε λέξη που μπορούσα άνετα να χρησιμοποιήσω μιας και τις μάθαμε καλά αυτες τις μέρες.Η παιδεία μου μου χει μάθει απλά οτι άνθρωπος με διαφορετική άποψη απο την δικιά μου δεν είναι εχθρός ούτε κατα βάση ανήκει κάπου.Προφανώς η δικιά σου παιδεία βασίζεται σε επαναστατικά ποιήματα τα οποία έχουν κάνει το μικρό σου εγκέφαλο μασημένη τσιχλα.
Εδω τελειώνω δεν έχω να πω κατι περισσότερο.Αν ποτέ βρείτε απαντήσεις στις ανακρίβεις που δημοσιεύεται το ξανα λέω εδω θα είμαι πάλι για να σας στηρίξω.

Ανώνυμος είπε...

Είναι θλιβερό – αυτή η λέξη μου έρχεται πρώτη στο μυαλό όταν διαβάζω σχόλια όπως το παραπάνω…
Κατ’ αρχάς, η ελευθερία του λόγου είναι δεδομένη, σωστά;
Και η έκφραση της διαφορετικής, από τη δική μου, άποψης πολύ ευπρόσδεκτη.
Οι λεκτικοί τραμπουκισμοί, όμως, σε τι ωφελούν; Πόσω μάλλον όταν εκφράζονται ως σχόλιο σε μια μαρτυρία – καταγγελία για ένα περιστατικό αστυνομικής βίας.
Μπορεί να είσαι όσο δύσπιστος θέλεις στις πληροφορίες που δέχεσαι.
Δικαίωμά σου να μην πείθεσαι από την «επιχειρηματολογία», όπως δικαίωμα δικό μου είναι να σχηματίσω αρκετά ξεκάθαρη άποψη για κάποιον συνάνθρωπό μου (νέο ή όχι, δεν έχει σημασία) που χρησιμοποιεί τη δική σου «επιχειρηματολογία» με χαρακτηρισμούς όπως «τσουτσέκια», «βλαχαδερό», «γαμιάς».

Πραγματικά ΘΛΙΒΕΡΟ!

Το ότι δεν μπορούμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ να εστιάσουμε στην ουσία των πραγμάτων.
Και να συζητήσουμε σαν τους ανθρώπους!

Ελένη Καραγιάννη είπε...

Oooooo!!!!! Εχει γίνει προσωπικό το παιχνίδι εδω!!! Οκ!
Ναι ειμαι Ελληνιδα, και εζησα και στο εξωτερικο, οχι για να αλλοτροιωθω και να γινω «Αμερικανάκι» αλλα για να ανοιξω τη γκλάβα μου... Και εκει στα ξενα μερη εμαθα ότι οι αστυνομικοι εκπαιδευονται για να υπηρετουν τον πολιτη, ενώ εδώ βαζουν τον μπαρμπα -βουλευτη να τους βολεψει σε μια θεσουλα...οποια θεσουλα να ναι...Αν είναι και στην αστυνομία ακόμα καλύτερα. Ετσι θα εχουν πάτημα να αποκτησουν την «προσωπικοτητα» που δεν ειχαν ποτε.
Αφου δηλωνεις φιλος των «γερμανων» θα επρεπε να ξερεις και το πρωτόκολλο...Πρωτον τα οργανα της ταξης απονείμουν χαιρετισμό στον πολιτη. Του μιλανε στο πληθυντικο και όχι μονο δινουν τα στοιχεια τους αλλα αναγραφουν τον κωδικο τους στην κληση. Φυσικά ο εν λόγω Ζητάς τιποτε από όλα αυτά δεν έκανε. Απλως χρησιμοποιησε την ιδιοτητα του για να ικανοποιήσει την πνευματικη ανεπαρκεια του.
Ολη η ιστορια που με λιγες γραμμες ανεφερα περιεχει και σεξιστικο επισοδιο αφου 3 λεπτα πριν γράψουν εμενα, ηταν ενας «νταγλαράς hells & angels μηχανόβιος » που τους εβριζε στα μουτρα Χριστους και καντηλια. Και οι τρεις μπατσοι αντρες την ωρα που τους εβριζε ΟΧΙ ΜΟΝΟ παρέμεναν σιωπηλοί, αλλά ειχαν τα ματια κατω και δεν αρθρωσαν κουβεντα. Όταν εγω αμεσως μετα διαμαρτυρηθηκα με πηγαν με τη μια αυτοφορο (ποια ειμαι αλλωστε εγω; Μια αναιδείς Ελληνιδα που τολμαω να αντιμιλαω στους Γαμαω και δερνω αντράκλες με το πέος από καουτσούκ και τα αρχιδια από φυαλες δακρυγονου!).
Επισης εμαθα πληροφορίες για τον άντρακλα που μου φορεσε χειροπεδες. Ετυχε να είναι ενας ξαδερφος συμαθητης με αυτόν. Στο σχολειο ηταν το παιδι της σφαλιάρας. Αντικοινωνικος, απομακρος και απορριμενος από τα υπολοιπα παιδια του σχολειου. Μετα από το σχολειο, τον « βολεψε» ο θειος που ασχολιοταν με τα κοινα, πηρε και μεγαλου κυβισμου μηχανη και ...εγινε από αμοιβάδα, αντρας!
Σε εσενα φιλε Γερμανε τάδε, δεν μπορω να μιλησω αρνητικα.. Απλως κατανοω. Ολοι ετσι μεγαλωσαμε... Στα τεκνα της μεταπολιτευσης δυο δρομοι υπαρχουν. Ο πρωτος είναι να ... να τα σπας στους δρομους, να αντιδρας, να αποτινάσεις τη σκόνη της αποχαύνωσης από πανω σου....Ο άλλος δρομος είναι να αφομοιωνεσαι, να «υπακους» να εισαι καλό παιδι...
Εγω ή «βλαχάρα» ανηκω στον πρωτο..

Ανώνυμος είπε...

Μια Μυρτώ χωρίς επώνυμο, καθόταν και τις έτρωγε επανειλημμένως χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, χωρίς να κρατήσει ονόματα και της τα έκαναν όλα αυτά ενώ θα μπορούσε να πάει την επόμενη μέρα με σοβαρή δικηγόρο και να τους πάει μαμιώντας δικαστικά μια και θα θυμόταν φάτσες. Κάνει μπαμ από μακριά ότι είναι ψέμα. Χρησιμοποιείστε το μυαλό σας. Κρίμα είναι. Ό,τι σας ταϊζουν το πιστεύετε.

Ελένη Καραγιάννη είπε...

Μια Μυρτω χωρις επωνυμο και ενας blogger ανωνυμος.

λολιτα είπε...

symfwnw apolyta me tin elena k giati ontws kai gw pou exw zhsei anwnyme sto ekswteriko oi astynomikoi den dianoountai na aplwsoun to xeri tous se politi,einai sklhroi alla dikaioi kai den paraviazoun ta anthrwpina dikaiwmata...alla pali den exw katalavei to skeptiko sou dld ypostirizeis asxetou tis istorias oti den exoun ypostei mesa se klouves astynomikwn kai tmhmata anthrwpoi ksylodarmous anaitious(an kai einai adokimos o oros giati o ksylodarmos mono anaitios einai..)an esy den paradexesai auto tote esy viwneis kai poly lypamai pou tha to pw mia alli pragmatikotita

kai mia aporia egw den symmerizomai tin akraia apopsi oti oloi oi astynomikoi einai katharmata san ton fonia tou aleksi alla oi ypoloipoi pou den einai giati den tous apomakrynoun autous apo tous kolpous tis astynomias?se ti eksypiretei na yparxoun tetoioi anthrwpoi sto swma pou exei systathei gia na prostatevei ta dikaiwmata mas?ara?kati sigoura den paei kala


p.s:STIN GAMIMENI TIN XWRA POU ZOYME EKLEIPEI I AISTHISI KOINWNIKIS DIKAIWSINIS KAI OSO AYTH DEN ERXETAI OLO KAI PERISSOTEROI ANTHRWPOI AGANAKTOYN..

Ανώνυμος είπε...

Να πω στον "Δεν είμαι τρομοκράτης..." κλπ κλπ, που "παραπονιέται" ότι δεν του απαντά κανείς (μάλλον εγώ που κατέγραψα την ιστορία της κοπέλας) στο ερώτημά του για τον 11ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α, ότι δεν του απαντώ για τον εξής απλό λόγο:
Δεν έχω πάει ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος φίλος μου σε κανέναν όροφο της Ασφάλειας, μέχρι τώρα. Η Μυρτώ ήταν η πρώτη! Μέχρι στιγμής –ευτυχώς!- είναι η μοναδική από τους γνωστούς μου. Θεωρήσαμε ότι ήταν άδικο και το γράψαμε.
Το βράδυ της Δευτέρας που μας είπε την ιστορία, είπε ότι την πήγαν στον 11ο όροφο.
Περιέγραψε αυτό το δωμάτιο, στο οποίο έμεινε αρκετή ώρα.
Έγραψα αυτά που έζησε η κοπέλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να γνωρίζω την οργάνωση της Ασφάλειας και την διάρθρωσή της στους ορόφους του κτηρίου της! Το γιατί στον 11ο έχουνε δωμάτιο με 2 ή 3 καναπέδες ή και σαλονάκι!
Γιατί πρέπει να σου απαντηθούν εδώ οι απορίες σου για το κτήριο της Ασφάλειας και το πώς το έχουν οργανώσει?
Που να ξέρω εγώ ή η Μυρτώ γιατί είχαν εκεί 2 καναπέδες?!
(α! Είχε κι ένα γραφειάκι. Ναι)
Δεν την ξενάγησαν στα δωμάτια, ούτε της εξήγησαν τις επιλογές τους στη διακόσμηση! Ούτε συστήθηκε με τον καθένα εκεί μέσα!
Γιατί το να μη ξέρω το γιατί έχουν βάλει αυτά που έχουν βάλει στο εσωτερικό του κτηρίου αυτού ή το τι δουλειά γίνεται σε κάθε όροφο θέτει υπό αμφισβήτηση την αφήγηση της κοπέλας?!

Επίσης, ωραίο το χιούμορ σου με τη λίστα του super market και τα τηλέφωνα για «κονέ» με τη φίλη σου. Μπράβο! Ναι, μόνος του τον έγραψε τον αριθμό στη στολή του και ζωγράφισε και καρδούλες γύρω-γύρω!!

Από αυτά τα σχόλιά σου και μόνο, φαίνεται ποιος είναι το ΝΟΥΜΕΡΟ…

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο "γαμιάς δημοσιογράφος"! Ναι λοιπόν... και θα ήθελα να πω στον... κύριο ανώνυμο οτι ειναι θεμιτό να εμφανίζεται ως τιμητής της παιδείας των υπολοίπων άλλα θα ήταν πιο αντρίκιο ίσως να το κάνει επώνυμα. Όπως επώνυμα επιβάλει το Σύνταγμα να δρα και το κάθε αστυνομικό όργανο, λειτουργώντας σε ένα σαφέστατο πλαίσιο κανόνων συμπεριφοράς που απο οτι ξέρω δεν περιλαμβάνουν το φτύσιμο, τη προσβολή, την αλαζονεία και τη χειροδικεία. Σίγουρα αν δεν ήταν αντρίκιο θα ήταν δείγμα πίστης στη δημοκρατία η οποία ειναι μεγαλόθυμη και επιτρέπει στον καθένα να εκφράζεται άλλα επώνυμα... δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ειναι φίλος της δημοκρατίας ο συγκεκριμένος ανώνυμος τιμητής! Που φυσικά μας δείχνει τη παιδεία του και τα πλούσια επιχειρήματα του χρησιμοποιώντας όμορφες εκφράσεις των... αμφιθεάτρων όπως "γαμιάς" και "βλαχαδερό" άλλα και δηλώνει οτι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει... καθως πρέπει πρακτικές όπως το "φτύσιμο" , προφανώς για να μας δείξει την ελιτίστικη τοποθέτηση του στα πράγματα! Ή για να μας υπενθυμίσει οτι κακώς πιστεύαμε οτι η αστυνομία θα έπρεπε να ειναι το ένοπλο σώμα προστασίας των πολιτών απο τους τραμπούκους-εγκληματίες-δολοφόνους-κλέφτες-εμπόρους ναρκωτικών-νονούς κλπ. άλλα είναι απλά ο κατασταλτικός βραχίωνας μιας εξουσίας που δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει συμπεριφορές όσων υποτίθεται οτι θα έπρεπε να καταπολεμά και αντιμετωπίζει τον πολίτη ως εχθρό και εν δυνάμει ύποπτο. Με απλά λόγια, ορισμένοι μπορούν να φτύνουν. Άλλοι πάλι όχι. Ίσως και γιατί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν "μορφωμένε" μου τιμητή μέσα σε έναν κόσμο που χωράνε μόνο οι φυλετικά και ιδεολογικά "καθαροί"; Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν τέτοιοι "μορφωμένοι έλληνες" και "φιλήσυχοι πολίτες" σαν εσένα για να μου θυμίζουν οτι δεν πρέπει να επαναπαύομαι και να κάθομαι στον καναπέ μου! Σε ευχαριστώ!

Υ.Γ. Ο καυγάς μορφωμένε μου ανώνυνε όπως θα έπρεπε να καταλάβεις λόγω της διαύγειας που σου παρέχει η παιδεία, δεν έγινε για την επιβολή της ποινής άλλα για την συμπεριφορά χουλιγκάνου του ζητά. Προφανώς η δικιά σου παιδεία επιτρέπει σε έναν δημόσιο λειτουργό να συμπεριφέρεται έτσι άλλα όχι σε έναν πολίτη. Εμάς, επέτρεψε μας μέσα στην μορφωτική μας φτώχια να μην επιτρέπουμε και στον πολίτη και κυρίως στον δημόσιο λειτουργό να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Δείξε λίγη κατανόηση.

Κασσιανός Τζέλης

Ανώνυμος είπε...

Η Μηρτώ έχει και όνομα και επώνυμο, που βρίσκεται με αναζήτηση λίγων δευτερολέπτων στο Google. Έχει ακόμη φανερά και κρυφά τραύματα.

Το θέμα είναι πως ορισμένα καθάρματα με όνομα, επώνυμο, αριθμό και στολή, δεν έχουν τσίπα και είναι άνανδροι.

Ανώνυμος είπε...

STON 11O OROFO DEN PIGAINOYN TIS PROSAGOGES APO TA EPISODEIA RE PSEFTES

Arkin είπε...

Κι εσύ πού το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

den yparxei standar orofos gia tis prosagwges. sinithws einai tetartos i dekatos kai entekatos apoti thymamai apo mia paromoia episkepsi mou gia anaitia prosagwgi. Den exei simasia an o kathenas exei simmetoxi sta epeisodia i oxi, prokeitai gia kratiki tromokratia, na se spasoun, na se peisoun na meneis spiti. Den tha perasei.

Α, μπα? είπε...

το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να προωθήσω το μπλογκ stop police violence. Όχι μόνο η ιστορία αλλά και η αμφισβήτησή της είναι κάτι που εύχομαι να καταλήξει στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων. Επειδή αυτό αποκλείεται, god bless the internet. Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου ο κόσμος να μιλήσει και να αναζητήσει άξιους δικηγόρους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε κι εμείς όπλα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ;
ΑΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΨΩΝΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 24 ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
ΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ. ΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ. ΚΑΛΑΘΟΥΛΙ.

streetfox είπε...

χαίρετε γιατι έχουμε και καλά νέα!

ολο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν και αντιλαμβάνονται τί γίνεται. τα γεγονότα μαθαίνονται γιατί αποκαλύπτονται και μετά κυκλοφορούν. κυρίως στο διαδίκτυο(έχει προταθεί να τα δείξουμε σε όλους!...φανταστήτε. παπούς γιαγιά- θειοι- ξαδέλφια, στο χριστουγενιατικο τραπέζι και προβολή εκπληξη! δεν νομίζω οτι θα φάνε και πολύ... φέτος).

η πληροφόρηση πρέπει να φτάσει σε όσους περισσότερους γίνεται.(και μετά διάλογος και ξανά ενημέρωση και στους δρόμους ΟΛΟΙ ξανά)
έτσι πιστευω θα υποστηρίξουμε το στόχο. η γενική κοινή γνώμη εχει διαμορφωθεί απο τα media, αυτό πρέπει να αντισταθμήσουμε.
focus

εδώ υπάρχουν βασικές αρχές. όπως τα σχόλια στα γεγονότα... ελέυθερα!
και η ενημέρωση!

ο τραμπουκισμός θα βρει απέναντι του αντίδραση και ενα πλήθος νατου φωναζουμε "ΦΥΓΕ ΡΕ! ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΟ!" (με την κακή έννοια)
οι υποστηριχτές του μπορεί να περνάνε και απαρατήρητοι αν (δεν) βαριέσται..

Μυρτώ χαίρομαι που είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σας ξέρουμε, όλα είναι "μεμονωμένα περιστατικά", για τα οποία φταίνε "ορισμένοι θερμόαιμοι", δεν τίθεται θέμα.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Η αποκρουστική αστυνομική βία έδωσε και σήμερα δείγματα γραφής. Aυτή τη φορά δεν σεβάστηκε ούτε τον φαντάρο Γ.ΓΡ. (υπηρετεί στην Κω και σε δύο μήνες απολύεται) ο οποίος μαζί με την παρέα του έκανε αμέριμνος βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στις 16:00 μ.μ. στην συμβολή Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, ενώ η πορεία είχε τελειώσει και ο δρόμος είχε δοθεί στην κυκλοφορία, διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε βίαια, αναίτια σε διερχόμενους. Μεταξύ των οποίων που δέχτηκαν τη βάρβαρη επίθεση ήταν και ο φαντάρος Γ.ΓΡ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ αγνόησαν τη δήλωση του ότι είναι φαντάρος, του επιτέθηκαν και αφού τον ακινητοποίησαν πετώντας τον κάτω, στην συνέχεια τον κλωτσούσαν στο πρόσωπο, με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες σαν τον χειρότερο εγκληματία και τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί προσήλθαν άνδρες των ΜΑΤ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΕΤΟΥΣΕ ΜΟΛΟΤΟΦ.

Ο φαντάρος που δεν έχει δεχτεί ακόμη ιατρική βοήθεια αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακούργημα και απειλείται με προφυλάκιση.

Πρέπει όλοι να δείξουμε αγωνιστικά την αλληλεγγύη μας.

Η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποκαλύπτεται ότι έχουν χάσει τον έλεγχο και πλέον τρομοκρατούν και απειλούν την κοινωνία.

Οι ευθύνες πλέον βαραίνουν τον υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται ότι μια βόλτα στα Εξάρχεια μπορεί να κοστίσει την ζωή σε ένα 15χρονο, ενώ μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ενός φαντάρου που κάνει χρήση της εορταστικής άδειας μπορεί να του καταστρέψει την ζωή από την βαναυσότητα και τις ψεύτικες κατηγορίες των ΜΑΤ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437


http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3369&mode=nested&order=0&thold=1

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τώρα είδα το περιστατικό. Απλά η σύλληψη έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα της αστυνομικής βίας προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα (αφού έτσι νόμιζαν) των νεών. Τίποτε άλλο, αφού καταντά πια περιττό.

stelios είπε...

Ξέρετε γιατί συμπεριφέρονται έτσι μερικοί μπάτσοι ;;;
-Επειδή δεν είναι αστυνομικοί, με τη γνήσια ερμηνεία του όρου (αλλά μπάτσοι).

Σκεφτήκατε γιατί δε τους...αγγίζει τίποτε ;;;
-Διότι είναι "μοχλοί" του συστήματος που εξυπηρετείται απο τέτοιες συμπεριφορές.

Αναρωτηθήκατε γιατί δεν τιμωρούνται, αλλά...πέφτουν στα μαλακά, άν και όταν οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ;;;
-Γιατί και οι περισσότεροι "δικαστές" ενώ το...παίζουν ανεξάρτητοι, είναι μέρη του ίδιου συστήματος που...γλείφει την εξουσία.

Ανησυχήσατε γιατί τίποτε δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα ;;;
-Για τον απλό λόγο οτι στις επόμενες εκλογές (όπως και στις προηγούμενες) θα τρέξουμε κάτω απο τα μπαλκόνια ενός Καραμανλή ή ενός Παπανδρέου, θα τους επεφημήσουμε, θα...γλείψουμε τον κάθε "φίτσουλα" πολιτικάντη που θα μας χαμογελάσει και την κρίσιμη ημέρα θα ρίξουμε και ένα...ψηφαλάκι στο λαμόγιο που μας υποσχέθηκε μια θεσούλα στο δημόσιο, ή κάποιο ρουσφετάκι για να "κονομήσουμε".

Επειδή σα λαός έχουμε αποκοιμηθεί χάνοντας τις φυσιολογικές αντιδράσεις του πολίτη.
Παραδομένοι στη...καταξίωση του "τζιπ" της "βίλλας" της "μπριζόλας" και των "χλιδάτων" διακοπών.

Επειδή σταματήσαμε να διαβάζουμε και να ερευνάμε.
Επειδή αποβλακωθήκαμε απο τα status symbol του κάθε λογής "ψώνιου" που ενέσκηψε στη καθημερινότητα μας -και επέβαλλε τα δικά του κόμπλεξ- σαν τρόπο ζωής και life style της κάθε Κατινίτσας και του κάθε...μπούλη που έγιναν "γκλαμουράτοι" (με μπόλικη χρυσόσκονη).

Για τον απλό λόγο ότι και οι "μπάτσοι" είναι σάρκα απο τη σάρκα μας.
Είναι...δικά μας παιδιά, που βρήκαν μια δουλίτσα στο δημόσιο, αφού δεν ήταν άξιοι να κάνουν κάτι καλύτερο.

Είναι κομμάτι της αποχαυνωμένης κοινωνίας μας, που "τρομοκρατείται" κάθε βράδυ στις κατασκευασμένες ειδήσεις των 8, απο τους "χλιμίτζουρες" που παριστάνουν τον δημοσιογράφο.
Μιάς κοινωνίας, που ανεβάζει τα σκόρ θεαματικότητας των κουτσομπολίστικων σκουπιδιών της...σκατοτηλεόρασης που μας...αξίζει.

Είναι και είμαστε αυτό που δημιούργησε η fake γεννηά του πολυτεχνείου, που χωρίς να κοπιάσει χωρίς να ερευνήσει χωρίς να εμβαθύνει, άσκησε (και ασκεί) -μόνο- κυριαρχικά δικαιώματα σε όσους "δεν τα κατάφεραν".

Είμαστε οι...κρυμένοι πίσω απο τις αυταπάτες μας, που αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια.
Που αντιστεκόμαστε σε όσα μας διδάσκει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας.
Κρατώντας απο αυτόν, μόνο ότι μας βολεύει : τον "απο μηχανής θεό" που θα δώσει όλες τις λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα και θα θεραπεύσει "πάσα νόσο και πάσα μαλακία".

Σε αυτή τη κοινωνία, ο αδικοχαμένος Αλέξης και η άτυχη Μυρτώ, δεν έχουν θέση, γιατί πίστεψαν ότι πρέπει να σκέπτονται ελεύθερα.
Ενώ αν είχαν γίνει πιόνια και εξαρτήματα του συστήματος, θα περνούσαν καλύτερες μέρες.

Ave Ceasar...οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα το συμβαν με την Μυρτω...
Δεν θυμαμαι μετα την Χουντα να ειχαμε τετοια περιστατικα σε τετοιο βαθμο. Για να μην πω οτι ακομα και κατα την περιοδο της Χουντας δεν υπηρχε περιπτωση να πηγαινεις σπιτι σου με την μαμα σου νεο κοριτσι, και ανευ λογου και αιτιας να σε μπαγλαρωνανε ετσι οι μπατσοι.
Αναρωτιεμαι σε ποιον πλανητη ζουμε τελικα. Γιατι σιγουρα αυτες οι συμπεριφορες δεν ειναι γηινες...
Την αμεριστη συμπαρασταση μου στην Μυρτω. Ισως πρεπει να γινει επαγγελματιας φωτογραφος...θα μπορει να αποτυπωνει την σαπιλα στο χαρτι...Οταν εχεις βιωσει κατι τετοιο στο πετσι σου λειτουργεις πολυ δημιουργικα...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΥΡΤΩ!ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟΣ!ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΟΥ.ΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ,ΑΝ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

kalimera sas ,lypamai para poly gia tin myrto ,kai gia ola ayta ta atoma poy den tha mathoyme pote prepei na ginei themA PANTOY ,AKOMA KAI STA KANALIA THS XAZOTHLEORASHS ,ME EKTIMHSH DIONYSIA

mao tse tung είπε...

δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα σχόλια των υπολοίπων, θα το κάνω αργότερα - διάβασα την ιστορία της κοπέλας και την θερμοπαρακαλώ να βγεί στο χαζοκούτι και να την εξιστορίσει λεπτομερώς - πρέπει να σταματήσει τώρα η βία της ατυνομίας - πρέπει να τιμωρηθούν όλοι τους ανελέητα

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Μια απίστευη μπούρδα, μια γελοία προπαγάνδα. Συνεχίστε να τους δίνετε βάσει και να ηρωοποιείτε τους απατεώνες που μεταδίδουν τέτοιες ειδήσεις. Τίποτα απο αυτά δεν στέκει! Πρόκειται για μια ανύπαρκτη ιστορία με σκοπό να διατηρήσει το κακό κλίμα και να κάνει κακό στη χώρα. Σβήστε το ποστ και σταματήστε να τρώτε κουτόχορτο....

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο είναι γελοίο και μελό. Κι αυτός/ή που την έχει δει να λέει "της Μυρτούς", επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Αν αντί για το ορθογραφικό σφάλμα εστίαζες σε όλα όσα συμβαίνουν εκεί έξω (κάτι που προϋποθέτει να ανοίξεις τα μάτια/αυτιά/μυαλά σου) ίσως κάτι γινόταν!
Τώρα, πολύ φοβάμαι, ότι δεν γίνεται τίποτα με την περίπτωσή σου, ανώνυμε/η "φίλε/η"...

Ανώνυμος είπε...

Μονο με "ξηλωμα" διευ8υντων και
υπαστυνομων μπορει να αντιμετωπιστουν
αυτα τα φαινομενα αφου φαινεται οτι οταν η υποθεση παει στα δικαστηρια οι δραστες πεφτουν στα "μαλακα".Δυστυχως η ανικανοτητα κυριαρχει στο υπ.δημοσιας ταξεως και εξακολουθουν
τα "οργανα" να ειναι νοσταλγοι της
χουντικης αντιληψης για καταστολη.
Συμπερασμα¨= κανενας δεν προκειται να βγαλει το φιδι απο
το αυγο του,και ο χορος καλα κρατει με τις ζαρντινιερες και δολοφονικους "τυχαιους"
πυροβολισμους στον αερα για εκφοβισμο εν ετει 2008 λες και ειμαστε σε κρατος τριτοκοσμικο!

streetfox είπε...

ευτυχώς η Μυρτώ είναι έξω.

τι γίνεται με όσους συλλήφθηκαν και παραμένουν προφυλακισμένοι?

οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντί τους
θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους
(και τότε θα ήταν ελπιδοφόρο κάποιοι να απαιτούν την αποφυλάκισή μας )
υπάρχουν αρκετά ντοκουμέντα καθώς και μάρτυρες που δείχνουν την τρομοκρατική τακτική.

Άμεσος στόχος η αποφυλάκιση των συλληφθέντων

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ.

Περισσότερα εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=950491

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι αληθινή η όχι η ιστορία, αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολεί στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό που θα πρεπε να συνηδειτοποιήσουμε είναι ότι όντως μπορεί να συμβεί αυτό στον οποιονδήποτε. Προσωπικά δεν έχω πέσει ποτέ θύμα τέτοιας άδικης επίθεσης και δεν θα τολμήσω να παραληλίσω τα συμβάντα που συμβαίνουν συνήθως στους δρόμους με αμόρφωτους μπάτσους με το καθεστώς της άκρατης βιας που επικράτει τώρα. Ειλικρινά όμως, ζω, υποτίθεται, σε μια ελεύθερη χώρα, που υποτ΄ιθεται ότι τα όργανα της τάξης πρέπει να προστατεύουν του πολίτες, εγώ φοβάμαι. Φοβάμαι να ζητήσω το οποιδήποτε δίκιο μου γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, για να μην πω ότι είναι σίγουρο και φανώ ισοπεδωτική, να πέσω στα γρανάζια του δικού τους μηχανισμού και να χάσω το όποιο δίκιο μου. Διαβάζοντας την ιστορία αγανάκτησα. Ήθελα να έχω μπροστά μου τον μπάτσο και να εφαρμόσω το ρητό των προγόνων μας. Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος. Σε τέτοιο χάλι ζούμε, να σε ωθούν στα άκρα να κάνεις την ωμή βία δεύτερή φύση σου! Αν είναι αυτό εξέλιξη τότε ντρέπομαι που λέγομαι άνθρωπος. Όσο για τους θερμοκέφαλους νομίζω ότι είναι ανώφελο να μπω στη διαδικασία να ανταπαντήσω στους ισχυρισμούς τους. Φαίνεται η παιδεία τους, το επίπεδο και το εύρος του πνεύματός τους!

Unknown είπε...

SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ !
ΠΟΣΟΙ Α-Ν-Ω-Ν-Υ-Μ-Ο-Ι ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

2 ή 3 ??????

THANKS!

alepouda είπε...

Μιλουσα στο τηλεφωνο χθες με την Μυρτω και με ρωτησε αν μαζευονται καταγγελιες στο policeviolence. Της ειπα λοιπον για ενα περιστατικο οπου ενα παιδι προχωρουσε χερι-χερι με την κοπελα του σε ενα δρομο. Δεν ηταν σε διαδηλωση ή τιποτα τετοιο, αλλα οπως θα φανει στην συνεχεια, υπηρχε μεγαλη αστυνομικη κινητικοτητα για καποιον αγνωστο λογο.
Ενω λοιπον περπατουσε ξαφνικα ειδε 2 αστυνομικους να τρεχουν καταπανω του, αλλα συνεχισε να περπαταει γιατι φανταστηκε οτι δεν μπορει να κυνηγάνε αυτον. Προς μεγαλη του εκπληξη αρχισανε να τον βαρανε με τα γκλομπς τους κτλ. Το παιδι ετρεξε προς την εισοδο μιας πολυκατοικιας. Αυτοι συνεχισαν να τον βαρανε, αλλα ηταν τυχερος τελικα γιατι η πορτα ηταν ανοιχτη και μπηκε μεσα.

Η πρωτη αντιδραση της Μυρτως ηταν να πει:
-Σοβαρα ρε συ...? αληθεια???
(Ακολουθησε σιωπη και μετα γελασαμε και οι δυο)
Της ειπα, μπορεις να καταλαβεις τωρα γιατι υπαρχει κοσμος που δεν μπορει να πιστεψει αυτο που σου συνεβη? Ακομα και εσυ -που επεσες θυμα σε αντιστοιχη περιπτωση - οταν το ακουσες τωρα αυτο, η πρωτη σου αντιδραση ηταν να σου φανει απιστευτο, οτι δεν μπορει να ειναι αληθεια...

Ολοι ειμαστε σε κατασταση σοκ και δεν μπορουμε να πιστεψουμε αυτα που μας συμβαινουν.

Το παραπανω το εγραψα για τους σκεπτικιστες, οχι για αυτους που σκοπιμα και για δικους τους λογους σπερνουν το σπορο της αμφιβολιας και εμπαιζουν το περιστατικο με οποιον τροπο μπορουν.

Για αυτους δεν μου καιγεται καρφι

Μη σας πω οτι μου φτιαχνουν και την διαθεση ετσι οπως εχουν σκυλιασει...

Κι αν κατηγορουμαι με λιγα λογια ότι με αυτο το ποστ αναταράσσω την ησυχια του φιλησυχου πολιτη,
ειναι τιμη μου και καμαρι μου

Θα βγω με ντουντουκα να φωναζω να ξυπνησει ο κοσμος, να ανοιξει τα ματια του, να ανοιξει το στομα του, να μην επιτρεψει ποτε ξανα πια να τον αγουν και να τον φερουν ανικανοι, να τον τρομοκρατουν οι τραμπουκοι, να σκυβει το κεφαλι του μπροστα σε τιποτενιους!


αυτα για τωρα...
:)

σας φιλω!

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλά τα πράγματα. Σου λέει ο μπάτσος, που έχει τα χάλια του: η κοπελίτσα, νοστιμούλα, ούτε που θα γύριζε να με κοιτάξει στο δρόμο, τώρα που έχω την ευκαιρία κάτσε να τη δείρω και να την προσβάλλω σεξιστικά.
Τόσο απλά, δυστυχώς..

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλό μουνί η Μυρτώ;
Για πες ρε alepouda που την ξέρεις...

stop police violence είπε...

Αφηνω το comment σου σαν αιωνιο μνημειο βλακειας...

Για να το βλεπουν οι επομενες γενεες και να λένε:
ΝΑ!! ΠΑΡΕ-ΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο ανεγγεφαλος που επανεμφανιζεται εδω μεσα και λεει ασυναρτησιες δεν καταλαβαινει οτι μ' αυτο τον τροπο το μονο που καταφερνει ειναι να δυναμωνει τη φωνη ολων οσων ζηταμε δικαιοσυνη για την Μυρτω και ολες τις περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν πεσει θυματα αστυνομικης βιας; Αλλα βεβαια, θα μου πεις αφου ειναι ανεγγεφαλος που να το καταλαβει! Ντροπη παντως! (και λιγα λεω...)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απλώς ρώτησα αν είναι καλό καβλάκι η Μυρτούλα..Θα είναι, δεν μπορεί, αφού όπως όλα δείχνουν τους κάβλωσε τους αστυνομικούς...Αδυνατούλα, 50 κιλά...
Τώρα εσείς για τα παίρνετε στο κρανίο, δεν πολυκατάλαβα.
(αυτά και δεν ξαναγράφω)

stop police violence είπε...

Μην ασχολειστε μαζι του,
κανεις δεν μπορει να τον ξεφτιλισει καλυτερα απο τα ίδια του τα λόγια

sensualmonk είπε...

ευχαριστούμε γιά την μαρτυρία [http://sensualmonk.blogspot.com/2008/12/blog-post_19.html], και ελπίζω ότι δεν παρεξηγηθεί το σχόλιό μου περί 'διασταύρωσης' - ήδη αισθάνομαι εντελώς στραγγιγμένος από ψυχικές δυνάμεις [γι' αλλη μιά φορά], και αυτό προσπάθησα να εκφράσω. ότι, δηλαδή, ακόμα και ΑΝ δεν ήταν αληθής μαρτυρία, αντικατοπτρίζει αληθώς ένα πλήθος σχετικών συμβάντων

προσθέτω και εγώ, έστω και καθυστερημένα, την συμπαράστασή μου προς την μυρτώ - και κάθε 'μυρτώ'

['παρουσιάζω αποκλίνουσα συμπεριφορά / πυροβολήστε προειδοποιητικά'

feel free to copy, paste, forward, print, stick, wear, translate:

http://sensualmonk.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html]

sensualmonk είπε...

@ alepouda: λυπάμαι που επανέρχομαι, αλλά [πολλές, όχι] μία έρευνα [πολλών, όχι] λίγων δευτερολέπτων στο google δεν απέδωσε, παρά τα λεγόμενά σας [αν τα διάβασα σωστά], το πλήρες ονοματεπώνυμο της μυρτώς. μπορεί, βεβαίως, το λάθος να είναι δικό μου. οπότε, μέρες που είναι, αναμένουμε απλώς την πλήρη ιστορία, όπως υπόσχεστε αλλού

spyros1000 είπε...

εμενα γιατι μου φαινεται λιγο μουφα η ολη ιστορια?
ειναι δυνατον να μην εκανε κατι και να την συνελαβαν?
αλλη ορεξη δεν εχουν οι αστυνομικοι αντι να πιανουν κουκουλοφορους να προσαγουν αθωους πολιτες?

Laplace είπε...

tragiko peristatiko!
to anadhmosieysa sto blog mu

Yannis Tsal είπε...

Δεν διάβασα όλα τα σχόλια, πάντως η καταγγελία είναι ενδεικτική του κλιματος τεχνητής έντασης και τρομοκρατίας που πάει να δημιουργήσει το αστικό κράτος σε συνεργασία με το παρακράτος για να εκφοβίσει τους πολίτες και να προκαλέσει ρεύμα υπέρ της περισσότερης αστυνόμευσης και καταστολής. Το περιστατικό είναι σοβαρό και συνιστώ να το προχωρήσετε δικαστικά, με παράλληλα διαβήματα σε αρμόδιους ντόπιους και διεθνείς φορείς προστασίας δικαιωμάτων κλπ και επικοινωνιακά μέσα (επιλεκτικά, γιατί πολλά από αυτά είναι ικανά να το αξιοποιήσουν εμπορικά στρεβλώνοντας την αλήθεια). Μόνο έτσι μπορεί να χτυπηθεί και να ξηλωθεί το απάνθρωπο και ελεεινό παρακράτος. Τα κτήνη είναι ίδια, είτε στις χούντες του Βιντέλα, του Πινοτσέτ και των απριλιανών, είτε σε κατ' επίφαση δημοκρατικά καθεστώτα όπως η κυβέρνηση Καραμανλή (και οι προηγούμενες). ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΝΟΧΗ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΥΓ: Της "Μυρτούς" δεν είναι λάθος, αρχαιοπρεπές μεν αλλά σωστό. Κατά το της "ηχούς" κ.α. Προφανώς αυτός που το κακοσχολίασε έχει περιορισμένες γραμματικές - αν μη τι άλλο - γνώσεις.

Kostas Beveratos είπε...

τρία περιστατικά «ήπιας» αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας.

η ανεκτικότητα και η σιωπή φέρνουν τα χειρότερα

http://realityshow-konstmp.blogspot.com/2007/12/2.html
http://realityshow-konstmp.blogspot.com/2007/12/3_15.html
http://realityshow-konstmp.blogspot.com/2007/12/4.html

Ανώνυμος είπε...

Έστω και τώρα θα το βάλω στο δικό μου blog. Το έστειλα ήδη σε πολλούς φίλους της γενιάς μου (50-, 50+), πριν από μέρες. Αν δεν έχεις δει τη συμπεριφορά της αστυνομίας ή δεν στην έχουν διηγηθεί δικοί σου άνθρωποι δεν πιστεύεις. Δεν θες να πιστέψεις.
Ο γιός μου μου την έστειλε από το indymedia μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν τη γαμήσανε;
Αφού εγώ την έχω δει, είναι θεόμουνο η Μυρτώ...

Ανώνυμος είπε...

Εγω είχα γνωρίσει ένα μετανάστη με άδεια παραμονής και έτυχε να πάθει τρακάρισμα και να θέλει ένα χ ποσό για να ξεπληρώσει τη φυλακή. Ίσως να έφταιγε και να μην μου είχε πει ακριβώς αλήθεια, αυτό που ξέρω όμως είναι οτι έκανε σαν τρελλός και δέν ήθελε με τίποτα να τον συλλάβουν γιάτι είχε άσχημες εμπειρίες απο παλαιότερα.
Τοτε δεν μπορούσα να τον πιστέψω, νόμιζα ότι υπερέβαλλε, με όλα όσα ακούω όμως τον καταλαβαίνω πια. Ας θυμηθούμε και περιστατικά αυτοκτονιών σε κρατητηρια. Κυρίως ας μην υποτιμούμε τη λεκτική βία. Δυστυχως είναι χειρότερη κι απο ένα χαστούκι γιατί σε τσακίζει ψυχολογικά. Στη Μυρτώ θέλω να πώ ότι δεν πρέπει να πάψει να πιστεύει στους ανθρώπους. Ας σκεφτεί ότι αυτοι οι αστυνομικοι μπορεί να είναι και τρυφεροι και να ντρέπονται γι' αυτό που δυστυχώς είναι υποχρεωμένοι (απο ποιους άραγε;)να κάνουν. Η Βία δέν νικιέται με τη Βία άλλα με την επιμονή σε αυτά που η βία θέλει να εξοντώσει! Κουράγιο.

PALOUKI LOUK είπε...

δουλεια ολων μας ειναι ακουστει αυτο παραεξω!!!εννοειται το αντιγραφω και το ανεβαζω!!!

Panos Konstantinidis είπε...

Η ιστορία ακούγεται (και νομίζω ότι είναι) ψεύτικη. Τρία είναι τα βασικά σημεία που θα σταθώ

α) Δεν μπορώ να την επιβεβαιώσω πουθενά. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε εφημερίδες, σε περιοδικά και στο διαδίκτυο που έψαξα, εκτός από αναφορές σε ιστολόγια, και όλα φαίνονται να αντιγράφουνε αυτό εδώ.

β) Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ είναι το ΥΔΕΖΙ που ασχολείται με ανθρωποκτονίες. Εκεί πηγαίνουνε μόνο τους εγκληματίες. Τις άλλες συλλήψεις τις πηγαίνουνε ή στην κρατική (5ος όροφος) ή στην ασφάλεια (4ος και 6ος). Εκτός και αν η Μυρτώ είχε κάνει φόνο δε θα την πήγαιναν ποτέ στον 11ο.

γ) Ποτέ όταν συλλαμβάνουνε πολλά άτομα και είναι εκτός φυλακής/κρατητηρίου δεν τα αφήνουνε να βλέπουνε ο ένας τον άλλον, για να μην μπορούνε να συνενοηθύνε και να μη δημιουργηθεί πανικός. Το ότι γινότανε χαμός στον 11ο όροφο από παιδιά που τα σέρνανε από εδώ και από εκεί είναι ψέμμα.

Έχω γράψει αναλυτικώς για την ιστορία της Μυρτούς στο ιστολόγιό μου: http://oiskepseismoy.blogspot.com/2008/12/blog-post_20.html

Παρ' όλα αυτά, αν όντως είναι αλήθεια η ιστορία, ζητώ να μου δωθεί μια παραπομπή για να την διασταυρώσω. Ή ακόμα και ένα επίθετο (αν δε θέλετε να δημοσιευθεί το επίθετο της Μυρτούς μπορείτε να μου το στείλετε με e-mail, θα το βρείτε στο blog μου. Υπόσχομαι ότι δε θα το δημοσιοποιήσω) και θα προσπαθήσω να βρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο στα αρχεία της ΓΑΔΑ. Δεν μπορεί, αφού της απαγγέλθηκε κατηγορίες σίγουρα θα υπάρχει κάπου.

streetfox είπε...

p.k. έκανα τον κόπο και διάβασα τις σκέψεις σου...
κουράστηκα να διαβάζω σχόλια πρέπει να ομολογήσω (ουπς τι λέω!)

ευτυχώς η κοινη λογική και το κοινό αίσθημα, (που εδώ ακούγονται) δεν πιστεύουν αυτά που λένε τα περιοδικά!!
η επιβεβαίωση για το οτι η ιστορία είναι αληθινή είναι κοινό μυστικό εξάλλου.

οταν γίνεται χαμός απο συλλλήψεις, (ερευνησέ το στο διαδίκτυο αυτό)
τότε μέχρι και στα υπόγεια κάνουν προ-ανακρίσεις (λέμε τώρα)

το να βρεθείς στο ίδιο χώρο με εναν αλλο συλληφθέντα που του έχουν σπασει τα νεύρα (όπως το παιδί που περιγράφει) μπορεί να ξεπερνάει τα επιτρεπτα όρια (που οι ίδιοι αγνοούν ούτως ή άλλως), αλλά είναι οτι πρέπει για να νιώσεις που μπορεί να σε φτάσουν (στην καλύτερη).
ή μπορεί να ήταν όλα τα γραφεία γεμάτα (δεν ξέρεις)
αφου ενίστασε όμως, στείλε ντοκουμέντα πως είναι τελικά ο 11ος οροφ. (μήπως γίνει διαδήλωση και για την διακόσμηση (..τόσες γίνονται))

με εκανες και γέλασα..
Α! και κατι ακόμα. αυτό το "ή ακόμα και ενα επίθετο" πως σου ήρθε? αλλα το καλύτερο...?: "Υποσχομαι..."
χαχαχαχεχεχεχοχοχοχιχιχιχι

καλύτερα μην υπόσχεσαι και ψάξου
(εφόσον εχεις πρόσβαση και στα αρχεία της γαδα)

Panos Konstantinidis είπε...

@poorfox

καλά κάνεις και γελάς, να πούμε και έναν αστεϊσμό να περάσει η ώρα. Πάντως οι γέλωτες και τα αστεία δεν αποδεικνύουνε την ιστορία. Αφού λοιπόν λες ότι

"η επιβεβαίωση για το οτι η ιστορία είναι αληθινή είναι κοινό μυστικό εξάλλου."

περιμένω παραπομπές που να αποδεικνύουνε την αλήθεια της ιστορίας.

Α, και κάτι άλλο, δεν είπα ότι έχω πρόσβαση στα αρχεία. Είπα ότι θα προσπαθήσω να βρω (εμμέσως) αν κάτι τέτοιο ισχύει. Και ονοματεπώνυμο να δωθεί δε σημαίνει ότι θα επαληθευτεί, απλώς θα κάνει την έρευνα πιο εύκολη. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί ένα ονοματεπώνυμο, είναι κρυφό;

stop police violence είπε...

Ειλικρινα αναρωτιεμαι το εξης και απευθυνω το ερωτημα σε αυτους που με μανια προσπαθουν να αποδειξουν οτι αυτη η ιστορια ειναι ψευτικη:
Ποιο λογο θα ειχα να δημοσιευσω μια ψευτικη μαρτυρια, και ειδικα εν μεσω μιας πανσπερμιας αστυνομικων αυθαιρεσιων και εγκληματων? Στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω ποιο κινητρο και τι ωφελος θα ειχα για να κανω κατι τετοιο...

Το ιντερνετ εχει πλημμυρισει απο οπτικοακουστικο υλικο με ξυλοδαρμους, καταχρηση εξουσιας, κουκουλοφορους ασφαλίτες.
Απο τα νοσοκομεια εχουν περασει εκατονταδες θυματα επιθεσης απο την αστυνομια.

Αυτο που περιγραφεται στο κειμενο ειναι ενα περιστατικο αναμεσα στα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ που εχουν συμβει αυτες τις μερες.

stop police violence είπε...

Διαβαστε την παρακατω μαρτυρια:

http://gazakas.wordpress.com/2008/12/12/testimony/

Unknown είπε...

Γεια σου Αλεπούδα είμαι συγκλονισμένος αλλά στην τελική σε ένα κράτος όπως το Ελληνικό τι περιμένεις.
Είμαι λίγο σκληρός αλλά εντάξει έτσι έχουν μάθει την αστυνομία να συμπεριφέρεται.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι η εξέγερση αυτή για μένα προσωπικά απέτυχε σε ένα πράγμα να δείξει σε όλο της το πρόσωπο της εξουσία της αστυνομίας.
Με τις ζημιές και το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας(απο αλλοδαπούς προβοκάτωρες) δυστυχώς δεν πέρασαν τα μύνηματα τα σωστά.

Βλέπω για άλλη μια φορά ο αγώνας να χάνεται και είμαι προσωπικά απαισιοδοξος όχι γιατί τα βλέπω μάυρα αλλά φταίμε όλοι σε αυτό.
Φταίμε γιατί κάνουμε κατάληψη για την κατάληψη.
Κάνουμε πορεία γιατί κάνουν τα κόμματα.
Κάνουμε διάλογο για τα ΜΜΕ ενώ δεν θα έπρεπε.
Για αυτό αλεπούδα μου δεν νομίζω αυτή η εξέγερση να οδηγήσει πουθενά.
Παρα μόνο να βγεί το Σοσιαλήστικο ΠΑ.ΣΟΚ και απλά να ανεβάσει ποσοστά η κοινοβουλευτική Αριστερά...

Αν θέλεις να δείς την αναλυτική φιλοσοφία μου τσέκαρε σε παρακαλώ την τελευταία μου ανάρτηση...

Σε ευχαριστώ που μου άφησες την γνώμη μου να ακουστεί...

Να είσαι καλά και καλές επαναστατικές εορτές με νοήμα

alepouda είπε...

Δεν ειναι λιγο νωρις για να απογοητευεσαι?
Οποιο κομμα και να βγει, το κερδος απο αυτη την ιστορια ειναι οτι ενα μερος του κοσμου - και ειδικα οι μικροτερες ηλικιες - ξυπνησε και αρχισε να αποκτα κοινωνικη συναισθηση και κοινωνικη συνειδηση.
Οι πολιτικοι θελουν οσο τιποτα αλλο, να τους ψηφιζουμε και να τους αφηνουμε ησυχους για να κανουν το δικο τους πλιατσικο.
Η δυναμη του πολιτη ομως δεν αρχιζει και σταματα στην ψηφο του. Αντιθετα ο πολιτης εχει δυναμη να γυρισει τον κοσμο αναποδα. Αυτο ειναι ενα απο τα πραγματα που μπορουμε να συμπερανουμε ηδη απο αυτη την ιστορια.
Ο κοσμος βγηκε στους δρομους με αφορμη τη δολοφονια του αλεξη και με την σκεψη "ΟΧΙ αλλο πια".

Οποιο κομμα και να βγει, αν δεν φροντισει να βελτιωσει την κατασταση, θα βρει μπροστα του τον ιδιο απλο κοσμο, πολυ πιο οργισμενο αυτη τη φορα

Panos Konstantinidis είπε...

> Ποιο λογο θα ειχα να δημοσιευσω μια ψευτικη μαρτυρια, και ειδικα εν μεσω μιας πανσπερμιας αστυνομικων αυθαιρεσιων και εγκληματων?

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Διότι μέσα στην αναμπουμπούλα θα φανεί αληθής. Τόσους και τόσους συλλαμβάνουνε, μία ακόμα δε θα φανεί ψέμμα. Αν π.χ. τη συλλαμβάνανε εν μέσω θέρους, όπου δε γινότανε τίποτα, δε θα ήτανε και πολύ πιστευτή η ιστορία σου.

Πάντως επειδή μένω στη Μ.Β. και τυχαίνει να έχω άκρες (καθηγητή) στο Βrighton αν μου πεις σε ποιο πανεπιστήμιο και σε ποιο τμήμα σπουδάζει η κοπέλα, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσω να ελέγξω την εγκυρότητα των στοιχείων.

alepouda είπε...

Παμε παλι...
Προσεξε αυτη την φορα και απαντησε στην ερωτηση και οχι σε ο,τι θελεις...
η ερωτηση ηταν, ποιον λογο θα ειχα, ποιο κινητρο θα ειχα, τι θα κερδιζα με το να βγαλω μια ψευτικη ιστορια...?

Μια που εχεις επενδυσει τοσο χρονο σε αυτη την ιστορια θα σου πω οτι θα μιλησει σε ραδιοφωνικη εκπομπη πολυ συντομα (και επωνυμα)
Μολις κλειστουν και οι τελευταιες λεπτομερειες θα γινει και πληρως ανακοινώσιμο

Αλλα και παλι δεν θα σου φτασει εσενα αυτο

Αλλα ξερεις κατι...
ειλικρινα, δεν με ενδιαφερει τι μπορεις και τι δεν μπορεις να πιστεψεις

Panos Konstantinidis είπε...

Σου έκανα μια ερώτηση και δεν απάντησες. Η αδυναμία σου να μας δώσεις στοιχεία και αποδείξεις για την κοπέλα και το red herring που κάνεις, δείχνει ότι πρόκειται περί απάτης, και μάλιστα με α κεφαλαίο. Αν ποτέ υπάρξουνε στοιχεία εδώ είμαστε να τα δούμε. Μέχρι τότε καλό είναι να σταματήσεις να δημαγωγείς. Δε με ενδιαφέρει γιατί έβγαλες αυτή την ιστορία από το μυαλό σου, με ενδιαφέρει να καταλάβεις ότι δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο.

Αυτά από εμένα και τέλος.

Υγ. Περιμένω τη συνέντευξη της κοπέλας στο ραδιόφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Ekei sti M.B. pou meneis (to ksenodoxeio, asfalws) kai trws kokkines regkes… den pas na deis an erxomai, kyrie Pano mou???
Ante, giati kai i ypomoni exei ta oria tis!

Ανώνυμος είπε...

Alepouda, το ξέρεις ότι ο εμπνευστής μιας άλλης φανταστικής ιστορίας, της Ηλένιας, είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλακή για διασπορά ψευδών ειδήσεων;

Για δες τα τελευταία σχόλια στο indymedia:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=947944

stop police violence είπε...

Αν διεσπειρε ψευδεις ειδησεις
τοτε ορθως τιμωρηθηκε



Προσπαθεις να με τρομαξεις?

Αστο, δεν πιανει...

Ανώνυμος είπε...

Για τα μάτια της μοντέλας Ηλένιας έκλαψαν πολλά ματάκια, αλλά έκλαψε και ο εμπνευστής της απάτης με 8 μήνες φυλακή.

Η "θλιβερή" ιστορία της Ηλένιας -για όσους δεν την ξέρουν ή δεν την θυμούνται- έχει έτσι: Την πρώτη επέτειο του "Πολυτεχνείου", το 1974. ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες που γέμισαν το πολυπαθές κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο -που έμεινε στην "ιστορία" σαν της Ηλένιας το κάγκελο"- υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: "Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει.

Το "δράμα" το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές δε - η "Αυγή"- έγραψε κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: "Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρη οπό σφαίρα. Τι απόγινε", λέει:

Το σκίτσο της μικρής κοπέλας με το τραγικό ερώτημα κρεμόταν από τα κλαδιά της ελίτσας που φυτεύτηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου. Αργότερα τοποθετήθηκε κι αλλού, κι αλλού, ανάμεσα στα λουλούδια. Με το ίδιο πάντα ερώτημα "Τι απόγινες". Ολότελα τυχαία χθες βρεθήκαμε δίπλα σε ένα αγόρι κι από εκεί ξεκινάει μια ακόμα τραγωδία όπως την αφηγείται το ίδιο:

"Ήμασταν μαζί με την Ηλένια μέσα στο Πολυτεχνείο. Μετά την εισβολή, βγήκαμε δίπλα δίπλα οπό την έξοδο της Στουρνάρη. Ένας οπλισμένος τη σημάδεψε εν ψυχρώ και οι σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ακούμπησε πάνω μου βγάζοντας αίμα από το στόμα κι έπειτα έπεσε. Με συλλάμβανε και στην Ασφάλεια μου πήραν το πουλόβερ μου που ήταν κόκκινο από το αίμα της. Δεν τους μίλησα καθόλου για την Ηλένια, για να την προφυλάξω, αν ζούσε... Όταν με άφησαν, το Φλεβάρη του '74. πήγα στο Χαλάνδρι όπου έμενε με την οικογένεια της. Μα οι γονείς της με τον μικρότερο αδερφό της είχαν εξαφανιστεί και στο σπίτι έμεναν άγνωστοι. Όσο κι αν ρώτησα δεν ήξεραν τίποτα. Ούτε κι από το σχολείο της. το Κολέγιο Αγ. Παρασκευής, έβγαλα άκρη. Ίσως οι γονείς της φοβήθηκαν για το δεύτερο παιδί τους κι εξαφανίστηκαν. Όλα αυτά δεν τα κατέθεσα στον κ. Τσεβά. γιατί φοβόμουν." Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου, ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν το γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: "Τι απόγινε:". Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής".

Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της δολοφονημένης Ηλένιας -στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι- ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας "ΜΠΡΕΚ" και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου "Βογκ" (το σκίτσο της διαφημίσεως -είναι "παστέλ"- το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νίκολας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ. γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο). Μετά τη διαπίστωση της απάτης, έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο -από το όνομα του φαίνεται "γέννησε" την Ηλένια-ο οποίος καταδικάστηκε (άρον- άρον στις 18/2/75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Το όνομα της Ηλένιας εκφωνήθηκε πρώτο στον πίνακα των νεκρών και σε αυτήν , κατατέθηκαν τα περισσότερα στεφάνια, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της Ιωάννας Τσάτσου -συζύγου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας- η οποία μάλιστα, γονάτισε μπροστά, στο σκίτσο και δάκρυσε. Ο πανίσχυρος, δε. τότε Καραμανλής, ζήτησε φωτογραφία του σκίτσου.

Ανώνυμος είπε...

afto twra (to apopanw) ti itan?
proeidopoiitiki voli ston aera?

Ανώνυμος είπε...

Μου κανουν εντυπωση ολοι αυτοι που αμφισβητουν την ιστορια, που θελουν στοιχεια για να πιστεψουν, ειναι πιο σημαντικο για αυτους η διασταυρωση της ιστοριας (ή μηπως δεν περιμενουν τετοια πραγματα απ' την αστυνομια; ελεος δηλαδη!) απο το οτι με τη σταση τους, με τη χωρις νοημα δυσπιστια βαζουν ενα ακομα λιθαρακι στο να συμβαινουν τετοια πραγματα; Ειλικρινα παραξενευομαι, εμενα δε με νοιαζει αν την κοπελα τη λενε Μυρτω ή αλλιως, δε με νοιαζει πως μοιαζει η ιστορια, με νοιαζει οτι αλλη μια απαραδεκτη αυθαιρεσια της αστυνομιας δε μπορει να περασει ετσι...

alepouda είπε...

λες να εξοστρακιστει και να με βρει αυτη η βολη κι εμενα?


Για τη δολοφονία του έφηβου

alepouda είπε...

συνεχιζουμε το ελευθερο προγραμμα μας με λιγη ελευθερη ποιηση

Περσινο κειμενο, αλλα πολυ επικαιρο

Το μανιφεστο των 30

Ανώνυμος είπε...

Καλά η ιστορία βρωμάει χιλιόμετρα πως είναι φανταστική, κανένα στοιχείο δεν προσκομίζεται τόσες μέρες, η alepouda το δίχως άλλο είναι μαζόχα νοικοκυρούλα που γράφει ερωτικές ιστοριούλες και γουστάρει ξύλο και ξεφτίλισμα.

Δεν μου έχετε απαντήσει όμως ως τώρα αν η Μυρτώ είναι καλό γκομενάκι. Δεν μπορεί, θα είναι, για να ερέθισε τόσο τους αστυνομικούς που παραλίγο να τη βιάσουν. Θα τη θυμούνται και θα αναστενάζουν.

alepouda είπε...

ποσους μηνες τα έχεις με την παλάμη σου?

Μονο ετσι εξηγειται η περιπτωση σου

stop police violence είπε...

Αυριο, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στο πρωϊνό δελτίο του City 99,5
θα μιλήσει επώνυμα η Μυρτώ στον δημιοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου, για το περιστατικό του ξυλοδαρμού και της σύλληψης της, που συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα.

Το δελτίο ξεκινάει στις 8 το πρωϊ

Ανώνυμος είπε...

Πάμε ένα στοίχημα πως με κάποια δικαιολογία (πχ τεχνικοί λόγοι) τζάμπα θα ξυπνήσουμε να ακούσουμε τη συνέντευξη;

alepouda είπε...

Ανώνυμε, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ!

το comment σου συμμετειχε σε κληρωση και επιλέχτηκε πρώτο!

Μπορεις να παραλαβεις το δωρο σου απο την Γενικη Αστυνομική Διευθυνση Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας) όλες της ώρες της ημερας!

Απλά πήγαινε εκει και ρώτα έναν αστυνομικό "Απο που μπορω να παραλάβω το δωρο μου?"

Μην ξεχασεις την αστυνομική σου ταυτοτητα

Yannis Tsal είπε...

"Δύσκολη" η ώρα της συνέντευξης, πολλοί θα κοιμούνται ακόμα ή θα βρίσκονται καθοδόν για τη δουλειά τους. Αναμένουμε σύντομα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, καθώς και προβολή του θέματος από άλλα μέσα.

Yannis Tsal είπε...

Όσο για την περίπτωση της Ηλένιας, που "αποδείχτηκε" ψεύτικη, αυτό δεν απαγορεύει να γίνονται και να διευρευνόνται άλλες καταγγελίες. Βάζω το αποδείχτηκε σε εισαγωγικά γιατί το γεγονός έλαβε χώρα σε εποχή που δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αποχουντοποίηση σε σώματα ασφαλείας και δικαιοσύνη. Δεν αποκλείω βέβαια το γεγονός να ήταν αποτέλεσμα της φαντασιοπληξίας κάποιου νέου ή προσπάθεια για τη δημιουργία εντυπώσεων μέσα στο κλίμα της εποχής. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δίνεται δημοσιότητα σε τέτοια θέματα (αφού έχει γίνει σχετική διασταύρωση) και αν συντρέχει λόγος να παίρνουν την άγουσα για τη δικαιοσύνη, παρά να κουκουλώνονται και να επιτρέπουν στους υπαίτιους να συνεχίζουν ανεξέλεγκτα το έργο τους. Οι πρώτοι δε ποθ θα έπρεπε να δείχνουν ενδιαφέρον για τετοια περιστατικά είναι τα (υγειή στοιχεία μέσα στην) αστυνομία, με την κ΄΄αλυψη και ενθάρρυνση των πολιτικών τους προϊσταμέενων εννοείται, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κάθαρσης και εκδημοκρατισμού του σώματος.

Ανώνυμος είπε...

'' Αυτές τις μέρες ήμασταν όλοι ζωντανοί
μιλώντας με τους ζωντανούς... ''


Ο θάνατος μπήκε στο σπίτι σου επιτέλους.
Άγγιξε τις θεμελιακές σου ευαισθησίες.
Τόσο καιρό ανεχόσουν...τ' ανεχόσουν όλα...
Δε σ' άγγιζε ο θάνατος τόσων μεταναστών στη δυτική Αθήνα
ήταν σ' άλλη γειτονιά, βιομηχανοποιημένη, βρώμικη, μακριά,
εκεί κοντά στην εθνική, που περνάς μόνο και ποτέ δε στέκεσαι...
''στο κάτω κάτω τί θέλουν κι αυτοί κι έρχονται εδώ πέρα, αφού δουλειές δεν έχει ούτε για μας καλά καλά; δεν κάθονταν στην πατρίδα τους;''
Δε σ' έκοφτε κι απ' την άλλη ούτε που βιάζουν γυναίκες μετανάστριες, ακόμα κι όταν τίς βιάζουν στο κέντρο της Αθήνας
οι 'προστάτες' της πόλης. Αυτό ήταν πάλι αλλού...
''εκεί μωρέ στην Κυψέλη, μέσα στους μαύρους...και ποιος μού λέει εμένα ότι δεν τούς προκάλεσαν;...γιατί οι μαύρες που κατεβαίνουν εκεί στου ψυρρή...νομίζεις δεν τίς έχω δει τα σαββατόβραδα;...κακομοίρες;..μωρέ τί κακομοίρες που όταν τίς ρωτάς 'καλέ γιατί τήν κάνεις τη δουλειά αυτή;' σού λέει 'βρες μου εσύ μιαν άλλη που να βγάζω ογδόντα ευρώ τη μέρα κι εγώ τήν παρατάω!' Τί να τής απαντήσεις τότε; εμ, έτσι που μεγάλωσαν, τί να πούνε;''.....
Oι 'αυτοκτονίες' στα κρατητήρια; στις φυλακές; πέρασε και δε σ' ακούμπησε...
''μπας νομίζεις πως μπαίνουν μέσα τίποτα μπουμπούκια; καλοί τσόγλανοι θα 'τανε...''

ααααααΑΑΑΑΑΡΚΕΤΑΑ!!!!

Λυπησιάρη,όταν τα ζεστά χνώτα του θανάτου έφτασαν επιτέλους τόσο κοντά σου και σε μπούκωσαν, κι είδες πως ο θάνατος που σπέρνεται μπορεί να πάρει τη μορφή σου, να σού κλονίσει αυτήν την ευτυχισμένη γαλήνια εστία σου που τόσο μοχθείς να τήν κρατήσεις με δάνεια και όνειρα ενός καλύτερου πόστου, τότε μόνο λαζαριακά είδες πως υπάρχει ζωή που σού τήν παίρνουν λίγο λίγο χωρίς να νοιώθεις πως σ' αναγκάζουν σε μια ευτυχία ξένη...

Α ρε κακομοίρη, πώς να σ΄αλλάξω;τί θα κάνω με σένα;

Είμαστε τόσοι, όλοι μαζί, όχι φίλοι μα σύντροφοι
όχι αδέρφια μα σύντροφοι...κι εσύ δε βλέπεις τίποτα πέρα απ' τη μύτη σου. Εσύ να ‘σαι καλά.
Μα εγώ θα στέκω εδώ και θα φωνάζω, θα σού μιλάω μέσα στ' αυτί σου,
κάθε ώρα όπου σε βρω, όπου σε πετύχω, θα μαλλιάσει η γλώσσα μου,
γιατί είμαι ζωντανή...

μ.μ.

το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο blog της καταληψης ασοεε. τις πολύ πρώτες μέρες της οργής. το κράτος καταστέλει κει δεν ειναι η ρωτη φορά που επιτιθεται αδικα. και θα το ξανακανει. αυτο που χρειαζεται ομως ειναι να μετατρεψεις την οργη σου σε συλλογικη συνειδηση. απο τιποτα και με υπομονη. δε με σοκαρε δυστυχως το παθημα σου μυρτώ. τους εχω ικανους για χειροτερα. και τα κανουν. υπηρετουν πολύ πιο ξεδιοντραπα αφεντικα. μονο μην ξεχασεις πως ποναει οταν σε χτυπούν. τί κι αν δεν εισαι εσυ την άλλη φορα. το ειπες, ειναι μισος ασβηστο.ο δρομος για το διαφορετικο και την ευκαιρια εχει ανοιξει με εναν θανατο. το χει η μοιρα μας να πρεπει να βασανιστούμε για να ελευθερωθούμε.

καταληψίας ασοεε, στα δεκεμβριανά.
αναρχικός διασπορέας συνείδησης.
karotoanginara@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

G E T A L I F E
please !

Ανώνυμος είπε...

to get a life mallon se sena phgainei anwnyme

Ανώνυμος είπε...

Ναι... Δυστυχώς δεν αρκεί μόνο να τα λέμε και να τα διαβάζουμε... Πρέπει κάτι να ΓΙΝΕΙ, τέλος οι κουβέντες, οι υποθέσεις. Αυτές είναι μόνο η αρχή και η αρχή έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει αντίδραση. Για όνομα του Θεού! Είμαστε περισσότεροι! Πλειοψηφία. Ας τους ρίξουμε κυριολεκτικά από τις θέσεις τους. Για ποιά δικαιοσύνη μιλάμε; Την αξίζουμε; Την είδαμε να χάνεται αραγμένοι στον καναπέ πίνοντας κόκα κόλα... Λέγοντας κουνώντας το κεφάλι "τα καθίκια! Κάνουν κατάχρηση εξουσίας" Μετά... Αλλάζουμε κανάλι

hal9000 είπε...

Θελετε να κανετε κατι?
Μπορειτε ολοι, με ειρηνικο τροπο.

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.
ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΑ ΓΚΛΟΜΠ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΝ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ, ΟΧΙ ΩΣ ΑΛΗΤΕΣ.

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑΣ σε ολους, ακομα και σε αυτους που υποτιθεται οτι ειναι αθωοι.
Ναι, για να κανουν κατι, να σταματησουν να ειναι ουδετεροι θεατες μπροστα στους συναδελφους τους που εγκληματουν.
Να σταματησουν να υπακουουν απλα σε "αστρα" οποιαδηποτε εντολη, ας ειναι και απανθρωπη.
Να μαθουν κι εκεινοι να επικαλουνται το Θεο, τη συνειδηση, το Συνταγμα, τα ανθρωπινα δικαιωματα, την ανθρωπια και λιγο συμπονοια τελος παντων.
Οχι μονο εμεις να μιλαμε για αυτα, να τολμησουν να μιλησουν και οι ιδιοι.
Ψυχη δεν εχουν?
Να σταματησουν να ειναι φοβισμενα ανθρωπακια, αλλιως τοτε κακως οπλοφορουν, κακως φορουν παντελονια.
Μονο ικανοι να κοβουν κλησεις στα "παπακια" ειναι?
Που ειναι η αστυνομευση?
Βαρεθηκα να μαθαινω οτι πισω απο τα ναρκωτικα ειναι η αστυνομια, πισω απο τη σωματεμπορια ειναι η αστυνομια, πισω απο τις σπασμενες βιτρινες ειναι η αστυνομια και τωρα προκειμενου οι ισχυροι να τρομοκρατησουν τον κοσμο, να τον κλεισουν μεσα στο σπιτι του, βαζουν την αστυνομια ΠΑΛΙ να φοραει κουκουλες, να ξεκιναει επεισοδια σε καθε σημαντικη διαδηλωση, να χτυπαει δημοσιογραφους, δικηγορους, ηλικιωμενους, γυναικες, περαστικους.
Αστυνομικοι τοσο "νεοι και ωραιοι", τοσο πολυ φοβοσαστε να πειτε την αληθεια?
Τοσο ανδρισμο εχετε?
Ενας να βγει να πει την αληθεια δεν υπαρχει?
Τοσο πολυ φοβοσαστε?
Μονο ενας ειχε ανδρισμο, επειδη ειχε συνειδηση, συναδερλφος σας.
Αυτος που εγραψε το βιβλιο "ΜΑΤ οι Κρανοφοροι".
Ωριστε, τι επαθε?
Καντε ακομα ενας το ιδιο, ας βγει ενας να πει την αληθεια, ας σταματησει αυτη η βια, αυτη η καταχρηση εξουσιας, αυτη η ελειψη πολιτισμου.
Ωραια, λοιπον εγω τρομοκρατηθηκα και κλεινομαι μεσα στο σπιτι μου, δεν θα διαδηλωσω. Αλλα κοβω την καλημερα και σας γυρναω την πλατη μου σε ολους εσας που εισαστε αστυνομικοι ή εχετε σχεση με αστυνομικο.
Θα σας μιλησω ξανα, οταν παρετε την αποφαση να λογικευτειτε.
Πολιτες της ελλαδας σας καλω να κανετε το ιδιο, αλλιως για μενα σημαινει οτι τους θελετε.
Αν τους θελετε ετσι, τοτε "λουστειτε" τους,
αν δεν τους θελετε ετσι, τοτε αλλαξτε τους!

Ανδρεας Μ.