Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ένας σκύλος σε μηδενική βαρύτητα



Απο που να το πιάσει κανείς αυτό το θέμα? Πρώτα άκουσα αυτό το τραγούδι. Μετά το απέκτησα. Μετά είδα το videoclip σε remix και παραδόξως σκέφτηκα τη Laika, την πρώτη σκυλίτσα στο διάστημα. Ποιός είναι αυτός ο Aders Trentemøller? Η φωνή αυτής που τραγουδάει είναι σαν της Lou Rhodes από τους Lamb. Έψαξα και βρήκα πως τη λένε Ane Trolle (να την τσεκάρω αργότερα, σκέφτηκα). Ο Trentemøller από ό,τι είδα είναι ένας Δανός Dj που έχει πάρει αρκετά κομμάτια άλλων γνωστών σκανδιναβών (μα, τι γίνεται με αυτούς του Βόρειους? κάνουν καταπληκτικές δουλειές!) και έχει κάνει αξιόλογα remixes. Έβγαλε και ένα cd με τον τίτλο "The Last Resort" (από εκεί είναι το "moan", αλλά σε instrumental έκδοση) και ένα ακόμα διπλό "The Trentemøller Chronicles" με τα remixes.

Το τραγούδι "moan" στο vocal remix του, θα ήταν ένα κλασσικά ερωτικό μελό κομμάτι αν το videoclip δεν ήταν αφιερωμένο στη Laika, στο πρώτο εν ζωή πλάσμα στο διάστημα.

Το όνειρο του σκύλου? Ο σκύλος σε μηδενική βαρύτητα (εντός και εκτός εισαγωγικών) αιωρείται και θυμαται το αφεντικό του. Στην αρχή το videoclip μοιάζει να είναι κάπως αστείο, ύστερα το βλέπεις και αλλιώς. Πάντα μου άρεσαν αυτά που δεν έχουν μόνο μιά πλευρά. Ό,τι έχει μόνο μιά πλευρά δεν είναι αληθινό.

Ιστορική πληροφορία: Από τα 29 σκυλιά που έστειλε ο άνθρωπος στο διάστημα, μόνο τα 9 επέστρεψαν ζωντανά και φυσικά η Laika δεν ήταν μέσα σε αυτά...



Trentemøller Feat. Ane Trolle -Moan
Σκηνοθεσία Niels Gråbøl και Ulrik Crone






I’ve been thinking too much about you
See the sunset with no sleep at all
Constantly thinking about you
And I can’t get through this at all

I’ve been thinking too much about you
I’ve been staring at the floor
I’ve listened to all the tunes I love
but made me feel quite blue

I’ve been thinking too much about you
See the sunrise still no sleep at all
Constantly thinking about you
And my eyelids won’t close at all


--------------------------------------------------
Post my Post - Έκτακτον μουσικόν παράρτημα
--------------------------------------------------

Τελικά αυτή η Ane Trolle είναι περίεργο πλάσμα. Κάθε τραγούδι άλλο πράγμα. Το "Step up" μου πάει σε Furtado. Σε κάτι άλλο μοιάζει με Corinne Bailey Rae και ολίγη απο Winehouse. Στο "moan" είχε λίγο απο τη ζέστη και το γρέζι της Louise Rhodes.

Βρε μήπως το έχω εγώ το πρόβλημα?

χμμμ...

Ε, όχι! δεν το έχω εγώ το πρόβλημα, not this time...
Μόλις είδα με τι ασχολείται η Ane Trolle. Με τα πάντα. Κάνει μουσικό δίδυμο με την Josephine Philip (το σχήμα λέγεται JaConfetti) και τραγουδούν με ψευδώνυμα... και με μικρόφωνα, φαντάζομαι. Το είδος μουσικής είναι Visual / Comedy / Glam, βασικά είναι ένα κάπως χιουμουρτζίδικο περφορμανς θεατρικής υφής, χαριτωμένο. Να πας να τις δεις (στη Δανία) που ντύνονται και πολύχρωμα και είναι όμορφα κορίτσια, αλλά το cd δε θα το λιώσεις.
Αυτό το κορίτσι φαίνεται όλα να τα προλαβαίνει και έχει κι άλλο χρόνο. Έτσι τρέχει κι ένα προτζεκτάκι με τον Martin Siebenhaar (pato τον φωνάζουν οι φίλοι). Το μουσικό αυτό κονσόρτιουμ των δυο ατόμων λέγεται Trolle//Siebenhaar (μπορεί να προφέρεται Τργόλε//Ζίμπνγιάαρ, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος γιατί τα δανέζικα μου έχω να τα ξεσκονίσω καμιά 32 χρόνια τώρα).
Ό,τι ελεύθερη ώρα της περισσεύει την ρίχνει στο δανέζικο-δανέζικο προτζεκτ που λέγεται Balstyrko. Το στυλάκι είναι λέει Experimental / Concrete / Folk. Ένα τραγούδι βρήκα και άκουσα. Τραγουδάει αυτή και ένας βίκινγκ τύπος με μια κάπως τρομαχτική φωνή, από αυτές που θα έλεγες πως δίναν το ρυθμό στα κουπιά πάνω στα πλοία. Το πιό τρομακτικό είναι πως όση ώρα κάθομαι και γράφω, το ακούω λούπα και τελικά μου αρέσει. Να το κοιτάξω αυτό.
Λοιπόν, αυτά ήταν τα επίσημα. Να μη σας πω για τις ψιλοσυμμετοχές που κάνει.
Από που τη γνωρίσαμε? Από τον Trentemøller! Τέτοια έχει κάνει... ουουουού, πολλά!

Ε, μα είδες που δεν είχα εγώ το πρόβλημα?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή η ψαριά πάλι σήμερα...
Δόξα τω Θεώ!

alepouda είπε...

ναι, επιασα μια πεσκανδρίτσα Δανίας, μούρλια. Λέω να την κάνω σε κύβους τηγανιτή στο γουώκ.

Αυτή η ανωνυμία θα μας φάει

Ανώνυμος είπε...

ρε, δεν αφήνετε λεω 'γώ τα εισαγόμενα και τους τηγανιτούς κύβους στο κνορ (ε, σόρι, στο γουόκ)!
... δείτε αυτό:

Αυθεντικές Παραδοσιακές Συνταγές
Κρητική Διατροφή

Πεσκανδρίτσα (Λαγόψαρο) με Πιπεριές

1 κιλό ψάρι
1 κιλό πιπεριές
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
Κόβουµε τις πιπεριές σε ροδέλες και στρώνουµε τις µισές σ' ένα ταψί. Από πάνω βάζουµε το ψάρι µε αλάτι και πιπέρι και από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο.