Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο έρωτας στον τοίχο



Λοιπόν, τον izolag του είχα πετύχει πριν κανα 2 χρόνια στο flickr και μου είχε πέσει το σαγόνι με τη δουλειά του. Θυμάμαι είχα κάνει βουτιά στα χρώματα των γκράφιτι του για ώρες μέχρι που ζαλίστηκα.

Ο Rodrigo Izolag γεννήθηκε το 1983 στο Rio de Janeiro, πήγε για 3 χρόνια στην Σχολη Καλων Τεχνών στο Salvador στην Bahia και τώρα (αν σας ενδιαφέρει) βρίσκεται στην πόλη Petrolina, στο Pernambuco, στην Βραζιλία.
Δουλεύει με στενσιλ αλλα χρησιμοποιεί τόσο πολλά χρώματα και ματιέρες, καταφέρνοντας να δώσει ενα μοναδικό και πολύ χαρακτηριστικό τελικό αποτέλεσμα. Ζωγραφίζει πάνω σε τοιχους, καμβάδες, ξύλο, δέρμα, χαρτόνια, τα πάντα όλα... και συνήθως το κάνει αυτό μαζί με την Ananda Nahu. Έχουμε και βιντεάκια. Εδώ ο izolag σε δράση (με ωραιο soundtrack μαλιστα) και εδώ μαζι με την Ananda να τα σπάνε (κυριολεκτώ, με μια βαριοπούλα).
Έργα του θα βρείτε στους τοιχους του Σαλβαδόρ, του Ριο και της ευρύτερης περιοχής του Περναμπούκο (εντάξει ρε Sugah, θα αγοράσω μια μηχανή, θα το κάνω για σένα). Άλλα πάλι θα τα βρειτε σε διάφορες γκαλερί, για κάποια δεν ειμαι σίγουρη αν μεταφέρθηκαν εκεί με την σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη. Γενικά φαίνεται να υπάρχει η τάση της απαγωγής της τεχνης του δρόμου και απο την κοινή θέα, τα γκράφιτι, να βρισκονται στα σαλόνια μπροστά σε κόσμο με appletini στα χέρια, "κοίτα πόσο ζωντανά τα χρώματα, λαβ... Ω, ναι, στ'αλήθεια. Θα πάμε αύριο στης Δέβορας? Νομίζω πώς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Ναι, ειναι μιά σκυλα, είναι ικανή να βάλει λόγια στον Μόρτιμερ και να μη μας καλέσουν φέτος στην φιλανθρωπική δεξίωση της Κίμπερλυ. Ω, θέε μου, όχι, όχι αυτο..."(κάπου εδώ το βαβελόψαρο που θα μεταφράζει αυτο το κείμενο στα πορτογαλικά για τον izolag βγάζει την τελευταία του μπουρμπουλήθρα και ψοφά).
Εγω όμως θα συνεχίσω και θα σας πώ πως μπορείτε να δείτε τα έργα του Rodrigo σε μεγάλη απολαυστική διάσταση στο multiply αλλα προσοχή στα χρώματα. Νομίζω πως αν τα δω απο κοντά θα πλησιάσω μέχρι να ακουμπήσω μέτωπο και θα κατσω για κανα δυο ωρίτσες εκει υπνωτισμένη να κάνω χρωματοθεραπεία και στο τέλος θα του ζητήσω (του τοίχου) να τα φτιάξουμε. Τι να μας πει κι ο Ρόθκο, με τα μπορντοροδοκόκκινα του. Sim



















1 σχόλιο:

habilis είπε...

Υπέροχη η γκραφιτοξενάγηση !!!