Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μαλάκας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι



Ελληνα, μαλάκας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.

Ποτέ δεν μου καθόταν καλά οι παρελάσεις,
έτσι κι αλλιώς ειναι απομεινάρι προπαγανδιστικών παραδόσεων
ολοκληρωτικών στρατιωτικών καθεστώτων. (βλ. χιτλερ)

Στις 25 Μαρτιου λοιπόν η ΜΥΑΛΣ αποφάσισε να μας κάνει να νιώσουμε περήφανοι ξερνώντας ρατσιστική χολή και ψευτομαγκικες απειλές μεσα στους δρομους της Αθηνας. Η Μοναδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, σαν χακι παπαγαλάκια με άρβυλα επαναλάμβαναν τα συνθήματα που τους έδιναν άτομα με πολιτικά (προφανώς, οι επόμενοι υποψήφιοι για Νομπελ Ειρήνης)

«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ,
το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»

«Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς,
τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς»

«Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ,
όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»

και αναρωτιέμαι... οταν οι σκλαβέμποροι απο την Τουρκία, τρυπάνε τις βάρκες που ειναι φορτωμένες με πρόσφυγες, αντρες, γυναίκες και παιδιά, ΑΥΤΟΥΣ στέλνουμε εμείς για να βοηθήσουμε στη διάσωση?

ελπίζω όχι


διαβαστε περισσοτερα στο tvxs

14 σχόλια:

Nikos είπε...

Πέστα ρε αλεπούδα! Το είδα κι εγώ το πρωί και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μετά σου λένε για "υπερηφάνια για τον ελληνικό στρατό", και για την παρέλαση. Δηλαδή έπρεπε να είμαστε μπροστά, να φωνάζουν φασιστικά συνθήματα και εμείς να τους χειροκροτάμε κι απο πάνω? Και αν έχουν το θράσσος να φωνάζουν τέτοια συνθήματα μες το κέντρο της Αθήνας κατα τη διάρκεια της παρέλασης, μπορείτε να καταλάβετε το τι γίνεται μέσα στα στρατόπεδα, και πως τους φανατίζουν. Τα συνθήματα αυτά είναι απο καιρό γνωστά μέσα στα στρατόπεδα, αλλά δεν περίμενα να ακουστούν σε παρέλαση. Οι γονείς που έχουν παιδιά φαντάρους, άραγε παρακολουθώντας αυτή την παρέλαση θα αισθάνονται περήφανοι που ο γιόκας "υπηρετεί την πατρίδα"?.. Και όσοι έχουν πιτσιρίκια και τα πήγαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, αισθάνονται οτι ο ελληνικός στρατός έδωσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους?.. Ή μήπως πιστευει κανείς οτι όλοι αναγνωρίζουν την αθλιότητα μιας τέτοιας φασιστικής συμπεριφοράς, και υπάρχει περίπτωση να κουνηθεί κανένας διοικητής απο τη θέση του μετά απο αυτό το αίσχος? Δυστυχώς το ελληνικό κράτος όχι μόνο γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα, αλλά την ενθαρρύνει κι όλας. Άλλωστε ο φανατισμός είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργείς μίσος και φανταστικές απειλές απο γειτονικές χώρες, ωστε να μην κοιτάζουμε τα ίδια μας τα χάλια. Δυστυχώς η μεγαλύτερη ζημιά που έχει υποστεί η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες προέρχεται απο ελληνικά χέρια, και όχι απο γειτονικές χώρες. Εγώ λυπάμαι για παιδιά 18 χρονών που συζητάω καμιά φορά, και ακούω "θέλω να πάω ειδικές δυνάμεις", "το όνειρό μου είναι να μπω μόνιμος" και άλλα τέτοια. Δυστυχώς το επίπεδο της παιδείας είναι πάρα πολύ χαμηλό, και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βλέπουμε όλο και περισσότερα κρούσματα.

alepouda είπε...

και να μην ξεχνάμε και την αληθινή Ιστορία που μας λεει οτι οι δικτατορίες ξεκινούν απο τον Στρατό. Γιατι αυτους (που εχουν μαθει να ακουνε και να γαυγίζουν διαταγές) μπορουν να ξεγελάσουν πιο εύκολα οι εξωθεν παράγοντες με υποσχέσεις δόξας και εξουσίας.

alepouda είπε...

ασε που οταν βλεπω στρατιώτες να κάνουν επίδειξη συντονισμού και ματσίσμο
θυμάμαι αυτο εδώ
κανε μου λιγάκι κλικ

paraxeno pirouni είπε...

Καλησπέρα Alepouda και μπράβο για την ανάρτησή σου!
Έχω ανακαλύψει εδώ και κάποιο καιρό το blog σου και αποφάσισα να αφήσω το πρώτο μου σχόλιο εδώ, γιατί συμφωνώ 100% με όσα λες, ακριβώς όπως τα λες...
Κάτι τέτοια συνθήματα φώναζαν και στους πανηγυρισμούς του Euro το 2004 και προσωπικά αποφάσισα απλώς να μην ξαναπαρευρεθώ σε τέτοιου τύπου "εθνικές" εκδηλώσεις...

Sulpice είπε...

Καλημέρα σας. Επειδή εκείνη τη μέρα έτρεχα σαν τρελή, έχασα αυτό την καταπληκτική εκδήλωση "εθνικιστικού συναισθήματος". Το μόνο που έχω να πω είναι beurk!!!!!! (ελληνιστί μπλιαχ). Και μη χειρότερα...... Πάντως η τσίχλα έχει καλά κολλήσει στον μικροεγκέφαλό τους...

Ανώνυμος είπε...

Mpravo
Mpravo
Etsi

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Μπράβο σου Αλεπούδα που δε σωπαίνεις.
Έχει άδικο ο φίλος Νίκος, το επίπεδο της παιδείας μας είναι τέλειο: το προϊόν της είναι μια γενιά ελληναράδων, που νιώθουν περήφανοι για τους προγόνους τους
και μασώντας την τσίχλα της υπερηφάνειας ξεχνούν όλα τα άλλα (την υποβάθμιση της ζωής μας, την απαράδεκτη διακυβέρνηση, το ότι ως πολίτες έχουν δύναμη στα χέρια τους). Μακάρια ανεγκέφαλοι, οι ένδοξοι απόγονοι εκτονώνουν την οργή τους για την αβίωτη κατάσταση σ' αυτούς που αναζητούν ένα κομμάτι ψωμί, παραβλέποντας τους πραγματικά υπεύθυνους για την κατάσταση. Και οι πραγματικά υπεύθυνοι φυσικά βολεύονται μια χαρά μ' αυτή την κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7

alepouda είπε...

παρελασεις

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=JlmpQ5rlhPM

alepouda είπε...

ανώνυμε,
αν το βιντεακι αυτο στο οποιο οι στρατιωτες φωναζουν: "στον ταφο μου να γράψετε Ελλάδα σ'αγαπώ"
το εβαλες σαν αντεπιχείρημα
θα ηθελα να μαθω αν πιστευεις πως το να αγαπάς την ελλάδα προϋποθέτει να μισείς όλους τους άλλους.

Ολη αυτη η πόλωση στα Βαλκάνια ευνοεί μόνο τις χώρες που μας πουλάνε όπλα, την ιδια στιγμή η παιδεία πάει κατα διαόλου, το συστημα υγείας στου διαόλου τη μάνα και συνταξη δεν θα πάρουμε ποτέ.
Κατα τα άλλα αισθανόμαστε τόσο εθνικά υπερήφανοι και ισχυροί που θελουμε να ξεπετσιάσουμε αλλους ανθρώπους που απλά ετυχε να γεννηθούν σε αλλη χώρα.
Χαϊβάνια είμαστε και αν κινδυνεύουμε απο σκλαβια δεν ειναι απο τους αλβανους ή τους σκοπιανούς, αλλα απο το χρημα...

και μην ακουσω τιποτα για κολοκοτρώνηδες και για καραισκάκηδες, αυτοι ειχαν αλλο πόλεμο να πολεμήσουν, εμεις εχουμε άλλο αγώνα, με τον εαυτό μας

και σε πληροφορώ χανουμε
και η παρέλαση μίσους ειναι ακόμα και αυτη μια απόδειξη της ηττας μας ως άνθρωποι

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Γειά στο στόμα σου αλεπούδα!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα - πρώτα η απάντηση μου στην ερώτησή σας : Οχι , Ποτέ και για κανέναν λόγο._
Συγνώνη εάν δημιούργησα οποιαδήποτε δυσαραρμονία με το post μου.
Το blog σας είναι απο τα πιο αξιόλογα και σας παρακολουθώ με ευχαρίστηση και ενδιαφέρον τόσο για το χιόυμορ σας όσο και για τις φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες σας.
Απο την απάντησή σας συμπεραίνω οτι έκανα λάθος.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

alepouda είπε...

τι να κάνω, δεν μπορώ να τους έχω όλους ευχαριστημένους...


... κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε και ο Χριστός στον λόφο των ελαιών