Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Την Θεσσαλονίκη προξενεύουν οι δικοί της...


Δεν το κρύβω οτι με λυπεί και με απογοητεύει που η Θεσσαλονίκη στηρίζει και αναδεικνύει λουλούδια σαν τον Καρατζαφ και τον Ψωμιάδη. Είναι ανησυχητικό που ανεβαίνει η ακροδεξιά και όλα τα ακρο-ο,τι-να΄ναι σε αυτή την χώρα. Βέβαια αυτό είναι σημάδι των καιρών. Σε περιόδους κρίσης πάντα ξεπηδάνε εθνοσωτήρες Λαϊκιστάνες που προσπαθούν να πάρουν ένα μερίδιο δόξας και εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι την γενική δυσαρέσκεια. Η Ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, όχι γιατι ακολουθεί κάποιους μοιραίους νόμους του σύμπαντος, αλλα γιατί ο άνθρωπος δεν εγκαταλείπει τα βασικά του ελαττώματα.
Ο εγωισμός, η μισαλλοδοξία και η ματαιοδοξία δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα. Την μπαλα κατεβαζει προς τη μεσαία περιοχή ο σωβινισμός, δίνει πάσα στον ρατσισμό. Ο ρατσισμός τριπλάρει τον κοσμοπολιτισμό, το πλήθος φωνάζει ρυθμικά και απειλητικά "αμα δεν σ'αρεσει αυτη η χωρα, γυρνα πίσω τώρα". Σπρωξίματα στη μικρή περιοχή για να στηθεί η ξενοφοβία σε ευνοϊκό σημείο για κεφαλιά, αλλα δεν γίνεται να σηκωθεί η μπαλα γιατι η ενημέρωση παίζει δυνατή άμυνα. Τελικά η αρχαιολατρία κανει ένα τολμηρό τακουνάκι, ξεγελάει τον τερματοφύλακα Πολιτισμό και... ο υπερεθνικισμός βουτάει, απλώνει το πόδι του και ρίχνει μια κλωτσιά στον Ray Pride. Πέφτουν πάνω του και τον χτυπάνε, τον χτυπάνε μεχρι να βγει αίμα. Η αστυνομία διαλύει το μανιασμένο πλήθος και μεταφέρει το θύμα έξω απο τον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι των αιωνίων αντιπάλων...

Με αφορμή αυτό που ειπε ο Pride στη μαρτυρία του, έριξα μιά ματιά στα εκλογικά αποτελέσμα του ΛΑΟΣ.

Πρωτα απ' όλα το ΛΑΟΣ δεν ειναι το 4ο κομμα σε ψηφους, αλλα το 5ο με 3,8%.
Και μια που βρηκα κατι ωραια εκλογικα στατιστικα, ας ριξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα του ΛΑΟΣ απο τις εκλογες του 2007 (πηγη στατιστικών: http://national07.ekloges.dolnet.gr/)

Λυπάμαι ομορφη Θεσσαλονίκη, εσυ αγάπη μου...
δεν εισαι πια του θερμαικού η νύφη
αλλα η νυφη του καρατζαφέρη και του Ψωμιάδη η κόρη

Το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων το κέρδισε στην Α' θεσσαλονίκης (6,22%)και απο πολυ κοντα ακολουθεί η B' θεσσαλονίκης, η Αθηνα και ο Πειραιάς. Η Θεσσαλονίκη του έδωσε συνολικά 35.506 ψηφους και Αθηνα/Πειραιας 88.947.

Οι δυο νομοί που έχουν το μικρότερο ποσοστό ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, ειναι οι νομοί Ρεθύμνου (1,12%) και Λασιθίου (1,09%). Και οι δυο μαζί έδωσαν στο ΛΑΟΣ μόλις 1218 ψήφους.

Συνολικά το ΛΑΟΣ μάζεψε 271.761 ψήφους εκ των οποίων οι 129.820 ήταν απο τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα και Ηράκλειο). Δηλαδη το 47.7% απο τις μεγαλες πόλεις και το 52,3% απο την ευρύτερη επαρχία

Ας δούμε τώρα και την ανατομία των ψηφοφόρων, με βάση το exit poll, όπως την παρουσιάζει ένα προσκείμενο στο ΛΑΟΣ site...

Οσοι ψηφίσαν ΛΑΟΣ το 2007, στις εκλογες του 2004 ήταν:
Ψηφοφόροι ΛΑ.Ο.Σ. 32%
Ψηφοφόροι ΝΔ 40%
Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ 11%
Ψηφοφόροι ΚΚΕ 1%
Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ 2%
Ψηφοφόροι ΔΗΚΚΙ 2%
Ψηφοφόροι άλλων κομμάτων 3%
Αποχή/Λευκό/Δεν απαντώ 6%
Νέοι ψηφοφόροι 3% 

Δεν ειναι καθόλου περίεργο λοιπόν το σημερινό φλέρτ με τη ΝΔ. Το αν θα γίνει αρραβώνας θα το δείξει η Ιστορία. Παντως εγω σαν ταπεινή εξωγήινη ψηφοφόρος και πολίτης του σύμπαντος, έχω την εντύπωση πως η Δεξιά έχει ολοκληρώσει τις σχέσεις της με την Ακροδεξιά εδώ και χρόνια. Τους ακουγε ολος ο κόσμος που βγάζανε τα ματια τους, δεκαετίες ολόκληρες. Εχουν βογκήξει οι σομιεδες, μανδάμ. Μάλιστα έχουν κάνει και παιδί μαζί. Το παιδί, αν και δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ απο τους γονείς του, έχει πάρει όνομα. Το λέμε παρακράτος. Το παρακράτος προσπαθεί να αποκτήσει την αποδοχή των γονιών του και γι'αυτο θα κάνει ό,τι του πούνε. Καμιά φορά όταν παίρνει πρωτοβουλία και βγαίνει εκτός του προγράμματος, το βάζουν τιμωρία (μια βδομάδα χωρις τηλεόραση ή στέρηση τζανκφουντ). Παντως γενικά ακολουθεί τις εντολές πιστά, ελπίζοντας οτι μια μέρα θα αναγνωριστεί απο τους γεννητορές ή έστω τους θετούς γονείς του. Ματαια όμως περιμένει το μπασταρδο παρακράτος, όχι, δεν θα το πάρει αγκαλιά κανείς. Οι πολιτικοί κάνουν οτι δεν υπάρχει. Το κρατάνε κρυμμένο σαν τον δικό τους πίνακα που συλλέγει τις αμαρτίες τους (Dorian Grey) και όσο αντέχουν και τους το επιτρέπουμε, μας έχουν ταράξει στο... τρίξιμο του σομιέ και στα ψίχουλα.

Εμ, αδειάζουν το ψυγείο μεσα στην νύχτα και δεν μας αφήνουν ούτε παξιμάδι...
Εμ, με τόσο "τι σου κανω μανα μου", δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε πια...

Ξαγρυπνήσαμε! Δεν μας παίρνει ο ύπνος πια!

Ασταδιάλα!!!
(όπως λέει και μια φίλη αγαπημένη)


Δεν υπάρχουν σχόλια: