Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Η συνέντευξη της Μυρτώς στο City 99,5



Δώστε λίγο την προσοχή σας
Το περιστατικό με τη Μυρτώ, συνέβη την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή είχε κατεβεί κόσμος για να διαδήλωσει και να διαμαρτυρηθεί μπροστά στη ΓΑΔΑ. Ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι μπροστά σε κόσμο, δίπλα στο νοσοκομείου Αγ. Σαββα. Υπήρχαν άνθρωποι που σταμάτησαν και κοιτούσαν. 
Όποιος έχει πληροφορίες ή έχει τραβήξει φωτογραφίες ή βιντεο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το greekpoliceviolence@gmail.com

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το Δελτίο τύπου της ενημερωτικής εκπομπής του City 99, 5 "Ο σφυγμός της ημέρας" με την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη της Μυρτώς στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου.


30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε καλά ... και σε τι διαφέρει αυτή η ιστορία από άλλες παρόμοιες ιστορίες p.x. μετά απο ποδοσφαιρικούς αγώνες ή μετά απο μεγάλες διαδηλώσεις ;

alepouda είπε...

κανενα επιχειρημα δεν ειναι ισχυροτερο της βλακειας

Yellow Kid είπε...

Αντε καλά ... και σε τι διαφέρει αυτή η ιστορία από άλλες παρόμοιες ιστορίες p.x. μετά απο ποδοσφαιρικούς αγώνες ή μετά απο μεγάλες διαδηλώσεις ;

Είναι δικαιολογία αυτή για να πλακώσει η σατυνομία έναν άνθρωπο στο ξύλο, Ανώνυμε;

Alepouda, σου δανείστηκα το αρχείο.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν έχει άδικο ο ανώνυμος...
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Όπως το είπε.

Η ιστορία αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Έχουμε ακούσει πολλά αυτές τις μέρες και φυσικά όχι μόνο αυτές τις μέρες! Είναι γνωστή η συμπεριφορά και οι πρακτικές μιας μεγάλης μερίδες της αστυνομίας, με τη συναίνεση της πολιτείας. Είναι γνωστή και η ατιμωρησία ή η ελαχιστοποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε αστυνομικούς που διέπραξαν αδικήματα.

Οπότε δεν κάνει καμιά εντύπωση το γεγονός.
Έχουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ή μια μεγάλη διαδήλωση, κάτι που είναι το ίδιο για τους πολλούς, όπως φαίνεται. Επιδρά ακριβώς το ίδιο στη ζωή τους: έχει κίνηση και δεν περνάει από ‘κει το αμάξι - μπορεί να γίνουν και φασαρίες.
Αφού λοιπόν γίνεται αυτή η «εκδήλωση» (ποδόσφαιρο… μεγάλη διαδήλωση… όπως κι αν το πεις), δεν είναι λογικό αν περπατάς εκεί κοντά να κινδυνεύεις να σε ξυλοκοπήσουν οι αστυνομικοί, να σε βρίσουν και να σε πάνε στην Ασφάλεια?!
Λογικό!
Δεν πρέπει κάποιον να δείρουν κι αυτοί? Τι τον έχουν τον εξοπλισμό? Τζάμπα?
Κάθονται τόσες μέρες και ακούνε, τον κόσμο να τους κοροϊδεύει, τα πιτσιρίκια να τους βρίζουν και να τους πετάνε πέτρες. Κουκουλοφόροι και λοιποί τα σπάνε και αυτοί απλά τους χαζεύουν (όταν δεν έχουν κουβεντούλα με κάποιους απ’ αυτούς).
Ε, τι να κάνουν κι αυτοί… Πετάνε χημικά και δέρνουν τον κόσμο. Λογικό!

«Τι θέλεις και μπλέκεις μ’ αυτά? Θα φας ξύλο παιδάκι μου!». Οι γονείς μας όταν πριν από χρόνια (το ’91) φοβόντουσαν όταν κατεβαίναμε στις μαθητικές πορείες, δεν φοβόντουσαν τα «αναρχικά στοιχεία», αλλά το ξύλο και τα δακρυγόνα που θα φάμε από την αστυνομία. Όταν απλά περπατάμε στο κέντρο την ώρα που γίνεται πορεία, πάλι το ίδιο φοβούνται.
Όχι σε διαδήλωση δεν πρέπει να πας (αν δεν θέλεις μπλεξίματα), ούτε κοντά εκεί γύρω δεν πρέπει να είσαι! Κάτσε σπίτι και αν θέλεις δες το από την τηλεόραση. Σπίτι σου. Αυτά στους δρόμους δεν είναι για τους νοικοκύρηδες.
Ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

Είναι γνωστά αυτά.
Αυτή η χρόνια «γνώση» μας, έχει φέρει την αποδοχή όλων αυτών και τη συγκαταβατικότητα. Οπότε τελικά και τη συνενοχή μας στη σημερινή κατάσταση. (φυσικά όχι μόνο στην κατάσταση της αστυνομίας… Παντού). Μετά παραπονιόμαστε για την «άδικη κοινωνία».
Είναι χρόνια η αρρώστια.

Ανώνυμος είπε...

Π. Παυλόπουλος:
"η κυβέρνηση κινήθηκε με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας, την απομόνωση των ακραίων στοιχείων και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

:))
Καλά Χριστούγεννα παίδες.

Ανώνυμος είπε...

Ψιλά γράμματα για μερικούς, που βιάζονται να κρίνουν. Τώρα αντιδράτε αλλά στις άλλες περιπτώσεις ... μούγκα.

xripol ... respect μόνο εσύ κατάλαβες το post μου ...

@alepouda κοίτα και λίγο πιο πλατιά και μην βιάζεσαι να κρίνεις κάποιον ηλίθιο ...

Yellow Kid είπε...

Θέλω να ρωτήσω αν η Μυρτώ είχε μαζί της ταυτότητα και αν την έδειξε γιατί διαφορετικά δεν δικαιούνται να την πάνε για προσαγωγή.

stop police violence είπε...

ειχε ids απο την αγγλια αλλα οχι την ελληνικη ταυτοτητα.
Η μητερα της ειχε την δικια της ταυτοτητα και μπορουσε να βεβαιωσει τα στοιχεια της κορης της.

Το τι δικαιουνται και τι οχι ειναι σχετικο. Δικαιουνται να την κλωτσανε οταν ειναι ακινητοποιημενη ή να της κανουν λεκτικη σεξουαλικη επίθεση και εκφοβισμο, επειδη δεν εδειξε την ταυτοτητα της?

Yellow Kid είπε...

Δεν λέω αυτό. Απλώς αν είχε ταυτότητα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την θέση τους.

stop police violence είπε...

Απο που να το πιασεις και που να το αφησεις αυτο το θεμα. Ειναι ο απολυτος σουρεαλισμος

Ξερεις τι της ειπαν οταν την βγαλαν εξω στα σκαλια στη ΓΑΔΑ?

"Αντε, να'σαι καλα! Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτες!"

Λες και ειχε παει να τους πει τα καλαντα.
Λες και δεν ειχε γινει τιποτα... ουτε το ξυλο, ουτε το βρισιδι, ουτε τα 'θα σε κανουμε', 'θα σου δειξουμε', 'θα σου ρανουμε'

Ανώνυμος είπε...

Οποιος μαλακας τα εγραψε αυτα ειναι και πολυ κοπρος. Εχουν βγει τα φιδια τωρα και λιαζονται και τους φταινε ολοι. Γαμημενοι αναρχικοι που δυστυχως αργοτερα θα γινεται μερος τους συστηματος και θα μαζευεται ευρουδακια για καλοπεραση και ουτε γατα ουτε ζημια.

Yellow Kid είπε...

Κοιμήσου τον ύπνο του δικαίου, Ανώνυμε. Τράβα να στολίσεις κάνα δέντρο.

Ανώνυμος είπε...

epanastates tou kolou.. ante gamitheite oloi sas..

stop police violence είπε...

ναι...
velouxiotis has left the building

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι αναρχικοί είναι αρβανίτες (αλβανόφωνοι που ήρθαν επό τουρκοκρατίας), τουρκοπόντιοι, αραβοκρητικοί (που ήρθαν στην Κρήτη τον 8ο αιώνα μΧ και κατέσφαξαν τους Έλληνες Κρητικούς), Ιταλόσποροι. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί αλβανοί κυρίως, πακιστανοί και άραβες. Άρα πίσω από αυτά κρύβονται όχι κοινωνικές αδικίες αλλά εθνικές ονειρώξεις μειονοτήτων...

stop police violence είπε...

οπου να'ναι περιμενω το comment που θα μιλαει για νεφελιμ και βριλ, βριλλησιων

Ανώνυμος είπε...

@stop police violence

Και για το μουνί της μάνας σου θα γραψουν σε λίγο! Πάντως στο bourdela.tv ήδη υπάρχουν κριτικές... Μπράβο ρε, η μάνα σου τα καταπίνει;;;

stop police violence είπε...

συρσου πισω στην σπηλια σου, ζηλωτή της συκοφαντιας


ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

@stop police violence

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ!!! ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ!!! ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΧΥΣΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!

stop police violence είπε...

αφιερωμενο...


A... και δες και αυτο το λινκ

σε βρηκα...

Ανώνυμος είπε...

@stop police violence

Καλά ακούς Active Member; Αυτόν τον χοντρό, απόγονο τουρκαραπάδων; Μάλλον κανένας τέτοιος γάμησε την μάνα σου και γέννησε εσένα!

stop police violence είπε...

Θα σου προτεινα να την κανεις, γιατι μπορω να σε ξεφτιλιζω ολη μερα

και δεν εισαι καν ανταξιος των σχολίων μου

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
Νομίζω ότι το πιο πάνω-πάνω σχόλιο (του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου?!) "τα σπάει"!! Αλλά και τα υπόλοιπα…

Τα καλύτερα! Όλα τα βραβεία στο παλικάρι!

Οι μειονότητες και αυτοί που έσφαξαν τους κρητικούς τον 8ο αιώνα (δηλαδή… οι απλοί-σύγχρονοι αναρχικοί ή οι χάιλαντερ αναρχικοί! LOL), έχουν εθνικές ονειρώξεις, όπως λέει.

Όλα αυτά τα παλικάρια (οι καθαρόαιμοι έλληνες που κατάγονται κατευθείαν από τον Περικλή – έχουν και pedigree), τα ρατσιστόμουτρα και οι τραμπούκοι που «πάνε την Ελλάδα μας μπροστά» κατά τη γνώμη τους, δεν έχουν ονειρώξεις ούτε εθνικές ούτε προσωπικές όπως βλέπω.

Έχουν μόνο μια σιχαμένη διαστροφή. Γνωρίζοντας όμως και οι ίδιοι πόσο απεχθείς είναι για τους άλλους ανθρώπους, μόνιμα απειλούν τον κόσμο με σεξ μαζί τους!

Το μόνιμο ψωμοτύρι των ανεγκέφαλων και στερημένων ανθρώπων είναι να σε απειλούν ότι θα σε πηδήξουν! Αυτή θα είναι η ύστατη τιμωρία σου.
Ε, αν δεν είναι αυτό αυτογνωσία…

Κάτσε και βρες φίλε μου τι σε καταπιέζει πραγματικά στη ζωή σου. (να δεις θα είναι οι "τουρκαραπάδες"!)
Κι επειδή λένε ότι όλα ξεκινάνε από το σπίτι, κάτσε και σκέψου λίγο το πρόβλημα που έχεις με τη μάνα σου.

Ανώνυμος είπε...

Καβλιάρικη φωνή έχει η Μυρτώ.

xasodikis είπε...

@Τυχαίος περαστικός

Άμα θες, άφησε εδώ το τηλέφωνό σου και θα σε παίρνει κάθε βράδυ να σου διαβάζει παραμύθια.



Παπάρα.

Yellow Kid είπε...

...χε!

Yannis Tsal είπε...

Η συνέντευξη λοιπόν δόθηκε και η καταγγέλλουσα παρουσιάστηκε με ονοματεπώνυμο, σε πείσμα διάφορων ανώνυμων και παρώνυμων εξαπνάκηδων. Περιμένουμε την τύχη του επόμενου και ουσιαστικότερου βήματος, την προσφυγή στη δικαοσύνη δηλαδή και απόδοση ευθυνών.

Ανώνυμος είπε...

οσα χρονια κι αν περασουν
η ηλιθια, συντηρητικη και κομπλεξικη
νοοτροπια των ελληνων δε θα αλλαξει ποτε.
ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας λαου.
Γι'αυτο φευγουν τοσοι ελληνες για σπουδες εξω, οπως η Μυρτω, για να γλυτωσουν. και μολις ερχονται τους ξυλοφορτωνουν για το καλωσηρθες.
ελλαδαρα ελα, δειρε!

streetfox είπε...

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΑΘΗΝΑ, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008, 16:00

Ακριβής τοποθεσία: Μοναστηράκι
Διοργάνωση: Η ανοιχτή συνέλευση της Κυριακής 21/12 που έγινε στο κατειλλημένο κτίριο της ΓΣΕΕ


H Aνοικτη Συνελευση της Καταληψης της ΓΣΕΕ αποφασισε χτες πορεια στο κεντρο της Αθηνας, απο το Μοναστηρακι στο Εμπορικο Κεντρο την Τεταρτη στις 4μμ για να καταλαβουν ολοι οτι αυτα τα Χριστουγεννα δεν ειναι γιορτες. και οσο και αν προσπαθουν δεν θα καταφερουν να το πετυχουν. Δεν γιορταζουμε, καταλαβετε το

**η συγκεκριμένη πορεία δεν καλείται από τη Γενική Συνέλευση Εξεγερμένων Εργατών αλλά από το σώμα της εκδήλωσης για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και προφυλακισμένους στην κατάληψη της ΓΣΕΕ.

πηγη:http://athens.indymedia.org/

alepouda είπε...

@ lucida

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στα χέρια τους. Δεν θελω να μας "εξορίσουν" τα καθάρματα.

Προτιμώ να φυγουν αυτοί