Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Μια αισιόδοξη σκέψη μέσα σε όλο αυτό το χαμό




(φώτος αλεπούδα)

Μια αισιόδοξη σκέψη είναι να βλέπεις μιά ελαφίνα με το μικρο της ελαφάκι στην Πάρνηθα. Υπάρχουν ελάφια που ζουν και κυκλοφορούν στις πλαγιές. Τη νύχτα, τέτοια εποχή, τα αρσενικά δε σε αφήνουν να κοιμηθείς με τα ερωτευμένα μουγκανίσματα τους. Έτσι, χθες το βράδυ έμαθα πως οι ερωτικές σχέσεις είναι δύσκολες ακόμα και για τα ελάφια, καθώς βρισκόμουν στο ξύλινο δεντρόσπιτο που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 1300μ στη θέση Σκίπιζα.


Ο Σπύρος, ο Νίκος, ο Βαγγέλης, η Στέλλα, ο Κώστας και εγώ, φτάσαμε λίγο πριν βραδιάσει. Το πυροφυλάκιο έχει μια εκπληκτική θέα που απλώνεται σε ακτίνα 180 μοιρών από την περιοχή της Ελευσίνας μέχρι την Εύβοια. Είναι απίστευτο πόση ομορφιά μπορεί να σου προσφέρει η Φύση και αντίστοιχα πόσα πολλά κριτσίνια, ο υπεύθυνος της ομάδας, Σπύρος (για να μη μιλήσω για τα σταφύλια). Οι συζητήσεις που ακολούθησαν ήταν υψηλού επιπέδου, κυρίως λόγω υψομέτρου. Σκοπός μας ήταν σε περίπτωση πυρκαγιάς να εντοπιστεί έγκαιρα το σημείο και να ειδοποιήσουμε το πυροσβεστικό κέντρο.


Η βραδιά, αν εξαιρέσουμε τα μουγκανίσματα, ήταν εξαιρετικά ήσυχη. Κανείς μας δεν εντόπισε ίχνος φωτιάς στον ορίζοντα κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. Είδαμε το ξημέρωμα, πανέμορφο και πανοραμικό. Ήταν ένα δώρο της φύσης όπως απλωνόταν η θέα για χιλιόμετρα μπροστά στα μάτια μας. Για όσους κοιμήθηκαν κάτω στην πόλη ήταν απλά άλλο ένα πρωινό. Η ώρα που σηκώνονται για τη δουλειά.






Όταν κοιτάς από ψηλά και μακριά τη ζωή σου, βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Κλεινόμαστε σε τέσσερις τοίχους, σε στενά και συνοικίες και η ζωή μας δε φωτίζει ούτε όσο ένα φωτάκι. Σε μας βέβαια, φαίνεται τόσο σημαντική, έτσι ξεχνάμε άλλα πράγματα. Ξεχνάμε, αδιαφορούμε και επιτρέπουμε τις καταστροφές να συμβούν. Έπειτα έρχονται οι μέρες με τη γεύση της στάχτης στο στόμα. Οργή και λύπη. Λόγια, λόγια, λόγια. Συζητήσεις επί συζητήσεων. Εικόνες φρίκης. Ανησυχία για το μέλλον. Κατεστραμμένες ζωές και εκκλήσεις. Βλέπεις τους άλλους αβοήθητους και αισθάνεσαι υποσυνείδητα αβοήθητος κι εσύ.


Τα λεφτά και τα τρόφιμα βοηθάνε και πρέπει να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε. Το να βοηθάς εσύ ο ίδιος όμως, σου δίνει μία μεγάλη προσωπική ανταμοιβή. Για αυτά που μας ρίξανε σε κατάθλιψη δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από το να βοηθήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Η Πάρνηθα κάηκε, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της παραμένει όμορφο και γεμάτο ερωτοχτυπημένα ελάφια που θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ελάφια που τριγυρνάνε πάνω στο βουνό σαν την ελπίδα, σαν τη ζωή που επιμένει.

Αν αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε κάτι επιπλέον από το να προσφέρετε υλική και χρηματική βοήθεια, υπάρχουν ανάγκες σε πολλά σημεία στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Αττική.






Info:
Εγώ συμμετείχα και απόλαυσα την εμπειρία της πυροφύλαξης μαζί με την ομάδα εθελοντών του Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής). Η Δράση του σωματείου δεν περιορίζεται στην πυροφύλαξη, αλλά περιλαμβάνει δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες στο site
http://www.edasa.gr

επικοινωνία
edasa@otenet.gr

Αγ. Κωνσταντίνου 12,
Ομόνοια, Τ.Κ. 104 31
τηλ.: 210-5200680,
fax: 210-5200681

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Τα Νέα που δε μας λένε.. γιατι τους καίνε



Super-puma σηκώθηκαν κάτω από ακραία κρατικά φαινόμενα για να απεγκλωβίσουν υπουργούς που απειλήθηκαν από φλεγόμενο πλήθος.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν μέλη της κυβερνήσεως η Αρχαία Ολυμπία δεν έπαθε τίποτα. Έτσι δε χρειάστηκε να μπει σε δράση το εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο με τα γύψινα σουβενίρ από τα γειτονικά τουριστικά καταστήματα.

Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες σε σχέση με αλλαγές στην τέλεση των εκλογών. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη φημολογία οι κάλπες θα αντικατασταθούν με τζάκια για να υποδεχτούν τα αναμμένα κούτσουρα με τα οποία θα θελήσουν να δηλώσουν την προτίμηση τους οι έλληνες ψηφοφόροι.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τους εγκέφαλους που κρύβονται πίσω από το οργανωμένο σχέδιο των πυρκαγιών για να τους ζητήσει να γίνουν επίσημοι ομιλητές σε σεμινάριο management για κυβερνητικά στελέχη.

Θαύμα ισχυρίζονται ότι έγινε, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, αρκετοί ντόπιοι είδαν να εμφανίζεται σε φλεγόμενο πεύκο το πρόσωπο του υπουργού Δημόσιας Απραξίας.

Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οτι υπάρχει διαμάχη και ασυνεννοησία μεταξύ Φούρλα και Κόη. Αυτό είναι φύση αδύνατο, καθώς οι δύο τους δε μιλιούνται καθόλου, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Ποιος είναι ο Κόης; αναρωτιέται ο κόσμος. Ποιος είναι ο Κόης αναρωτιέται ο Κόης.

Η Αμερική έστειλε άμεσα βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση για την μεγάλη αυτή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, έστειλε αντίγραφο του διαγγέλματος που έβγαλε ο Μπους, μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, με θέμα την εθνική απειλή από τρομοκράτες.

Η κυβέρνηση είναι συντετριμμένη από την αχαριστία των κατοίκων της Πελοποννήσου. Όπως δηλώνουν στελέχη της κυβερνήσεως, χάρις την μελετημένη πρόβλεψη του συντονιστικού οργάνου, εκατοντάδες κάτοικοι ορεινών περιοχών είδαν για πρώτη φορά τη θάλασσα και όχι μόνο. Υπερπολυτελείς κρουαζιέρες διοργανώθηκαν από το Λιμενικό για περιήγηση των ακτών.
Αχάριστοι έλληνες ντόπιοι τουρίστες!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, ρίχνοντας το φταίξιμο στα συντονιστικά κέντρα της κρίσης. Το Mega, ο Alpha και ο ΑΝΤ1 αρνούνται να δεχθούν τις κατηγορίες που τους ρίχνει η κυβέρνηση.

Μόδα έχει γίνει το νέο κούρεμα που λάνσαραν πολλά μέλη της κυβέρνησης. Τα κομμωτήρια δεν προλαβαίνουν να κουρεύουν τον κόσμο αλά «ασύμμετρη απειλή».

Οι υποψήφιοι βουλευτές αποφεύγουν να εμφανιστούν μπροστά στις κάμερες γιατί φοβούνται πως θα εντυπωθούν τα πρόσωπα τους στη μνήμη του κόσμου.

Επιτέλους η χώρα μας βγήκε από την παγκόσμια αφάνεια. Πρώτο θέμα στις ειδήσεις από την Ταϊλανδή μέχρι τη Νέα Ζηλανδία έχουν γίνει οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.

Το Πασόκ απέσυρε τις αιτήσεις που είχε υποβάλλει για λήψη δανείων που θα χρηματοδοτούσαν τον προεκλογικό του αγώνα. Ο πρόεδρος του Πασόκ έστειλε προσωπική ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το κράτος διαρρέει έντεχνα πληροφορίες για ξένο δάχτυλο που φέρεται να υποκινεί τους εμπρησμούς. Οι φήμες μιλούν για τους εχθρούς των ελλήνων τους Πέρσες και πιο συγκεκριμένα για τον Βασιλιά Δαρείο.

Οι σύμβουλοι επικοινωνίας της προεκλογικής καμπάνιας της κυβερνήσεως ετοιμάζονται να κινήσουν μηνυτήριες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, κατηγορούν πολλούς κατοίκους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας για λογοκλοπή του πιο πρόσφατου κεντρικού σλόγκαν του κόμματος: «Καιγόμαστε, είμαστε μόνοι, είμαστε αβοήθητοι»

...και τώρα μιά πιο ευχάριστη είδηση. Το χρηματιστήριο φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά παρ’όλη την κρίση των πυρκαγιών. Έγκριτοι οικονομολόγοι, ναι μεν προβλέπουν μείωση των εξαγωγών σε ελιές και ελαιόλαδο αλλά ποντάρουν στην αύξηση των εθνικών μας εξαγωγών σε κάρβουνο.

Ο πρωθυπουργός κήρυξε όλη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η επιτροπή του συντονισμού αντιδρώντας άμεσα στο διάγγελμα, αναρωτήθηκε «τι στο διάολο ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό». Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών η επιτροπή εξέδωσε μιά ανακοίνωση που προτρέπει τους πληγέντες να φορούν πάντα το αντηλιακό τους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαρρέει φήμες και τώρα ισχυρίζεται ότι οι φωτιές μπήκαν από εγκάθετους που δεν επιθυμούν την επανεκλογή της. Η λίστα των υπόπτων έχει φτάσει στα 10.000.000 άτομα και συνεχίζει να αυξάνεται.

Γραμμή φαίνεται να έχει βγάλει το κυβερνών κώμα προς υπουργούς και βουλευτές που επισκέπτονται ή κάνουν δηλώσεις σε σχέση με τους πληγέντες πληθυσμούς. Έχει ζητηθεί να είναι ντυμένοι casual και χωρίς γραβάτα, γιατί έχει κριθεί επικίνδυνο να βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος με μιά θηλιά να κρέμεται τόσο δελεαστικά απ’ το λαιμό.

(Νέο)
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το θέμα των πυρκαγιών. Έχουν αρχίσει μεθοδικά να σχηματίζουν την πρώτη εικόνα και να δημιουργούν εικασίες σαν αποτέλεσμα της συστηματικής επιστημονικής μελέτης των εφευρημάτων. Οι πρώτες - ανεπιβεβαίωτες - πληροφορίες που έχουμε μιλούν για "Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τα ζώα του δάσους με σκοπό την προβοκάτσια και την αποδυνάμωση του πολιτικού συστήματος της οργανωμένης νόμιμα εκλεγμένης διαφθοράς". Η υπηρεσία εικάζει πιθανή συμμετοχή μικρών ζώων από δάση του εξωτερικού.
-Οι εμπρηστές, κυρίως θηλαστικά, δρούσαν ανενόχλητα καθώς δεν κινούσαν υποψίες οτι κρύβονται πίσω απο αυτό το σχέδιο, είπε αξιωματικός που θέλει να κρατήσει την επωνυμία του ανώνυμη.

(Νεο)
Συνελλήφθει λαγός με στουπί

(Νέο)
Συνελλήφθει λαγός στιφάδο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από την ταυτοποίηση στοιχείων του με το βιβλίο του Τσελεμεντέ.

(Νέο)
Ο λαγός που συνελλήφθει προ δύο ημερών "έσπασε" και μίλησε στον ανακριτή. Αυριο θα δώσει τα στοιχεία ο ανακριτής

(Νέο)
Ο λαγός που συνελλήφθει προ τριων ημερών, ομολόγησε οτι ήταν μέλος της εξτρεμιστικής οικολογικής οργάνωσης πτηνών και μικρών θηλαστικών που έβαλε τις φωτιές στα δάση. Το σχέδιο της οργάνωσης, σύμφωνα με τον κρατούμενο λαγό, ήταν να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος πριν είναι αργά.
-Οι φωτιές μας, είχαν σαν στόχο να "φωτίσουν" την ανοργανωσιά, την ανικανότητα και τη διαφθορά των ανθρώπων πριν είναι πολύ αργά για αυτούς αλλά και για μας.
Στην ερώτηση αν αισθάνεται ενοχές για τα ανθρώπινα θύματα απάντησε:
-Φυσικά, λυπάμαι για κάθε ζώο που χάνεται. Εμείς ακόμα θρηνούμε τα εκατοντάδες θύματα της Πάρνηθας. Αλλά τα δίποδα κάνουν εξαιρετικά κακή διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και κάποιος πρέπει να το αλλάξει αυτό. Κάναμε λάθος επιλογή...
-Τι εννοείτε, λάθος επιλογή;
-Μιλάω για αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν σα μύθο. Πίσω στους αρχέγονους καιρούς γίναν εκλογές και τα ζώα ψηφίσαν για διαχείριση του πλανήτη, τον άνθρωπο. Εκ πρώτης όψεως φαινόταν εξαιρετικά ικανός, υπήρξαν και πολλά ζώα που τον θέλαν για να κάνει τα ρουσφέτια τους, κυρίως γάτες και σκύλοι... κάναμε λάθος... σύγνώμη δε μπορώ να μιλήσω άλλο...
-Κι αν το θέμα δεν είναι εθνικό, γιατί ξεκινήσατε την κινητοποίηση σας από την Ελλάδα;
-Πλάκα μου κάνεις;

(Νέο)
Ο λαγός μεταφέρθηκε προσωρινά στον Κορυδαλλό για προφυλάκιση μέχρι να δημιουργηθεί ειδική φυλακή για ζώα. Το υπουργείο δημόσιας τάξης συμφώνησε αμέσως στο κονδύλιο για τη δημιουργία αυτής της φυλακής. Κατα τη διάρκεια της μεταφοράς του ο λαγός προπυλακίστηκε από εξαγριωμένους ανθρώπους αλλά κατάφερε να διαφύγει.

(Νέο)
Ο κόσμος είναι ασφαλής. Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι.

Τέλος των ειδήσεων...






Αυτές ήταν οι ειδήσεις όπως μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο της Αλεπούδας.

Ότι είδα τις τελευταίες μέρες με εβγάλε από τη γούνα μου και με έβαλε απότομα σε μιά πραγματικότητα που υποψιαζόμουν αλλά δεν περίμενα να αποκαλυφθεί σαν εφιάλτης σε πραγματικό χρόνο. Ο κόσμος βρίσκει φριχτό θάνατο από τη φωτιά, χάνει τα σπίτια του και τις ζωές τους όπως τις ξέρει. Οι πολιτευτές πάνω που ετοιμαζόταν για ένα γρήγορο κατοστάρι μέχρι τις εκλογές τώρα ιδρώνουν αφήνοντας άσχημους λεκέδες στις μασχάλες κάτω από γαλάζια καλοσιδερωμένα πουκάμισα. Απο την άλλη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την κατάσταση γιατί θα επωφεληθούν εκούσια ή ακούσια. Πριν ακόμα τα ανθρώπινα και τα δασικά αποκαΐδια σταματήσουν να καπνίζουν θα ξαμοληθούν όλοι τους σε μια βέβηλη κοκορομαχία πάνω στην πλάτη μας. Τα δάχτυλα θα υψωθούν για να καταδείξουν ενόχους και υπεύθυνους ενώ το μόνο που χρειάζεται ο καθένας από αυτούς είναι ένας καθρέφτης. Αυτό που ελάχιστα μου δίνει μιά ελπίδα είναι το ιστορικά γνωστό, πως μόνο μια μεγάλη καταστροφή μπορεί να αλλάξει κάπως τον κόσμο. Κι όταν λέω κόσμο εννοώ και τους ανθρώπους αλλά και ότι μας περιβάλει υλικά αλλά και συναισθηματικά. Μια που έρχονται λοιπόν οι εκλογές θα σας πω πως γίνονται οι εκλογές στον πλανήτη από τον οποίο προέρχομαι, εκεί σε ένα αστεράκι δεξιά από την Ανδρομέδα.
Μαζεύονται λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι, όλων των κομμάτων σε μιά σειρά και περιμένουν. Ύστερα περνάνε όλοι οι ψηφοφόροι και αντί για ψήφο, ρίχνουν σε όλους μιά κλωτσιά στα αρχίδια.

Ώρες ώρες μου λείπουν οι συνήθειες του μικρού μου πλανήτη.

Δέκα Προτάσεις που πρέπει να σκεφτεί η επόμενη κυβέρνηση για το πρόβλημα των δασών

Α) Να κηρυχθούν τα δάση παράνομα και καταχρηστικά. Να συλληφθούν και να μεταφερθούν πάραυτα στον Κορυδαλλό.

Β) Να ιδιωτικοποιηθούν τα δάση και να πουληθούν σε ξένες πολυεθνικές. Έτσι το κράτος θα εξασφαλίσει έσοδα και θα αποδεσμευθεί απο τον βραχνά της προστασίας τους

Γ) Να θεσμοθετηθεί χρέωση για κάθε κλήση στο 199 έτσι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην αγορά νέου εξοπλισμού για την Πυροσβεστική. Επίσης σαν υποστήριξη του πρώτου μέτρου θα μπορούσαν να μπουν διόδια μέσα στα δάση. Με αυτόν τον τρόπο θα πληρώνουν την μετακίνηση τους οι λαγοί, οι χελώνες, τα ελάφια και τα άλλα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτά

Δ) Να κάψει το κράτος τα εναπομείναντα δάση σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα έτσι ώστε να μην καίγονται ανεξέλεγκτα και δημιουργούν άγχος και ταραχή στον κρατικό μηχανισμό.

Ε) Να κοπούν όλα τα δάση με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, πριν προλάβουν να καούν. Στη συνέχεια με την ξυλεία που θα συγκεντρωθεί μπορούν να αναλάβουν οι νομαρχίες το χτίσιμο ενός πύργου σαν του Άιφελ, στην πρωτεύουσα κάθε νομού. Έτσι θα αξιοποιηθεί ο δασικός πλούτος της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα θα αυξηθεί και ο τουρισμός στην επαρχία.

Ζ) Να κοπούν και να εξαχθούν τα δαση ως ανταλλαγή για την εισαγωγή αέρα κοπανιστού (σε φιαλίδια των 0,75 λίτρων)

Η) Να απαγορευτεί αυστηρά στα σουπερμάρκετ η πώληση στουπιών και εμπρηστικών μηχανισμών (γκαζάκια, σπίρτα, αναπτήρες κτλ)

Θ) Να γίνει αντικατάσταση των δέντρων με μεταλλικά αντίγραφα τους σχεδιασμένα από τον Καλατράβα.

Ι) Να μεταφερθούν τα δάση στο εξωτερικό για έμμισθη φύλαξη τους μέχρι να γίνουμε άνθρωποι.

Κ) Να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος που να απαγορεύει τη συγκέντρωση από τρία δέντρα και πάνω.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Καλοκαιρινή ανάμικτη κασέτα


Είσαι στην ακρογιαλιά και ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο / το απέραντο αμμουδογήπεδο με τους μαυρισμένους γυμνασμένους ρακετίστες / την πασαρέλα για μικροσκοπικά μπικίνι και τεράστιες βρεγμένες βράκες. Κοιτάζεις με ενδιαφέρον τα τατουάζ στα απόκρυφα σημεία των διπλανών σου. Θα έκανες και εσύ αλλά δεν έχεις αποφασίσει τι θες. Παίζεις με τα δαχτυλάκια των ποδιών σου στην καυτή άμμο. Ο φραπές δίπλα σου έχει βράσει ήδη. Θες να πάρεις άλλον, αλλά βαριέσαι να σηκωθείς και περιμένεις κάποιον άλλο να κάνει την κίνηση.
Ένα κινητό πιο πέρα χτυπάει με το ringtone που έχει κάποιος στη δουλειά. Παίρνεις αποφάσεις. Θα αλλάξεις δουλειά. «Από Σεπτέμβριο» λες και βυθίζεις περισσότερο τα πόδια σου στην άμμο. Κάποιος σηκώνεται και σου λέει πως θα βουτήξει. Εντάξει, βούτα. Είσαι με την καλοκαιρινή σου αγάπη ή σκέφτεσαι την περσινή σου καλοκαιρινή αγάπη? Πάλι σκέφτεσαι πως πάλι σκέφτεσαι. Ύστερα παίρνεις κι άλλη απόφαση. Θα γυρίσω από την άλλη. Λίγο ακόμα φύτεμα στην άμμο και θα γίνω αρμυρίκι. Δε θα ήταν κι άσχημα, σκέφτεσαι. Εντάξει, από Σεπτέμβριο θα κοιτάξω αλλού. Κάποιος επιστρέφει στη διπλανή ξαπλώστρα και σου πετάει κρύες σταγονίτσες θάλασσας καθώς σκουπίζεται. Εκνευριστικό. Δε θα εκνευριστώ. Ήταν τυχαίο. Κανείς δεν πάει για καφέδες στο μπαρ από τη δικιά σου παρέα. Όλοι τριγύρω κυκλοφορούν χαρούμενοι με δροσερά ποτά λες και παίζουν σε διαφήμιση.
Χαλαρώνεις και κοιμάσαι προτού βάλεις αντηλιακό. Μια ώρα αργότερα ξυπνάς στο χρώμα του αστακού και όλη η παρέα σου έχει πάρει φρέσκους παγωμένους καφέδες.
-Εμένα γιατί δε μου πήρατε?
-Δε θέλαμε να σε ξυπνήσουμε

Όταν γυρνάτε στο δωμάτιο βλέπεις ότι η πλάτη σου είναι κόκκινη, έχει ένα δεκάρι και το όνομα του Ριβάλντο γραμμένο με αντηλιακό.
-Όποιος μου το έκανε αυτό θα πεθάνει!

Η αλεπούδα συνιστά…
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πρώτα κατεβάζεις τα τραγούδια του Summer Mixtape για να έχεις να ακούς και μετά αφήνεις γκρίνια, σκέψεις και βλακείες και περνάς υπέροχες-υπέροχες διακοπές. Εντάξει?

Υ.Γ: κάνετε δεξι κλικ σε κάθε κομμάτι της λίστας για να το αποκτήσετε.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

Ερωτηματολόγιο




ρωτησανε λεει αυτες τις ερωτησεις καποτε στον Πρ(ουστ)
αυτος τι απαντησε δε ξερω οι δικες μου παντως ειναι οι κατωθεν


1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
ξεκιναμε απο τα δυσκολα ε? Η απολυτη ευτυχια ειναι ο απολυτος στοχος

2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Τίποτα, γιαυτο αργω τοσο πολυ στη δουλεια που ολοι νομιζουν πια πως εχω παρει βραδινη βαρδια

3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
με την Τριάδα, μια συνάδελφο μου που κόντεψε να γκρεμοτσακιστεί μέσα στην τουαλέτα (αλλά το έσωσε ρε γαμώτο)

4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
ειμαι το prozac

5. Το βασικό ελάττωμά σας;
ειμαι μεγάλο ψώνιο, αλλα ειμαι το prozac και με συγχωρουν

6. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα πιο δημιουργικα, αλλα γενικα ειμαι επιεικης με τα λαθη, το σωστο ειναι που δεν αντεχω

7. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
με καμια, αλλα κανω παρεα με κοσμο που ταυτιζεται με τον Ηρώδη και τον Φραγκισκο της Ασιζης

8. Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;
εσείς αγαπητοί μου αναγνώσται

9. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
το επόμενο

10. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
o Antoine St Exupery, Oscar Wilde, Douglas Adams, Ξανθουλης, εγω, o Mαρκές, ο Pablo Neruda και πολλοι αλλοι

11. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
οτι εχει κανεις, καλο ειναι

12. … και σε μια γυναίκα;
ααα... τα ελλατωματα εχουν μεγαλυτερη πλακα

13. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
ουουου... πολυς κοσμος

14. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
δε σφυριζω στο ντουζ, φοβαμαι την περιπτωση πνιγμου (σπανιο αλλα συμβαινει)

15. Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
ηταν πολλά αυτα που πεσαν στο κεφαλι μου μια μερα, ανοιγοντας την ντουλαπα (μου αρεσει ομως πολυ ο "Μικρος πριγκιπας, ειναι και καπως ελαφρυ)

16. Η ταινία που σας σημάδεψε;
αρχιζω να πιστευω πως δε σημαδευομαι ευκολα

17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
ο βινσεντ

18. Το αγαπημένο σας χρώμα;
το κοκκινο

19. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
το οτι παρ΄ολα αυτα υπάρχει κόσμος που με αγαπαει (και εκτος από τη μαμα μου)

20. Το αγαπημένο σας ποτό;
μαργκαριτα (the perfect margarita)

21. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Σκεφτηκα κανα δυο αλλα τελικα λεω να τα κρατησω σαν πολυτιμες εμπειριες

22. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ’ όλα;
το ξεπούλημα του εαυτού μας

23. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Η μουσικη

24. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
οτι θα πνιγω σφυριζοντας στο ντους και η γατα δε θα ερθει να βοηθησει γιατι αντιπαθει το νερο. Επίσης με φοβίζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν χιούμορ. Συνεπώς το χειρότερο θα ήταν να πνιγώ στο ντουζ, ενώ με κοιτάει ένας άνθρωπος χωρίς καθόλου χιούμορ

25. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Αν μπορει να βοηθήσει περισσοτερο απο την αληθεια? Δε ξερω να απαντησω πραγματικα σε αυτο. Προτιμω την αληθεια γιατι όπως φαίνεται αντεχω τις συνεπειες

26. Ποιο είναι το μότο σας;
open to everything happy and sad

27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
ευτυχισμενη

28. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Που χαθηκες βρε παιδι? ουτε ενα τηλέφωνο, τιποτα! ειμαι και εγω, αλλα εισαι και εσυ...

29. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
open to everything happy and sad (και πιανει!)