Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Δέκα Προτάσεις που πρέπει να σκεφτεί η επόμενη κυβέρνηση για το πρόβλημα των δασών

Α) Να κηρυχθούν τα δάση παράνομα και καταχρηστικά. Να συλληφθούν και να μεταφερθούν πάραυτα στον Κορυδαλλό.

Β) Να ιδιωτικοποιηθούν τα δάση και να πουληθούν σε ξένες πολυεθνικές. Έτσι το κράτος θα εξασφαλίσει έσοδα και θα αποδεσμευθεί απο τον βραχνά της προστασίας τους

Γ) Να θεσμοθετηθεί χρέωση για κάθε κλήση στο 199 έτσι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην αγορά νέου εξοπλισμού για την Πυροσβεστική. Επίσης σαν υποστήριξη του πρώτου μέτρου θα μπορούσαν να μπουν διόδια μέσα στα δάση. Με αυτόν τον τρόπο θα πληρώνουν την μετακίνηση τους οι λαγοί, οι χελώνες, τα ελάφια και τα άλλα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτά

Δ) Να κάψει το κράτος τα εναπομείναντα δάση σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα έτσι ώστε να μην καίγονται ανεξέλεγκτα και δημιουργούν άγχος και ταραχή στον κρατικό μηχανισμό.

Ε) Να κοπούν όλα τα δάση με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, πριν προλάβουν να καούν. Στη συνέχεια με την ξυλεία που θα συγκεντρωθεί μπορούν να αναλάβουν οι νομαρχίες το χτίσιμο ενός πύργου σαν του Άιφελ, στην πρωτεύουσα κάθε νομού. Έτσι θα αξιοποιηθεί ο δασικός πλούτος της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα θα αυξηθεί και ο τουρισμός στην επαρχία.

Ζ) Να κοπούν και να εξαχθούν τα δαση ως ανταλλαγή για την εισαγωγή αέρα κοπανιστού (σε φιαλίδια των 0,75 λίτρων)

Η) Να απαγορευτεί αυστηρά στα σουπερμάρκετ η πώληση στουπιών και εμπρηστικών μηχανισμών (γκαζάκια, σπίρτα, αναπτήρες κτλ)

Θ) Να γίνει αντικατάσταση των δέντρων με μεταλλικά αντίγραφα τους σχεδιασμένα από τον Καλατράβα.

Ι) Να μεταφερθούν τα δάση στο εξωτερικό για έμμισθη φύλαξη τους μέχρι να γίνουμε άνθρωποι.

Κ) Να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος που να απαγορεύει τη συγκέντρωση από τρία δέντρα και πάνω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Are yopu forgeting the 1,000.000euros that the goverment is offering to catch the ones that've put on the fires? Why not give these generous amount to the people who lost everything cause apparently the 10,000euros cant bring anything back?

Ανώνυμος είπε...

Απαιχτο!!!!

Αν καταδώσω τον εαυτό μου παίρνω το 1.000.000;

200.000 στο σύστημα και είμαι έξω. Μου μένουν και 800.000 κέρδος!