Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Ντουβρουντζάς το σαββατόβραδο




Την Κυριακή σερνόμουν από τη μία άκρη του σπιτιού στην άλλη κουβαλώντας παγωμένα νερά και κάνοντας απανωτά ντουζ. Η γάτα είχε βρει το λιγότερο καυτό σημείο του διαμερίσματος και κείτονταν ημι-λιπόθυμη. Κάθε φορά που περνούσα από δίπλα της έκανε κάτι ξεψυχισμένα νίαου-πεθαίνω, νιάου-λιώνω, νιάου-σβήνω, νιάου-χάνομαι.
Στην τηλεόραση έπαιζε ένα ντοκυμαντέρ για τα σκυλιά κατακτητές του διαστήματος. Τελικά δεν ήταν μόνο η Λάικα. Από τα 29 σκυλιά που βγήκαν στο διάστημα συνολικά πέθαναν τα 20. Η γάτα μου δεν έδειξε να συγκινείται ιδιαίτερα με το γεγονός. Αυτά τουλάχιστον πήγαν στο διάστημα, εγώ θα αφήσω τα κόκκαλα μου στα Πατήσια, σκέφτηκε και έκανε ένα νιάου-γαμώ τη γούνα μου.

Το Σάββατο πήγα στο Λυκαβηττό. Ζέστη τρελή και άπνοια και εκεί. Δεν κουνιόταν τίποτα. Μόνο η πλατφόρμα που είχαμε σκαρφαλώσει όλοι, τραμπαλιζόταν πέρα δώθε. Όταν πήρα στο κινητό την Trinity για να έρθει κι αυτή εκεί που καθόμασταν μου είπε «είμαι 28 χρονών, δεν κάνω τέτοια πράγματα» Έτσι όταν ήρθε τελικά τη σύστησα στους υπόλοιπους ως εξής «Από δω η Τριάδα, είναι 28 χρονών, η Χ. 36, η Κ. 32, η Λ 26, η Σ. 36 και αυτός απέναντι με την ιρλανδική σημαία δικός μας είναι. Για να μάθει να μας λέει ότι την πήρανε τα χρόνια και δεν είναι για τρέλες πια.
Η Dolores Ο’ Riordan (36 χρονών και με τρία παιδιά) βρισκόταν πάνω στη σκηνή. Τραγουδούσε, έπαιζε κιθάρα και έτρεχε πάνω κάτω σαν το ιρλανδέζικο ξωτικό της ροκ. Ήταν μια καταπληκτική συναυλία με πολλά κομμάτια από Cranberries και από το καινούργιο της άλμπουμ.

Την Παρασκευή βρέθηκα και πάλι να τρέχω πέρα δώθε στις μουσικές σκηνές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της μουσικής. Από την Κοτζια, με τους Ekos Quartet και τους Expert Medicine πέρασα στην Κλαυθμόνος με τους Κόρε. Υδρο για να καταλήξω στο Σύνταγμα για τους Raining Pleasure. Το Σύνταγμα ήταν η σκηνή που χορηγούσε η κόκα – κόλα και είχε τον χειρότερο ήχο. Σηκώθηκα και έφυγα στο δεύτερο τραγούδι. Άλλη μια φορά που πετυχαίνω τους RP με χάλια ήχο. Έφυγα γιατί αγαπώ τη μουσική και τα αυτιά μου είναι όργανο απόλαυσης και όχι βασανισμού.
Αμάν πιά με αυτή την κοροϊδία. Γιατί στην Κοτζιά και στην Κλαυθμόνος ο ήχος δεν ήταν επώδυνος και στον Σύνταγμα μας βίαζαν τα τύμπανα? Γιατί στη Dolores ο ήχος ήταν τέλειος? (γιατί είχε φέρει τον τεχνικό ήχου των U2)
Πόσο άλλο να γκρινιάξω για αυτό το θέμα?

Ατάκα της εβδομάδας:
Την επόμενη φορά που θα χωρίσω θα κρατήσω εγώ το αιρ-κοντίσιον.

3 σχόλια:

xasodikis είπε...

Μπααα, μην παιδεύεσαι να γκρινιάζεις για το θέμα του ήχου... Στου κουφού (ηχολήπτη) την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα...

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι είχαν πρόβλημα οι Raining Pleasure (οι οποίοι βρίσκονται σε ένα στάδιο της καριέρας τους που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να φέρνουν δικό τους ηχολήπτη στα live... αν δεν έχουν, μάλλον δεν τους φταίει κανείς...).

Καλά κουράγια μέχρι την Τετάρτη (από την Πέμπτη προβλέπεται αποκλιμάκωση των καιρικών φαινομένων) -και προσοχή στη γάτα!

Ανώνυμος είπε...

Να συμφωνήσω ότι η συναυλία της Dolores ήταν φανταστική! Άνεση!
Μπράβο το κορίτσι! Βέβαια, είναι πάνω στο άνθος της ηλικίας της… 36!! :Ρ
Επίσης, ντροπή να πειράζεις έτσι την Trinity (!). Ο λόγος που σου φάνηκε χάλια ο ήχος στους RP, είναι βασικά το ότι είχες πια κουραστεί πολύ (γερουλάνε!) LOL
ΟΚ, είχε τα προβληματάκια του αλλά …μη σου πω ότι «στον αέρα» ήταν χειρότερα, για να μην πω για τότε στο cine Κεραμεικός, που ήταν πολύ χειρότερα…
Και εντάξει, ο Λυκαβηττός έχει καλύτερη ακουστική από την πλατεία Συντάγματος (!), αλλά είναι πάντα και θέμα τεχνικών (άλλα τα μάτια του λαγού…).
Α, και πήγαινε βρε άτιμη να πάρεις ένα A/C!! Ή έστω ανεμιστήρα. Τη Leeloo δεν τη λυπάσαι;! Τσιγκούνα δεν είσαι, απλά βαριέσαι! Τεμπελχανιό! Γιαυτό μην γκρινιάζεις. Μμ! :)
xxx
ΥΓ: Οι Κορε. Υδρο πώς σου φάνηκαν; Ψιλοάσχετο: Η Κλαυθμώνος μύριζε υπέροχα, για ένα λόγο, την Παρασκευή!
ΥΓ2: Άντε, επειδή πολύ σε τσίγκλησα, δώρο από μένα ο ανεμιστήρας! :))

crangreece είπε...

Φοβερή πράγματι η Dolores!

Εδώ είναι 18 videos από την συναυλία της στο Λυκαβηττό! :

http://www.youtube.com/profile_videos?user=crangreece&p=r

Greek Cranberries fan site:

http://www.geocities.com/crangreece/