Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο όγκος της συγκέντρωσης της 19 Οκτωβρίου 2011




Athens map showing the protesting crowd



Syntagma (Panepistimiou/Amalias)

Syntagma square


Syntagma sq (Panepistimiou/Amalias/V. Sofias)


Syntagma sq (Othonos/Amalias)


Syntagma sq (Amalias)


Syntagma sq (Othonos/Amalias/V.Sofias)



Syntagma sq (Amalias)


Syntagma sq (Amalias/V.Sofias)


Panepistimio


-------------------------
UPDATE - afternoon
-------------------------



8 σχόλια:

tks είπε...

Το υπολογιζεις με βαση το εμβαδο; δεν ξερω αν ειναι καλή προσεγγιση.

Ανώνυμος είπε...

σιγουρα 500.000 λένε οι περισσότεροι.+τα ξενα μεσα.. και η πορεία έφτανε μέχρι πεδίον άρεως- όχι μέχρι ομονοια. Και όλη η πατησίων δηλαδη!

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια, επιστημονικα δε γνωριζω κατα ποσο αυτη η συγκριση ειναι απολυτα ορθη αν γινεται μονο βαση του εμβαδου, που καταλαμαβανει το πληθος.. Γιατι εχω την εντυπωση οτι στο γηπεδο η πυκνοτητα του κοσμου ειναι πολλη μεγαλυτερη.. Αλλωστε, αυτος ειναι ο στοχος της κατασκευης ενος (πετυχημενου εμπορικα) γηπεδου, να χωρα οσο το δυνατον περισσοτερους θεατες στον ελαχιστο δυνατο χωρο..!

alepouda είπε...

Ο υπολογισμός αφορά την εικόνα του κέντρου κάποια στιγμη γυρω στις 2 το μεσημέρι. Συμφωνα με μαρτυρίες που ειχα απο κοσμο πριν λίγο,την ιδια ώρα υπήρχε μεγαλο πλήθος κόσμου που καλυπτε την Πάτησίων στην απόσταση Μουσείο-Ομόνοια. Αυτό θα μπορούσε να προσθέσει 22.000 κόσμο ακόμα και να φτάσει το συνολικό αριθμό των διαδηλωτών στους 237.000.
Αν καποιος θελει να ειναι ακομα πιο ενθουσιώδης μπορει να μιλήσει για 250.000 διαδηλωτές. Καμία σχέση όμως με τους 500.000 ή το ένα εκατομμύριο που διαδίδει ο Πρέζα.
Όπως και να'χει εγω εχω κανει ένα κατα προσέγγιση υπολογισμό και οποιος θελει μπορεί να κανει τις δικές του εκτιμήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος αυτός, αν και εντελώς ενδεικτικος της τάξης μεγέθους του πλήθους των συγκεντρωμένων, αποτελεί την πιστικότερη προσέγγιση/μέθοδο που (τουλάχιστον εγώ) έχω δει.

Ανώνυμος είπε...

Οι ταξίτζηδες εκείνη την ώρα επίσης ανέβαιναν από κάνιγγος και μετά ακαδημίας, και αυτή από μόνοι τους είναι αρκετοί. Θα συμφωνούσα αν ήταν ο κόσμος όσο αραιά είναι σε ένα γήπεδο. η πυκνότητα μιας πορείας όμως φτάνει μέχρι και 30% περισσότερο από του γηπέδου

alepouda είπε...

Ο κόσμος δεν κάθεται καθόλου αραιά σε ένα γήπεδο. Οι ωμοι σχεδόν αγγίζουν και εχεις λίγο χώρο για τα γόνατα σου σε καθετη γωνία.
Ζωτικός χώρος 50cmX50cm πανω-κάτω

χ.π είπε...

Κρίμα να μαζευτεί τόσος κόσμος και η παράσταση που δόθηκε μέσα στη Βουλή να είναι τόσο απογοητευτική!
Τα λεφτά μας πίσω! Πραγματικά.