Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μύρισαν δακρυγόνα, μυρισαν χριστούγεννα

Κατάρα στην ελληνίδα νοικοκυρά

Για όλα φταίει η ελληνίδα νοικοκυρά. Που είναι οι εποχές που δεν έμενε νεράντζι πάνω στα δέντρα γιατί τα κάνανε όλα γλυκό του κουταλιού? Τώρα βλέπεις τα δέντρα γεμάτα και βρίσκει την ευκαιρία η γενιά του playstation να κυνηγάει τους μπάτσους. (>>>)

Παράλληλα η ελληνίδα νοικοκυρά περνάει ανάμεσα από τις συμπλοκές χωρίς να δώσει σημασία στα ΜΑΤ και στους matchbox ήρωες με τα εσπεριδοειδή και τους ευνουχίζει όλους μαζί με αυτο το πέρασμα της (1:06)


Ανακύκλωση – γαμω-το-φελέκι-μου!

Προσοχή! Κάνατε πάρτυ και ξεχάσατε να γυρίσετε τα καφάσια πίσω? Η κατοχή άδειων μπουκαλιών είναι ποινικό αδίκημα. Τι άλλο να κάνει και η ελληνική αστυνομία για να προωθήσει την ανακύκλωση, να σας σκοτώνει επι τόπου? Φερ’το πίσω (σε παρακαλώ)



Το ελικόπτερο

Εδώ και μέρες, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων κυκλοφορεί ένας γιγάντιος αρσενικός αίλουρος σε οίστρο. Η αστυνομία προσπαθώντας να προστατέψει τους κατοίκους, από τις λάγνες ορέξεις του κτήνους, έχει εξαπολύσει μεγάλο κυνηγητό. Μπορεί να μην κοιμάστε τα βράδια από το ελικόπτερο, αλλα δείτε τι εχει να αντιμετωπίσει για χάρη σας (>>>)



Ηρωισμοί

1) Ηρωικοί ΜΑΤατζήδες και ασφαλίτες, χτυπάνε πεσμένο άνθρωπο (>>>)
και άλλοι ηρωικοι ΜΑΤατζήδες χτυπάνε πεσμένο άνθρωπο στο κεφάλι, αφου τον εχουνε συλλάβει(>>>)

2) Ηρωικοί κουκουλοφόροι, ρίχνουνε κάτω ένα ζητά και τον βαράνε (>>>)


3) Ηρωικός ‘ροδα-τσάντα και κοπάνα τους’ ζητάς, πατάει κόσμο με τη μηχανή του (>>>)

Στην περίπτωση της Αγγελικής Κουτσούμπου μαλιστα δεν μπορει να πει κανεις ότι ηταν hit-and-run γιατι ο αστυνομικός επέστρεψε για να ξανα-hit again. Μπράβο, αυτό θα πει να μην εγκαταλείπεις το θύμα σου (>>>)

4) Ηρωικοί αστυνομικοι κανουν οικονομία στις σφαιρες και πετάνε πέτρες (>>>)



Αθηνα, ταραχές και οικολογία

Ολοι αυτοι οι αδειοι κεντρικοί δρόμοι αυτές τις 2 μέρες αποδεικνύουν ότι ο Αθηναίος δεν χρειαζεται να κατεβαίνει στο κέντρο με το αυτοκίνητο.



AM THE LAW HERE!
RESPECT ME OR I WILL DISAPPEAR YOU !


Είσαι γαμάτος? Θες να γίνεις ο δικαστής-ντρεντ? Θες όλοι να σε θαυμάζουνε καθως κανεις βρουμ-βρουμ-βρουμ? Δες αυτό το βίντεο προμόσιον την ομάδας Ζητα κ.α

Δειτε το προφιλ του χρήστη στο youtube. Επίσης, διαβάστε τι γράφουν στο προφίλ τους αριστερα και δειτε τους φίλους και τα σχόλια.


Οι απόγονοι της σοσιαλιστικής επανάστασης

Εγω δεν εχω καταλάβει γιατί εχει γινει ιστορία με τα παιδιά του Νιώτη. Το ότι τα συνέλαβαν, περισσότερο του φτιάχνει το όνομα παρά του το χαλάει. Δεν είναι του βουλευτής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ?


Ο Καρατζαφέρης γραφει τη δική του ιστορία.

Αθηνα. Ταραχές. Ενας κατατρεγμένος ζητάς τρέχει να ξεφύγει (από τα φαντάσματα των ενοχών του ίσως γιατί κανεις άλλος δεν τον κυνηγα). Ενας άτιμος διαδηλωτής, αντι να κάνει ένα βημα πίσω, στέκεται ακίνητος, και η βαριά μηχανή τον χτυπάει με καμια 50χλμ και τον εκσφενδονίζει. Η δολιότητα του δήθεν θύματος, είναι ολοφάνερη! Γιατι δεν εκανε ένα βημα πίσω? Ηθελε μηπως να αμαυρώσει το όνομα της αστυνομίας? (>>>)



Η φωτογραφία της ημέρας ( κερδίζει το 1ο βραβείο φωτο-σεν νικολα)

Δυστυχώς δεν ξερουμε τον καλλιτέχνη ετσι ώστε να αποδώσουμε τα credits.

Βλεπουμε σε αυτό το μοναδικής σύνθεσης σύμπλεγμα, σε πρώτο πλάνο, τον κρανοφόρο αστυνομικό να δείχνει την πυγμή του με το επιμηκές όργανο δαρσίματος, φαλλικού συμβολισμου, που πραγματώνει συμβολικά το ωμ του κάθε μπάτσου, γνωστό στην καθομιλουμένη ως: «θα σας γαμήσω».

Το θύμα της συμβολικής πράξης του μπάτσου, τεντωμένο ως τόξο προσπαθεί να ξεφύγει. Λεπτομέρεια η «ζώνη αγνότητας» του οπαδού του Παναθηναϊκου.

Λιγο δεξιότερα του πρώτου μπάτσου, σε μια ακόμα πιο δυναμική στάση, παρατηρούμε την αγωνία ενός δευτερου κρανοφορεμένου δελτά, που του χει πέσει η νεφραμιά του γιατι προσπαθει να στηριξει το παπί του.

Στο κέντρο της εικόνας, αλλα στο βάθος διαδραματίζεται ένα άλλο δράμα. Ενας εξωγήινος, δίνει οδηγίες σε έναν ζητά για το πώς θα κάνει power yoga. Δίπλα του βρίσκονται ξαπλωμένες δυο ογκώδεις μηχανές. Ενας ζητάς κρατά την δική του από το τιμόνι, αλλα πού να τα σηκώσει τέτοια κιλά. Παράλληλα με όλες αυτές τις δυναμικές σκηνές βλέπουμε ένα πλήθος να κινείται στο χώρο, πανηγυρίζοντας, κουνώντας τις σημαίες τους.


10 σχόλια:

Nikos είπε...

Πω πω αυτό το προφίλ στο YouTube το είδα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Τι να πεις ρε γαμώτο...

Nikos είπε...

Μα είναι δυνατόν?? Οι μισές επαφές τους είναι χρυσαυγίτες και εθνίκια!! Μετά μας λένε οτι δεν ξέρουν οι αρμόδιοι αν ένας μπάτσος είναι ενταγμένος σε φασιστικές οργανώσεις. Μια ματιά στο προφίλ τους να ρίξεις καταλαβαίνεις τι φασίστες είναι!!!

χιπι είπε...

άι γουίλ ντισαπίερ γιου!
μόρνινγκ μόρνινγκ. Άπστερς ντάουνστερς χαφ άουερ.
ΑΙ ΓΟΥΟΝΤ ΤΟΥ ΦΛΑΙ ΝΑΟΥ!

:))

γιατί είμαστε εθνικιστές αλλά μιλάμε και ξένες γλώσσες κι απ' όλα τα καλά, αδέρφια, γιατί σεβόμαστε την κουλτούρα του τζαζ ντρεντ!

alepouda είπε...

και να ηταν μονο τα αγγλικά τους το στραβό σε αυτη την ιστορία...

χιπι είπε...

η ιδεολογία τους και η κουλτούρα τους είναι ολοφάνερη, όπου και να πέσει το μάτι σου.
Επάνω τους, στις κινήσεις τους, στο πως μιλάνε, πως κοιτάνε, ποιές ομάδες ατόμων έχουν από κοντά "βοηθούς", οπουδήποτε στο προφίλ τους (όπως λέει κι ο νίκος).

Ανέκαθεν. Όχι τώρα μόνο.
Ποιός δεν το ξέρει?

χιπι είπε...

Αλλά... το επίπεδο και η ιδεολογία του κάθε ζητά?

Σοβαρά τώρα, ο Καρατζαφέρης θα έπρεπε να διωχθεί απ' τη βουλή με αυτή του τη δήλωση (αν μη τι άλλο)!

Είναι σαν να λέει ότι αν κάποιος κτυπηθεί από μηχανή ή αυτοκίνητο και μάλιστα εγκαταλειφθεί από αυτόν που τον παρέσυρε, φταίει γιατί δεν έκανε βήμα πίσω! Κανονικά δηλαδή θα πρέπει να διώκεται ο πεζός.
Μην πω ότι θα έπρεπε να γυρίζουμε (οι οδηγοί) πίσω και να του χώνουμε και καμία κλωτσιά του αλήτη που στεκόταν εκεί!

Εξέτασε δηλαδή κανείς στο δικαστήριο αν αυτούς τους "αθώους" οδηγούς που έχουν πράξει ανάλογα με τον ζητά τους κυνηγούσε κανένας?!
(πχ αν είχαν πίσω τους άλλα αυτοκίνητα, όπως αυτός ο ζητάς είχε πίσω του απλά άλλους ζητάδες)

Συγγνώμη, αλλά αυτά που λέει ο βουλευτής - αρχηγός κόμματος δεν είναι απλά γελοία. (Πέρα από την ανηθικότητά τους ή ό,τι άλλο) είναι αντίθετα με τους νόμους της χώρας.
Ενθαρρύνει την παραβίασή τους υπό συνθήκες?!

Πχ προτείνει ο βουλευτής στο συγκεκριμένο αδίκημα να εξετάζουμε το αν ο άλλος ένιωθε κυνηγημένος? Δεν πρέπει να του ζητηθεί να δώσει λόγο πάνω σ’ αυτό?
Γιατί το να πέσεις με όχημα πάνω σε πεζό και μάλιστα χωρίς να φαίνεται ότι έχασες τον έλεγχο του οχήματος για κάποιο σοβαρό, απρόβλεπτο λόγο (να πάθεις εγκεφαλικό κλπ), μάλιστα αν αποδεικνύεται ότι δεν έκανες την παραμικρή προσπάθεια να τον αποφύγεις και μετά έφυγες κιόλας, θεωρείται σοβαρό αδίκημα σ’ αυτή τη χώρα.

Cyberella είπε...

Αριστουργηματική ήταν η εμπεριστατωμένη ανάλυση του πίνακα/φωτογραφία.
:D

Coco είπε...

να πω στη μάνα μου κάτι μπουκάλια από μπύρες, ένα ρολό στουπί, κάτι κατσαβίδια, βίδες, σιδερικά και ξύλα από το παλιό σπίτι, την χύτρα ταχύτητας και ένα σωρό αναπτήρες σκόρπιους συν το γκαζάκι ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΟΥΛΑ!

alepouda είπε...

@χιπι
καλα εννοειται οτι συμφωνω

@cyberella
Ετυχε και η φωτογραφία έχει καταπληκτική σύνθεση, ειναι σαν να την εχει σκηνοθετησει καποιος μεγαλος ζωγράφος. Δραση σε πολλα διαφορετικα επίπεδα, δυναμισμος στην κίνηση, οπτικος 'διαλογος' και αλληλουχία μεταξυ των περιστατικών. Πραγματικά μια φωτογραφία χίλιες λέξεις.

@coco
Ρε, δεν ντρεπεσαι να καρφώνεις την μανα σου?
Θες να βγει να πει κι αυτη με τη σειρά της να ελεγχθει το πόθεν έσχες σου για το πώς γινεται να διαβάζεις περισσότερα βιβλια απο το - οικονομικά και κοινωνικά - επιτρεπτό...?

s_dany είπε...

Στα γραψα και στο άλλο, στο Φλωροpost, αλλά δε μπορούσα να μην συνεισφέρω κατιτίς και σε αυτό εδώ το ηρωικό :-D

Το μικρού μήκους (12') ντοκιμαντέρ "Εξάρχεια: Πολιτισμικό Σοκ" του Στάμου Δημητρόπουλου μετά την προβολή του σε κινημ/φικά φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, όπως το New York International Independent Film and Video Festival, θα κάνει αυτή τη Δευτέρα 14/12 την πρεμιέρα του στην Αθήνα στην ΑΣΟΕΕ, δυο βήματα από τα Εξάρχεια.

http://aueb-film-club.blogspot.com/2009/12/screenings-for-dreamers-of-exarchia.html

"Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη γειτονιά των Εξαρχείων και η προπαραγωγή ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου του 2008. Όσα γεγονότα ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008 επηρέασαν βαθιά την ουσία του ντοκιμαντέρ. Τελικά μέσα σε δώδεκα λεπτά αποφασίσαμε να μην είμαστε αντικειμενικοί και να δείξουμε ότι μια από τις πιο ιστορικές και ζωντανές, πολιτιστικά και πολιτικά, γειτονιές της Ελλάδας αξίζει καλύτερης τύχης από την περικύκλωσή της από ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ."
19/10/09 Στάμος Δημητρόπουλος

Προβολές στις 17:00 και στις 19:30.

Στο μεταξύ, θα προβληθούν οι "Ονειροπόλοι" του Bernardo Bertolucci (2003, "The Dreamers").

Είσοδος ελεύθερη (όπως πάντα!).