Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Είναι ακριβό πράγμα να πετάς στα σύννεφα



Μάλλον θα με έχει πιάσει μια χειμωνιάτικη cocooning φάση, γιατι μόλις είδα αυτο το αιωρούμενο σύννεφο, το ερωτεύθηκα.
Να το αγοράσεις δεν μπορείς γιατί είναι concept design, μια ιδέα σκέτη, που αιωρείται στο κενό χάρη στις μαγνητικές δυνάμεις ανάμεσα στη βάση και στο αναπαυτικό σύννεφο. Αν θελήσουμε να αναλύσουμε το σχέδιο απο πρακτικής απόψεως, θα δούμε ότι έχει πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως για να ξεπεράσει. Καταρχάς με το που θα έβαζες μπρος τους σούπερ-μαγνήτες θα απομαγνητιζόταν και η τελευταία πιστωτική κάρτα της πολυκατοικίας (και όχι μόνο οι κάρτες). Τα μαχαιροπήρουνα της απο κάτω σου θα κολλούσαν στο ταβάνι και της απο πάνω σου στο πάτωμα της. Ο,τι αλλο σιδερένιο στο σπίτι σου θα πετούσε με φόρα κατά πάνω σου. Αν παρ'ολα αυτα την γλίτωνες θα μπορούσες να τηγανίσεις τον εγκέφαλο σου σιγα-σιγά στα μαγνητικά-κύματα μέχρι να γίνει κεφτεδάκι σουηδικό. Μπορει βέβαια και να την γλίτωνες γιατι θα σου είχαν κόψει το ρευμα. Που να πληρώσεις ο άμοιρος τους 5ψήφιους λογαριασμούς στη ΔΕΗ που θα προκαλούσε το ηλεκτροβόρο σύννεφο.
Στην πραγματικότητα όμως, αυτη η τεχνολογία αιώρησης μέσω μαγνήτη υπάρχει. Τα προβλήματα που σας παρουσίασα παραπάνω, έχουν ξεπεραστεί, τα περισσότερα τουλάχιστον. Υπάρχει λοιπόν, ένα πρωτότυπο μοντέλο αιωρούμενου κρεβατιου που ειναι σε θέση να σηκώσει 900 κιλά (είναι βαρύ και το ίδιο). Παρουσιάστηκε στο Millionaire Fair 2006. Αυτή είναι μία έκθεση που προτείνει στους εκατομμυριούχους τους πιο ματαιόδοξους τρόπους να πετάξουν τα λεφτά τους. Θυμήθηκα τώρα ένα κόμικ που είχε στη Βαβούρα με μια οικογένεια εκατομμυριούχων που ήθελαν να γίνουν φτωχοί και όλο αποτύγχαναν. Το Magnetic Floating Bed είναι το αποτέλεσμα της 6ετούς προσπάθειας ενός Ολλανδού εφευρέτη-σχεδιαστή. Είναι εξοπλισμένο και κατι σουπερ-ντουπερ μαγνήτες και είναι θωρακισμένο για να μην βγάζει τα σφραγίσματα του περιπτερά κάθε φορά που το βάζετε σε λειτουργία. Επίσης το έχουν δεμένο με ατσάλινα καλώδια στο πάτωμα, για να μην σαλπάρει σε περίπτωση βλάβης (photo). Η τιμή του - μικρής κλίμακας - μοντέλου ειναι 115.000 ευρώ. Αν θέλετε να πάρετε το κανονικό κρεβάτι που δεν θα χωράει μόνο τη γάτα σας, θα πρέπει να πληρώσετε κάτι παραπάνω. Εκει γυρω στα 1.200.000 ευρώ (δεν ξέρω αν ειναι με φ.π.α)

Για κάτι λιγότερο προκλητικό προτείνω να δείτε αυτόν τον συννεφέ καναπέ. Βέβαια τώρα που τον βλέπω ειναι σαν να μίκρυναν τον γιαπωνέζο και τον έβαλαν να κάθεται πάνω σε κουκούλια μεταξοσκώληκα. Αληθινό κουκούλινγκ δηλαδή στην τελική...




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μιλήσει ο γκίκουλας; Θα συγκρατηθεί.

Εμένα μου άρεσε πιο πολύ εκείνος ο καναπές που μοιάζει με το enterprise. So fucking cool! A, και τα bike racks.

Δεν κρατιέμαι. Οι ηλεκτρομαγνήτες δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία, εκτός αν η αγορά τους γίνεται με πιστωτική αλλουνού :)

alepouda είπε...

Αυτο να μου πεις, αλλιως θα μπαιναμε ολοκληροι σε μαγνητικους τομογράφους?
Μηπως ομως αυτο το συννεφο κανει και τον αναλογο τακα-τακα-τακα θορυβο?
:P

alepouda είπε...

ναι, ωραιος ειναι ο καναπές, εχει και δυο καταπληκτικές θεσεις για γατιά

http://www.lifestylecafe.it/2008/02/accelerate-sofa-per-un-design-aeronautico

paperflowers είπε...

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι το Μάρτη έχω γενέθλια!
:-)

Αγησίας είπε...

Κοίτα, δεν είναι ότι δεν έχω τα λεφτά, αλλά μάλλον θα κουνάει και θα ζαλίζεται η γυναίκα μου.

Coco είπε...

τον τίτλο του ποστ θα τον θυμηθώ όταν πληρώσω προσεχώς το αεροπορικό μου εισιτήριο που θα περιλαμβάνει 3 αεροπλάνα!

κατά τα άλλα μου αρκεί ένας υπνόσακκος, και το γατί βολεύεται μια χαρά αποπάνω, έχω πρόβλημα γιατρέ μου;

alepouda είπε...

Κληρώνεται φανταστικό σύννεφο αντιβαρύτητας. Μαζι θα πάρετε αστραπές και βροντές για την πρωινή σας αφύπνιση.