Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Για τα Εξάρχεια, Ρε! (Προκήρυξη - Μανιφέστο)


Δεν συνηθίζουμε να στέλνουμε γράμματα, ουτε να γράφουμε, ούτε να σκεφτόμαστε καν. Αλλά αφού σταματήσατε εσείς να σκέφτεστε, αναγκαστήκαμε να σκεφτούμε εμείς, μπας και γινει τίποτα. Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην πλατεία και παρ’ολο που εχουν δει πολλά τα μάτια μας, τα γεγονότα και η συμπεριφορά σας δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Έχουμε μάθει να σας ξεχωρίζουμε από το κεφάλι σας, το οποίο αν και πολλές φορές δείχνει διαφορετικό είναι εξίσου άδειο. Μέχρι να ξαναμαζευτούμε και να ηρεμήσουμε είδαμε και πάθαμε. Εγώ και οι αλλοι δυο μήνες κάναμε για να πηδήξουμε. Που να σταυρώσεις θηλυκο μεσα στον πανικό. Φωτιές, καπνοί και δακρυγόνα. Σκατά στα μούτρα σας. Ηρεμήσατε καποια στιγμη, παλιομαλάκες, και ηρεμήσαμε και μεις. Κανένα μπαμπ-μπουμ μια στο τόσο, εντάξει, συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια.

Πριν λίγους μήνες όμως, να πάλι η μαλακία σας βάρεσε στο κεφάλι και να’σου τα ασπρα κρανάκια να βγαινουν στην πλατεία. Μπαμ-μπουμ κατι φασιστόμουτρα δολοφόνοι την μία στο νοσότρος. Τραμπουκισμοί και ομοφοβική επίθεση από αντιεξουσιαστες στο κούκου. Ρε πάτε καλά? Στο μεσοδιάστημα τα κρανάκια τρεχαν πανω-κάτω και κοπανούσαν κατι άσχετους που συχνάζουν ετσι για κανα καφε στα Εξάρχεια. Σα να λέμε, «ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε, καρτούλα πήρατε? Είναι ενός ορθοπεδικού, κρατήστε την θα σας χρειαστεί!». Τα Εξάρχεια εχουν πολύ δυνατή τοπική αγορά. Αν δερναν οι μπάτσοι στο Μαρουσσι θα εβγαινε ο εμπορικός σύλλογος και θα ελεγε ότι τους κλεινουν την αγορά. Φαινεται όμως πως τα Εξάρχεια κρατανε τους πελάτες τους, με ξύλο ή χωρίς. Τι να πούμε, αυτά είναι για μελέτη. Τελος παντων.

Και τωρα ας αφήσουμε την εισαγωγή και να μπουμε στο παρασύνθημα, γιατι τελειωνει και το κωλόχαρτο.

Ζητάμε, να φύγει το Φλοράλ από τα δω, γιατι είναι εστια αναταραχής. Αυτές οι γιάφκες ανήκουν στο Κολωνάκι, δεν είναι για τα Εξάρχεια.

Εχει τη μια παρουσίαση ο ένας, λες, ήρεμα θα είναι, βαρετά… Κατι παππούδες οι περισσότεροι τι θα συμβει? Κι όμως αρχίζει πλάκωμα έξω από το μαγαζι. Τα κρανάκια που είναι και βιβλιοφάγοι φανατικοί ορμάνε με μανία και είναι ετοιμοι να συλλάβουν μεχρι και τη μάνα τους αμα εχει κανει ορθογραφικό λαθος. Κανουν τις συλληψεις, πρωτα μπουζουριάζουν και μετά ρωτάνε. Αναρωτιέμαι, τα κράνη τους, πεντε νουμερα μικρότερα τα παιρνουν και δεν αιματώνεται ο εγκέφαλος?

Παλι στο ίδιο μαγαζί εχει χθες παρουσίαση η άλλη. Λες, ε, δεν θα γινουν παλι τα ίδια και οντως γινονται άλλα χειρότερα. Έρχονται οι εφτά καμπαλέρος της αναρχο-αντιεξουσιαστικής χωροφυλακής των επαναστατικών ηθων των Εξαρχείων και μπαινουν μέσα. Αρχίζουν λοιπον να φωνάζουν σαν την Λουκά «αη ντοντ γουώντ Σώτη, ουου σιξ χαντρεντ σιξτυ-σιξ, ουου αντικράηστ» και να πετάνε αυγά.
Αυτους πάλι πώς να τους δικαιολογήσεις, που δεν φοράνε ουτε κράνος για να πεις ότι τους έσφιξε και χύθηκε η λογική από τα αυτιά.

Γιαυτο κι εμεις ζηταμε:

Να φύγει η βρωμογιαφκα της πλατείας, με το φλώρικο όνομα Φλοράλ

Να φύγουν όλα τα κρανάκια και να πάνε να δείρουνε στου Ζοναρ’ς και στο Κολωνάκι.

Να φύγουνε και όλοι οι κάφροι που νομίζουν ότι τα Εξάρχεια τους ανήκουν


ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
(ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ και σε μερικές γάτες τζιμάνια)

Υπογράφει η
Τρομοκρατική σεχτα των περιστεριών της πλατείας


Θα σας χέσουμε πατόκορφα!


9 σχόλια:

xryc agripnia είπε...

Θα σας χέσουμε πατόκορφα!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Coco είπε...

στα εξάρχεια
στα δυο στενά
κελαηδούνε δυο πουλιά
έρχεται κι ένα τρίτο
καφέ δεν πίνει ούτε ποτό
ούτε βιβλία διαβάζει
μόνο από ύψους χέζοντας
το καταδιασκεδάζει

Coco είπε...

τώρα που το σκέφτομαι
μάλλον είναι αφ΄ ύψους
αλλά απ΄ του περιστεριού τον πισινό ζητάω ορθογραφία...

Sulpice είπε...

Καλόοοο! Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα περιστέρια...

alepouda είπε...

λαλει πουλί, χέζει πουλί
κι η μάνα το ζηλευει
π'ανέβηκε στα σύρματα
και καφρος δεν το μέλει

s_dany είπε...

http://exarchia-documentary.blogspot.com/
Την έχει γυρίσει φίλος μας, είναι μικρού μήκους (12') and is coming soon to an AUEB Film Club screening near u [αν ζεις κοντά στα Εξάρχεια that is :-D]

Κινημ/φική Ομάδα
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
http://aueb-film-club.blogspot.com

s_dany είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
s_dany είπε...

Here it is!
http://aueb-film-club.blogspot.com/2009/12/screenings-for-dreamers-of-exarchia.html

Το μικρού μήκους (12') ντοκιμαντέρ "Εξάρχεια: Πολιτισμικό Σοκ" του Στάμου Δημητρόπουλου μετά την προβολή του σε κινημ/φικά φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, όπως το New York International Independent Film and Video Festival, θα κάνει αυτή τη Δευτέρα 14/12 την πρεμιέρα του στην Αθήνα στην ΑΣΟΕΕ, δυο βήματα από τα Εξάρχεια.

θα μας τιμήσεις αlepouda ή πηγαίνεις μόνο σε "βρώμκες βρωμογιάφκες της πλατείας"? :-D

s_dany είπε...

Χα! Ούτε μεθυσμένος να ήμουν! Φλώρικες εννοούσα! Or should I say: florικες :-D