Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Κοιτα να δεις ιδέα...

Ααααχχ... πάνε και τα χριστούγεννα, παει και αυτο το ωραίο δεντρο (the sequel) του Κακλαμανη.
Τι ωραια που ήτανε. Θυμαμαι τα ΜΑΤ που στολίζανε το δεντρο και τον κοσμο που 'στολιζε' τα ΜΑΤ.
Τελικά δημαρχε μας, βοήθησε το δεντρο? Ψωνισε ο κόσμος?
Οχι γιατι αν δεν ψωνισε σκεψου και την ιδεα που ειχε σημερα η αστυνομία.

Ακου να δεις. Ακου να δεις τι εγινε, γιατι εσυ ιδεα δεν θα έχεις.
Κανανε ντου τα ΜΑΤ με γκλομπς και δακρυγονα και αποκλείσανε τον κόσμο σε ενα μαγαζί. Δυστυχως τους ξεφυγαν μερικοι και μπηκαν σε μια πολυκατοικια, στην Ασκληπιού 14. Οχι πολλοί, καμια 80ρια νοματαίοι. Δημότες τους λες εσυ. Συλλάβανε μια γιαγιά, (επειδη εκανε αλυσιδα για να προστατευσει τους εγκλωβισμένους) συλλάβανε κανα δυο ακόμα πολίτες και 14 δικηγόρους και μετα συλλάβανε και αλλους δικηγορους που πήγαν στη ΓΑΔΑ για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις. Ξύλο έπεσε μπόλικο, μεχρι και κάτι νοσηλευτές που πηγαν να μαζεψουν τραυματίες, τους κοπανήσανε κι αυτους. A! και μετά καθώς φευγαν απο την Ασκληπιού τα ΜΑΤ χτυπήσαν στο κεφάλι ενα παιδί που μολις είχε βγει απο το νοσοκομείο μετα απο χτύπημα στο κεφάλι (απο τα ΜΑΤ πάλι). Ειπώθηκε οτι καθως φεύγανε, παρατώντας τον αιμόφυρτο, οι αστυνομικοί κάνανε το σημαδι της νίκης. Το παιδί φυσικά δεν το είδε αυτο, ήταν αναισθητος στην άσφαλτο και εξάλλου τον χτυπήσαν απο πίσω. Λεπτομέρειες, ψιλοπράγματα... ξέρεις τωρα μωρέ.

Στο θέμα μας όμως να παμε,
φαντασου λοιπον τωρα το παρακάτω σκηνικό να συμβεί:
Με δακρυγόνα και γκλομπ να γινει εκτροπη διαδήλωσης απο τα ΜΑΤ προς κηφισιας μεριά, και να κλεισουνε τον κόσμο σε κανενα Μall, σε κανενα Golden αποτέτοιο... ξέρεις...
Τόσος κόσμος, δεν μπορεί... απο κάτι θα βρουνε να αγοράσουν
Και τα ΜΑΤ θα στεκονται απ'εξω και θα αφηνουνε τους ανθρωπους να βγαίνουν μονο με επίδειξη απόδειξης αγορών. Όσοι δεν αγοράσουν θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ για αντίσταση κατά της Αρχής
(Αρχη μας ειναι το Χρημα)

Σκεψου το...

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ δεν εχουμε?

Εκπτωσεις στη Δημοκρατία


Δείτε το σχετικό video



Μαρτυρία από τα γεγονότα στην οδό Ασκληπιού 14. Παρακολουθήστε πλάνα από τον αποκλεισμό και συλλήψεις διαδηλωτών στο συγκεκριμένο σημείο. Αστυνομικοί χτυπούν και ρίχνουν στο έδαφος μία ηλικιωμένη γυναίκα, που στεκόταν ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές για να προστατεύσει τους τελευταίους.

Περίπου στις 4 το μεσημέρι μια ομάδα παιδιών βρέθηκε στην οδό Ασκληπιού 14, κυνηγημένοι από την Αστυνομία. Μπήκαν αρχικά σε ένα κατάστημα με ψιλικά στο ισόγειο της οικοδομής και στη συνέχει στην είσοδο της πολυκατοικίας που υπάρχει στο ίδιο κτίριο. Σε πολύ λίγα λεπτά αποκλείστηκαν εκεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στην αρχή έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί η πρόσβαση στο σημείο στους δημοσιογράφους.
Αργότερα έγινε γνωστό πως μεταξύ των 70 - 80 ατόμων που ήταν στην πολυκατοικία υπήρχαν τουλάχιστον δύο τραυματίες και ζητήθηκε βοήθεια από την Κεντρική Κλινική Αθηνών η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων. Ακόμα και οι γιατροί προσέγγισαν με δυσκολία το σημείο για να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες ενώ ακόμα και όταν βγήκαν μεταφέροντας μια κοπέλα τραυματία δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ.

Όπως φάνηκε τα ΜΑΤ είχαν σαφείς εντολές να κάνουν συλλήψεις στο συγκεκριμένο σημείο. Επικράτησε ένταση και άρχισαν να τραβάνε κόσμο στο σωρό μέχρι και μια ηλικιωμένη γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, την οποία και τελικά συνέλαβαν. Επίσης συνελήφθησαν στο συγκεκριμένο σημείο δικηγόροι της Ομάδας νομικής προστασίας αλλά και άλλοι δικηγόροι από τα γύρω γραφεία που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να εμποδίσουν τις συλλήψεις των παιδιών.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η στάση του ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου, ο οποίος συνεχώς καλούσε τα ΜΑΤ να συλλάβουν τον ίδιο και να αφήσουν να φύγουν τα παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στο μαγαζί του.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν εντωμεταξύ φτάσει στο σημείο και κάλυπταν όσα διαδραματίζονταν εκεί. Χτυπήθηκε αρκετά ένας φωτογράφος των ΝΕΩΝ, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Από τους παρευρισκόμενους γίνονταν συνεχείς εκκλήσεις για την μετάβαση εισαγγελέα στο σημείο για να ελέγξει τις αυθαιρεσίες που διέπρατταν οι αστυνομικοί. Αντί του εισαγγελέα ήρθε ακριβώς έξω από την πολυκατοικία μια κλούβα των ΜΑΤ, στην οποία φορτώθηκαν τουλάχιστον 15-20 άτομα, εκ των οποίων πολλοί δικηγόροι αλλά και κόσμος που είχε σχηματίσει αλυσίδες έξω από την πολυκατοικία. Μεταξύ αυτών μεταφέρθηκε στην κλούβα και η ηλικιωμένη γυναίκα που μόλις πριν είχε χτυπηθεί και είχε προς στιγμή χάσει τις αισθήσεις της.

Μετά τις συλλήψεις δόθηκε εντολή για αποχώρηση των ΜΑΤ από το συγκεκριμένο σημείο. Πολλά χημικά και γενικώς προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας εις βάρος των πάντων.

απο το tvxs

14 σχόλια:

alepouda είπε...

Απονεμουμε το Μεγα Βραβειο Βλακειας
(μεσα απο σκληρο συναγωνισμο)

...

στον ΜΑΤατζη που ξύνει το κεφάλι του, φορώντας το κράνος του

Στο 22ο δευτερολεπτο

παρακαλω θαυμαστε τον

Ανώνυμος είπε...

H alepouda ειναι βαθια νυχτωμενη.Μετα τα γεγονοτα στη Μαδριτη τι ακριβως ζητουσε ο κοσμος που βγηκε στους δρομους;Απο διελευκανση της υποθεσης μεχρι ειρηνη γενικα και αοριστα.Και τι ακριβως πετυχε;Η κυβερνηση επεσε επειδη συνεδεσε το χτυπημα με την ΕΤΑ και ο υπερηφανος λαος των γοτθων δεν αντεξε την...κοροιδια!Τις αλλες της ολοκληρωτικης δημοκρατιας ακομα τις υπομενει.Ο τρομονομος της Ισπανιας ειναι απο τους πιο σκληρους στον κοσμο,η ανεργια ειναι στα υψη,ο κοινωνικος ιστος ειναι αποσαθρωμενος.
Ας καταλαβουμε οτι αυτο που γινεται ειναι κοινωνικος πολεμος και η ειρηνη με το κρατος και το κεφαλαιο διαιωνιζει το status qvo δηλαδη βολευει αφανταστα την εξουσια.Το να βγουμε στους δρομους ειναι ανεπαρκες.Το θεμα ειναι τι στοχους βαζεις και αν θελεις να προκαλεσεις και αλλες ρωγμες στο καθεστως η επιζητεις τη βελτιωση,δηλαδη την ισχυροποιηση του.
Αν ακομα επιμενει οτι αυτο που ζουμε ονομαζεται ειρηνη και οτι τα μεσα μας πρεπει να ειναι ειρηνικα,θα επανελθω

Cyberella είπε...

Πράγματι, οι διαδηλωτές αποκλείστηκαν στο μαγαζί. Άρα καλό πράγμα για την οικονομία! :P

alepouda είπε...

Ανωνυμε (pickwick)ειναι η δευτερη φορα που κανεις copy-paste αυτο το "νυχτωμενη αλεπουδα" στο blog μου επισης μην ξεχναμε οτι το πρωτοεγραψες στο tvxs.

Το διαβασα, ειναι η αποψη σου...

υ.γ: δεν ειμαι νυχτωμενη, ειμαι ξενυχτισμένη

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητη alepouda,

αφησα το μην και εδω μηπως και δεν επαινες στο αλλο site.Σου το αφησα 2 φορες γιατι την πρωτη φορα δεν προσεξα και το αφησα σε ασχετο αρθρο.Σε ευχαριστω για την ευγενικη απαντηση

Pickwick

alepouda είπε...

σου απαντησα στο tvxs, ελπιζω να το ειδες

Ανώνυμος είπε...

Aνταπαντηση
Eκτος απο το σχηματικο διπολο ειρηνικοι διαδηλωτες-βιαιοι αστυνομικοι υπαρχουν και καποιες αλλες αληθειες.Ας δουμε μερικες απο αυτες.
-Η βια που ασκει η εξουσια στις διαφορες μορφες της ειναι πολλαπλη.Δεν περιοριζεται μονο στην καταστολη.Αυτη δε η τελευταια δεν ειναι ουτε δυσαναλογη ουτε αδικαιολογητη.Γι αυτους που εναντιωνονται στην ολοτητα του στο συστημα καταπιεσης ειναι απλα η πιο βαρβαρη εκφανση της ολοκληρωτικης δημοκρατιας.Η καταπιεση ανθρωπου απο ανθρωπο,η μισθωτη σκλαβια,η λειτουργια των μηχανισμων του κρατους,ειναι μερικα απο αυτα που αντικεινται στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια,οπως εγω την αντιλαμβανομαι ,σε συλλογικο επιπεδο.
-Στη βια της καθε εξουσιας ο εξεγερμενος ανθρωπος αντιτασσει την οργανωμενη και συνηθως στοχευμενη(αλλοτε παλι αυθορμητη)αντιβια.Αυτη μαζι με την αλληλεγγυη και τις ελευθεριακες μορφες οργανωσης ειναι τα οπλα της κοινωνιας εναντια στον ολοκληρωτισμο(παντα σε συλλογικο επιπεδο,σε ατομικο το συζηταμε μια αλλη φορα).Η απεργια,η καταληψη,ο αποκλεισμος ενος δρομου ειναι μερικες μορφες αντιβιας...Εκτος αν οι υπερμαχοι της ...ειρηνικης διαμαρτυριας εναντιωνονται και στην απεργια ως μορφη βιας κι αυτη.Ας το παρουμε χαμπαρι,εχουμε κοινωνικο πολεμο σε φαση εντασης.Η φαση υφεσης ειναι αυτο που η εξουσια και οσοι αναπαραγουν τη φωνη της ονομαζουν ειρηνη.Μπορει να τρομαζει καποιους αμαθους σε αυτα αλλα ειναι η αληθειαΥπαρχουν και αλλες αλλα τα πραγματα δειχνουν πως,ποτε και με ποιο τροπο χρησιμοποιουνται.
-Η αντιβια δεν ειναι ουτε τυφλη,ουτε (αυτο)σκοπος,ειναιενα μη κανονιστικο καιενταγμενο στο συστημα εξουσιας μεσο αμυνας και συγκρουσης με αυτο.Αρα λοιπον οταν χρησιμοποιειται με αυτον τον τροπο ειναι επωδυνη-σε μικρο η μεγαλυτερο βαθμο- γι αυτο και οσους ταυτιζονται μαζι του.Στο κατω κατω καθε δραση φαιρνει και αντιδραση.Μονο που ο (ψιλο)βολεμενος ως προσωποποιηση της εξατομικευσης δεν εχει λογο να οργιστει γιατι τα παραπανω δεν τον αγγιζουν,τα ονειρα του ειναι ανυπαρκτα,αυτα που συμβαινουν δεν τον εξοργιζουν.Αν βεβαια το κακο χτυπησει και τη δικη του πορτα,τοτε μπορει και να βγει και απο το κλουβι του.Αυτος,ναι ειναι πλειοψηφια αλλα σαν πολιτικο υποκειμενο δε μετρα,η ιστορια,οποια και αν ειναι αυτη,δε θα γραφτει η τουλαχιστον δε θα καθοριστει απο αυτον.Κοιταξε στον καθρεφτη το τερας και δεν τρομαξε,αρα μαλλον εχει αρχισει να του μοιαζει.Αντιθετα ο εξεγερμενος νεος νιωθει στο πετσι του την καταπιεση σε ολες της τις μορφες.
-Η πλειοψηφια των ανθρωπων που με τον ενα η τον αλλο τροπο βρεθηκαν στο δρομο στα Δεκεμβριανα σε καμια περιπτωση δεν αντιταχθηκαν στη χρηση στοχευμενης αντιβιας.Αν ηθελαν κοινωνικη ειρηνη θα ειχαν αλλες διοδους ανωδυνης για το συστημα''διαμαρτυριας''.Δε διαμαρτυρομαστε μονο για τις οποιες καταχρησεις εξουσιας,εναντιωνομαστε οπως μπορουμε,ως ατομα και ως συλλογικοτητες,στο ιδιο το εξουσιαστικο συστημα
-Επειδη εχουν γραφτει παρα πολλα για τις διαφορες του απλως βιαιου και του εξεγερμενου ανθρωπου,θα περιοριστω στις μορφες αυτοοργανωσης και αμεσης δημοκρατιας που προεταξε το κινημα απεναντι στις διαδικασιες εκπροσωπησης,διαμεσολαβησης και αναθεσης του κοινοβουλευτισμου.Προεταξε τη δημιουργια και τον αυθορμητισμο.Θύμισε στην κοινωνια οτι υπαρχει και αλλος δρομος περα απο αυτον της...κοινωνικης ειρηνης και εν τελει της υποταγης.Θύμισε στην κοινωνια οτι οι αγωνες για κοινωνικη απελευθερωση ειναι ιστορικα αναγκαιοι.Τι θα γινοταν αν οι κολιγοι η οι σκλαβοι πχ περιοριζονταν σε ειρηνικες διαμαρτυριες εναντια στο φεουδαρχη η το δουλοπαροικο;Τα παιδια της γενιας του 'ανθου της ελληνικης κοινωνιας'του '91 ειναι εδω.Μερικα μαζι με το μεγαλυτερο αδελφο τους(για οσους καταλαβαν..).

Pickwick

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρεψεις,υστερα απο αυτο , να με παρει κι εμενα για λιγο ο υπνος στον καναπε...

Pickwick

alepouda είπε...

Φανταζομαι, πως θα ηταν εξαντλητικο να το γραψεις ολο αυτο
Βασικα δεν προκειται για ανταπαντηση αλλα για αναλυση.

Και δεν βρισκω διαφορά σε αυτά που λέμε, παρα μονο στον τροπο που τα γραφουμε.

Αντιδραση σε οσα συμβαινουν. Προασπιση των δικαιωματων μας.
Οχι αλλη ανοχη σε αυτο το θεατρο του παραλογου που προσπαθουν να μας περασουν μεταμφιεσμένο σε Δημοκρατια.
Η Δικαιοσυνη πρεπει να παψει να λειτουργει σαν μεσιτικό γραφείο και να πουλάει σε όποιον δωσει τα περισσοτερα λεφτα.
Οι νομοι πρεπει να ισχυουν για ολους, απο τον φτωχότερο μεχρι τον πλουσιοτερο και απο τους μεγαλο-πολιτικους μεχρι τους απλους πολιτες

Χρειαζεται συνεχης και μαζικος αγωνας με τα μεσα που διαθετουμε σαν πολιτες και σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι

Ανώνυμος είπε...

Mερικα σχολια μια που με σηκωσες απο τον καναπε.
Προασπιση των δικαιωματων μας ως ελευθεροι ανθρωποι,οχι αυτων των δικαιωματων που μας δινουν οι νομοι αυτης της κοινωνιας.
Αλοιμονο αν το ιδανικο μας ειναι να ισχυσουν οι νομοι του ισχυοντος δημοκρατικου καθεστωτος .Οι νομοι αυτοι ειναι προσαρμοσμενοι στα συμφεροντα της αρχουσας ταξης,ουτε καν του φιλησυχου μικροαστου εργαζομενου...Ο εργατικος νομος πχ απαγορευει τη μεταβιβαση εξουσιων στις ΓΣ,την αμεση δημοκρατια αλλα προαγει την εκπροσωπηση και αρα την αδρανεια.Για να μη μιλησω για τον τρομονομο...
Η δικαιοσυνη παει σετακι με τη νομοθεσια.Δε μπορεις να ζητας απο ενα σκυλι να μη φιλαει το αφεντικο του.Ακομη κι αν δεν ειναι αργυρωνυτοι οι δικαστες, η ιδεολογια και νοοτροπια τους καθως και το νομικο πλαισιο μεσα στο οποιο κινουνται λειτουργουν προς οφελος των αφεντικων τους και ...της κοινωνικης ειρηνης.

ΥΓ1 πόσο υγιης μπορει να ειναι κανεις μςσα σε μια βαθια αρρωστη(μενη)κοινωνια;;

ΥΓ ελπιζω να μη σου τα επρηξα...πολυ.

Pickwick

alepouda είπε...

Ε, ας ξεκινησουμε ζητώντας να ισχυσουν οι νομοι που καταπατουνται και προχωραμε και στις μεταρρυθμισεις

Η ισονομια ειναι το πρωτο που πρεπει να επανελθει

Ανώνυμος είπε...

Ποια ισονομια ρε αλεπου;;;Δεν το πιανεις;;;Αν πχ σε μια οικογενεια εφαρμοστει ενας νομος που επιτρεπει στους γονεις να δερνουν τα παιδια και ενα παιδι τρωει πιο πολυ ξυλο,τι θα ζητησει;Εφαρμογη του νομου ή καταργηση του;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥΣ;;;
Αν τυχον ποτε σε συλλαβουνε με κατηγοριες στηριγμενες στον τρομονομο,θα ζητησεις την εφαρμογη του;;;

Τυφλα να'χει ο ματατζης που ξυνει το κρανος του...χαχαχα

Pick wick

alepouda είπε...

Ισονομία θα πει να τιμωρείται αυτος που εγκληματεί ασχετως αν ειναι πολιτικός, πολιτης, παπας, αθεος, επιχειρηματιας ή φτωχοδιαβολος

σου μοιαζω να θελω να ισχυει ο τρομονομος?

Ανώνυμος είπε...

'Nα τιμωρειται αυτος που εγκληματει' και 'να ισχυσουν οι νομοι που καταπατουνται'...
Προφανως οι ισχυοντες νομοι,ετσι;Σε καλυπτουν οι ισχυοντες νομοι;Αν οχι,τοτε γιατι ζητας να εφαρμοστουν;
Αναμεσα στους ισχυοντες νομους ειναι και ο τρομονομος αν δεν κανω λαθος και παρα πολλοι αλλοι ιδιοι και χειροτεροι.
Το θεμα ειναι ποιος εφτιαξε τους νομους που ζητας να εφαρμοστουν για ολους και ποιον εξυπηρετουν,απλο ειναι.Εκτος αν δεχτουμε την ουδετεροτητα τους αλλα αν κρινω απο τη μη απαντηση σου επι της ουσιας(βλ ερωτησεις προηγουμενου μηνυματος)μαλλον δεν εχουμε φτασει σε τετοια επιπεδα...
Τωρα το γιατι καποιος που δεν ειναι προς το συμφερον του η υπαρχουσα νομοθεσια ζητα την εφαρμογη της ειναι αλλο ζητημα...
Α,και κατι αλλο.Η τιμωρια και η καταστολη αναπαραγουν το εγκλημα.Ψιλα γραμματα θα μου πεις...


Pickwick
Pickwick