Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΕΛ.ΑΣ Ελληνική Ασυδοσία

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια εποχή απροκάλυπτων και αλλεπάλληλων παραβιάσεων των δικαιωμάτων μας. Η απάντηση μας? Το βροντερό απών μας και η εκκωφαντική σιωπή όλων αυτών που δεν τολμούν ούτε να ζήσουν, ούτε να αναπνεύσουν, ούτε να σκεφτούν. Οι κάποιες διάσπαρτες φωνές αντίδρασης δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν την εγκληματική ασυδοσία του κράτους και των οργάνων του.
Σε κοινωνικό επίπεδο λειτουργούμε σαν ένα πολυπληθές μαντρωμένο κοπάδι προβάτων που δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τα λυσσασμένα τσοπανόσκυλα. Την ίδια στιγμή ο βοσκός κάθεται αδιάφορα παραπέρα και παίζει τη φλογέρα του. Η συντριπτική πλειοψηφία των προβάτων κάτι ακούει μέσα στη νύχτα, αλλά κάνει ότι κοιμάται. Μέσα σε αυτή την προβατοσύνη (μετριοπαθής συντηρητισμός) καλλιεργείται η ιδέα ότι «όποιος φεύγει από το κοπάδι τον τρώει ο λύκος» ενώ όταν κάποιος πέφτει θύμα του πολύ-επίπεδα σαθρού συστήματος είναι «μεμονωμένο περιστατικό»
Όσο όμως δεν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, τόσο λιγότερα θα έχουμε να υπερασπιστούμε στο μέλλον. Αυτή η ιστορία με την υπό ανάπτυξη τρομολαγνεία που μεθοδεύει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ευκαιρία που γυρεύανε για να μας αφοπλίσουν από κάθε δικαίωμα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Αμερική με την νομοθέτηση των Patriot Act 1 και 2. Με φόβητρο τους κατασκευασμένους τρομοκράτες κατήργησαν κάθε βασικό δικαίωμα του πολίτη και επανέφεραν το Γκουαντάναμο σαν τη επί γης σύγχρονη κόλαση. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να βγουν αντίστοιχοι νόμοι. Το κράτος μας νομοθετεί και αθετεί τους νόμους ξεδιάντροπα και με την ίδια ευκολία αντί για κράτος λειτουργεί σαν παρακράτος.
«Επί τοι ευκαιρία της ονομαστική σας εορτής» λοιπόν μπορεί να μπουκάρει η αστυνομία στο σπίτι σας. Δικαιώματα? Ποια δικαιώματα?
Διαβάστε το παρακάτω:

Σύμφωνα με καταγγελία της δικηγόρου Σταυρούλας Γιαννακοπούλου, η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι της, χωρίς να ειδοποιήσει ούτε την ίδια ούτε τους γείτονές της.

Η δικηγόρος έλειπε σε ταξίδι και γυρίζοντας σπίτι της τα ξημερώματα της Τρίτης, βρήκε την πόρτα ξεκλείδωτη, ενώ στο σπίτι επικρατούσε χάος. Η Σ. Γιαννακοπούλου, που μένει στα Εξάρχεια, πήγε στο ΑΤ της περιοχής για να καταγγείλει τη «ληστεία». Εκεί πληροφορήθηκε από τους αστυνομικούς ότι είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι της, μετά τους πυροβολισμούς στους τρεις αστυνομικούς.

Ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου ή του ιδιοκτήτη της κατοικίας που ερευνάται, θα πρέπει να προσκαλείται από την αστυνομία και να παρευρίσκεται ένας γείτονας ως μάρτυρας. Η ίδια διάταξη επιβάλλει να προσκαλείται προηγουμένως ο ένοικος του διαμερίσματος που πρόκειται ερευνηθεί. Παράλληλα, με το άρθρο 255 παράγραφος 3 της Ποινικής Δικονομίας, προβλέπεται υποχρέωση παράδοσης από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο της κατοικίας που έγινε αυτή»
[από το tvxs]

Και για να ξέρουμε τα δικαιώματα μας, σχετικά με τις κατ’οικον ερευνες, διαβάστε και το παρακάτω:

"[..]
3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο

Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες».

Της Έλλης Ισμαηλίδου,
Δικηγόρου Αθηνών"

[από το tvxs]


Βελάστε ανέμελα στο ρυθμό της φλογέρας…


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία, μέσα σε 3 ώρες από την επίθεση στους αστυνομικούς, προχώρησε σε 72 προσαγωγές ατόμων, με μοναδικό «στοιχείο» εναντίον τους πως την ώρα εκείνη βρίσκονταν στην Πλατεία Εξαρχείων. Επίσης έκανε πολλές κατ' οίκον έρευνες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4495343&ct=1

Παραθέτω από το πάνω άρθρο:
"Αποτυχημένες πρακτικές:
Έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που χειρίστηκαν και την υπόθεση της εξάρθρωσης της 17Ν κάνουν λόγο για «επιχειρησιακή» παλινωδία της Αντιτρομοκρατικής, η οποία αντέγραψε παλιές αποτυχημένες πρακτικές. «Επικεντρωθήκαμε και πάλι στους συνήθεις υπόπτους με τον φόβο να μην μπορούμε να δούμε καθαρά το τι έχει συμβεί και να χάσουμε πολύτιμο χρόνο», είναι το κατηγορώ των αξιωματικών, που θυμίζουν αντίστοιχες αποτυχημένες πρακτικές πριν από την εξάρθρωση της 17Ν.

Ο αντίλογος που προέρχεται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Εσωτερικών είναι πως «ακόμη και αν οι συλλήψεις δεν μας έδωσαν κάτι “καλό”, είναι κέρδος πως ξεσκεπάσαμε ορισμένους κουκουλοφόρους και τους δείξαμε ότι ξέρουμε ποιοι είναι». (!)

Στα συν της επιχείρησης από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσμετράται πως σχεδόν κάθε κατ΄ οίκον έρευνα σήμανε και μια σύλληψη. «Αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και όχι μόνο στην Αθήνα», προαναγγέλλει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών."


Από τις "κατ' οίκον έρευνες" συνελήφθησαν 8 άτομα μέχρι το βράδυ, τα οποία πήγαν Αυτόφωρο, παρόλο που τα ευρήματα δεν ήταν σχετικά με το κτύπημα στους αστυνομικούς.

Ο ένας από τους συλληφθέντες δικάστηκε εχθές και αθωώθηκε γιατί... το σπαθί που βρέθηκε στο σπίτι του, αποδείκτηκε ότι είναι οικογενειακό κειμήλιο!!

Αυτός ο άνθρωπος υπέστη όλη αυτή την ταλαιπωρία (κατ' οίκον έρευνα, σύλληψη, κράτηση, δίκη) γιατί είχε στο σπίτι του ένα -προφανώς "αντίκα"- σπαθί.

http://www.tvxs.gr/v2823

http://naftemporiki.gr/news/static/09/01/08/1613791.htm

alepouda είπε...

Ανακοινωσις

Όσοι εχουν μεταλλικα αντικειμενα και βρεθουν να τα χρησιμοποιουν ή να τα έχουν κρυψει στο σπιτι τους, θα συλληφθούν ως τρομοκραται...

Οσοι δεν εισθε τρομοκράται, παρακαλούμε να εφοδιασθείτε με μη-τρομοκρατικα αντικειμενα για να σας ξεχωριζουμε απο τους τρομοκραται

λινκ με τα προτεινομενα μη-τρομοκρατικα αντικειμενα

Antinemecis είπε...

Και τσου μην έχει η γιαγιά ή ο παππούς καμιά μπουκάλα με πετρέλαιο για τη λάμπα!
Τρομοκράτης ο παππούς!
Πάντως για να σοβαρευτώ όντως έχει παραγίνει και όλο αυτό είναι μεθοδευμένο. Βήμα- βήμα είναι στημένο το κόλπο και πρέπει πραγματικά να αντιδράσουμε άμεσα.
Να μην ξεχνάμε ότι την κάλυψη στην ασυδοσία της αστυνομίας προσφέρουν και οι εισαγγελείς.Δε μπορεί να μην ακούνε τίποτα!
Αφού η χούντα είναι εδώ (μπορεί να μην έχει κατεβάσει τα τανκς αλλά ό,τι άλλο μπορεί χρησιμοποιεί) δε μένει παρά ενεργοποίηση του ακροτελευτιου άρθρου του Συντάγματος.Τώρα που οι θεσμοί κατάρρευσαν πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πολίτες. Εκτός αν τα φασιστοειδή είναι πια τόσα πολλά που οι σκεπτόμενοι πρέπει να φεύγουμε...
Όσο για παραδείγματα της ασυδοσίας του κράτους άπειρα:
Μαθητές στη Λάρισα διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο...
Στην Πτολεμαΐδα γίνονται προληπτικές συλλήψεις...
Προφυλακίζονται πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, όταν η προφυλάκιση πρέπει να είναι το "έσχατο μέτρο"...
Στα "Νέα" της Δευτέρας διαβάζω:"Δεξιά στροφή της κυβέρνησης για να συσπειρώσει τη βάση της" Συμπτωματικό;
Επίσης τα "Νέα" και η "Ελευθεροτυπία" τη Δευτέρα έγραφαν ήδη για το συμβάν...
Πριν λίγο διάβασα στα "Νέα"..."Καλός μαθητής από φτωχή οικογένεια" ποιος; Μα ο ΜΑΤας που "έφαγαν" οι δικοί του. Σε αντιδιαστολή με το "κακομαθημένο πλουσιόπαιδο" υποψιάζομαι!
Και ο απόλυτος σουρεαλισμός; Ένας ειδικός φρουρός σημαδεύοντας στον αέρα σκοτώνει ακαριαία έναν 15χρονο ενώ κάποιοι "τρομοκράτες" που κινήθηκαν τόσο αστραπιαία που κανείς δεν τους είδε, γάζωσαν με καλάζνικοφ και ένα άλλο όπλο και το μόνο που πέτυχαν ήταν έναν και οι άλλες σφαίρες πήγαν στο "γάμο του καραγκιόζη"... Άσε που πριν αρχίσει να λογοκρίνεται το ιντυμίντια διάβασα πως από εσωτερική πληροφόρηση του νοσοκομείου ο φρουρός ήταν ελαφρά χτυπημένος...
Θα τελειώσω με το πιο ανατριχιαστικό! Αν ο ανασχηματισμός δεν τους βγει... και ανάλογα με το πώς θα πάει το συλλαλητήριο,στην ανάγκη, βγάζουν και το ΜΑΤά από τη μέση λέγοντας πως "παρουσιάστηκαν επιπλοκές"...
Και υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μεθοδεύονται...περιμένοντας την προκύρηξη...

alepouda είπε...

Οι εισαγγελείς πραγματικά λάμψαν δια της απουσίας τους. Τόσες διαδηλώσεις, τόσες καταπατήσεις συνταγματικών δικαιωμάτων και δεν είδαμε κανέναν εισαγγελέα.
Να δεις θα ειναι όλοι απασχολημένοι με το Βατοπέδι...

Παρόλα αυτα δεν θελω να πιστέψω οτι έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό μεθόδευσης ωστε να στηνουν εκτελέσεις. Δεν είναι τόσο έξυπνοι, οργανωμένοι και ικανοί για κάτι τέτοιο.
Εξάλλου υπάρχουν και αποδείξεις... αν το κράτος ήταν ικανό για οτιδήποτε, θα είχε καταφέρει να κάνει και κάτι καλό, έστω και μέσω... "εξοστρακισμού" των πράξεων του

streetfox είπε...

@ antinemecis
κάνε το "Κασσάνδρα" παιδί μου...
και δείτε εδώ
http://www.tvxs.gr/v2907

όποιος κατέβει σήμερα ας έχει και τηλ δικηγόρου γραμμένο πάνω του
αντιγράφω πληροφορίες όπως αναρτήθηκαν στο http://foralexandros.blogspot.com/

ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Για αυτό το μήνα τα τηλέφωνα της ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στα οποία θα μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε σύντροφος/συντρόφισσα, είτε αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαγωγής, κράτησης, σύλληψης, είτε θέλει να καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά δικαστικής αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας είναι τα παρακάτω:

6946 375861
6972 799025
6975 752346
6977 586743
6973 988767
6977 418859


Γιά την Παρασκευή, 9/1/2009, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ θα βρίσκεται από τις 12.30 και μετά στο χώρο των Προπυλαίων, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης θα αναπτυχθεί σε όλο το μήκος της πορείας και αν υπάρξει πρόβλημα και έξω από τη ΓΑΔΑ.

@ alepouda
Στην τελευταία σου πρόταση «Βελάστε ανέμελα στο ρυθμό της φλογέρας…»
προσθέτω «…χορεύοντας με τους λύκους»

Καλή μέρα να έχουμε
(κι ας εχει φτάσει να ακούγεται ειρωνικό)

alepouda είπε...

@poorfox
μολις ακουσα στο ραδιοφωνο οτι συνελήφθησαν 14 δικηγόροι, που ηταν στην πορεια για να δωσουν νομικη βοηθεια

streetfox είπε...

@ alepouda
τα χτυπήματα της δημοκρατίας δεν έχουν τέλος
την ίδα ώρα τα μάθαινα και εγώ
και σκεφτόμουν να χρειαζόταν κάποιος δικηγόρο, και αυτός να ηταν στον διπλανό γραφειάκι της ΓΑΔΑ

δεν θα εύχομαι καλη μέρα πια
κατω η χούντα θα λέω μόνο