Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Οσα θελατε να ρωτησετε στον Τσιμένταρχο αυτης της πόλης


Φωτο Αλεπουδα /  Το πάρκο στη Πατησίων με Κύπρου τα μεσανυχτα  - 26 Ιαν 2009


FAQ Τσιμενταρχείο

Ο τσιμένταρχος της παραλογούπολης σας απαντά


Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες, πέφτει ο κόσμος και σκοτώνεται, γιατί δεν τις κλείνετε?
Mitsa_12


Mitsa, μετά την πάροδο 4 ετών οι λακούβες θεωρούνται διατηρητέες και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτής της πόλης.


Πριν 3 μηνες ήρθαν συνεργεία της ΔΕΗ εξω απο την πολυκατοικία μας και ανοίξαν χαντάκια για να αλλάξουν τα καλώδια. Μετα απο μια βδομάδα φύγανε και δεν τα κλείσανε. Όλος ο δρόμος ειναι σαν τα χαρακώματα. Ουτε να παρκαρουμε μπορούμε, ούτε να περπατήσουμε. Τι θα γίνει επιτέλους?
Trypios_dromos


Μην ανησυχείς αγαπητέ τρυπιε δρόμε, όλες οι τρυπες έχουν δρομολογηθεί να κλείσουν κατα τη διαρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Γιατί δεν φτιάχνετε ποδηλατόδρομους?
Podilatos

Γιατι θα ενοχλούν τα αυτοκίνητα


Άμα σας βαζανε σε αναπηρικό καροτσάκι πόσα μέτρα πιστευετε οτι θα κάνατε πανω στο πεζοδρόμιο πριν κολλησετε σε παρκαρισμενα, τρυπες, κολωνακια, σκαλες, και καδους?
Tomas

Δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις


Αντι να αυξάνεται το πράσινο στην πόλη, μειώνεται. Τι τακτική είναι αυτη?
Ki allo prasino

Ειναι τακτική καταπολέμησης των ανοιξιάτικων αλλεργιών


Αυτα τα ειδικα πλακακια πεζοδρομιου για τυφλούς ποιος βλακας τα εχει κεντραρει σε κολώνες και δέντρα? Πρόκειται απλά για ηλιθιότητα ή για μπλακ χιουμορ?
Koini logiki

Δεν τίθεται θεμα χιούμορ… Ποιά ήταν η άλλη επιλογή?


Βαλατε τα ΜΑΤ να φυλάνε ένα ψεύτικο δέντρο, μετά βάλατε τα ΜΑΤ να φυλάνε τo παρκο που ξηλώσατε και να κυνηγαει τον κοσμο που διαμαρτυρεται. Αν αρχίσουν να πέφτουν γλάστρες πάνω στα κεφάλια τους πιστεύετε οτι θα είναι τυχαίο ή οτι θα είναι δουλειά της Φύσης...?
Ithagenis Patission

Η Φύση δεν έχει καμιά δουλεια σ’αυτην την πόλη


Γιατι δεν προωθείτε τα ποδήλατα που ειναι οικονομικα και οικολογικά?
Koutsos podilatis

Οταν οδηγας ποδηλατο γυμνάζεσαι. Σε θέλουμε υγιη αλλά κάποια στιγμή θέλουμε να πεθάνεις. Δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις.


Στις 14 Δεκεμβριου είπατε οτι απέναντι στη βία «εμείς απαντάμε με Πολιτισμό, Πράσινο και Περιβάλλον». Τι έγινε τώρα στο πάρκο στην κύπρου και απαντήσατε με κόψιμο δέντρων, ΜΑΤ και χημικά?
Parkofylakas

Αυτη η ερώτηση ειναι παραπλανητική. Μετατρέπουμε ενα δημόσιο πάρκο σε ιδιωτικό πάρκινγκ αλλα θα βάλουμε ζαρντινιέρες μπροστά στην είσοδο.


Στην αρχή του 2008 όταν κλείσατε ένα χρόνο τσιμενταρχείας βγήκατε να γιορτάσετε με το σύνθημα "Δεν Έχω Πολλά Να Πω, Έχω Πολλά Να Κάνω". Γίνεται να μην πραγματοποιήσετε την απειλή σας και φέτος?
Loukas

Δεν γίνεται να αθετήσω τις συμφωνίες που εχω κανει, ετσι απλά, για χάρη του πολίτη.



Πήγα φέτος στο Συνταγμα με τον τετράχρονο γιο μου και με ρώτησε, αν είχε ματ στη φάτνη όταν γεννήθηκε ο χριστούλης. Καπως κατάφερα και τα μπάλωσα. Εσείς τι θα του λέγατε?
mpampas

Θα του έλεγα οτι είχε άλλα ζωάκια. Αγελαδίτσες, προβατάκια, κατσικούλες, κοτούλες και παπίτσες


Μας είχατε τάξει οτι μετα τους Ολυμπιακούς όλα αυτα τα μέρη που χρυσοπληρώσαμε θα αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως, θα γινουν χωροι πρασίνου, πάρκα αναψυχής κτλ... Αντι για αυτό, ολα μένουν αναξιοποιητα, οι πλατείες αναπλάθονται, ξανα-αναπλάθονται και είναι όλο πλακάκι και τσιμέντο και τωρα λες και μας περισσεύαν τα πάρκα, ρημάξατε και το πάρκο Λέλας Καραγιάννη στα Πατήσια και ορμάτε και στον Ελαιώνα. Όλα για τα λεφτα? Όλα? Τίποτα δεν σας νοιάζει, μόνο να τα τσεπώσετε? Λιγη ντροπή! Λίγη τσίπα δεν σας εχει μείνει?
Politis23

Για να τελειώνουμε με αυτη την ιστοριά. Για χαρη σας τα κανουμε ολα αυτα και αντι να ειστε ευγνωμονες μας επιτείθεστε κι απο πάνω. Εχετε φαγωθει με τα δέντρα και τα παρκα. Τι τα θελετε τα πάρκα, μήπως έχετε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε βόλτες ή μηπως βγαινουν τα παιδιά σας να παίξουν κρυφτό?



9 σχόλια:

Ⓐ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ Ⓐ είπε...

Πολυ αστείο,αλλά και τραγικό παράλληλα.
Τραγελαφικό...
Πόσα άλλα τέτοια πρέπει να δει ο κόσμος για να ξυπνήσει?
Μήπως τότε θα είναι πια αργα?

xasodikis είπε...

"Ειναι τακτική καταπολέμησης των ανοιξιάτικων αλλεργιών"

Έτσι. Επιτέλους ένας δήμαρχος με αίσθημα ευθύνης για εμάς, την καταταλαιπωρημένη μειονότητα των αλλεργικών. Κρίμα που δεν ψηφίζω στην Αθήνα να τονε στηρίξω (τον κερατά) :)

next_day είπε...

Θα προσθέσω ένα σχόλιο μιας κυρίας που την ρωτήσανε την γνώμη της και μάλιστα είναι και κάτοικος της περιοχής... "Αν θέλαμε δέντρα θα είμασταν σε κάποιο βουνό και όχι στην Αθήνα..Εδώ χρειαζόμαστε χωρο για παρκάρισμα"..

Καλημέρα...

Αγησίας είπε...

Λυπηρά όσα συνέβησαν στο πάρκο, αλλά από την Παρασκευή και μετά τον κατανοώ απόλυτα το δήμαρχό σας. Ο δικός μας τάβαλε με τα αυτοκίνητα, που παρκάρουν όπου γουστάρουν, και του ανατίναξαν το ΙΧ. Προνοητικός ο Κακλαμάνης!

Ανώνυμος είπε...

να προσθέσω κι αυτό που λέγαμε χθες...

Δείτε αυτά τα δύο βίντεο, το ένα μετά το άλλο. Έχει "πλάκα"!
"Ανέβηκαν" με μια μέρα διαφορά.

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=108457&cid=1012&bc=1012&lsc=1

και

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=108636&cid=1012&bc=1012&lsc=1

Στο πρώτο βίντεο (γύρω στο 0:30 και μετά) ο Προκομένος λέει:
"...που σημαίνει ότι αυτή η νέα γενιά στην οποία ανήκει ο πλανήτης, αποκτά μια ευαισθησία την οποία έχουμε τόσο ανάγκη!".

...Την επόμενη μέρα αυτή ακριβώς η ευαισθησία επιβραβεύτηκε με το γνωστό τρόπο, που τόσο έχει συνηθίσει πια η νέα γενιά (αλλά και η παλιά).

Πολύ καλό το πράσινο (αλλά στα 100ευρα και στις στολές των ΜΑΤ)

Ἀνδρό. είπε...

Καλημέρα. Πολὺ καλὸ τὸ μπλόγκ σου. Μὲ ἀνανέωσε στ’ ἀλήθεια. Σὲ ἔχω βάλει λίνκ. Δὲν σὲ πειράζει ἔ;

Ανώνυμος είπε...

Nαι,μη χασεις...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά και τα οικόπεδα λίγα...

Αλλά δεν το κάνει για τον εαυτό του ο Δήμαρχος. Το κάνει για τη φουκαριάρα την κατασκευαστική του φίλου του.

Ανώνυμος είπε...

makari na blepame oloi ta pragmata opws akribws einai kai na min menoume oikeio8elws se mia outopiki pragmatikotita! polu endiaferon to blog sou alepouda, polu kali douleia! kai ta videakia super.. sunexise etsi..