Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Εκκληση προς τους bloggers ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ - ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



http://policeviolence.blogspot.com/


"Αυτές τις μέρες η Αστυνομία καταπάτησε τους νόμους, το Σύνταγμα και την Ελευθερία του πολίτη. Το περιστατικό με την Μυρτώ ήταν το έναυσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας άμυνας ενάντια στην βία και την κατάχρηση εξουσίας της Αστυνομίας. Καλούμε τα θύματα των εγκληματικών ενεργειών να ενώσουν επώνυμα τις μαρτυρίες τους ωστε να στοιχειοθετηθεί νομικά μια ομαδική καταγγελία απέναντι σε όσα συμβαίνουν."

Αν θέλεις να καταγγείλεις ένα γεγονός ή να βοηθήσείς, στείλε mail: greekpoliceviolence@gmail.com

Κανουμε έκκληση να διαδωθεί η ιστορία και να μαζέψουμε όσες περισσότερες καταγγελίες υπάρχουν.

Υπερασπίστε την Αλήθεια!

Ευχαριστούμε



7 σχόλια:

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@alepouda
Comment on:

"Εκκληση προς τους bloggers ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ - ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"

Περί Αστυνομικής βίας και Αλήθειας...

Ας ξεκινήσω alepouda απο σένα... ας ξεκινήσω απο τον φερετζέ σου το ψευδώνυμό σου που δεν οδηγεί πουθενά παρά σε εξυπνακίστικα σχόλια...

Αν αγαπάς την αλήθεια ονοματεπώνυμο παρακαλώ και τηλέφωνο... ναι και τηλέφωνο... ισως να κρίνω σκόπιμο οτι θέλω να συνεργαστώ μαζί σου γιαυτά που προτείνεις... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΑΥΤΟ;

Αλλα ας προχωρήσω παρακάτω στις όποιες κριτικές για το κράτος και την ευθύνη της αστυνομίας...

To κράτος alepouda μου είμαστε όλοι εμείς... εκτός αν φοροδιαφεύγεις η φοροκλέπτεις και δεν το έχεις καταλάβει απο μόνη σου...

Τα υπολοιπα είναι αντιεξουσιαστικές ανοησίες απο εκείνους που ούτε δούλεψαν ούτε ασχολήθηκαν με τα κοινά...

Το οτι το κράτος, δηλαδή εμείς, έχουμε τέτοια αστυνομία οφείλεται στο ότι δεν έχουμε πολιτισμό...

Δεν έχουμε πολιτισμό είτε αυτός εκφράζεται απο τους κυβερνώντες είτε απο την αστυνομία είτε απο τον γελοίο ταξιτζή που μας πάει όλους μαζί σαν βόδια καπνίζοντας στο συνήθως βρωμερό ταξί του...

Δεν έχουμε πολιτισμό οταν ζητάμε χρήματα για την παιδεία και σπάζουμε τα σχολεία...

Δεν έχουμε πολιτισμό όταν τα σχολεία μας είναι γυμνά απο εκπαιδευτικά μέσα και οταν αποκτούν μερικά τα σπάνε τα κωθώνια οι παρακρατικοί... χωρίς να τους σταματούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές...

Δεν έχουμε πολιτισμό διότι σε κάθε δυσκολία, αντι να σηκώσουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε και να διορθώσουμε το πρόβλημα, αράζουμε και γκαρίζουμε σαν γαϊδούρια ο ένας ενάντια στον άλλον...

Τα γαϊδούρια όμως δεν γκαρίζουν το ένα ενάντια στο άλλο αλλά με το άλλο...

Είναι ένα σκαλί παραπάνω...

Τι λες; Bάζουμε στόχο να ξεπεράσουμε τα γαϊδούρια και μετα βλέπουμε για τον επόμενο στόχο...

alepouda είπε...

Αν και είμαι πολύ κουρασμένη, θα σας απαντησω κ. Παναγιωτη Μπαζιωτόπουλε, μια που κάνατε τον κόπο να γράψετε τόσα πολλά στο σχολιο σας.

Ας αρχίσω με το θέμα του φερετζέ και της ψευδωνυμίας.
Τι σχέση έχουν τα ψευδώνυμα με την αλήθεια? Αν αυτό είναι το επιχείρημα σας περι φιλαλήθειας τότε ο Καραγάτσης, ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Μυριβήλης, ο Τσίρκας ήταν θρασύδειλοι.
Το blog alepouda ειναι ενα concept blog για την ποιηση, τον κόσμο, την ζωή. Δεν ειναι για να δώσω σε εσάς την ευκαιρία να με πάρετε τηλέφωνο, αν το κρίνετε σκόπιμο.
Ενας μέσος χρήστης του ιντερνετ, μπορεί να βρει μέσα σε 2 λεπτά μέχρι και το όνομα της γάτας μου. Δεν κρύβομαι απο κανέναν. Συνεπώς, αφήστε τις ονοματεπώνυμες κορώνες.

Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια, είναι η γνώμη σας φαντάζομαι και τη σέβομαι.
Συμφωνώ με την ευθύνη που φέρουμε όλοι για την κατάσταση.
Γιαυτο κι εγώ κάνω ό,τι μπορώ για αυτόν τον κόσμο ξεκινώντας απο τους δικούς μου ανθρώπους και φτάνοντας μέχρι εκεί που μπορώ να αγγίξω.
Ακούω μόνο τη συνείδηση μου και το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως καμια φορά δεν σταθώ δυνατή και προδώσω τον εαυτό μου


υ.γ1: Τα γαϊδούρια μου είναι εξαιρετικά συμπαθή

υ.γ2: Ηρθα σε αυτον τον πλανήτη για να τον κάνω καλύτερο και μετά να πουλήσω πανάκριβα τα οικόπεδα σε άλλους εξωγήινους

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν έχω καταλάβει ακόμη τον λόγο για τον οποίο ανέβασαν την φιλήσυχη,χορτοφάγο με σπουδες στο εξωτερικό Μυρτώ στον "11 όροφο της γαδα" και την έβαλαν "στο δωμάτιο με τους καναπέδες".Εαν μπορέσεις να μου το εξηγήσεις αυτο και να με πληροφορήσεις ακριβώς για το τι υπάρχει στον 11 όροφο της γάδα που να δικαιολογεί δωμάτια με καναπέδες και προσαγωγές απο επεισόδια εκει στο υπόσχομαι οτι θα πάρω σοβαρό και το κείμενο αλλα και την παράκληση σου.

Ανώνυμος είπε...

Αλεπούδα,

Αυτό που κάνεις αλήθεια σου λέω με συγκινεί. Διάβασα την ιστορία της Μυρτώς και με συγκλόνισε, έχω περάσει κι εγώ από τον 11ο - και από τον 6ο - και ξέρω τι παίζει.

Πιάνω πίσω από την προσπάθειά σου αγνή ψυχή και αληθινή επιθυμία για προσφορά. Να είσαι ευλογημένη.

Blogger είπε...

Φίλε εσύ που έχεις αυτό το πολύ ωραίο μπλογκ και ανέβασες το άρθρο για την Μυρτώ, θέλω να επικοινωνήσω μαζί σου. Σε παρακαλώ αν μπορείς, στείλε μου email στο
Spyros-tagas@hotmail.com

Με τιμή.

Yellow Kid είπε...

Κύριε, Μπαζιοτόπουλε:

Σας εκλιπαρώ, να μην μπουν καινούριοι στόχοι! Ο τελευταίος στόχος της αστυνομίας να είναι παρακαλώ, αυτός που βρήκε την καρδιά του Αλέξη.

Το να καπνίζει ένας ταξιτζής, μπορεί όντως να μην δείχνει ιδιαίτερο πολιτισμό, αλλά αυτό είναι ψείρα μπροστά στον πολιτισμό που επιτρέπει σε ένα αστυνομικό να πυροβολεί και δέρνει ανήλικα χωρίς ιδιαίτερες αφορμές (χωρίς καθόλου αφορμές τολμώ να πω,εφόσον πλέον ψεκάζουν χημικά στα μάτια αθώων κοριτσιών, η τα συλλαμβάνουν και τους κάνουνε σεξουαλικές παρενοχλήσεις χωρίς λόγο). Κατά την γνώμη μου, οφείλουμε να κοιτάξουμε την ουσία και όχι το αν σπάνε κάποια θρανία σε μερικά σχολεία. Γιατί, οι μαθητές έχουν τόσο μεγάλη οργή μέσα τους που ακόμα δεν έχουν την ωριμότητα να την διοχετεύσουν σε κάτι γόνιμο για την κοινωνία. Δικαιολογημένη η βία για την ηλικία τους, λοιπόν.

Πώς μπορεί έννομα και ώριμα να διοχετεύσει κάποιος την οργή του στα έκτροπα της αστυνομικής ασυδοσίας; Κατεβαίνει και διαδηλώνει στο δρόμο. Έξω από την Βουλή. Κάνει καθιστικές διαμαρτυρίες. Ανεβάζει πόστ, ενημερώνεται(όχι αποκλειστικά από την τηλεόραση) και δραστηριοποιείται. Και αυτό είναι δικαίωμα του.

Και αυτό το δικαίωμα, κλονίζεται κάθε φορά που δέχεται την ανεξέλεγκτη βία από αστυνομικούς, ή την φίμωση από τα Μ.Μ.Ε.

www.foralexandros.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Στο blog (Αντίσταση στις γειτονιές) μας ήρθε το πιο κάτω κείμενο. Το δημοσιεύσαμε, το στηρίζουμε και το προωθούμε. Νομίζω ότι το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε όλοι για αυτονόητους λόγους.
Συναγωνιστικά Δημήτρης Ν.

Κείμενο συμπαράστασης στους συλληφθέντες της Λάρισας

Η εν ψυχρώ δολοφονία, του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν η σπίθα που άναψε την νεολαιίστικη και κοινωνική εξέγερση, που εκδηλώνεται στους δρόμους όλης της χώρας.

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες έχει πολύ βαθύτερες αιτίες στη συστηματική παραβατικότητα των εκπροσώπων του κράτους και των κυβερνήσεων, στη διαφθορά, τα σκάνδαλα, , την καταστολή, στην μόνιμη ατιμωρησία τους, την ανεργία, την φτώχεια, την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής και της εκπαίδευσης, την απουσία οραμάτων για την νεολαία.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι μια εξέγερση πέρα για πέρα δίκαιη

Η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο το κύμα διαμαρτυρίας που απειλεί να την πνίξει, το αντιμετώπισε με δολοφονική καταστολή και με επιστράτευση όλων των φανερών και αφανών μηχανισμών ασφαλείας, με μαζική τρομοκρατία, με αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές.

Στην πόλη μας, το όργιο τρομοκρατίας δεν έχει προηγούμενο.

Συνέλαβαν 25 Λαρισαίους από τους οποίους, οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές σχολείων της πόλης, οι υπόλοιποι φοιτητές, και νέοι μετανάστες της πόλης.

Κάποιους 16χρονους μεταξύ αυτών και μαθήτριες τους ξυλοκόπησαν άγρια, επιπλέον δεν ειδοποίησαν τους γονείς τους και με διάφορα προσχήματα εμπόδιζαν αυτούς και τους δικηγόρους τους να τους δουν. Και το βασικότερο τους παραπέμπουν με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο και με την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής-τρομοκρατικής οργάνωσης».

Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.

Αν τώρα σιωπήσουμε.. μαζί με τους 25 νέους που είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, οι συμμαθητές μας, οι συμφοιτητές μας, καταδικαζόμαστε και όλοι εμείς για κάθε φορά που θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε.

Ø Καταγγέλλουμε τις αθρόες συλλήψεις νέων και τις προσαγωγές.

Ø Καταγγέλλουμε την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» νόμου (τρομο-νόμου)

Ø Καταγγέλλουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη

Απαιτούμε:

· Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να αποφυλακιστούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες

Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος





α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επιτροπή Συμπαράστασης

Τις υπογραφές ή την εκδήλωση συμπαράστασης, προσώπων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων κ.λπ. μπορούμε να τα στέλνουμε στο e-mail : antigeitonies@yahoo.gr.