Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Νηνεμία



Μέσα σε μια βάρκα μικρή, στη μέση του πελάγου, στέκομαι και μετράω. Μετράω το χρόνο με βαριές πέτρες, ασήκωτες, που δεν κυλάνε κι ας μοιάζουνε με άμμο σε κλεψύδρα.

Αποτραβήχτηκαν μακριά θαρρείς, όλα τα νησιά, όλα τα βράχια, όλη η ξηρά αυτού του κόσμου. Τριγύρω μόνο η θάλασσα. Όπου φτάνει το μάτι, η θάλασσα. Πάνω απ’ το κεφάλι μου, ο ουρανός σαν άδειο σπίτι, χωρίς σύννεφα, χωρίς γλάρους. Και οι αέρηδες, παρεξηγημένοι φίλοι που μου κρατάνε μούτρα και δεν περνάνε πια απο δω. Πάνω μου χτίζει το αλάτι μια κρούστα σκληρή και πυρπολεί ο ήλιος ο,τι απομένει. Τα ΄χω καταφέρει και στέκομαι μα δεν ξέρω στ’αλήθεια αν χρωστάω στην τύχη ή στην ατυχία. Κι αυτό με κάνει πότε να γελάω και πότε να κλαίω. Κάποιοι θα πουν «αναπνέεις, ζεις, αρκέσου σε αυτό για την ώρα», μα πότε κάτι τέτοιο ήταν αρκετό?  «Δεν είναι αρκετό, όχι για μένα» επαναστατώ. Χτυπάω κάτω το πόδι σα θυμωμένο παιδί, παίρνω βαθιά ανάσα για να φωνάξω τη δίκαια διεκδίκηση μου, μα φωνή δε βγαίνει. Τι να πω? Ακόμα και αυτά που έχω γράψει, όλα τα όμορφα και τα αληθινά με κυνηγάνε σα λογαριασμοί απλήρωτοι. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, δεν έχω να πληρώσω με τίποτα άλλο. Μακριά απο καταιγίδες και μπόρες, μακριά απο τα κύματα, αιχμάλωτος ταξιδιώτης της νηνεμίας.

Ειρωνεία.

Μέσα σε μιά απέραντη έρημο φτιαγμένη απο νερό αλμυρό, να βασανίζομαι απο τη δίψα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρεεε! Θα φυσήξει ένας αέρας που θα σε πάρει και θα σε σηκώσει, άτιμη!!
Από πότε εμπιστεύεσαι τόσο τη θάλασσα? Η απόλυτη ηρεμία είναι συνήθως πριν την καταιγίδα (και τούμπαλιν).
Ελπίζω να έχει κι άλλες βάρκες γύρω σου (κι ας μη τις βλέπεις), γιατί αν είσαι το μόνο πράγμα που προεξέχει εκεί γύρω, θα πέσει φωτιά να σε κάψει (κεραυνός).

Ε μα, Παρασκευιάτικο. :)

Φιλιά.

ΥΓ: αφού είσαι σε θέση να απολαμβάνεις την καταιγίδα -μπράβο!- απόλαυσε και τη νηνεμία. Αυτό είναι αγάπη για τη θάλασσα.

Githrow Love είπε...

Μάλλον κάτι θα πρέπει να θυσιάσεις για ν' αρχίσει να φυσά. Να ξεκινήσεις το ταξίδι που τόσο ποθείς.
Έτσι δεν είναι?
Το νιώθεις έρχεται.
Καλή κι η νηνεμία για ξεκούραση αλλά σαν το ταξίδι δεν είναι τίποτα.
Περιμένω ν' ακούσω όταν γίνει.
Ciao! Kisses!