Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Ενας εξωγηινος με απορίες


1)      Καλά, αυτοί οι μοναχοί δεν πάνε στα μοναστήρια για να αφήσουν πίσω τους τα εγκόσμια? Αμα είναι έτσι γιατι τα κρατάνε τα συμβόλαια? Μισές δουλειές...

2)      Γιατί ενώ οι καλοί χριστιανοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον ουράνιο παράδεισο, οι άλλοι στη μονή βατοπεδίου αγοράζουν τον επίγειο? Τόση πια έλλειψη αυτοπεποίθησης πως δε θα τα καταφέρουν μετά θάνατο?

(διαφήμιση)

IERA MONI VATOPEDIOU

REAL GOD ESTATE

Είμαστε οι καλύτεροι γιατί έχουμε και το Θεό και το Δημόσιο με το μέρος μας

3)      Γιατί ο καλός ορθόδοξος χριστιανός δεν κάνει να τρώει κρέας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ ο ορθόδοξος ηγούμενος τσιμπάει όποτε θέλει τα καλύτερα «φιλέτα» της ελλάδας?

4)      Δεν είναι σουρεαλιστικό, το οτι εν μέσω ιερών σκανδάλων, ο υπουργός που αντικαθιστά τον Βουλγαράκη, λέγεται Παπαληγούρας?

5)      Αφού δεν απαντάει ποτέ, γιατί επιμένουν οι δημοσιογράφοι να ρωτάνε τον Ρουσόπουλο για το κάθετι? Δεν έχουν τίποτα πιό σοβαρό να κάνουν?

6)      Γιατί έπεσε η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις? Ειναι τελείως ανεξήγητο απο τη στιγμή που όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα...

7)      Γιατί ο απλός πολίτης δε μπορεί να κατανοήσει την πιό εφυη και πετυχημένη πολιτική κυβέρνησης την τελευταία 25ετιά? Το κράτος κρατάει με νύχια και με δόντια τις τιμές του πετρελαίου ψηλά, παρόλο που έχει πέσει 50% για να λύσει ένα σωρό προβλήματα, με μία κίνηση ρουά σκατά ματ

α) Προστασία του περιβάλλοντος με την μείωση των ρύπων. Τέρμα τα παρακάλια για να μην πάρεις το αυτοκίνητο κάτω στο κέντρο. Αν τολμάς με 1,20 το λίτρο τη βενζίνη, πήγαινε βόλτα (τωρα που θα μπουν και τα αστικά διόδια, θα ξεχάσεις τι σχήμα έχει το τιμόνι). Με αυτόν τον τρόπο δε, θα πέσουν οι συνολικοί ετήσιοι ρύποι της χώρας και δε θα αναγκαστεί το κράτος να πιέσει τα εργοστάσια να ελαττώσουν τους ρυπους τους (ευτυχώς, γιατι το κράτος ντρέπεται να ζητάει τέτοια πράγματα)

β) Ενίσχυση των εσόδων των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΑΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, τρίκυκλο ποδήλατο με κινέζο, οκταθέσια έλκηθρα με αδέσποτα του Δήμου)

γ)   Λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο περπάτημα. Βελτίωση της φυσικής κατάστασης και συνεπώς της υγείας του έλληνα (ειμαστε νουμερο 1 σε χοντροκώλικα παιδιά, μάλλον επειδή φάγαμε και τα αμερικανάκια). Καλύτερη υγεία για τον έλληνα σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στο ΕΣΥ. Έτσι λύνουμε και το πρόβλημα με τα ράντζα.

δ) Λιγότερα  αυτοκίνητα στο δρόμο, λιγότερα δυστυχήματα. Αυτή είναι πιό άμεση λύση και συμφέρουσα, σε σχέση με το να επιδιορθώσουνε τους δρόμους ή τα μυαλά των οδηγών

ε) Λιγότερα ατυχήματα στο δρόμο, λιγότερα δικαστήρια. Ετσι θα κατεβεί και ο μέσος όρος αναμονής για την εκδίκαση υποθέσεων στα 22 χρόνια, αντί για τα 87 που είναι σήμερα.

ζ)  Ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης (30% αύξηση απο πέρσι) σημαίνει οτι επιτέλους η κυβέρνηση βρήκε λύση για το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό. Ξεπαστρεύεις τους συνταξιούχους όλους μαζί απο το κρύο, αντι να βάζεις τα ματ να τους δέρνουν έναν-έναν (πράγμα χρονοβόρο και αναποτελεσματικό, γιατί κακά τα ψέμματα, δεν κατεβαίνουν όλοι οι συνταξιούχοι στους δρόμους και θα ηταν κάπως υπερβολικό να πάνε τα ματ door to door)

 

 

Σκεφτείτε λοιπόν... η κυβέρνηση κάνει όλες αυτές τις κινήσεις για την οικολογία, την ενίσχυση των κρατικών μουμουμου, την υγεία του πολίτη, τη βελτίωση του ΕΣΥ, την μείωση των τροχαίων, την μείωση της αργοπορίας στα δικαστήρια και πάνω απ’όλα την λύση του ασφαλιστικού και της γκρίνιας για το μέγεθος της σύνταξης και της ηλικίας συνταξιοδότησης...

Κι εσυ? Εσύ αχάριστε πολίτη, βαζεις το ΠΑΣΟΚ να ηγείται στα γκαλοπ μόνο και μόνο επειδή υπάρχει!

 

Αχάριστο κάθαρμα! Τόσες θυσίες, τόση πολιτική, τόσα νομοσχέδια κι εσένα τίποτα να μη σου αρέσει, τίποτα να μη σε ικανοποιεί...! Όλο παράπονα, γκρίνια, ολο να κολλάς στο ζαχόπουλο, στις μίζες, στα ιδιωτικά αναψυκτήρια, στον ψωρΟΤΕ, στη Siemens, στα τεκμήρια, στη φορολογία... τι θες? Τι θες, ρε?

 

(διαφήμιση)

Το καλύτερο επιτραπέζιο του φετινού χειμώνα

IERA MONIPOLY

Πάρε την Ελλάδα στα χέρια σου! Αγόρασε- Πούλα

Το μόνο με αληθινά ιερά συμβόλαια σφραγισμένα από βυζαντινούς αυτοκράτορες!

(Παιχνίδι για 2 εώς 12 μοναχούς, εργολάβους και πολιτικούς)

 

 

1 σχόλιο:

ΜΙΜΗ είπε...

φΟΦΕΡΗ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .ΜΠΡΑΒΟ. ΕΣΚΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΓΕΛΑΜΕ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΟΕΡΑ.