Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Με ποδήλατο στη Δουλειά! Κοπεγχάγη θα γίνουμε


Αν είσαι ένας από τους πρωτοπόρους εξωγήινους που πηγαίνουν στη δουλειά τους με το ποδήλατο ή αυτή η τρελή ιδέα σου έχει περάσει από το μυαλό, τότε έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει!

Το Μάιο του 2011 οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ οργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Με Ποδήλατο στη Δουλειά”.

Τι είναι αυτό?
Πρόκειται για μια καμπάνια προώθησης του ποδηλάτου σαν καθημερινό μέσο μετακίνησης στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι! Πωλήτριες εσωρούχων, φουρνάρηδες, φοιτητές, καθηγήτριες γερμανικών, κατασκευαστές σπαθιών, δοκιμαστές κρουασάν και γενικά όλοι όσοι δουλεύουν ή απασχολούνται εκτός σπιτιού.

Πώς θα γίνει αυτό?
Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα καταγράψουμε τις μετακινήσεις μας προς και από τη δουλειά σε μια ιστοσελίδα που συλλέγει τις πληροφορίες και εμφανίζει τα συνολικά στοιχεία. Εσύ μπορείς να συμμετέχεις μεμονωμένα ή σαν μέλος μιας ομάδας που θα φτιάξετε στο γραφείο, στο συνεργείο ή στο καμπαρέ στο οποίο δουλεύεις. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένας φιλικός και συνάμα λυσσαλέος χιλιομετρικός συναγωνισμός μεταξύ της πολυεθνικής ΤΖΑΗΑΝΤ και του ξακουστού συνοικιακού κουαφούρ πεντικιουρ-μανικιούρ «η Νίτσα».

Γιατί να το κάνω αυτό?
Το κέρδος σου θα είναι ότι έτσι δεν θα έχεις το άγχος που δεν ξεκουνιέσαι να πας γυμναστήριο ενόψει καλοκαιρινών εμφανίσεων. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις θα φτάνεις πιο γρήγορα στη δουλειά σου και θα γλιτώσεις από βενζίνες (Το ήξερες ότι έχουμε την 3η ακριβότερη βενζίνη παγκοσμίως?). Θα ξενοιάσεις και με αυτό το παρκάρισμα που σου έχει φάει την ψυχή σου έχει φάει! Επίσης όταν κάνεις ποδήλατο επιταχύνεται ο μεταβολισμός και αυξάνονται οι ορμόνες της χαράς σε αντίθεση με το όταν οδηγεις αυτοκίνητο που αυξάνονται τα νευρα και επιταχύνεται η μπάκα. Λοιπά καλά του ποδηλάτου θα βρεις εδώ

Τι χρειάζεται να κάνω?
Βασικά τίποτα το τρομερό.
1) Μπαίνεις στο website ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ και αν δεν εισαι γραμμενος ήδη κάνεις εγγραφή νέου μέλους
2) Φτιάχνεις την ομάδα σου ή γίνεσαι μέλος κάποιας υπάρχουσας
3) Αρχίζεις να προσθέτεις τα χιλιόμετρα που εχεις κάνει.
Οι εγγραφές και οι καταμέτρησεις των χιλιομέτρων θα γίνονται καθ'όλη τη διάρκεια του Μαϊου, οπότε αν δεν έχεις ξεκινήσει απο την αρχή δεν τρέχει τίποτα

Στατιστικά
Πέρσυ, τον Ιούλιο του 2010, το "Με ποδήλατο στη δουλειά" έτρεξε πιλοτικά. Στη διάρκεια του μήνα 143 ποδηλάτες διένυσαν 16.218 χλμ κάνοντας 1102 διαδρομές. Επίσης, κατα τη διάρκεια εκείνου του μήνα ΔΕΝ καταναλώθηκαν 1621 λίτρα βενζίνης και ΔΕΝ εκπέμφθηκαν 3764 κιλά διοξειδίου του άνθρακα

Μην το σκέφτεσαι άλλο.
Ανέβα στο ποδήλατο και πάρε μέρος κι εσύ!

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές εδώ




3 σχόλια:

vm είπε...

Γαμάτο ποστ, με μια μονο ενσταση : εισαι σιγουρη οτι θα ξενοιασεις απο το παρκαρισμα ?? Στο σκελος "σπιτι-δουλεια-σπιτι" οκ, αλλα πλεον αγχωνομαι και με πέταλο.

alepouda είπε...

Κοίτα, το θεμα των κλοπών ειναι μεγάλο. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν θα στο κλέψουν.
Εδώ μια φίλη μου κατεβηκε μια μερα απο το σπίτι της και δεν βρηκε το αυτοκινητο της, για ποιά ποδήλατα και πέταλα μιλάμε τώρα...
Παρόλα αυτα το θετικό με τα ποδήλατα ειναι οτι ακόμα και να σου συμβει το χειρότερο... θα μπορέσεις να αντικαταστησεις το κλεμμένο με κάποιο άλλο.

Avenida con Poemas είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ... ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ .