Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το εγχειρίδιο του χαρούμενου, φτωχού και 30αρη

installation - καρτοτηλέφωνο με καρέκλα
Γενικής φυσεως οδηγιες

Ζήσε φοιτητική ζωή. Τότε εκανες και περισσοτερο σεξ. Ολοι λιγο πολύ περάσαμε απο αυτη τη φάση, του να ψαχνουμε τα κερματα που εχουν πεσει μεσα στον καναπε. Μια χαρά ευτυχισμένη εποχή ήταν τελικά. Βρειτε κανενα ξαδελφάκι που ειναι φοιτητης για να σας δώσει τα φοιτητικά - tips - επιβίωσης - με – λίγα - λεφτά - του σήμερα. Πολλοι είναι αυτοι που ζουσαν με λιγοτερα λεφτά από εσένα μεχρι σήμερα, ψάξε να δεις πώς τα καταφέρανε.
Κανε λιγη οικονομία και κλεισε βρε πουλί μου και κανα φως... στην ηλικία που είσαι θα έπρεπε να φοβάσαι την ΔΕΗ περισσότερο απο το σκοτάδι.

Μποϋκοτάζ στα ακριβα μαγαζιά. Δεν ειναι τσιγγουνιά να αποφύγεις τα μαγαζιά που πουλάνε τον καφέ όσο ειναι το ημερομίσθιο μιας οικογένειας απο όπου παράγεται αυτος ο καφές… Επιβράβευσε με την παρουσία σου τα μαγαζιά που εχουν πιο προσιτές τιμές και θα δεις πως σιγα-σιγά θα βρισκεις περισσότερα. Προτιμήστε τα μικρά καφενεδοταβερνάκια απο τις δηθεν ποστ-ταβερνες. Φθηνα και ταπεινα μερη με φαγητο νοστιμότερο των ακριβων αρχιζουν να ανοιγουν. Δωσε βαση στην σχεση τιμης και ποιότητας. Που και που μαγειρεψε και μόνος σου, αν δεν το καταστρέψεις, το φαϊ θα σου έρθει πιό φθηνά.

Σουπερμαρκετ. Προσεχε και σύγκρινε τις τιμες στο σουπερμάρκετ. Ενας νεος κόσμος θα ανοιχτει μπροστά στα μάτια σου. Μη μπαινεις σε σουπερμάρκετ πεινασμένος και χωρίς λίστα. Προσπάθησε να μην ξεφευγεις από αυτην. Επίσης μπορεις να σταματήσεις να παίρνεις διαφημιζόμενες μαρκες σε ειδη που δεν εχουν διαφορά παρα μόνο στην τιμή

Πειρατη, πειρατή μου. Εχετε ήδη γλιτωσει πολλά λεφτά με τη μουσική και τις ταινίες. Μην ξεχνατε όμως να επιβραβευετε αγοράζοντας ότι αξίζει. Το θεμα δεν είναι να επιβιωσετε μόνο εσεις, αλλα και οι νεοι και ταλαντουχοι καλλιτεχνες.

Κινητό. Οι εταιριες κινητης τηλεφωνιας κανουν κρα για να σας πιάσουν πελάτη. Ψαξτε για ενα οικονομικότερο πρόγραμμα, σιγουρα θα υπάρχει. Χρησιμοποιήστε το ίντερνετ εναλλακτικά για επικοινωνία. Υπάρχουν πακέτα για δωρεάν sms και ωρες ομιλίας ακόμα και με το εξωτερικό.

Τζαμπέ, διαγωνισμοί και δωρεάν προσκλήσεις. Σε μια τοσο μεγάλη πολη, συνέχεια υπάρχουν πράγματα να δεις. Καποια απο αυτά δεν απαιτούν να πουλήσεις τα νεφρά σου. Υπάρχουν δωρεαν συναυλιες, προσκλησεις για θέατρο, εκθεσεις με ελευθερη εισοδο και αλλα πολλά. Ψαξε και θα βρεις


Διακοπές, ναι ρε, διακοπές

Ελευθερο καμπινγκ. Διακοπές σε καποια απο τις αναρίθμητες υπέροχες παραλίες της χώρας μας. Οκ, δεν θα έχετε ρουμ σερβις αλλα θα ανοίγετε τη σκηνή και θα εχετε θέα το κυμα να σκαει μπροστά σας. Αμα δεν αντεχεις την «περιπέτεια» της Φυσης, κατσε να λιώσεις στο φουρνο μικροκυμάτων aka Αθηνα το καλοκαιρι.

Couch surfing. Ενας καναπές που θα σας ταξιδεψει. Τζαμπα διαμονή σε όλο τον κόσμο.


Μετακίνηση.

Ποδηλατο. Θα εκπλαγειτε αν υπολογίσετε πόσα μπορειτε να εξοικονομήσετε κυκλοφορώντας με το ποδήλατο αντι του αυτοκινήτου.

Αυτοκίνητο. Αν δεν σου είναι καθημερινά και απολύτως απαραίτητο, ξεφορτώσου το. Υπάρχει και το Μετρο, ο ΗΣΑΠ, τα λεωφορεια, τα τρολευ, τα τραμ, τα ταξι, τα ποδήλατα και τα ποδαράκια σου. Αν μπορείς προσπάθησε να μοιραστεις τη διαδρομη με καποιον συναδελφο. Το λεγομενο carpooling. Καθώς προσπερνάω τα κολλημένα στην κίνηση αυτοκίνητα, σας βλέπω να κάθεστε μόνοι σας. Δεν θα θέλατε έναν άνθρωπο να μιλάτε τουλάχιστον?


Κατοικια - ενοικιο

Περισσευει δωμάτιο? Υπενοικίασε το σε καποιον φοιτητη (θα σου δώσει και τα tips που λέγαμε προηγουμένως). Αυτο ειναι παράδοση στο εξωτερικο, πχ Αγγλια.

Δεν βγαινει με τίποτα? Γυρνα στη μαμα σου, μισή ντροπη δική σου, μιση δική της (αν δεν εχει δωσει το δωματιο σου σε κανενα φοιτητη). Αυτή τη φορά πλύνε και κανα πιάτο και μην την αφηνεις να φορτώνεται τα πάντα μόνη της στο σουπερμάρκετ.

Με παντρευεσαι? Εντάξει, αστειευομαι…


Παρτυ ρεφενε, μπυρες στα σκαλιά, πικνικ στο Φιλοπάππου... υπάρχουν λύσεις. Κάποτε θα αναπολούμε τις δύσκολες, όμορφες εποχες της μετα-μεταπολίτευσης και θα λέμε στους μικρους: "Α, εσυ δεν εζησες στέρηση, δεν σου πήρανε το ΤΤ πίσω, δεν σου κόψαν το mamaca's γιαυτο δεν εκτιμάς αυτα που έχεις σήμερα".


ουκ εν τω πολλώ το ευ...

7 σχόλια:

Rdeco είπε...

Κοίτα σύμπτωση. Σε διάβασα μόλις είχα τελειώσει το ψάξιμο του καναπέ. Τζίφος.

alepouda είπε...

ψαξε σακακια, μπουφαν και τσαντες
πάντα κατι ξεμένει απ'το χειμώνα

cibus♥I είπε...

Αλεπού η αλεπούδα!=0)
Σωστήηη!!!

Sulpice είπε...

Χα χα. Πενία τέχνας κατεργάζεται. Υπάρχουν και κάποιες άλλες προτάσεις. Η δημιουργία ενός μικρού κήπου με μυρωδικά (αν μαγειρεύει κανείς) συνίσταται, αρκεί να υπάρχει χώρος. Η κυκλοφορία μέσα σε σούπερ μάρκετ μ΄ένα αλουμινένιο κουτάκι, ενίοτε και περισσότερα, όπου θα βάζουμε λίγο απορρυπαντικό ή σαμπουάν ή ότι άλλο χρειαζόμαστε είναι μία λύση για την υγιεινή μας.Επιστροφή στο πλέξιμο, στο ράψιμο για όσους και όσες έχουν έφεση προς την οικοκυρική. Όσο για το διάβασμα, ανακαλύψτε τις δημοτικές βιβλιοθήκες... Το βασικότερο είναι να συνειδητοποιήσουμε όμως ότι δεν πρέπει να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη! Bye

Foteini είπε...

Σωστή σε βρίσκω! Τέρμα κι η Αττική Οδός, θα κάνουμε το γύρο :) δρόμος είναι κι από εκεί! και το γυμναστήριο κομμένο, τζόκινγκ στα πάρκα, να κάνουμε και καμία γνωριμία βρε αδερφέ .. η φτώχεια θέλει καλοπέραση :)

Καλό Σ/Κ

streetfox είπε...

Κάποιοι ζούμε πολύ κοντά σε κάποια από αυτά και το ευχαριστιόμαστε
.. υπάρχει διαφορά στο να επιλέξεις να ζεις «απλά και ευτυχισμένα»,
από το να αναγκαστείς να ζεις «λιτά και μίζερα»

Όταν η κατανάλωση έχει γίνει δείκτης ευχαρίστησης, άντε βαλε στο κεφάλι του αλλού πως, το να μην μπορεί να καταναλώνει μπορεί και να του βγει σε καλό…

Βέβαια αυτό είναι μια θεωρία του τύπου «δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευχαριστημένος» και είναι άλλο θέμα από την οικονομική εξαπάτηση και τον εκβιασμό του ΔΝΤ .. την ανοχή του κόσμου στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις, και την (έξω από εδώ) αποδοχή των μέτρων..

Τους αλεπουδίσιους μου χαιρετισμούς


Υ.γ δυστυχώς εμένα αντί να μου κλέψουν το αυτοκίνητο μου πήρα το ποδήλατο… @#$%$& (σνιφ τι μου το θύμησες…?)

Rdeco είπε...

Το ψάξιμο των ρούχων πάντα προέχει. Έχω σύστημα, μη νομίζεις.