Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Χριστιανικός Φανατισμός βαράει το κεφάλι του στο θεατρικό σανίδι


Εντάξει, το παρακάτω περιστατικό αντιστοιχεί στην ηλιθιότητα μίας μόνο μερίδας ατόμων, αλλά είναι χαρακτηριστικό.
Το χαρακτηριστικό αυτής της ηλιθιότητας δεν είναι τίποτα άλλο απο την ηλιθιότητα των φανατικών. Αλλά ας μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία.

Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες διαπιστώσεις υπάρχουν τελικά άνθρωποι ανάμεσα μας που ζουν ακόμα σε έναν πνευματικό μεσαίωνα. 
Αυριο,  14 Ιανουαρίου 2009, γίνεται η δίκη συντελεστών μιας θεατρικής παράστασης με την κατηγορία "έγκλημα της κακόβουλης προσβολής της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας".
Περι τίνως πρόκειται... 
Στις 21 φεβρουαρίου 2006 έξω απο το θέατρο του Νέου Κόσμου μαζεύτηκαν μαυροντυμένοι χριστιανοί που το σκάσαν απο ένα χωροχρονικό κενό του 12ου αιώνα και φώναζαν στους απο μέσα "είστε Αντίχριστοι - είστε Αντίχριστοι". Παράλληλα, για να υπογραμμιστεί η μεσαιωνική καταβολή των θέσεων τους, απειλούσαν να βάλουν φωτιά στο θέατρο αν δεν σταματούσε αμέσως η παράσταση.
Στη συνέχεια δυο κυρίες υπέβαλαν μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης, με την αιτιολογία ότι αυτοί διέπραξαν μέγιστη βλασφημία ενάντια στο Άγιο Πνεύμα και το πρόσωπο του Χριστού. Το Αγιο Πνευμα και ο Χριστός ήταν απασχολημένοι εκείνη τη στιγμή και για αυτό δεν υπέγραψαν οι ίδιοι την καταγγελία, αλλά ευχαρίστησαν αργότερα προσωπικά τις εν λόγω χριστιανές. Οι μηνύτριες αυριο θα απαιτήσουν να επιβληθεί η ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο "έγκλημα" προς γνώσιν και παραδειγματισμόν, βεβαίως, βεβαίως...

Η "βλασφημη" παράσταση είχε το παρακάτω θέμα:
Στη Βηθλεέμ, το έτος μηδέν, ο Χριστός γεννάται και όλοι σπεύδουν να τον προσκυνήσουν. Στη διπλανή φάτνη γεννιέται ο Αντώνης και είναι πεπεισμένος πως έγινε λάθος και πως αυτός είναι στην πραγματικότητα το Θείο Βρέφος. Οι γονείς του προσπαθούν να τον συνεφέρουν, μα ο Αντώνης είναι αμετάπειστος. Μεγαλώνει κοντά στο Χριστό και μιμείται κάθε κίνησή του. Προσπαθεί να πείσει για τη Θεία Φύση του...μα μάταια. Μέχρι που οι γονείς του, λόγω έλλειψης χρημάτων, αναγκάζονται να πουλήσουν τα πράγματα του Αντώνη ως υποτιθέμενα φυλαχτά και τότε συμπτωματικά αρχίζουν τα θαύματα και οι χιουμοριστικές καταστάσεις.

Μα είναι δυνατόν? Ειναι δυνατόν? Επιτρέπεται αυτο? Όνομα είναι το Αντώνης? Επρεπε να τον λένε Βαγγέλη. Πρόκειται εμφανώς για μεγάλη βλασφημία απέναντι στο όνομα Αντώνης.

Ετσι που λέτε...
...αλλά απο την άλλη εγώ είμαι φαν των Monty Python's και το Life of Brian είναι απο τα αγαπημένα μου. Τώρα που το σκέφτομαι... μου αρεσει και ο Καζαντζάκης που ως γνωστόν αφορίστηκε απο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μήπως η αλεπούδα είναι ο Αντίχριστος?


Η έλλειψη χιούμορ αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και ειναι το νουμερο ένα χαρακτηριστικό των φανατικών

το νουμερο δύο και τρια ειναι η ηλιθιότητα...




3 σχόλια:

streetfox είπε...

@alepouda
“...always look at the bright side of life...”

είναι γεγονός πως το όποιο που ρίχνουν οι θρησκείες στα μυαλά των ανθρώπων συναγωνίζεται και ξεπερνά την μπάλα, το life style, τα ναρκωτικά, την πολιτική μέσω κομμάτων κλπ
εκτός του ότι είναι άκρως πωρωμένοι, οι ανεγκέφαλοι νομίζουν πως έχει και συνέχεια... (χαχαχιχιχοχοχο)
«εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ» που έλεγε και ένα άλλο λαϊκό άσμα

το που μπορεί να φτάσει βέβαια ο θρησκευτικός φανατισμός το βλέπουμε το τελευταίο καιρό στην Γάζα

streetfox είπε...

διόρθωση:
όπιο και οχι ...όποιο

Ανώνυμος είπε...

jehovah!