Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

Νιαμ, Νιαμ, Νιάμ...





Μακαρόνια αλεπουδέ Μεσογειακέν

Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο, πολύ απλό και πολύ νόστιμο πιάτο. Θα σας πάρει όση ώρα χρειάζεται να βράσετε τα μακαρόνια.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
(πέννες κατά προτίμηση)

1 κονσέρβα ντομάτα σε κύβους
(πάρε βιολογική)

Φέτα
(ολίγη)

20 ελιές Καλαμών
(έχει βιολογικές, πάρε)

Μαϊντανό

Βασιλικό
(και ξερός μας κάνει)

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες. Μην πάρεις έτοιμες κομμένες, έχουν χάσει όλη τη γεύση. Κόφτες μόνος σου, τεμπελόσκυλο. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα την ντοματοκονσερβα και τις κομμένες ελιές. Προσθέτουμε και λίγο βασιλικό. Σκοπός μας δεν είναι να βράσουμε τη σάλτσα αλλά να τη ζεστάνουμε. Μη βάλεις αλάτι, έχουν οι ελιές και η φέτα που θα μπει στη συνέχεια. Τώρα θα κάνεις ότι πω και όταν την ξανακάνεις αυτοσχεδίασε άμα θες.

Βάζουμε τα μακαρόνια στο πιάτο. Ρίχνουμε τη σάλτσα. Όχι όλη, άσε και για τους άλλους. Κόβουμε λίγη φέτα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα. Κόβουμε και λίγο μαιντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν.

Μη βάλετε πιπέρι, κρεμμύδια και ότι σας έρθει στο μυαλό. Αυτή είναι μια συνταγή απλή αλλά όχι απλοική. Βασίζεται στον συνδυασμό των υλικών. Τα υλικά είναι λίγα, συνεπώς αξίζει να επενδύσετε στην ποιότητα τους.

Αυτά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sti magiriki den ta kaneis kremastaria.
ta ftanis....slourp,miam miam...

Ανώνυμος είπε...

Auta einai ta kala!!
vale feta kai trwge aneleita!!!