Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τι συναντάς οταν κάνεις ποδήλατο πάνω σε ελληνικό ποδηλατοδρομο



Το θέατρο του παραλόγου


Ανοιγει η σκηνή:
Τρία αυτοκίνητα, τρεις άνθρωποι και μια που πάει στη δουλειά της με το ποδήλατο.

Το αυτοκίνητο 1 ειναι παρκαρισμένο πανω στον ποδηλατόδρομο και πάνω στην στροφή της διασταύρωσης. Ο ιδιοκτήτης του πίνει καφέ στο τυροπιτάδικο και παρότι υπάρχει πάρκινγκ του καταστήματος προτίμησε να κάνει διπλή παράβαση.
Το αυτοκινητο 2 ειναι ενα φορτηγό τροφοδοσίας σταματημένο πάνω στον ποδηλατόδρομο, πάνω στη στροφή. Εχει τουλάχιστον αλάρμ και λογικά δεν θα κατσει πολύ.
Το αυτοκίνητο 3 πραγματικά ξεχωρίζει. Ας αναγνωρίσουμε οτι εχει κανει μεγαλη προσπάθεια για να εφαρμοσει ακριβως μέσα στον ποδηλατόδρομο. Η κίτρινη γραμμή ειναι ψηλό τσιμεντένιο τοιχάκι και καποια στιγμή το φορτηγό απο πίσω τον εκλεισε και τωρα δεν μπορεί να βγει.

Το ποδήλατο για να μπορεσει να χρησιμοποιησει τον ποδηλατόδρομο βγαινει απο αυτόν, διασχίζει την διασταυρωση και αφού περνάει και το αμάξι 3, καβαλάει το τοιχάκι για να ξαναμπεί. Μια κοπέλα που ηταν έξω απο το αμάξι ζητάει συγγνώμη.  Κόκκινο χαμηλό σπορ αμάξι, απο αυτά που προτιμάνε αυτοί που πάνε ακόμα και στην τουαλέτα με το αμάξι τους. Η ποδηλάτισσα ρίχνει μια επιτιμητική ματιά στον οδηγό που ήταν μέσα. Νεαρός με τρέντυ γυαλιά σε καλοκαιρινό mood. Βγαζει το κεφάλι του απο το παράθυρο και ρωτά με υφος:
-Τι συμβαίνει?
-Αυτό λέω και εγώ, τι συμβαίνει?
-Ε, τι συμβαίνει? Σιγά τον κόπο που έκανες... (εννοώντας που το καβάλημα του διαχωριστικού του ποδηλατόδρομου)
-Συμβαίνει οτι εχεις παρκάρει σε ποδηλατόδρομο
-Και τι έγινε?
-Δεν ειναι παρανομία αυτό?
-Οχι, δεν ειναι παρανομία!
-Δεν ειναι παρανομία να παρκάρεις πάνω σε ποδηλατόδρομο?
-Οχι, για ενα λεπτό δεν ειναι. Αν ειχα σταματήσει για να πάω στο περίπτερο?
-Αν επαιρνα την τροχαία για να μας πει αν ειναι παράνομο?
Σε αυτό το σημειο επεμβαίνει ενας τριτος που ηταν απέξω και προφανώς δεν ηθελε να φτάσει εκει το πράγμα.
-Για λίγο το άφησα και με κλείσανε.
-Το βλεπω οτι ειναι προσωρινό, ουτε αλάρμ δεν έχεις.
-Αφου ειμαι μέσα!
Στην χώρα του Σταρχιδιστάν με αλλο ΚΟΚ παίρνουν το δίπλωμα ειναι προφανές.
Ειναι η χώρα στην οποία η τέχνη του να σε κοροϊδευω μπροστά στα μούτρα σου επιβραβεύεται, που η παρανομία δεν ειναι και τιποτα τρομερό αν την κάνεις εσύ.
Ειναι η χώρα που σε 12 μετρα ποδηλατόδρομου βρίσκεις 3 αυτοκίνητα παρκαρισμένα και με έναν μαγικό τρόπο κανείς τους δεν παρανομεί.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

είναι στιγμές που σου έρχονται στο μυαλό σκηνές από b-movie, στην οποία η πρωταγωνίστρια βγάζει δύο desert eagle από το backpack και γεμίζει καυτό μολύβι τα μούτρα του τρέντουλα, πιτσιλώντας ολούθε φρέσκια κέτσαπ και συνεχίζει απτόητη να καβαλάει το δίτροχο άλογό της στο ηλιοβασίλεμα...