Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

θέλεις λίγη ραδιενεργή τούρτα, χρυσέ μου?


Αναμνηστική φωτογραφία απο πάρτυ του Αμερικάνικου Στρατού και Ναυτικού που δόθηκε στη λέσχη αξιωματικών στην Ουάσιγκτον το 1946. Το πάρτυ έγινε για να εορτασθεί η πρώτη μεταπολεμική ρίψη ατομικής βομβας, που έγινε στην ατόλη Μπικίνι. Ενα χρόνο πριν, η αμερική έκανε διπλή πρεμιέρα παρουσιάζοντας στην ανθρωπότητα το ολοκαυτωμα στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα. Μια προσφορά στην τεχνολογία της "ειρήνης" που σε βάθος χρόνου κόστισε τη ζωή σε 300.000 ανθρώπους.
Στη φωτογραφία ο αντιναύαρχος William H.P Blandy μετα της συζύγου του, η κυρία με το ασορτί καπέλο α λα πυρηνικό μανιτάρι, και ο υποναύαρχος Frank J. Lowry, ποζάρουν περιχαρείς και περήφανοι...

Αξιοσημείωτο πώς ο άνθρωπος, με ένα τόσο μικρό πέρασμα απο αυτή τη ζωή, είναι σε θεση να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή και πόνο.


Παρακολουθήστε το 4λεπτο βιντεο προπαγάνδα των αμερικάνων για τις πυρηνικές δοκιμές στην ατόλη Μπικινι. Οι ιθαγενείς "πεισθηκαν" να εγκαταλείψουν το μερος που γεννηθηκαν και στη συνέχεια πήραν μέρος σε ενα πείραμα αντοχής στη ραδιενέργεια για το οποίο βέβαια δεν είχαν καμία ιδέα.

Ενα αναλυτικό αρθρο για το σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσίευση της φωτογραφίας της ατομικής τούρτας του αμερικάνικου στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: