Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το ήξερες ότι... Αχρηστες γνώσεις για τα φιλιά




2 στα 3 ζευγάρια γυρνάνε το κεφάλι τους προς τα δεξιά για να φιληθούν


Για ένα φιλί στα πεταχτά χρησιμοποιείς μόνο 2 μυς, ενώ για ένα ζουμερό αριστοτεχνικό φιλί όλο πάθος βάζεις να δουλεψουνε και οι 34 μυς που έχεις στο πρόσωπο σου. Μιλάμε για τρελή γυμναστική.


Μια γυναίκα στη Κινα, έχασε την ακοή της απο το ένα αυτί μετά απο ρίξη τυμπάνου που της προκάλεσε ο φίλος της μετά απο ένα πολύ παθιασμένο ρουφηχτό φιλί. Ηλεκτρική σκούπα ο τυπος, παπαπαπα


Οπως και με τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα και τις χιονονιφάδες, κανένα αποτύπωμα χειλιών δεν είναι ίδιο με το άλλο


Τα φιλιά κανουν καλό. Ερευνες έχουν δείξει οτι τα φιλιά βελτιώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας, δρουν θετικά στο κυκλοφορικό σύστημα, προλαμβάνουν την τερηδόνα και σας ανακουφίζουν αν έχετε πονοκέφαλο. Την επόμενη φορά που θα σας πει οτι εχει πονοκεφαλο και οτι δεν θα σας κάτσει, φιλήστε την! Αν δεν της περάσει, τουλάχιστον θα εχετε βοηθήσει στον αγώνα ενάντι στην τερηδόνα


Ο μέσος άνθρωπος περνάει 336 ώρες της ζωής του φιλώμενος, δηλαδή όσες περίπου περνάει κολλημένος στην κίνηση κάθε μήνα. Περισσότερα φιλιά λιγότερα αυτοκίνητα


Το X προέκυψε να συμβολίζει το φιλί όταν τον μεσαίωνα οι ανθρωποι που δεν ξέρανε να διαβάζουν - δηλαδή ολοι σχεδον - υπέγραφαν με ένα Χ. Στη συνέχεια φιλούσαν το X σαν ένδειξη εντιμότητας. Ετσι τελικά, το x έφτασε να σημαίνει φιλί.


Η επιστήμη(!) του φιλιού ονομάζεται φιληματολογία (philematology) και όχι δεν υπάρχει ανάλογο τμημα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.


Τα φιλιά παχαίνουν! Το μουτσουμούτσιασμα που κάνετε περιλαμβάνει 26 θερμίδες στόμα με στόμα. Το καλό είναι οτι η γύμναση του προσώπου με το φιλί καίει 6.4 θερμίδες το λεπτό που σημαίνει οτι πρέπει να φιληθείτε τουλάχιστον 4 λεπτά με πάθος για να κάψετε τις θερμίδες που μουτσουμουτσιάζετε.


Ναι, είναι δυνατό να φτάσουν και οι γυναίκες σε οργασμό απο ένα φιλί.


Τα χείλη είναι 100 φορές πιό ευαίσθητα στην αφή απο τα ακροδάχτυλα μας. Μαλιστα ξεπερνούν σε ευαισθησία ακόμα και τα γεννητικά οργάνα. Γιαυτό και οι μανάδες μας θερμομετρούν με ενα φιλί στο μέτωπο, αρνούμαι να σκεφτώ την αλλη περίπτωση


Τα φιλιά ενεργοποιούν τους ίδιους νευροδιαβιβαστές που διεγείρει η πτώση με αλεξίπτωτο, το μπαντζυ-τζαμπινγκ και το τρεξιμο. Woohooooooo!


Η εκφραση kiss my ass χρονολογείται απο το 1705


Στο καμα-σούτρα υπαρχουν καταχωρημένα 30 είδη φιλιών.


Οι γυναίκες συμφωνα με τον μέσο όρο θα έχει φιλήσει 29 άνδρες μέχρι να παντρευτεί. Οι 28 θα παραμείνουν βάτραχοι.


Σύμφωνα με μιά έρευνα, πολλοι αντρες φαίνεται να ειναι πιό επιλεκτικοί στο ποιά γυναίκα θα φιλήσουν παρά με ποιά θα κάνουν σεξ. Το αποτέλεσμα αυτό υποδηλώνει οτι για αυτούς το φιλί είναι συνυφασμένο με την αγάπη περισσότερο από ο,τι η συνουσία. Κάτι που κάνει την ατάκα "Δεν ειναι αυτό που νομίζεις" να αποκτάει μια λογική, αν και έχω την εντύπωση πώς οταν μια γυναίκα πιάνει τον αντρα στα πράσα αυτό που νομίζει δεν ειναι οτι αγαπάει την άλλη, αλλα οτι την πηδάει. Η σωστή απόκριση θα ήταν 'Την πηδάω αλλα δεν την αγαπάω" αλλα αυτή η απάντηση θα άφηνε τα μαλακά του μόρια εκτεθειμένα σε απόσταση βολής απο αυτην που πηδαει μα δεν αγαπάει.


Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει... οι Μπονόμπο δίνουν γλωσσόφιλα ενώ οι χιμπατζήδες δεν χρησιμοποιούν γλώσσα.


Οι επιστήμονες δεν ειναι σιγουροι αν το φιλί ειναι κάτι που που μαθαίνουμε ή κάτι που προκύπτει απο ένστικτο. Υπάρχουν φυλές στην Αφρική και την Ασία στις οποιες οι ανθρωποι δεν συνηθίζουν να φιλιούνται ποτέ(!)


Οι ασθένειες που μπορούν να μεταδωθούν μέσω φιλιού ειναι η μονοπυρήνωση και ο έρπητας. Το εητζ δεν μεταδίδεται με φιλί αν και έχει υπάρξει ένα περιστατικό το 1997 οταν μια γυναικα κολλησε τον ιό που μεταφέρθηκε απο το αίμα του άντρα, στόμα με στόμα, καθώς και οι δύο είχαν προχωρημένη ουλίτιδα.


Η αιδοιολειξία θεωρείται ως ένα είδος ερωτικού φιλιού


Το φίλημα των λεπρών έγινε τρεντ κατα τον μεσαίωνα απο ασκητές και φανατικούς πιστούς σαν απόδειξη ταπεινότητας


O Πλίνιος διαβεβαιώνει οτι μπορείτε να ξεφορτωθείτε το κρύωμα σας αν φιλήσετε στη μουσούδα ένα γαϊδαρο. Δεν ξέρουμε βέβαια αν μπορείτε μετά να ξεφορτωθείτε τον γάιδαρο


Οι άντρες που φιλάνε το έτερον τους ήμισυ πριν φύγουν για τη δουλειά έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο εισόδημα από αυτούς που δεν το φιλάνε.


Η πρώτη γραπτή αναφορά σε ένα φιλί μας έρχεται απο το 1500 προ Χριστού και ειναι στα σανσκριτικά.


Το μεγαλύτερο σε διαρκεια, φιλί στιν κόσμο δόθηκε απο ένα ζευγάρι στο Λονδίνο τον Ιούλιου του 2005 όταν βεντουζώθηκε για 31 ώρες, 30 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.


Το πρώτο φιλί στον κινηματογράφο μεταξύ ατομων του ιδίου φύλου δόθηκε στην ταινία Manslaughter του Σεσίλ Ντε Μιλ, το 1922. To ΕΣΡ το ξέρει?


Συμφωνα με τον κώδικα Hays που επιβλήθηκε στον αμερικανικο κινηματογράφο για ολοκληρα 38 χρόνια (1930-68) η 'απεικόνιση' των φιλιών έπρεπε να ακολουθεί ενα συγκεκριμένο φορμά. Τα οριζόντια φιλιά, δηλαδή τα φιλιά στα οποια τα δυο άτομα ηταν στο ίδιο επίπεδο, ορθιοι ή καθήμενοι έπρεπε να κρατάνε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Για φιλιά μεγαλύτερης διαρκειας ενας απο τους δυο έπρεπε να κάθεται και ένας να ειναι όρθιος αλλα σε καμιά περίπτωση ξαπλωμένος. Επίσης τα παντρεμένα ζευγάρια επρεπε να παρουσιάζονται οτι κοιμουνται σε ξεχωριστά κρεβάτια και σε περίπτωση που ο άντρας φιλούσε τη γυναίκα, αυτη θα πρεπει να ειχε το ένα πόδι στο πάτωμα. Το αλλο πόδι δεν προσδιοριζόταν πού θα το είχε


Το φιλί μεταξύ της Igrid Bergman και του Cart Grant στο φιλμ Nοtorious θεωρείται απο πολλούς ως το πιό σέξυ στην κινηματογραφική ιστορία. Εξαιτίας του Κώδικα Hays που δεν επέτρεπε ένα φιλί να διαρκέσει παρα μονο ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αλφρεντ Χιτσκοκ, 'εκλεψε' βαζοντας τους δύο πρωταγωνιστές να φιλιούνται διακοπτόμενα, να μιλάνε για συνταγές, να μιλάνε στο τηλέφωνο κτλ κτλ. Το τελικό αποτέλεσμα σιγουρα είναι πολύ πιο καυτό απο όσο θα ήθελε ο κώδικας της ηθικής ερωτοτροπίας.


Τα περισσότερα φιλιά σε ταινια ήταν 127, στην ταινια Don Juan (1926) με τον John Barymore (παππου της Ντρου). Το πρώτο γαλλικό φιλί στο σινεμά δόθηκε το 1961 απο τον Warren Beatty και την Natalie Wood στην ταινια Splendor in the grass


Οι πρωτοχριστιανοί χρησιμοποίησαν το φιλί σαν μέρος συγκεκριμένων τελετουργιών. Η πρώτη αναφορά της λεξης 'φιλί' έγινε απο τον Απόστολο Παυλο στην πρώτη επιστολή του Προς Θεσσαλονικείς, στην οποία τους έλεγε να χαιρετιούνται μεταξύ τους με ένα ιερό φιλί. Με αυτά και μ'αυτά αρχίσανε να λένε την Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη.


Τα εσκιμώϊκα "φιλιά" με τριψιμο στην μύτη ονομάζονται kunik


Το 1929 ο ανθρωπολόγος Bronislaw Malinowski επισκέφθηκε τα Trobriand Islands για να μελετήσει τα σεξουαλικά ήθη και έθιμα των ιθαγενών (αναρωτιέμαι πώς έθεσε την ανάγκη αυτού του ταξιδιού στη γυναίκα του). Εκεί ανακάλυψε το ασυνήθιστο για την δυτική κουλτούρα προκαταρκτικό του σεξ, κατα το οποιο οι δύο εραστές ρουφιούνται και δαγκώνονται ασύστολα στο μάτι, τρώγοντας ο ένας τις βλεφαρίδες του άλλου. Μάλιστα στον Νοτιο Ειρηνικο, οι κοντές βλεφαρίδες θεωρούνται στατους συμπολ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: