Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τι σκεφτόσουν άνθρωπε, όταν ρώταγες της google το ψαχτήρι? Νο 5

Αλλο ένα επεισόδιο της μακροβιότερης σειράς ποστ στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για τα keywords, είναι ανεξάντλητα σε αριθμό και σε απεριγραπτου φαντασίας


Μητέρα, θα αργήσω, φάτε



Δεν ειναι και τοσο τρομερό, εκτός αν ξεχάστηκε στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ κηφισου



Ποιος ηταν αυτος που ειπε οτι ο παιδικος οδηγος εξομολόγησης που ανεβασα ειναι παλιός και απαρχαιωμένος? Αυτη η απορία δυστυχώς ειναι φρέσκια.
Ας περάσουμε στην απάντηση: Ειναι αμαρτία να ακους σκυλάδικα! Θανάσιμη αμαρτία. Καψε ολους τους δισκους της Κοκκινου και του Τερλέγκα αμέσως!



Ερευνα αγοράς απο άντρα που ειναι νεκρός στο σεξ.




Ειναι αλήθεια πως οι υπολογιστές υπακούν σε εντολές. Μονο που αυτες οι εντολές δεν ειναι του τύπου: Κατσε, γύρνα, σηκωσε τα μπροστινα ποδαράκια σου κτλ.




Αυτή ή κολοκύθα που πήρα απο τη λαϊκή δεν δουλευει.




Η καρατέκα, ειναι ενα ερπετό που μας έρχεται απο την παλαιοζωική περίοδο. Το είδος εχει επιβιώσει μεσα απο μια επίπονη διαδικασία αναπαραγωγης. Οι θηλυκές καρατέκα, αφήνουν τα αυγά τους σε φωλιές που σκάβουν στην άμμο. Όταν τα αυγά εκκολάπτονται, οι νεοσσοι συμμετέχουν σε ημερίδα καράτε μέχρι τελικής πτώσεως. Πρωταθλητης ανακυρησσεται ο καρατέκας ή η καρατέκα που θα μείνει όρθια.




Τώρα που θα χειμωνιάσει, το βραδυ θα ρίχνουμε πάνω μας μια μελιτζανα και ολα θα πάνε καλά αγάπη μου



Θελω να παρω ενα παιχνίδι για τον ανιψιο μου. Ο άτιμος τα έχει ήδη όλα εκτός απο τη μηχανή εντοπισμού ελευθερων σκοπευτών. Λετε να του αρέσει?




Ναι, κυριες και κυριοι... η Νανα Μουσχουρη, η τραγουδίστρια που εχει πουλήσει περισσότερους δίσκους κι απο την Μαντόνα, εχει πέσει θύμα της πειρατείας στη μουσική.



Συμπτωματικά, αυτό μου ειχε ρωτήσει ενας ταξιτζής μια μέρα (και οχι δεν εννοούσε ποιον δρομο θα προτιμούσα... δεν ηξερε που ειναι η πλατεία)



Στις ντομινάτριξ. Καμία σχεση με το γαλατικό χωριό.




Μια ντομινάτριξ και μια μελιτζανα για το χειμώνα




Καταπληκτική ιδέα για σενάριο




ολο ευθεία


Ολα τα πόστ της σειράς GoogleLOL θα τα βρειτε εδω:
13, 12, 11, 10, 09, 08, 07, 06, 05, 04, 03, 02, 01

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

FAQ Εκκλησία




Αγαπητό μου παιδί, τωρα που πρόκειται να πας να εξομολογηθείς, σκέψου πριν πας στον εξομολόγο μήπως έχεις κανει καποιο αμάρτημα από αυτά που σου γραφουμε παρακάτω, και υπογράμμισε τα ή βάλε ένα μικρό σημάδι για να τα προσέξεις και να τα πεις στον εξομολόγο. Ακόμα προσευχήσου ο καλός θεος να σε φωτίσεις να θυμηθείς όλα σου τα αμαρτήματα και να τα εξομολογηθείς με ειλικρίνεια.
Η εκκλησια μας δινει ενα σκονακι, για να μην μαλλιασει και η γλώσσα του παπα, με ερωτησεις, μηπως εκανες τουτο, μηπως το αλλο... Επίσης μας βαζει να προσευχηθουμε για να εχουμε εφιαλτες με τους οποιους θα μας φωτισει ο καλος Θεος για το πόσο κακα παιδια ειμαστε

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
Μηπως λες ψέμματα έστω και για αστείο?
Οχι, αλλα λεω αστεια συνεχεια

Μηπως τραγουδάς αισχρά τραγούδια που ακούς στο ραδιόφωνο?
Εννοειτε αυτα του Καρβελα?- Δεν ακουω ραδιοφωνο, μπορει επειδη δεν εχω αυτοκινητο

Μηπως αντιμιλάς στους γονεις – διδασκάλους – μεγαλύτερους?
Μονο οταν εχω δικιο

Μηπως ορκίζεσαι στο ονομα του Θεού και των Αγίων?
Ουτε που τους βαζω στο στομα μου

Μηπως βλασφημησες ποτε τα θεία ή λες «α στο διαβολο»?
Τοσα χρονια ελεγα "αϊ στο διαολο" ειναι λαθος ορθογραφικο, μετραει ομως σαν αμαρτια?

Μήπως λες υπερηφανα λόγια για τον εαυτό σου?
Οχι, συνηθως με βρίζω (μαλάκα, ηλιθια, να μωρη βλαμμένη, πάρτα κτλ)

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΤΙΩΝ
Μηπως βλέπεις άσχημα εργα στην τηλεόραση?
Επιτελους ακουω και ενα σωστο πραγμα! Δεν εχω τηλεόραση πια

Μηπως βλέπεις ακατάλληλα κινηματογραφικά έργα?
Πρεπει να παω σε αυτα με τα πολλα x απ'εξω?

Μήπως διαβαζεις περιοδικά και βιβλία που δεν σε ωφελούν?
Μεγαλη κουβεντα ανοιγετε παπα μου

Μήπως δεν διαβαζεις την Αγία Γραφή?
και τωρα την κλεινετε την κουβεντα

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ
Μήπως σου αρεσει να ακους τραγουδια κοσμικά του ραδιοφώνου?
Νανα Μουσχουρη, εγω? Ποτέ!

Μηπως σου αρεσει να ακους αισχρα λόγια από μεγάλους και μικρούς?
Ναι, ειναι η αληθεια οτι μου αρεσει να με βριζουν μικροι και μεγαλοι.

Μήπως ακους να κατηγορούν τον Χριστο μας και να τον βλαστημούν και δεν διαμαρτυρεσαι?
Ναι, διαμαρτυρομαι και τους λεω να βριζουν εμενα γιατι οπως προειπα εμενα μου αρεσει

Μήπως ακους να κατηγορούν αδίκως τους άλλους και δεν μιλάς?
Μας κακομαθαινετε πατερ... και δευτερο σωστο πραγμα.

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ
Μήπως κλέβεις ξένα πράγματα από το σπιτι και το σχολείο?
Κλεβω ξηρα τροφη απο τη γατα μου, πατερ, κι αυτη δεν μου μιλα αλλο πια, μονο νιαουρίζει ακατάληπτα.

Μήπως κτυπάς τους μικρότερους συμμαθητές σου και αδελφούς σου?
Κτυπιόμουν με τον μεγαλύτερο αδελφο μου, αυτο μαλλον δεν ειναι αμαρτια, ειναι αθλος

Μηπως κανεις αισχρες χειρονομίες στον εαυτό σου και στους αλλους?
Μπαρδον??

Μήπως δεν κανεις το σταυρο σου καλα και ευλαβικά?
και καθολου επίσης

Μήπως μουτζώνεις τους αλλους?
Παραδόξως μουτζωνω μόνο τον εαυτο μου

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ
Μήπως πηγαινεις στα θεατρα και στους κινηματογράφους?
Αμαρτάνουν λιγότερο τα πόδια χαρη στα torrent και τα rapidshare, ακουτε χριστιανοί downloaders? Αλλα πάτερ μου, να μην πηγαινομεν στα θεάματα? και αυτοι οι ηθοποιοι τι θα καμουν, ποτάνες να γίνουνε?

Μήπως πηγαινεις στα πάρτυ και χορευεις αμαρτωλους χορούς?
Μονο τσάμικο

Μηπως κλωτσας τους φιλους σου και τα αδελφια σου?
Ναι, γιατι με κοροιδευουν που χορευω τσαμικο

Μήπως δεν πηγαινεις κάθε Κυριακη στην εκκλησια και στο κατηχητικο?
Αυτο ειναι αλήθεια, πως το καταλάβατε?

Διαφορα αλλα αμαρτηματα

Μήπως δεν κανεις κάθε μερα την προσευχη σου?
Παλι με πιάσατε

Μηπως δεν υπακους στους γονεις σου?
Αυτο δεν το ξαναείπαμε? Το έχετε διπλό

Μηπως δεν μελετας τα μαθηματα σου?
Χρόνια τώρα

Μήπως δεν τειρεις τις νηστειες που οριζει η Εκκλησια μας?
και τιποτα αλλο που οριζει η Εκκλησια

Μήπως δεν κοινωνεις συχνα τα αχραντα μυστηρια?
Εννοειται αν δεν κανω σεξ?

Μήπως ντυνεσαι μασκαρας τις Απόκριες?
Οχι, ειμαι αντιδραστικη και ντυνομαι ολες τις υπόλοιπες

Μήπως δεν κάνεις ελεημοσύνη στους πτωχούς ανθρώπους?
Σπανίως κανω, οπως κι εσεις πατερ μου


Το χαρτι με τις οδηγιες το βρηκα στο πολυ ευστοχο site www.stupidity.gr και μπορω να βεβαιωσω πως ειναι αληθινο γιατι ειχε φτασει και στα δικα μου χερια οταν ημουν μικρή. Ευτυχώς δεν πηγα ποτε να εξομολογηθώ και σημερα το εκανα σε εσας.

Η απαγωγη του Θαναση Λερούνη


Ως «έναρξη πολέμου των Ταλιμπάν κατά της φυλής των Καλάς, απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ερμηνεύει η «Daily Telegraph» την απαγωγή του Ελληνα δασκάλου Θανάση Λερούνη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβαστε περισσοτερα εδω (Ελευθεροτυπια)
και στηριξτε την κινηση των Γιατρών του Κοσμου που μαζευουν υπογραφες για να απελευθερωθει ο 55χρονος ελληνας εκπαιδευτικος.

Πληροφορίες για την δραστηριότητα των εθελοντων MκΟ στην περιοχή των Καλας, καθως και στοιχεια για την περιοχη, θα βρειτε στο ταξιδιωτικό αρθρο του Passport (στο αρθρο αναφερεται οτι το Πακισταν ειναι μια ασφαλής χωρα, αρκει να μην βρεθεις στο λαθος σημειο, την λαθος στιγμή)


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ακίνητη πόλη

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων ειναι κολλημένοι στην κίνηση, μουρτζουφληδες, δυστυχισμένοι, εκνευρισμένοι, εκδικητικοί. Κορνάρουν με μανία και ακούω στο φανάρι έναν να μου λέει: "Αυτά ειναι για το εξωτερικό. Τα ποδήλατα δεν ειναι για την ελλάδα".
Σωστα! για την ελλάδα δεν ειναι τα ποδήλατα, ειναι τα αυτοκίνητα και η κίνηση, και το καυσαέριο, και οι μούντζες, και τα παρκαρίσματα πάνω στο πεζοδρόμιο και στις γλίστρες για τους ανάπηρους, και το παρκάρισμα μπροστά απο τα μπουζούκια, και το ηχοσύστημα στο τέρμα να τρυπάει τα παράθυρα των διαμερισμάτων.

Ετσι με αυτη την νοοτροπία του "αγορασα αυτοκίνητο θα πάω παντού με αυτό" έχει έρθει η κατάσταση στην αφόρητη, αβίωτη κυκλοφοριακή καθημερινότητα μας. Διαβάστε τα στοιχεία του αρθρου της Ελευθεροτυπίας και θα καταλάβετε οτι τα πράγματα ειναι πολυ χειρότερα απο ο,τι νομίζουμε. Το καλό ειναι οτι ακόμα και τώρα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση αν καταλάβει ο κόσμος οτι τα ποδήλατα δεν ειναι ούτε παιχνιδι για παιδιά, ούτε εξωτικό φρούτο, αλλα μια σοβαρή λύση για ενα σοβαρό πρόβλημα.

>>>>>>


Σεπτέμβριος, ο μήνας του μεγάλου κυκλοφοριακού «κραχ». Λίγο η επιστροφή από τις διακοπές, λίγο το άνοιγμα των σχολείων που προσθέτει τις εργάσιμες ημέρες στους δρόμους 5.000 μαθητικά λεωφορεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι βασικοί οδικοί άξονες έχουν φτάσει από χρόνια στα όρια αντοχής τους, το μεγάλο μποτιλιάρισμα δεν αφορά μόνο τις ώρες αιχμής, αλλά συνεχώς διευρύνεται χρονικά και πλέον καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.

Αύριο λήγει και η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) που γι' άλλη μια χρονιά υποβαθμίστηκε στη χώρα μας. Οι αρμόδιοι περιορίστηκαν να προσφέρουν μία ημέρα δωρεάν μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο, αδιαφορώντας για τα υπαρκτά προβλήματα.

Με ταχύτητα πεζών

Από χρόνο σε χρόνο η ταχύτητα κίνησης στους κεντρικούς δρόμους μειώνεται έως και 5% και φτάνουμε στο παράδοξο να χρησιμοποιούμε το Ι.Χ. για να πάμε στη δουλειά μας κινούμενοι με ταχύτητα ...πεζού! Μεσογείων, Κηφισίας, Συγγρού, Πειραιώς, Καβάλας και Κηφισσού παρουσιάζουν μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης κατά 5-8% τον χρόνο, με βάση στοιχεία του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων, που έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν εφαρμοστούν ουσιαστικές παρεμβάσεις με σημείο αναφοράς την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώς το 2012 το 95% των βασικών οδικών αξόνων θα είναι σε κατάσταση κορεσμού έναντι 55% σήμερα.

Μελέτες του ΕΜΠ

Μελέτες του Ε.Μ. Πολυτεχνείου έχουν δείξει ότι σε περιοχές που βρίσκονται στα όρια του εξωτερικού δακτυλίου (λεωφόρος Κηφισσού, Αττική οδός, Περιφερειακή Υμηττού, λεωφόρος Καρέα-Αλίμου, Παραλιακή) το 39% της διανυόμενης απόστασης γίνεται σε συνθήκες κορεσμού και μάλιστα το 35% σε κατάσταση παρατεταμένης ακινησίας. Η ίδια μελέτη έχει καταδείξει ότι αν με κάποιο μαγικό τρόπο περιοριστεί η σπατάλη καυσίμων στο μεγάλο μποτιλιάρισμα των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας, θα εξασφαλιστούν πόροι που αρκούν για να χρηματοδοτήσουμε το κόστος κατασκευής 1.500 μέτρων σήραγγας μετρό. Πέρα από τις χαμένες ώρες, τα τεντωμένα νεύρα, την επιβάρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα -στοιχεία κάθε άλλο παρά αμελητέα-, το κυκλοφοριακό χάος βλάπτει σοβαρά την οικονομία, αφού στην άσφαλτο σήμερα σπαταλιέται περίπου το 10% του ΑΕΠ!

150.000 νέα Ι.Χ.

Με εξαίρεση το τελευταίο εφτάμηνο της οικονομικής κρίσης, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των Ι.Χ. στη χώρα μας ήταν 6,5%, όταν ο πληθυσμός αυξάνει μόνον κατά 0,46%! Μόνο στο Λεκανοπέδιο έμπαιναν κάθε χρόνο στην κυκλοφορία 150.000 νέα Ι.Χ., έναντι 50.000 που αποσύρονταν, με αποτέλεσμα μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία η αύξηση των κυκλοφορούντων οχημάτων να φτάσει το 130%. Σήμερα αναλογεί κάτι παραπάνω από ένα (1,08 για την ακρίβεια) Ι.Χ. ανά οικογένεια.

48% με Ι.Χ., 10,3% με ταξί

Σε καθημερινή βάση στο Λεκανοπέδιο πραγματοποιούνται πάνω από 8 εκατ. μετακινήσεις, με προοπτική ώς το 2012 να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια. Από αυτές, πάνω από το 48% γίνονται με Ι.Χ. και 10,3% με ταξί. Υπολογίζεται ότι ο Αθηναίος κάνει κατά μέσο όρο 9 διαδρομές την εβδομάδα με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, όταν Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Βέλγοι περιορίζονται σε δύο και οι γείτονες Ιταλοί μόνο σε τέσσερις. Εχει εκτιμηθεί πως είναι το μέσον που προτιμά το 45% των Αθηναίων για να κάνει την καθημερινή διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι. Η αυξημένη χρήση του γίνεται ακόμα πιο εμφανής από το γεγονός ότι η χώρα μας, με 407 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους, κατατάσσεται στη μέση του πίνακα ιδιοκτησίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (700 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους). Ολα τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι με τους ρυθμούς αύξησης των οχημάτων σύντομα θα το ξεπεράσουμε, με δεδομένο ότι το 1976 αναλογούσαν μόνο 97.

«Μοναχικοί καβαλάρηδες»

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα περισσότερα κυκλοφορούντα Ι.Χ. στις ώρες αιχμής αφορούν «μοναχικούς καβαλάρηδες». Η μέση πληρότητα μόλις φτάνει τα 1,4 άτομα ανά όχημα, που σημαίνει ότι στην πλειονότητά τους μεταφέρουν μόνο τον οδηγό τους.

Υπολογίζεται ότι τα περίπου 14.000 ταξί, που «οργώνουν» σε 24ωρη βάση το λεκανοπέδιο και διανύουν πολλά χιλιόμετρα, επιβαρύνουν τους κεντρικούς δρόμους με κυκλοφορία που αντιστοιχεί σε επιπλέον 160.000 Ι.Χ. Είναι το μέσο που προτιμούν για τις μετακινήσεις τους πάνω από 600.000 άτομα την ημέρα, επιβατική κίνηση που ελάχιστα υπολείπεται από τους κατά μέσο όρο μεταφερόμενους με το σύγχρονο δίκτυο του μετρό! Να σημειωθεί ότι στην Αθήνα αναλογούν 40 ταξί ανά 10.000 κατοίκους, όταν στο Παρίσι είναι μόνο 15.

Με αυτή την «επίθεση» των Ι.Χ. και την ανάδειξη των ταξί σε ημιεπίσημο συγκοινωνιακό φορέα, δεν είναι τυχαίο που η μέση ταχύτητα κίνησης στην εντός, αλλά κυρίως στην εκτός δακτυλίου περιοχή, έχει μειωθεί πάνω από 30% την τελευταία δεκαπενταετία. Παρά τη σταδιακή λειτουργία της Αττικής οδού, που ολοκληρώθηκε το 2004, το 35% των οχημάτων που κυκλοφορούν στο κέντρο είναι διερχόμενα με προορισμό κάποιο άλλο σημείο του λεκανοπεδίου.

Μέσα μεταφοράς

Οσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρά τη σοβαρή ενίσχυση που δέχτηκαν με το μετρό, το τραμ και τον προαστιακό, παρουσιάζουν οριακή αύξηση και το 2008 μετέφεραν περίπου 2,2 εκατ. επιβάτες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτουν το 31,4% των ημερήσιων μετακινήσεων και απέχουν αρκετά από το στόχο που είχε τεθεί να φτάσουν το 50% ώς το 2010. Με αυτό το ποσοστό η Αθήνα βρίσκεται σε ικανοποιητική θέση σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες. Το μετρό, παρά τις καθυστερήσεις των επεκτάσεων που προέβλεπαν δίκτυο 60 χλμ. ώς το 2009, αυξάνει την επιβατική του κίνηση κατά 10,1% το χρόνο. Μικρότερη αύξηση, της τάξης του 3,7%, παρουσιάζεται και στη γραμμή του Ηλεκτρικού.

340 εκατ. επιβάτες

Πάντως η επιβατική κίνηση στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, Ηλεκτρικός, τραμ), που είναι και τα πιο αξιόπιστα του συστήματος, ξεπέρασε την περασμένη χρονιά τα 340 εκατ. επιβάτες. Μείωση, της τάξης του 0,6% το χρόνο, παρουσιάζουν οι γραμμές των λεωφορείων και των τρόλεϊ, παρά τον εκσυγχρονισμό τους λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Με 2.100 λεωφορεία και 366 τρόλεϊ σε 260 γραμμές συνολικού μήκους 4.100 χλμ. αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Οι αρμόδιοι επισημαίνουν πάντως ότι σε αυτά τα μέσα υπάρχει αυξημένος αριθμός επιβατών που δεν πληρώνουν εισιτήριο και σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο στα λεωφορεία ανέρχονται σε 127 εκατ. μετακινήσεις το χρόνο, στερώντας έσοδα της τάξης των 36 εκατ. ευρώ.

Λεωφορειολωρίδες

Καθοριστικό ρόλο για τη βελτίωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών παίζουν οι λεωφορειολωρίδες. Εχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνουν την ταχύτητα κίνησης κατά 50%, γεγονός που έχει θετικές επιδράσεις στην αξιοπιστία των δρομολογίων. Η εικόνα θα ήταν καλύτερη αν υπήρχε συστηματική αστυνόμευση για αποτροπή των παραβιάσεων. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες όμως βλέπουν με δισταγμό το θέμα, με αποτέλεσμα το δίκτυο των λεωφορειολωρίδων να παραμένει από το 2004 στα 51 χλμ., έναντι 512 στο Λονδίνο, 477 στο Παρίσι, 74 στο Βερολίνο και 66 στη Βαρκελώνη. Μάλιστα πρόσφατα επιτράπηκε υπό όρους και η δοκιμαστική είσοδος των ταξί, κίνηση που δημιουργεί κινδύνους για κατάργηση του μέτρου.


Επίσης... μπορειτε να διαβασετε για το πειραμα ταχυτητας μεταξυ ποδηλάτου, αυτοκινήτου και επιβατων ΜΜΜ στην Θεσσαλονικη (πηγη: tvxs)



Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Μόντερν Αλληλόγκραφυ

A: Ειδες τι γινεται στην αμερικη των ηλιθιων?

Χ: Το διάβασα χθες το βράδυ.
Ναι εντάξει. Ο καθένας...
Κοίτα, υπάρχουν σύλλογοι κλπ για το κάθε τι στην αμερική. Για την κάθε μαλακία.

Από την άλλη μεριά, αυτό που μου έκανε εμένα πολύ θετική εντύπωση (δεν ξέρω αν θα συνέβαινε εδώ.) είναι ο τρόπος που το αντιμετώπισαν σ' αυτές τις ειδήσεις.

Το πρόβαλαν καθαρά ως γραφικό και γελοίο.

A: Είναι εναλλακτικες ειδησεις
Στο ιντερνετ, oχι στην τηλεοραση
Μα δεν ειναι μονο το ότι υπαρχουν συλλογοι ηλιθιων, υπαρχει οργανωμενο σχεδιο, επιχορηγουμενο από τις πολυεθνικες
Πολύ συχνα καταφερνουν να μην περασουν νομοσχεδια εξαιτιας της "αντιδρασης" του "μεσου αμερικάνου"

Διαβασε αυτό το
αρθρο στο tvxs
και δες αυτό το
βιντεο

Χ: Θα τα δω.
Ναι, βασικά αυτό που έγραψες (και όχι τόσο το βίντεο) είναι που με θορύβησε.
Φοβερή ιδέα! (όταν έχεις να κάνεις με ηλίθιους βέβαια - που είναι οι πλειοψηφία της "κοινής γνώμης" δυστυχώς).

Θα τον φάνε ρε συ αυτόν τον Ομπάμα. Κρίμα.

A: Χθες ειδα ένα ντοκυμαντερ για τον νοαμ τσομσκυ και τις ιδεες του >>>
Ελεγε λοιπον μεταξυ αλλων ότι:
Η προπαγάνδα εν καιρώ Δημοκρατίας
είναι ο,τι η βια εν καιρώ Δικτατορίας
…και αν το καλοσκεφτεις, τι είναι η βια για τα αυταρχικά/ολιγαρχικά κρατη?
Ο τροπος με τον οποιο αναγκαζουν τον κοσμο να κανει ο,τι θελουν αυτοι
Ακριβως το ιδιο κανει και η προπαγάνδα, μονο που το θυμα της, δεν το γνωρίζει

Ο κοινος νους αγεται και φερεται από διαφορα κεντρα χειραγωγησης της σκεψης με πρόφαση τη θρησκεία και την πολιτική και στο τέλος γινεται φερέφωνο προς όφελος πολυεθνικών κτλ

Αυτά είναι γνωστα δεκαετιες τωρα

Όμως είναι τρομακτικό πόσο ξεδιαντροπα γίνεται στις μερες μας αυτό το πραγμα

Χ: συμφωνώ απόλυτα.
ειδικά με την τελευταία σου πρόταση. Αυτό είναι το φοβερό στις μέρες μας. Που σημαίνει τι?
ΟΚ, αυτοί έχουν θράσος, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα (πάντα έχουν).
Ο κόσμος είναι πιο χαζός? Πιο αδιάφορος? Ή είναι κάτι άλλο?

A: Στις μερες μας οι χαζοι είναι πιο χαζοι και οι εξυπνοι πιο εξυπνοι.
Στον αντιποδα του μεσου ηλίθιου αμερικάνου βρισκεται μια αμερική που είναι χρόνια μπροστά σε έρευνα και γόνιμη σκέψη.
Η αμερική βρισκεται σε ένα χωροχρονικό ασυνεχές Μια αμερική στο μεσαίωνα να κυνηγαει ακομα και σημερα μαγισσες και κομμουνιστές και μια άλλη αμερική να βρισκεται ήδη στο μέλλον

Δες εδώ την άλλη αμερικη, της ερευνας και του μελλοντος
(καποιες από τις ομιλιες και τις παρουσιασεις εχουν και ελληνικους υπότιτλους)

Χ:
:)
είδα κάποια πράγματα και όταν πήγα στη Γεωργία. Λίγο ήταν χρονικά, αλλά η Γεωργία μου είπε διάφορα και εντυπωσιάστηκα από το πόσο βάση δίνουν στην έρευνα αλλά και στην παιδεία μπορώ να πω (για τους έχοντες βέβαια)

Έχουν (κάποιοι) την εξυπνάδα να καταλάβουν ότι όλο αυτό (έρευνα, επιδοτήσεις, συγκέντρωση των καλύτερων επιστημόνων κι από άλλα κράτη, σοβαρά πανεπιστήμια κλπ) είναι επένδυση που τους φέρνει τεράστια έσοδα.

Είναι μεγάλη δύναμη! Η πιο μεγάλη. Το "η γνώση είναι δύναμη" το καταλάβανε καλά και το χρησιμοποίησαν υπέρ τους.
Σ' αυτό, μαγκιά τους.
Το ποιοι τα εκμεταλλεύονται βέβαια όλα αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι άλλο θέμα. Πολλές φορές δεν ωφελείται βέβαια ο κόσμος, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες, κλπ κλπ. Τη δύναμη αυτή, την παίρνει μετά το χρήμα. Εννοείται.

Πάντως, έχω προσέξει το εξής.
Μπορεί να σου φανεί γελοίο, αλλά το έχω δει κι απ' αυτό το παιχνίδι, το (…)
Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το εξής:
Τα παιδιά εκεί, από αυτά που γράφουν δίνουν πολύ σαφή εντύπωση ηλιθίου!
Αγράμματοι, ασύνταχτοι, με πολύ φτωχή γλώσσα, με πολύ χάλια γούστο (φαίνεται σε κάτι ανέκδοτα, στη μουσική... κ.α) και δυστυχώς με ιδέες "πρόχειρες", ρατσιστικές, μικροαστικές, συντηρητικές κλπ.

Οι ίδιοι ακριβώς (έχω σταμπάρει 2-3 άτομα) έχει τύχει να δείξουν εντυπωσιακή έφεση στα μαθηματικά, αλλά και στις νέες τεχνολογίες! Ρωτάει κάποιος κάτι (άσχετο με το παιχνίδι) τεχνικό για τους υπολογιστές, για προγραμματισμό κλπ και αυτοί οι ίδιοι οι -κατά τα άλλα αγράμματοι και ηλίθιοι- απαντούν!

Ούτε καταλαβαίνω τι λένε!
Εξάλλου, οι περισσότεροι είναι φοιτητές.

Αυτό βασικά με τρομάζει.

Τους φτιάξανε όπως θέλανε! Από τη μία επιστήμονες και από την άλλη ακαλλιέργητους, απαίδευτους.

Υποθέτω ότι αυτό πρώτα θα το κατάφερε η αμερική. Πρωτοπόρος στις νέες τάσεις!

A: Ακριβως αυτό

Ο ανθρωπος καλλιεργει τον ανθρωπο

Από το natural selection που οδήγησε στην εξέλιξη τον ειδών,
ο ανθρωπος αυτή τη στιγμη κανει artificial selection στο είδος του, όπως εκανε χιλιάδες χρόνια τώρα με τις αγελάδες, με τους σκυλους και όλα τα οικόσιτα ή παραγωγικά ζωα.
Ο ανθρωπος εκπαιδεύται και καλλιεργείται ωστε σιγα-σιγα, γενια με τη γενια να γίνει οικόσιτο παραγωγικό ζώο.


Χ: (μα τι είναι αυτά που λες σήμερα! :D)

αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό. Φυσικά, σταδιακά. Δεν γίνονται αυτά βάση σχεδίου ακριβώς.
Όμως, βλέπεις κάποια πράγματα και τα ενισχύεις, εάν τα δεις βολικά.
Όλα έχουν να κάνουν με το πώς χρησιμοποιείς την ανταγωνιστικότητα και τη φιλοδοξία (ή ματαιοδοξία) του ανθρώπου.

Αν μπορείς να το κάνεις να λειτουργήσει υπέρ σου, έχεις κερδίσει.

Αν το σκεφτείς, σε κάθε τομέα η πρωτιά, η διάκριση, απαιτεί πλέον απόλυτη αφοσίωση και σε κάνει φυτό, στους άλλους τομείς της ζωής.
Και πλέον, όχι μόνο η πρωτιά.
Αυτό που λέμε πολυπράγμων άνθρωπος, παύει σιγά-σιγά να υπάρχει.
Οι αθλητές είναι παραγεμισμένοι με αναβολικά και κάνουν αστεία πλέον ρεκόρ. (καρτούν)
Οι επιστήμονες είναι φυτά, κοινωνικώς.
Οι καλλιτέχνες πρέπει να αναλώνονται σε του νόου ας μπέτερ, αν θέλουν να επιβιώσουν. Το έργο τους είναι μόδα, δεν είναι απλά η έκφρασή τους η προσωπική.
Οι πολιτικοί, τι να λέμε.
Οι γκόμενες, πρέπει να βάζουν πλαστικά βυζιά.
Τα παιδιά να κάνουν φροντιστήριο απ' το νηπιαγωγείο

κλπ κλπ.

Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και από εμάς, αλλά και οι δικές μας
κι έτσι κάποιοι πουλάνε!

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι κωλοκτυπιέται κανείς και α) δεν κερδίζει τα δέοντα από τον κόπο του και β) δεν έχει χρόνο και δεν περνάει καλά

τον οδηγεί συχνά στην καχυποψία και στο ρατσισμό. Κάποιος τον κατατρέχει. Κάποιος απειλεί τις αξίες του και του παίρνει την μπουκιά απ' το στόμα.

Εντωμεταξύ, όσο πιο πολύ κωλοκτυπιέται μέσα στο σύστημα (εκμετάλλευσης της ματαιοδοξίας), τόσο πιο πολύ θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο και δεν πάει ο νους του στο ότι του τα τρώει ο από πάνω. Πιστεύει ότι φταίνε οι μειονότητες, οι μετανάστες κλπ.

Γιαυτό λέγανε πάντα ότι οι αριστεροί είναι οι τεμπέληδες (ή οι φοιτητές - αλλά παλιά αυτό, τώρα έχει αλλάξει η κοψιά των φοιτητών).

Δεν είναι τυχαίο. :))

Αυτοί δεν είχαν μπει τόσο στο σύστημα. (αραχτοί)

Τώρα που είναι δύσκολο να επιβιώσεις αν δεν είσαι στο σύστημα, θα έλεγε κανείς ότι θα έπρεπε να αυξάνεται η αντίδραση προς το κεφάλαιο.

Επειδή όμως το κεφάλαιο έχει καλό μάρκετιγκ και έχει πιάσει τη ματαιοδοξία μας απ' τα' αρχίδια,
ανεβαίνει η ακροδεξιά και ο συντηρητισμός.

Μέχρι να σκάσει πάλι όλο αυτό και να κάνει τον κύκλο του. (ελπίζω)

Α: Ανοιγεις μεγαλες κουβεντες τωρα αλλα για να μην το παρατραβηξουμε πρεπει να σου πω ότι μεσα από ολη αυτή την κατρακύλα βγαινουν και ευχαριστα συμπεράσματα. Το ντοκυμαντερ για τον Τσομσκυ και η σειρα ντοκυμαντερ Κοσμος με τον Καρλ Σαγκαν που ειδα τις προάλλες ήταν προφητικά για την εποχή τους. Σημερα βλεποντας τα μετα από 20-30 χρόνια επιβεβαιώνονται ως απολυτως σωστα.

Και ακου να δεις ειρωνια. Το πασιγνωστο σημερα φαινομενο του θερμοκηπίου ήταν αγνωστο στον κοσμο το 70. Ο Σαγκαν εκανε ειδική αναφορά σε ένα από τα ντοκυμαντέρ του. Μια πραγματικη εισηγηση στην εννοια του και στους αμεσους κινδύνους που απειλούν τον κόσμο εξαιτίας της ανεξελεγκτης ρύπανσης.

Ποια είναι η ειρωνεια? Σημερα στην αμερική, υπάρχουν οργανώσεις που διοργανώνουν πανάκριβες καμπάνιες (κρυφη χρηματοδοτηση από βιομηχανιες)για να πείσουν τον κόσμο - προσεξε! - ότι το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι φτιαχτό και ότι δεν κινδυνευει το περιβαλλον και το μελλον μας.

Αυτό είναι γελοιο και τρομακτικό αλλα σκεψου και πόσο ειναι αισιοδοξο αυτό που αποκαλύπτεται στο περιθώριο αυτης της αγωνιώδους προσπάθειας. Οι βιομηχανιες εχουν αναγκη να αλλαξουν την αποψη του κόσμου γιατι προφανως όταν ο κόσμος γνωρίζει και διαφωνει είναι εμποδιο στο να συνεχισουν ολοι αυτοι ανενόχλητα τις καταστροφές τους.

Ακομα λοιπον και όταν εμεις αισθανόμαστε αδύναμοι να αλλαξουμε το κακό γύρω μας, τελικά το κατορθώνουμε, ΑΝ και μονο ΑΝ (και εδώ γυρναμε στην αρχη της κουβεντας) ειμαστε σωστα πληροφορημένοι


Χ: Μήπως μου τα έδωσες αυτά τα ντοκιμαντέρ?
Τα θέλω! :)

Ε ναι. Η πληροφόρηση είναι (και ήταν) πάντα το κλειδί. Αυτό που φοβόντουσαν οι "δυνατοί".


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

God save USA: Under Socialst (and gay) Attack

Κοιτάζοντας διάφορα βίντεο στο youtube ειδα οτι στην Αμερική υπάρχουν οργανώσεις (με site) που οργανώνουν "αυθόρμητες" αντιδράσεις απλών αμερικάνων πολιτών σε δημόσιες συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που προσπαθει να περάσει ο Ομπάμα στο ασφαλιστικό κτλ. Τις "αυθορμητες" αντιδρασεις χρηματοδοτουν φιλοαμερικάνικοι οργανισμοί που διευθυνονται απο ρεπουμπλικάνους και προέδρους εταιρίων πετρελαίου για να εμποδίσουν νομοσχέδια να ψηφιστούν. Οχι βεβαια για το καλό των αμερικάνων αλλα για το καλό των εταιριών. Οι ανησυχοι αυθόρμητοι αμερικάνοι, αυθόρμητα διακόπτουν τις συζητήσεις - α λα παουερ του δε πηπλ χολυγουντ σταηλ - αρπαζουν τα μικρόφωνα, κυνηγούν τους γερουσιαστές κτλ. Ενα απο τα καλύτερα επιχειρήματα για λαϊκο ξεσηκωμό εναντια στη αλλαγη του συστηματος υγειας ειναι οτι ο Ομπαμα μεσα απο μια αντι-αμερικάνικη μουσουλμανο-κομμουνιστική συνωμοσία θελει να σκοτώσει τους παππουδες.

Συνεχίζοντας να κοιτάζω την κοινωνική πραγματικότητα της μεσης αμερικής έπεσα πανω σε κάτι εξίσου εξοργιστικό οσο και αστειο.
Μια οργανωση με τον τιτλο The National Organization for Marriage ξεκίνησε μια καμπανια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ενάντια στην νομιμοποίηση των γάμων μεταξυ ομοφύλων. Έκανε λοιπόν κάστιγκ για το διαφημιστικό, στο οποιο οι στρεητ...
αλλα μην σας χαλάσω την εκπληξη καλυτερα

Δειτε το διαφημιστικό της εθνικής οργάνωσης γαμου (των στρεητ)
και μετα δειτε και το φιλμάκι με τα δοκιμαστικα του διαφημιστικου που διερευσε και εφτασε στα κανάλια.


ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΗΤ ΓΑΜΟΥ


ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Η ΤΙΒΗ


Υπέρδύναμη...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Για τα haiku (χάικου)

Window view

Ισως να ειναι πολυ άδικο, μάλλον ειναι σίγουρα άδικο για την ιδια την ποιηση να την μεταφράζεις, αλλα τι να γίνει... καποιος πρέπει να σφάξει τον κόκορα για να τον φας εσυ κρασάτο. Οταν μαλιστα μιλάμε για μια φιλοσοφία πολύ διαφορετική απο τη δική μας, γλωσσικά αλλα και κοινωνιολογικά τοτε μιλάμε για χαρακίρι.
Στον κόσμο αρέσουν τα χάικου, τα βρίσκει όμορφα, πραγμα περίεργο γιατι στην πραγματικότητα διαβάζουμε μια απόδοση τους, που μόνο απο σπόντα μπορει να πλησιάσει το πρωτότυπο. Γυρω στα 90s γιναν μόδα, τα εγραψε και σε τραγούδι ο Δεληβοριάς αλλα και παλι νομιζω οτι ελάχιστοι τα καταλαβαίνουν.
Με λίγα λόγια και απλά, τα χάικου ειναι μικρα ποιηματα. Οποιο ποιημα ειναι απλά μικρό δεν ειναι χάικου. Υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμα η οποία ορίζει το είδος.

Βασικοί κανόνες:
  1. Θα πρέπει να ειναι αυστηρά 17 συλλαβές
  2. Οταν χωρίζεται σε τρεις σειρές θα πρεπει να εχει 5, 7 και 5 συλλαβες ανα στιχο
  3. Μεσα στο χάικου πρέπει να προσδιορίζεται με κάποιο τρόπο ο χρόνος
  4. Θα πρεπει να ειναι εξαιρετικά λιτο

Υπάρχουν ακομα πολλοι κανόνες/οδηγοι για τα χάικου αλλα αυτοι ειναι λιγότερο βασικοί απο αυτους που εγραψα παραπάνω

Τίποτα δεν ειναι καλύτερο απο τα παραδείγματα

Ξεκιναω λοιπόν κι εγω να φτιάξω χάικου

Ταπεινά την ανθρώπινη σάρκα φόρεσα και πάλι

Εχουμε πετύχει τις 17 συλλαβές, την λιτότητα, οχι όμως και τον προσδιορισμό του χρόνου

Οκτώ Σεπτέμβρη την ανθρώπινη σάρκα φόρεσα παλι

Τωρα το ποίημα έχει και χρονικο προσδιορισμο (και μαλιστα πολυ συγκεκριμενο)

Οκτώ Σεπτέμβρη
την ανθρώπινη σάρκα
φόρεσα παλι

και όπως βλέπουμε οι στιχοι ειναι 5-7-5

Τα κλασικά ιαπωνικά χάικου μιλάνε για την ομορφιά της φύσης και ετσι λίγο η μετάφραση λίγο το ίδιο το στυλ αυτης της ποίησης, μοιάζουν αφηρημένα.
Αυτο δεν ειναι απαραίτητο όμως

Οκτώ Σεπτέμβρη
την ανθρώπινη σάρκα
φόρεσα παλι

Σαν πρώτη βροχή
το δάκρυ ανάβλυσε
πικρές οι λέξεις

Διαλύοντας
ενα σύννεφο θολό
ψεύτικο ίσως

Σήμερα νιώθω
σαν λέξη φτωχότερη
Έτσι πονάω

Δοκιμάστε κι εσεις. Προσπαθηστε να μείνετε μέσα στους κανόνες όσο γίνεται αλλα μην φοβηθειτε να τους παρακάμψετε και λίγο. Τα ελληνικά "χάι-κάι" ειναι λίγο πιο ανέμελα. Ακόμα και ο Σεφέρης εκανε 18σύλλαβο αντι για 17συλλαβο όποτε χρειάστηκε.

Διαβάστε περισσότερα για τα χάικου απο αυτο το πολυ καλό κείμενο


υστερόγραφο: Εγραψα το πρώτο μου χάικου!! (νομίζω)

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Φρεσκος κιμάς, εξωγηινος

Φρέσκο, φρεσκότατο το μουσικό κιμαδάκι, 3 ζουμερά κομμάτια αλεπουδίσια, καρδιά γαλάζια αγκινάρα, μυαλό - δεν μας περισσεύει - σε χρώμα λαχανί, συμπτώματα εξωστρέφεια εσωστρεφής, επίγευσις ραδιενεργή, ολα μαζι μόλις εικοσι-τρια μισό μεγκαμπάητ, δικό σας μανδάμ, αντε γεια και να μας ξανάρθετε


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

To google σας προτείνει - LOL


Θα έχετε παρατηρήσει πως οταν πηγαινετε να γραψετε κάτι στο google σας προτείνονται αυτόματα καποιες δημοφιλείς αναζητήσεις. Εχετε προσέξει ποτέ τις προτάσεις αυτές?
Ριξτε μια ματιά παρακάτω...










Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

έεε-φταασσ-σσέεεηηη



Είναι γεγονός! ο πρωθυπουργός μας παρήγγειλε μια νωπή λαϊκή εντολή. Ταυτόχρονα μας προειδοποίησε οτι στον ευκολο τον δρόμο μας περιμένει ο κακός ο λύκος, γι'αυτο κι εμεις πρεπει να φερθούμε υπεύθυνα και να πάμε απο το δύσκολο το δρόμο.

Όπως και να'χει, ειπε να μην ξεχάσουμε να του πάμε μια νωπή λαϊκή εντολή


Μοναδικές φωτογραφίες αμέσως μετά την ανακοίνωση για πρόωρες εκλογές








Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Intermission για οπτικούς τύπους

φωτο: alepouda


Φωτογραφίες απο διάφορους έλληνες και ξένους φωτογράφους
που εχω ξεχωρίσει μέσα στο Flickr

Φωτογραφίες που εχω τραβήξει
όπως έχουν καταχωρηθεί στο Flickriver
συμφωνα με το interestingness τους