Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Καλεσμα της Διεθνους Αμνηστίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση


Δράσε τώρα

Κάλεσμα για την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για να εξετάσει πλήρως τις συνθήκες θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την απάντηση της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις και ταραχές που ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου.

Join Amnesty International in urging the Greek government to set up an independent commission of inquiry, mandated to investigate the full circumstances surrounding the death of Alexis Gregoropoulos and the police response to the demonstrations and the riots that began on 6 December.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Η Αστυνομια καταπάτησε Ανθρωπινα Δικαιώματα - Αναφορά της Διεθνους Αμνηστιας
Η Διεθνής Αμνηστία μόλις έβγαλε μια αναφορά σχετικά με τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Μέσα στα περιστατικά που σημειώνει στην αναφορά του ο Οργανισμός θα βρείτε την ιστορία με τη Μυρτώ, την Ασκληπιού 14 και άλλες ιστορίες που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.
Τα βασικά κεφάλαια της αναφοράς είναι:
 1. Ο πυροβολισμός ενάντια στον Αλέξη Γρηγορόπουλο
 2. Η αστυνόμευση των διαδηλώσεων και της εξέγερσης μετά τις 6 Δεκέμβρη – κακοποιήσεις, αυθαίρετες συλλήψεις και άρνηση νομικής βοήθειας σε συλληφθέντες
 3. Σύλληψη, κράτηση και απέλαση μεταναστών στο πλαίσιο της αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια της εξέγερσης
 4. Συλλήψεις ανηλίκων
Και καταλήγει η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας με το συμπέρασμα και με την εισήγηση της για τα επίμαχα θέματα


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο Οργανισμός με λύπη παρατηρεί ότι η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και οι αναφορές για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα όργανα επιβολής της τάξης. Η κατάχρηση εξουσίας, ο βασανισμός, οι διάφοροι τρόποι κακομεταχείρισης και η αδικαιολόγητη χρήση πυροβόλων όπλων είναι μερικές από τις παραβιάσεις αυτές.
Η Διεθνής Αμνηστία την τελευταία δεκαετία εξετάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αστυνομία και έχει καλέσει τις αρχές να διερευνήσουν ανεξάρτητα και αποτελεσματικά όλες τις υποθέσεις. Παρόλα αυτά ο Οργανισμός με απογοήτευση παρατηρεί πως οι εισηγήσεις σε αυτό καθώς και σε άλλα ζητήματα δεν έχουν υλοποιηθεί.
Αντιθέτως, 6 χρόνια μετά από την – από κοινού – έκδοση της αναφοράς της Δ. Α. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ελσίνκι, σχετικά με την ατιμωρησία και την ασυδοσία στη χρήση όπλων, προκύπτει μια έξαρση καταγγελιών για βασανισμούς και κακοποιήσεις από πλευράς των αστυνομικών.
Επιπλέον, από την έκδοση της αναφοράς μέχρι και σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κηρύξει την Ελλάδα, πολλές φορές, ως ένοχη καταπάτησης των άρθρων 2 και 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Άρθρο 2: δικαίωμα στη ζωή
Άρθρο 3: απαγόρευση της απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας.


Η παρούσα αναφορά επικεντρώνεται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της αστυνόμευσης των διαδηλώσεων του περασμένου Δεκέμβρη και Ιανουαρίου.
Ωστόσο, ο Οργανισμός πιστεύει ότι ένας εις βάθος απολογισμός της επαναλαμβανόμενης καταχρηστικής συμπεριφοράς, που θα στοχεύσει στην αποτελεσματική απόδοση ευθυνών για υπερβολική χρήση βίας και άλλων παραβιάσεων εκ μέρους των αστυνομικών, θα διευκόλυνε στην βελτίωση της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η ευρύτατη δημοσίευση εικόνων που δείχνουν διαδηλωτές σε μάχη με την αστυνομία, έχουν ενισχύσει την άποψη των τελευταίων μηνών ότι η αστυνομία πολύ συχνά υπερβαίνει της εξουσίας και των καθηκόντων της. Οι ισχυρισμοί για παραβιάσεις που παρουσιάζονται σε αυτή την αναφορά δυστυχώς παρέχουν στοιχεία για το ότι μπορεί πράγματι να συνέβησαν αυτά τα περιστατικά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Οργανισμός πιστεύει ότι ένα ισχυρό μήνυμα, πρέπει να σταλεί πως 'ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου' – ειδικά αυτοί που είναι υπεύθυνοι να τον επιβάλλουν

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ
Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι η απόκριση των αρχών στον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τον θάνατό του δεν πρέπει να εξαντληθεί στις αστυνομικές και δικαστικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα γεγονότα αυτά προσφέρουν στην κυβέρνηση μια ευκαιρία να αντιμετωπίσει τα μακροχρόνια θεσμικά προβλήματα της αστυνόμευσης και της παράλειψης συμμόρφωσης προς τα διεθνή θεσμικά κείμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι, η Διεθνής Αμνηστία συνιστά στην κυβέρνηση να συστήσει ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή, με εντολή να διερευνήσει πλήρως τις συνθήκες που περιβάλλουν τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την αστυνομική απόκριση στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου. Η ερευνητική επιτροπή πρέπει να αποτελείται από αμερόληπτα, ικανά και ανεξάρτητα μέλη εξουσιοδοτημένα να αποκτήσουν κάθε απαραίτητη για την έρευνα πληροφορία, και τα πορίσματά της πρέπει να δημοσιευτούν.
Μεταξύ άλλων ζητημάτων, η οργάνωση πιστεύει ότι η έρευνα πρέπει να περιλαμβάνει εξονυχιστική εξέταση της εκπαίδευσης που παρέχεται στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, περιλαμβανομένων των ειδικών φρουρών, η εκπαίδευση των οποίων αυτή τη στιγμή διαρκεί τέσσερις μήνες, με την προοπτική να συμπεριληφθεί διεξοδικότερη εκπαίδευση στη σύννομη χρήση βίας και πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με τον Κώδικα Συμπεριφοράς των Ηνωμένων Εθνών για το Προσωπικό Επιβολής του Νόμου και τις Βασικές Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τη Χρήση Βίας και Πυροβόλων Όπλων από Προσωπικό Επιβολής του Νόμου, καθώς και να παρασχεθεί εκπαίδευση στον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι η έρευνα πρέπει επίσης να διερευνήσει τη μεταχείριση των παιδιών που συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, με την προοπτική να αναθεωρηθούν οι πρακτικές ώστε να διασφαλιστεί ότι συνάδουν πλήρως με τις απαιτήσεις της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οποιοσδήποτε τυχόν βαρύνεται με την υποψία ότι ενέργησε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου πρέπει να προσαχθεί στη δικαιοσύνη και τα παιδιά-θύματα παραβιάσεων πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επανόρθωση και αποζημίωση.
Η Διεθνής Αμνηστία παροτρύνει τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την υπερβολική χρήση βίας και άλλες παραβιάσεις από την αστυνομία σε μελλοντικές διαμαρτυρίες και να διερευνήσουν διεξοδικά, γρήγορα, ανεξάρτητα και αμερόληπτα όλους τους ισχυρισμούς για τέτοιες καταπατήσεις.
Η οργάνωση επίσης παροτρύνει τις αρχές να προβούν σε διεξοδική διερεύνηση των μοτίβων καταπατήσεων που έχουν οδηγήσει σε έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού στην αστυνόμευση. Η οργάνωση σημειώνει ότι ένα από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων και ταραχών ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης του γενικού πληθυσμού στην αστυνόμευση.

Περισσότερες πληροφορίες
Μπορειτε να διαβασετε όλη την αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας στα ελληνικά απο εδώ (site της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα)

Read the report of Amnesty International on the Alleged abuses by police in the context of policing demonstrations (pdf)

Αρθρο στο bbc news (BBC news article)
OUST τελεία COM

:)


Επειδή μερικές φορές ο,τι αγαπάμε, στ' αλήθεια βρομάει...

δείτε το website
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Νύφες για βραβείο!

Το προηγούμενο σάββατο οι  Berlin Brides και οι Victory Collapse κέρδισαν το Velvet Prize.
Η τελική δεκάδα διαμορφώθηκε απο την ψηφοφορία του κοινού και των διακεκριμένων κριτών και την τελική επιλογή των 2 νικήτών έκανε το Artrocker magazine του Λονδίνου. Το βασικό βραβείο είναι η εμφάνιση των νικητών σε μια super artrocker club night στο Λονδίνο.
Κι οπως γράφει και ο Μηλάτος:
Σαν κερασάκι, το Velvet Prize θα απονεμηθεί από το λονδρέζικο περιοδικό Artrocker σε δύο από τις δέκα μπάντες ή μουσικούς που πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το Velvet για τις πρόσφατες αγγλόφωνες κυκλοφορίες.
Οι δέκα υποψήφιοι για το Velvet Prize, με αλφαβητική σειρά:
Berlin Brides, Coti K, Delightful, Flakes, Le Page, Mary & The Boy/ Felizol, Modrec, Monika, Victory Collapse, Your Hand In Mine.
Να δούμε λοιπόν ποιοι θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να παίξουν live σε κάποιες από τις super Artrocker βραδιές, με την υποστήριξη του Dewar’s. Όχι για να αναδειχτούν οι «νικητές» ή οι «καλύτεροι», αλλά για ν’ ανοίξει μια πόρτα, να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά να συνεχίσουν τη δουλειά τους και να μπορέσουν να τη δείξουν και παραέξω...
Μάκης Μηλάτος

Η εμφάνιση στο Λονδίνο θα γίνει κάπου γύρω στον Ιούνιο, ανάλογα με το πρόγραμμα των ΒΒ. Την ακριβη ημερομηνία θα τη μάθουμε προσεχώς.
Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα ειναι οτι το σάββατο 28 Μαρτίου οι Berlin Brides θα εμφανιστούν  στην Trova, σε ένα επετειακό live με special guests τις Katrin the Thrill και τον Nicky Boy (Tax Collectors) και after show dj party, για να γιορτάσουν την βραβευση τους.

Και απο όσο ξέρω, οι νύφες έχουν μεγάλα κέφια
;)


Αλεπουδο - κουιζΟι δέκα πρώτοι στη βαθμολογία κερδίζουν δώρο έκπληξη

Το αρχείο είναι συμβατό με την έκδοση
Adobe Acrobat 8.1 ή με μεταγενέστερη.
Αν έχετε παλιότερη έκδοση, μπορείτε να κατεβάσετε
τον Acrobat reader απο το site της Adobe


Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Την Θεσσαλονίκη προξενεύουν οι δικοί της...


Δεν το κρύβω οτι με λυπεί και με απογοητεύει που η Θεσσαλονίκη στηρίζει και αναδεικνύει λουλούδια σαν τον Καρατζαφ και τον Ψωμιάδη. Είναι ανησυχητικό που ανεβαίνει η ακροδεξιά και όλα τα ακρο-ο,τι-να΄ναι σε αυτή την χώρα. Βέβαια αυτό είναι σημάδι των καιρών. Σε περιόδους κρίσης πάντα ξεπηδάνε εθνοσωτήρες Λαϊκιστάνες που προσπαθούν να πάρουν ένα μερίδιο δόξας και εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι την γενική δυσαρέσκεια. Η Ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, όχι γιατι ακολουθεί κάποιους μοιραίους νόμους του σύμπαντος, αλλα γιατί ο άνθρωπος δεν εγκαταλείπει τα βασικά του ελαττώματα.
Ο εγωισμός, η μισαλλοδοξία και η ματαιοδοξία δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα. Την μπαλα κατεβαζει προς τη μεσαία περιοχή ο σωβινισμός, δίνει πάσα στον ρατσισμό. Ο ρατσισμός τριπλάρει τον κοσμοπολιτισμό, το πλήθος φωνάζει ρυθμικά και απειλητικά "αμα δεν σ'αρεσει αυτη η χωρα, γυρνα πίσω τώρα". Σπρωξίματα στη μικρή περιοχή για να στηθεί η ξενοφοβία σε ευνοϊκό σημείο για κεφαλιά, αλλα δεν γίνεται να σηκωθεί η μπαλα γιατι η ενημέρωση παίζει δυνατή άμυνα. Τελικά η αρχαιολατρία κανει ένα τολμηρό τακουνάκι, ξεγελάει τον τερματοφύλακα Πολιτισμό και... ο υπερεθνικισμός βουτάει, απλώνει το πόδι του και ρίχνει μια κλωτσιά στον Ray Pride. Πέφτουν πάνω του και τον χτυπάνε, τον χτυπάνε μεχρι να βγει αίμα. Η αστυνομία διαλύει το μανιασμένο πλήθος και μεταφέρει το θύμα έξω απο τον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι των αιωνίων αντιπάλων...

Με αφορμή αυτό που ειπε ο Pride στη μαρτυρία του, έριξα μιά ματιά στα εκλογικά αποτελέσμα του ΛΑΟΣ.

Πρωτα απ' όλα το ΛΑΟΣ δεν ειναι το 4ο κομμα σε ψηφους, αλλα το 5ο με 3,8%.
Και μια που βρηκα κατι ωραια εκλογικα στατιστικα, ας ριξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα του ΛΑΟΣ απο τις εκλογες του 2007 (πηγη στατιστικών: http://national07.ekloges.dolnet.gr/)

Λυπάμαι ομορφη Θεσσαλονίκη, εσυ αγάπη μου...
δεν εισαι πια του θερμαικού η νύφη
αλλα η νυφη του καρατζαφέρη και του Ψωμιάδη η κόρη

Το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων το κέρδισε στην Α' θεσσαλονίκης (6,22%)και απο πολυ κοντα ακολουθεί η B' θεσσαλονίκης, η Αθηνα και ο Πειραιάς. Η Θεσσαλονίκη του έδωσε συνολικά 35.506 ψηφους και Αθηνα/Πειραιας 88.947.

Οι δυο νομοί που έχουν το μικρότερο ποσοστό ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, ειναι οι νομοί Ρεθύμνου (1,12%) και Λασιθίου (1,09%). Και οι δυο μαζί έδωσαν στο ΛΑΟΣ μόλις 1218 ψήφους.

Συνολικά το ΛΑΟΣ μάζεψε 271.761 ψήφους εκ των οποίων οι 129.820 ήταν απο τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα και Ηράκλειο). Δηλαδη το 47.7% απο τις μεγαλες πόλεις και το 52,3% απο την ευρύτερη επαρχία

Ας δούμε τώρα και την ανατομία των ψηφοφόρων, με βάση το exit poll, όπως την παρουσιάζει ένα προσκείμενο στο ΛΑΟΣ site...

Οσοι ψηφίσαν ΛΑΟΣ το 2007, στις εκλογες του 2004 ήταν:
Ψηφοφόροι ΛΑ.Ο.Σ. 32%
Ψηφοφόροι ΝΔ 40%
Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ 11%
Ψηφοφόροι ΚΚΕ 1%
Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ 2%
Ψηφοφόροι ΔΗΚΚΙ 2%
Ψηφοφόροι άλλων κομμάτων 3%
Αποχή/Λευκό/Δεν απαντώ 6%
Νέοι ψηφοφόροι 3% 

Δεν ειναι καθόλου περίεργο λοιπόν το σημερινό φλέρτ με τη ΝΔ. Το αν θα γίνει αρραβώνας θα το δείξει η Ιστορία. Παντως εγω σαν ταπεινή εξωγήινη ψηφοφόρος και πολίτης του σύμπαντος, έχω την εντύπωση πως η Δεξιά έχει ολοκληρώσει τις σχέσεις της με την Ακροδεξιά εδώ και χρόνια. Τους ακουγε ολος ο κόσμος που βγάζανε τα ματια τους, δεκαετίες ολόκληρες. Εχουν βογκήξει οι σομιεδες, μανδάμ. Μάλιστα έχουν κάνει και παιδί μαζί. Το παιδί, αν και δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ απο τους γονείς του, έχει πάρει όνομα. Το λέμε παρακράτος. Το παρακράτος προσπαθεί να αποκτήσει την αποδοχή των γονιών του και γι'αυτο θα κάνει ό,τι του πούνε. Καμιά φορά όταν παίρνει πρωτοβουλία και βγαίνει εκτός του προγράμματος, το βάζουν τιμωρία (μια βδομάδα χωρις τηλεόραση ή στέρηση τζανκφουντ). Παντως γενικά ακολουθεί τις εντολές πιστά, ελπίζοντας οτι μια μέρα θα αναγνωριστεί απο τους γεννητορές ή έστω τους θετούς γονείς του. Ματαια όμως περιμένει το μπασταρδο παρακράτος, όχι, δεν θα το πάρει αγκαλιά κανείς. Οι πολιτικοί κάνουν οτι δεν υπάρχει. Το κρατάνε κρυμμένο σαν τον δικό τους πίνακα που συλλέγει τις αμαρτίες τους (Dorian Grey) και όσο αντέχουν και τους το επιτρέπουμε, μας έχουν ταράξει στο... τρίξιμο του σομιέ και στα ψίχουλα.

Εμ, αδειάζουν το ψυγείο μεσα στην νύχτα και δεν μας αφήνουν ούτε παξιμάδι...
Εμ, με τόσο "τι σου κανω μανα μου", δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε πια...

Ξαγρυπνήσαμε! Δεν μας παίρνει ο ύπνος πια!

Ασταδιάλα!!!
(όπως λέει και μια φίλη αγαπημένη)


Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Η αβάσταχτη μαλακία του υπερεθνικισμού


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε αμερικάνος απο ακροδεξιούς στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή. Το θύμα της επίθεσης ειναι ο Ray Pride (συγγραφέας, φωτογράφος και κινηματογραφιστής) που βρισκόταν στην πόλη για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ ντοκυμαντερ. Ο Pride δεχθηκε την απρόκλητη επίθεση, στην Πλ. Αγίας Σοφίας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση του ΛΑΟΣ για την Κύπρο.

Η μαρτυρία του Pride οπως τη διαβάσαμε στο normalpictures

Right wing thugs are never much fun. Was walking through Thessaloniki in the north of Greece on Sunday night two streets from my friends' apartment, past a demonstration by the ultranationalist LAOS group, fourth largest party in Greece. Bearing obvious red camera bag... and had walked past a half hour earlier with camera out but did not have it at this moment... Shouting in Greek, "Who are you!" "WHY ARE YOU HERE!" "WHO ARE YOU WITH?" And the mob starts. 8-12 guys jumped on me after I had reached for my bag... cops pulled the gang off of me before the guys with the clubs and an iron bar had a chance... "American" and "journalist" were words the cops knew, if not the attackers. Went to hospital, three stitches. Cop told me in an aside they probably took me for an anarchist infiltrator walking past their fiesta. So much for the 1980s mustache. My only regret was that I couldn't get a photograph of my upturned palms slick red with my own blood. Thoughts like that a good way to distance oneself from panicΟι φανατικοί είναι πάντα πρωτοπόροι στην ηλιθιότητα
Αυτό το ξέρω και το λέω συχνά αλλά ποτέ δεν παύει να με εκπλήσσει αυτο το ζώον - ο άνθρωπος - που αποκτά αγελαία και επιθετική συμπεριφορά λύκων, όχι για να τραφεί, αλλά γιατί αισθάνεται υπερεθνικά υπερήφανος.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Τι σκεφτόσουν άνθρωπε όταν ρώταγες της google το ψαχτήρι? Νο 3

Τα αγαπημένα σας πλεον search keywords απο ανύποπτους επισκέπτες της αλεπουδας μέσω γκουγκλ.


Βεεεεβαια! και συγκεκριμένα απο την Ανω Μουσουνίτσακαι στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα επίσης... που να στα λέω...


τα άλλα δηλαδη τα 'χεις?Στάση Βόρειος Πόλος, στα Πατήσια. Ποτέ δεν περνάει το λεωφορείο.-Ηντα κάμεις εδώ Σηφαλιέ μου?

-Εεε... Ήντα κάμω Μανωλιό, δε κατέχεις?


Απόσπασμα του εν λόγω νόμου

Η σεξουαλική σχέση περιορισμένης ευθύνης μπορεί να συσταθεί από ένα πρόσωπο ή να καταλήξει μονοπρόσωπο, οπότε οι εξουσίες της συνέλευσης των περιοδικά συμμετεχόντων ασκούνται από τον μοναδικό εταίρο. Αυτό νομικά ορίζεται και ως μαλακία. Φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί, με ποινή ακυρότητας, να είναι μοναδικός εταίρος σε περισσότερες από μία σεξουαλικές σχέσεις περιορισμένης ευθύνης.

Η σεξουαλική σχέση λύεται για τους λόγους που προβλέπονται από το νόμο ή το καταστατικό της, είτε με απόφαση της συνέλευσης των συμμετεχόντων που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τριών τετάρτων του όλου αριθμού των συμμετεχόντων, είτε με δικαστική απόφαση, για σπουδαίο λόγο, κατόπιν αίτησης είτε με την κήρυξη της σχέσης σε κατάσταση πτώχευσης


Ο νόμος 4000

Αν είσαι μπλόγκερ και γράψεις ποστ που ενοχλούν, σε πιάνουν, σε ξυρίζουν με την ψιλή, σου κρεμάνε και μια πινακίδα που γραφει "Είμαι μπλόγκερ, είμαι αλήτης" και σε διαπομπεύουν στη Φωκίωνος Νέγρη. Δείτε το σχετικό βίντεο


... δύσκολα...


Ναι, γιατι μου ζήτησε η Μαριγούλα κάτι περίεργα τις προάλλες και ξεμεσιάστικαΒαγγέλη, εχεις πάψει να με συγκλονίζεις, κι εχω στραβωθει να κοιταζω ολη μερα το ιντερνετ μπας και συγκλονιστώ.Μμμμ... προχωράτε ευθεία, στο τρίτο στενό στριβετε δεξιά, μετά πάλι δεξιά και μετά ρωτήστε ξανά...αλλα τουλάχιστον μπορώ να κάνω search τον πόνο μου


Προς οιδιπόδειο σύμπλεγμα απο εδώ.

Προς ταινία "ο Πρωτάρης" εδώΜε ζήτησε κανείς?δειξε μας μια κοπέλα 75 κιλά, να σου πω ποιος εισαι...

Ο πληθυντικός (δείξε μας) μας δείχνει οτι πρόκειται για συζήτηση, πιθανότατα ανδρών, σαν κι αυτή:

-Με τη γεωργιά ρε; με τη γεωργία;

-Ναι, ρε παπάρα, εχεις κανα πρόβλημα?

-Ρε μαλάκα, η γεωργία ειναι χοντρή.

-Χοντρό ειναι το μάτι σου, ρε ηλίθιε. Εχει λίγα πιασίματα, αλλα δεν την λες και χοντρή...

-Ναι, δεν την λες χοντρή, την λες κάρο. Αυτή ειναι 200 κιλά

-Ποιος ειναι 200 κιλά ρε βλήτο που εχεις να δεις γυναίκα πριν τον ηλεκτρισμό.

-Ναι, δεν ειναι 200 κιλά, αλλα δεν θα είναι 100 κιλα?

-Τι 100 ρε άσχετε! Εγω είμαι 82 και αυτή ειναι 100? Θα μας τρελάνεις απόψε.

-Πόσο είναι δηλάδη?

-Ξερω γω... 75 ίσως...

-Σιγά μην είναι 75, ρε! Έτσι είναι οι γυναίκες 75 κιλά?

-Μου'χεις σπάσει τα αρχίδια! θα σου βρω γυναικα 75 κιλά στο google για να σκάσεις!

google search: "δειξε μας μια κοπέλα 75 κιλά"


απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε


Αυνάνας ο Τρισμέγιστος...?

Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, γιατί ο Αυνάν ήταν χαρακτήρας της Παλαιάς Διαθήκης.


Καποιος ψαχνει για να επιβεβαιώσει την ιστορία, οτι ένας παρανοϊκός επιστήμων εκτόξευσε δορυφόρο στο διαστημα, γεματο παιδιά με σκοπό να τραβήξουν φωτογραφίες που θα τις πουλήσει στο e-bay.

Οποιος σκεφτεί κατι άλλο για αυτο το keyword ας μου το πεικι εγω θα απαντήσω: Και γιατί όχι;τελειώσαμε? Επιτέλους!


Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!


Ολα τα πόστ της σειράς GoogleLOL θα τα βρειτε εδω:
13, 12, 11, 10, 09, 08, 07, 06, 05, 04, 03, 02, 01


Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

I am a material church - THE VIDEOCLIP

I am a material ChurchΣώσον, Κύριε, τον λαόν Σου
και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου

Ο φτωχούλης του Θεού, η Εκκλησία μας, έβαλε στο μάτι μερικές κεντρικές πλατείες, με την ευκαιρία του κτηματολογίου.
Συμφωνα με δημοσιεύματα η Εκκλησία διεκδικει την ιδιοκτησία των παρακάτω πλατειων:
 • πλατεία Μαβίλη
 • πλατεία Αγίου Θωμά στο Γουδή
 • πλατεία στη συμβολή των οδών Πόντου και Λαοδικείας στο Γουδή
 • το άλσος Ευαγγελισμού
 • πλατεία Κολωνού
 • πλατεία Αγίου Δημητρίου στην οδό Πανόρμου στους Αμπελόκηπους
 • πλατεία Αγίου Ανδρέα δίπλα στο Ιπποκράτειο
 • δύο πλατείες στο Κορωπί.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακίνησε το θέμα, ζητώντας εξηγήσεις απο το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών (πηγη: www.syn.gr). Τα υπουργεία απαντησαν στον Π. Λαφαζάνη και εκδόθηκε σήμερα σχετικό Δελτίο Τύπου (Διαβάστε το εδω: Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Το να αποκτήσει η Εκκλησία την ιδιοκτησία πλατειών σημαίνει οτι μπορεί να επέμβει οικοδομικά σε αυτους τους χώρους. Μέχρι ποιό βαθμό; Μέχρι την έξωση καταστηματαρχών και την κατεδάφιση μαγαζιών. Πολυ πρόσφατο παράδειγμα, το εμπορικό τετράγωνο Αγιού Μηνά, στη θεσσαλονίκη:

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι 40 καταστηματάρχες της περιοχής έλαβαν πρόσφατα εξώδικα, σύμφωνα με τα οποία απαιτείται να παραδώσουν τα κτίρια στα οποία στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους μέσα σε ένα μήνα, αφήνοντας στο δρόμο όχι μόνο τα όνειρα τους αλλά και 200 εργαζόμενους. (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του tvxs)
Κάθομαι και αναρωτιέμαι, τι διάολο έχουν μέσα στο κεφάλι τους, οι της Εκκλησίας, και θέλουν να γίνουν 'των πάντων,οι επι της γης, ιδιοκτήτες'. Τους έφαγε ο σκατοκαπιταλισμός, αυτό έχω καταλάβει. Πάει ο επουράνιος παράδεισος, δεν τον θέλουνε, προτιμούν να τσεπώνουν λεφτά απο το βρόμικο στην πλατεία...


Σε αποκλειστικότητα ακολουθούν δύο σύγχρονες προσευχές, της σύγχρονης εκκλησίας μας:

Προσευχή πριν το φαγητό (Ι am a material Church)

Είς το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. 
Αγαπημένε μας Αδελφέ Κύριε Ιησού Χριστέ 
Εσύ που ευλόγησες τούς πέντε άρτους 
ευλόγησε και τούτη εδώ την γη. 
Με την δική σου ενέργεια αφαίρεσε 
κάθε δυσαρμονικό κραδασμό και μετουσιωσέ τη σε ιδιοκτησία μας 

κατάληλη να θρέψει και να φέρει σε αρμονία την αδηφάγο απληστία μας. Αμήν  


Προσευχή πριν τον ύπνο (Bedtime no-sorry)

Αγαπημένε μας Πατέρα 
Σ΄ευχαριστούμε για μία ακόμη μέρα πάνω στη Γη. 
Σ΄ευχαριστούμε για όλα όσα έφερες κοντά μας. 
Σ΄ευχαριστούμε για τα χρήματα, τις μετοχές, τα ακίνητα, τις λίμνες και τις πλατείες. 
Άρχοντα Ραφαήλ κάτω από την σκέπη των πτερύγων σου προστάτεψε με απο την εφορία
και εσύ Πνεύμα Άγιο επίσκεψε και ίασε το σώμα μου τούτη εδώ την νύχτα. 
Αγαπημένε μου Αδελφέ 
Κύριε Ιησού Χριστέ στην αγκαλιά Σου δέξου Mε. 

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Γαμώτο - μώτο - ώτο


Έχω παρατηρήσει πως είναι σχεδόν κανόνας, την μια να πετυχαίνω καλό ταξιτζή και την άλλη έναν κάκιστο. Ειναι μάλλον ο τρόπος με τον οποίο το σύμπαν ισορροπεί πάνω στις πλάτες μου (απο εκεί ισως να προέρχεται και το πιάσιμο που εχω στο σβέρκο τις τελευταίες μέρες).
Την μια λοιπόν πετυχαίνω έναν τόσο καλό, που μου έρχεται να του τραβήξω μια τρίχα απο το κεφάλι και να την κρατήσω μέχρι να επιτραπεί η κλωνοποίηση των ταξιτζήδων, και την άλλη κάποιον που να θέλω να του βγάλω το μαλλί τριχα-τρίχα.
Άλλες φορές πάλι, μου έρχεται να τραβήξω το δικό μου μαλλί. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πέφτω σε βαρυ-σκυλάδικο-της εθνικής-με κλαρίνα και πίπιζες-πρόγραμμα.

Απόψε με το που μπήκα στο ταξί ακούω απο το ραδιόφωνο μια γυναικεία λάγνα φωνή (σε ηλικία λίγο πριν την κλιμακτήριο) να λέει:
"Καλώς ήλθατε μωρά μου - ρα μου - ράμου, σας ευχομαι να περάσετε όμορφα απόψε - πόψε - όψε..."

"Γαμώτο - μώτο - ώτο" είπα απο μέσα μου...

Με τόσες νυχτερινές διαδρομές με ταξι, έχω κάνει διατριβή στο θέμα "TAXIμερώματα".
Ισως το πιο αποτρόπαιο μετά το μαρτύριο της σταγόνας του ρεφραίν εις στη νιοστή, να είναι η κατάχρηση των τελικών φωνηεντων:
ΕγωΩωΩω σουΟΥουΟΥ ε-δω-σαΑαΑαΑ τα πανταΑαΑαΑα
και συ η-η-η με εκαΑαΑαΑνες στην μπάνταΑαΑαΑαΑΑΑΑ
Με θυμάμαι πριν 2-3 μήνες μέσα σε ένα ταξί, να έχω αργήσει, να έχω κολλήσει στην κίνηση και να ειμαι αιχμάλωτη τέτοιων αβάσταχτων vertigo λαρυγγισμών. Είδα τον εαυτό μου να πετιέται στο μπροστινό κάθισμα, να ξηλώνει το ραδιοκασσετόφωνο και να το πετάει απο το παράθυρο. Το είδα τρεις φορές, αλλα δυστυχώς δεν το έκανα καμία.

Απόψε για να διασκεδάσω την ατυχία μου ασχολήθηκα με την γραμματική απόκλιση των τραγουδιών αυτού του τύπου.

Ανακάλυψα οτι υπάρχουν γραμματικοί κανόνες και νέες λέξεις.
π.χ έχουμε ένα κανόνα που λέει οτι, όταν η λέξη τελειώνει σε -ια, εμείς πάντα προφέρουμε μεταξύ του γιώτα και του άλφα, την συλλαβή -γι-

Παραδείγματα:
Τα σημάδιγιά
Τα φίλιγιά
Τα χάδιγιά

σημ: κάθε λέξη έχει τουλάχιστον δύο τόνους, πότέ όμώς στο σώστο σήμείό

Όταν το πρόγραμμα ειναι πολύ βαρύ, το -γ μπαίνει κατα βούληση, είτε σαν προσθήκη είτε για να αντικαταστήσει ενα σύμφωνο που περιφρονούμε

Παραδειγα πρόσθεσης:
Τα κοργμιά

Παράδειγμα αντικατάστασης:
Μπρος στην εγλησιά μια αγόμα μαχαιριγιά

Στην νέα αυτη γραμματική απόδοση, θα ήταν παράλειψη, αν ξεχνούσαμε και την ντοπιολαλιά, δηλαδή τις διάφορες σχολές της Β. Ελλάδας, της Πελοποννήσου κτλ.

Όταν θέλουμε να δείξουμε οτι είμαστε καλά και τίμια παλικάρια - αδικημένα απο τη ζωή και απο την τσούλα την άπιστη και καργιόλα - μπορούμε να προφέρουμε το λάμδα πολύ βαρύ. Η υπέρτατα υπέρβαρη προφορά στα λάμδα μας,  επιτυγχάνεται αν προσθέσουμε ένα -ου στο τέλος.

Παράδειγμα:
Παντρεμένοι κι οι δυο, γυρνα σε παρακαλουώ  


Μ' αυτά και μ' αυτά, φίλοι ακροατές, έφτασα κι εγώ στο σπίτι μου...
Ανοιξα την πόρτα με τα κλειδιγιά μου, ενώ τραγουδούσα άθελα απο μέσα μου:
Ουόλα πάαανε καλλά
ου-όλα πάαανε καλλά
α-φουέεχω μουωρόοο μου
εσέενααααααχ.


Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Αρχισαν τα οργανα - σηκω απ'τη θεση σου!Ελλάς-Ελλήνων Οργανοπαιχτών


Τι έγινε στη Λυρική?

Δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα απο τον Ηνίοχο. Γι'αυτό και σας προτείνω να διαβάσετε οπωσδήποτε τα δύο άρθρα του. Το πρώτο για την ομοφοβική κίνηση της ορχήστρας της Λυρικής και την λογοκρισία του έργου... και το δευτερο που αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν στη συνέχεια.
 
Μπορειτε να δειτε στο tvxs το σχετικο βιντεο

και να ακουσετε τη συνεντευξη που έδωσε ο Θέμης Κατσαγιάννης (ΟΛΚΕ) στο Μ. Διονέλλη "στο Κοκκινο", στην οποια περιγράφει τη συμπλοκή και τον ξυλοδαρμό απο μέλη της ορχήστρας 
Κωμικοτραγική λεπτομέρεια: Η παράσταση που θα ανεβάσει η Ε.Λ.Σ. στη συνέχεια έχει τίτλο "Οι Πουριτανοι". Κοιτα να δεις σατανική σύμπτωση...


και για το τέλος του τόσο καλλιτεχνικού αυτού θέματος
ένα τραγουδι αφιερωμενο στους οργανοπαίχται της ταξης και της ηθικής


Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Η γλυκιά εκδίκηση της γειτονιάς. Πάρκο με το ζόρι!


Πήγα σήμερα το Σαββατο στο πρώην άχαρο πάρκινγκ και νυν αναρχοαυτόνομο πάρκο των εξαρχείων. Όταν έφτασα είχαν ήδη ξηλωθεί πολλά πάνελ της περίφραξης με κλωτσιές αλα Bruce lee. Μεγάλη εκτόνωση ήταν αυτό, μου είπε αργότερα ο Η.
Κομμάτια της ασφάλτου πεταμένα στην ακρη κατω απο ενα πανό με μια γιαγια με Π που σπαει το τσιμέντο. Εργάτες με κομπρεσέρ να τα σπάνε (εντος και εκτός εισαγωγικών). Ο κόσμος με φτυαρια, τσαπες και αξίνες να ελευθερώνει το χώμα απο το ζυγό του τσιμέντου. Μικρά παιδια πασαλειμένα με χρώματα και χώματα. Μουσική απο τα ηχεία. Γλαστρες με φυτα και δεντρα για μεταφύτευση στην ακρη περιμένουν. Κουβεντούλα και χαμόγελα. Φίλοι συναντιούνται και αγκαλιάζονται. Πώ-πω, εισαι μές στο χώμα. Ναι, λεει ο αλλος και χαμογελάει. Τσιπουρα και ρακη με μεζεδακια για τσιμπολόγημα. Μαζεμα κοτρώνων. Πολύ κοτρώνα, αδέλφια! Πέσαμε σε πέτρινα θεμέλια. Δεν μας πειραξε. Τα βάλαμε στις ακρες και στολίσαμε τα παρτέρια. Κοπελες σε ξυλοπόδαρα πειράζουν τον κόσμο και μαζεύουν λεφτα για το πάρκο.
-Να βαλετε και μπασκέτες, λένε κατι παιδιά καθως δίνουν ενα χαρτονόμισμά.
-Εγώ δίνω λεφτά για να μην βαλετε μπασκέτες, αστειευεται η Χ.
Οι γείτονες έχουν τραβήξει καλώδια και δίνουν ρεύμα και νερό για πότισμα. Κατι παιδιά φτιαχνουν δυο τεραστια ντιζαηνάτα παγκάκια. Παντου κόσμος. Σκαβει ο ένας το χώμα, ο αλλος να το μαζευει. Αγόρια, κορίτσια, κύριοι με μουστακάκι και σκαρπίνια που περνούσαν απο εκεί τυχαία, κυριες που γυρνανε απο τη λαικη. Ολοι προσπαθούν να βρουνε τρόπο να βοηθήσουν. Πολυ όρεξη για δουλειά. Βλέπεις τον κόσμο να παλευει με τα χωματα και τις πέτρες και τα εργαλεία να σπάνε. Πολλοι συνεχίζουν να σκαβουν με τις σπασμένες λαβές. Στο βλέμμα όλων μια αγρια χαρά. Μια χαρά-εκδίκηση. Να ξηλωθεί το τσιμέντο. Να ξηλωθεί η ασχήμια. Να φτιάξουμε κατι όμορφο. Εμείς. Εμείς, μόνοι μας. Ενας πολυχρωμος πανζουρλισμός, με παιδια, σκυλιά και μεγάλους που γίναν πάλι παιδιά.  Ενα μικρό αγόρι εχει πιάσει ενα κομπρεσεράκι και σπάει το τσιμέντο, με μεγάλη περηφανια. Καποιοι μεγαλοι τρομάζουν. Του αρπάζουν το κομπρεσερ απο τα χέρια. Μαζεύεται και μας κοιτάζει με ένα βλέμμα, σαν να μας ρωτάει"έκανα κατι κακό? Ηθελα να βοηθήσω κι εγω...". Αυτο το αγόρι ξηλώνει το σήμερα που του δίνουμε για να φτιάξει ενα πιο όμορφο αυριο. Του επιστρέφουν το κομπρεσερ και συνεχίζει να ξηλώνει με ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο.
Αλλα παιδιά πιο πέρα βαφουν πολύχρωμο έναν πέτρινο τοίχο και ό,τι βρουν που να βάφεται. Πανω σε ενα λοφάκι χώμα κοιμάται ενας ασπρος σκύλος που έχει πάνω του πολύχρωμες δαχτυλιές.
Ενας κύριος ψαχνει να βρει που εχει φυτευτεί η νεραντζια που έφερε. Αφηστε με να σας πω, λεει, αυτη η νεραντζια εχει ιστορία. Παρακάτω φυτεύουμε τις ελιές. Τις καμαρώνουμε και τις φανταζόμαστε να μεγαλώνουν.
Η μουσική σταματαει. Στο μικρόφωνο ενας απο τους αντάρτες κηπουρούς. "Όσοι θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε βόμβες σπόρων ελάτε μπροστά στην είσοδο". Μινι σεμινάριο για να πρασινίσει η πόλη. Πηλός και σπόροι. Ερχεται μια μπάντα για να παίξει μουσική. Μια μπαλα του βολλευ χοροπηδαει πανω απο ενα κυκλο ανθρωπων. Στο παιχνίδι παίρνουν μερος κοπελες με λουκ "αναρχοαντιεξουσιαστικο", ενας σκανδιναβός, γειτόνισσες που κατεβήκαν απο τις πολυκατοικίες,  ενας πακιστανός που σχόλασε απο τη δουλειά, όποιος περνούσε, οποιος γούσταρε. Οι φυλές των Εξαρχείων αυτο-οργανωμένες στο πιο χαρούμενο παιχνίδι ανάκτησης της γειτονιάς.

Μια μέρα γεμάτη γλυκιά εκδίκηση, γλυκια κούραση, χαμόγελα και χώμα.

Ξημερωνει Κυριακή. Θα συνεχίσουμε και σήμερα.

Αντε, ελάτε...

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

Πάμε Εξάρχεια? Πάρκο με το ζόρι!


Στις 7 Μαρτίου όλοι μαζί δυναμικά θα απαιτήσουμε το αυτονόητο, το parking να γίνει πράσινο! Σας περιμένουμε μετά τις 12 το μεσημέρι, σε μια ολοήμερη εκδήλωση με μουσική, φαγητό, ποτό, παιχνίδια για τα παιδιά. Φέρτε αν μπορείτε ένα γλαστράκι, φέρτε αν θέλετε φαγητά και ποτά, θα είναι όλα ευπρόσδεκτα!

Διεκδικούμε: 

Άμεσο χαρακτηρισμό του οικοπέδου στο ρυμοτομικό ως χώρου πρασίνου 

Να προβεί ο Δήμος το ταχύτερο σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτησή του

Τα Εξάρχεια είναι μια πυκνοχτισμένη περιοχή κατοικίας της Αθήνας, μια γειτονιά με ψηλά κτίρια και στενούς δρόμους σε μια πόλη που πνίγεται από το καυσαέριο. Ταυτόχρονα, αποτελούν κομμάτι του κέντρου της πόλης, γεγονός που συνεπάγεται τη συγκέντρωση δραστηριοτήτων που προσελκύουν μια πληθώρα επισκεπτών όλες τις μέρες και ώρες. Σε αυτή, λοιπόν, τη γειτονιά που η ανάγκη δημιουργίας χώρων πρασίνου είναι επιτακτική παρατηρείται έλλειψη σε αδόμητες εκτάσεις, που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε δημόσιους χώρους και να προσφέρουν μια ανάσα από το τσιμέντο της πόλης. Σε αυτά τα πλαίσια, οι κάτοικοι των Εξαρχείων δυστυχώς πληροφορηθήκαμε πως ενώ η δυνατότητα δημιουργίας ενός χώρου υψηλού πρασίνου στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδ. Πηγής, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, υπάρχει εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, ο δήμος δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ το Μάιο 1990 (1203/15.5.90) που αποστέλλεται στο Δήμο Αθηναίων, ζητείται τμήμα 1476 τ.μ. «να χαρακτηριστεί ως χώρος πλατείας λόγω του ότι η θέση του παραπάνω τμήματος του οικοπέδου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από πολεοδομική άποψη». Ταυτόχρονα το ΤΕΕ ζητά να αποζημιωθεί με τίτλο μεταφοράς συντελεστή δόμησης και αυτός ο συντελεστής να μεταφερθεί στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του στο Μαρούσι. Στο οικόπεδο αυτό έγινε αργότερα αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο κτίριο του ΤΕΕ αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το Νοέμβρη 1990 (1673/7.11.90) αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης του ΤΕΕ τονίζοντας ότι προτεινόμενη «η μετατροπή του χώρου κρίνεται απαραίτητη επειδή το οικόπεδο αυτό είναι κατάλληλο για τη δημιουργία πλατείας, σε μια κεντρική πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστους χώρους». Τα προηγούμενα χρόνια, το οικόπεδο χρησιμοποιούνταν ως υπαίθριο parking, όμως η μίσθωση έληξε πρόσφατα και το ΤΕΕ φαίνεται πως ενδιαφέρεται εκ νέου για το οικόπεδό του. Σε ερώτημα του το ΤΕΕ προς την Υπηρεσία Σχεδίου Πόλεως - Τμήμα Πολεοδομικών Μελετών σχετικά με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς στο συγκεκριμένο οικόπεδο, έλαβε τον περσινό Ιούλιο την απάντηση ότι «ο χώρος είναι οικοδομήσιμος με παρόδια στοά 3 μ.». Η συγκεκριμένη απάντηση αποτελεί απόδειξη πως ο δήμος ποτέ μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην υλοποίηση των όσων υποσχέθηκε, με αποτέλεσμα τον σημερινό κίνδυνο οικοδόμησης του οικοπέδου. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων, κρίνοντας πως με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στη γειτονιά μας, διεκδικούμε από το δήμο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση του ακινήτου και τη δημιουργία ενός δημόσιου κοινόχρηστου χώρου υψηλού πρασίνου, άμεσα, προτού εκδοθεί η όποια οικοδομική άδεια.http://exarchia.pblogs.gr

UPDATE