Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Εδω ο κοσμος καιγεται... και οι υπουργοι στα μπουζουκια

Σύμφωνα με άρθρο που διαβασαμε στην Ελευθεροτυπία, το σαββατο βραδυ, λιγες ωρες μετα τη δολοφονια του Αλέξη, και την αμεση πυροδοτηση των επεισοδιων, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης πήγε σε γνωστο κεντρο της Ιερα οδου για να απολαυσει τον Τερζη και την Παπαρίζου. Δεν ηταν μονος, μαζι του διασκέδασε και ο υφυπουργος Εσωτερικων Χρήστος Ζώης (δηλαδη ο αμεσος υφισταμενος του Προκοπη Παυλόπουλου)
Την Κυριακή ο υπουργός μας ενώ η Αλεξάνδρας καιγότανε πήγε στο ΟΑΚΑ για να δει ποδόσφαιρο (ετσι βρε αδελφε για να ξεσκάσει λίγο ακόμα) και τη Δευτερα γυρισε στη δουλιτσα του, στο υπουργειο παιδείας και εξέφρασε την οδύνη του για το γεγονός...


Ας μάθουμε όμως δυο-τρια πράγματα για τους ανθρώπους που μας κυβερνάνε και ας δουμε και τις φωτογραφίες τους για να συνδυάσουμε την φάτσα με το έργο και να μην ξεχάσουμε...




Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1966 στην Κομοτηνή. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από την οποία αποφοίτησε το 1989. Το 1994 έγινε διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ την περίοδο 1984-1989 και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1994-1995. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ροδόπης στις εκλογές του 2000 και ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών το 2004. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 του ανατέθηκε η θέση του Υπουργού Παιδείας.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Εχει γράψει διάφορα που αυτή την στιγμη και μονο σαν τιτλοι φαντάζουν ειρωνικά, όπως:
Σπάστε τη σιωπή
Το όραμα και ο ρόλος της ελληνικής νεολαίας στην Ευρώπη που ενώνεται
Πως θα ανατρέψουμε τη δικτατορία των μετριοτήτων
Για μια κοινωνία ανθρώπινη- Για μια Ελλάδα ισχυρή

Διαβάστε τα σχετικά κειμενα εδώ





Ο Χρήστος Ζώης γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας στις 10 Μαΐου 1968. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας. Στις εκλογές του 2000, του 2004 και του 2007 εκλέγεται βουλευτής Λάρισας με την ΝΔ.
Στις 7/10/2002 εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής και διετέλεσε μέλος σε Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές. Τον Μάιο του 2007, ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και ex officio μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2007 είναι υφυπουργός Εσωτερικών.
Από το 1983 είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος από το 1997. Εκτελεστικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος για θέματα σχετικά με εργατικά σωματεία, συνεταιριστές και νέους επιστήμονες.
Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.

προσωπικό site του υφυπουργού μας

1 σχόλιο:

alepouda είπε...

Ειδα σε εκπομπη τον Στυλιανίδη να ισχυρίζεται οτι τον ειχαν καλεσει σε κοινωνική εκδηλωση λόγω της ημέρας του αγιου νικολαου...
(Τι συμπτωση και ο Αλεξης για να γιορτασει για ενα φιλο Νικο, βγηκε εξω, αλλα εφαγε τη σφαιρα)
και συνεχιζει ο υπουργος παιδειας, πως τον ενημερωσαν πολυ αργα. Μολις το εμαθε, εφυγε αμεσως (απο τα μπουζουκια)και προφανως πηγε να ξεκουραστει γιατι την αλλη μερα ειχε να παει και στο γηπεδο για να δει ποδοσφαιρο!

Μας δουλευουν κανονικά
ακόμα και τώρα.

Οταν σημερα ο Καραμανλής ρωτηθηκε σχετικα στη συνεντευξη Τυπου στις Βρυξελλες, ειπε οτι ο Στυλιανιδης εδωσε εξηγησεις για το θεμα

(!)